2014. augusztus 5., kedd

Vladimir Putin amerikai szankciókra adott válasza cenzúrázatlanul magyarul


- Ön korábban már mondta, hogy fel kell készülnie Oroszországnak a Nyugat szankcióira adott válasszal. Nos, mik lesznek Oroszország reakciói ? 

Putin: 
- Először is meg kell néznünk mit takarnak ezek a szankciók, nyugodtan és nem elkapkodva. 
Általánosságban viszont el kell mondanom sajnos, hogy mindazok, akik a külpolitikát irányítják az Egyesült Államokban - ez nem egy új megfigyelés, hanem sajnos így van az elmúlt 10-15 évben - egy olyan agresszív külpolitikát folytatnak, mely az én nézeteim szerint inkább szakmaiatlan és dilettáns, mert bármit is tesznek bárhol, ott mindig mindenütt problémák keletkeznek.
Csak nézze meg ! Problémák vannak Afganisztánban, Irak teljes szétesésben, Líbia szintén, ha Sisi tábornok nem tudja egyben tartani Egyiptomot, valószínűleg ott is felfordulás keletkezik. Afrikában számos országban hasonló a helyzet. 

Majd hozzányúltak Ukrajnához és ott is mekkora problémák keletkeztek. 



Jó lenne, ha végre mindenki megértené, hogy nekünk a nemzetközi jog alapvető elvei mentén kell kapcsolatainkat alakítani. Főleg olyan nemzetek esetében, melyek épphogy még csak most kezdenek saját lábukra állni. Ahol a politikai rendszer még nagyon fiatal és a gazdaság is még fejlődik.
Ezeket a helyzeteket nagy óvatossággal kell kezelnünk.
Nagyon súlyos következményei vannak, ha nem így járunk el : dezintegráció és belső konfliktusok, ahogy látjuk ezt most Ukrajna esetében is.

Azok az emberek, akik ilyen irányba akarnak tolni más országokat, soha nem lenne szabad elfelejtsék a katonák vérét a reguláris hadseregben, akik életüket adják ezért. És az ellenállás miatt, a civilek élete az elsősorban, ami a kezükben van és anyák, árván maradt gyermekek könnyei, amiért felelniük kell.
Ők ennek tudatában cselekszenek és semmi erkölcsi alapjuk nincs, hogy ezt a morális felelősséget valaki másnak a vállára terheljék át.

Amit itt nagyon fontosnak tartok közbeszúrni:

Minden felet, mely részt vesz az ukrán konfliktusban, azonnal a harcok beszüntetésére felszólítani és tárgyalóasztalhoz ültetni.

De sajnos ugyanezt az erőfeszítést nem látjuk partnereink részéről és itt elsősorban az amerikai félre gondolok, akik éppen ellenkezőleg Ukrajna jelenlegi vezetését nyomják bele egy testvérgyilkos háborúba és folytatják a megtorló hadműveleteket !
Ez a politika nem ígér semmi jót !

A különböző szankciókkal kapcsolatban már elmondtam, hogy ennek elsősorban bumeráng-hatása lesz. És kétség nem fér hozzá, hogy ebben az esetben az USA-Oroszország kapcsolatokat patt-helyzetbe hozzák és súlyosan károsítják azokat.

Biztos vagyok benne, hogy ez sérti majd hosszú távon mind az amerikai adminisztráció, mind az amerikai emberek érdekeit egyaránt.

Nagyon sajnálatos, hogy partnereink ezt az utat járják, de az ajtó egy tárgyalásos folyamatra a múltbeli dolgokon túllépve, még nyitva áll.
Remélem, hogy ebből az okból és a vágyaimból kifolyólag is békésen sikerül ezt az ügyet diplomáciai úton rendeznünk.

- Az IMF delegáció éppen véglegesíti döntését azt Ukrajnának nyújtandó segélyről. Mit gondol az ilyen fajta segítségről ? 


Putin: 
- Mindenekelőtt szeretném leszögezni, hogy Oroszország erősen érdekelt abban, hogy Ukrajnában a konfliktus a lehető leghamarabb érjen véget. nem is hiszem, hogy Ukrajnán és Oroszországon kívül lenne bármely más nemzet, mely jobban szeretné ezt. Hogy a vérontást szűnjön meg és megoldás szülessen két testvérállam között. Azért is, mert sok barátunk él ott és a kapcsolataink mindig is sajátosak voltak, hiszen sok orosz és oroszul beszélő ember él ott...stb. És más okokból is, mint pl. a gazdasági kapcsolatok.

A fegyveres konfliktusnak azonnal véget kell vetni és ahogy már mondtam a katonai konfrontációnak is. Tűzszünetet hirdetni és mindkét oldalt leültetni a tárgyalóasztalhoz.

Távolabbról nézve, érdekeltek vagyunk az IMF-által Ukrajnának nyújtott gazdasági segítségben.

Ugyanakkor szeretném kihangsúlyozni, hogy az IMF szabályai nem teszik lehetővé, hogy segítséget nyújtson egy olyan országnak, mely háborúban áll. Úgy gondolom, hogy ez helyes megközelítés és ezt Ukrajnával szemben is alkalmazni kell.

Megkérdezheti, hogy miért.....
Azért, mert a pénzt bizonyos célokra adják és aztán a végén más dolgokra költik el. A gazdaság és a társadalmi szféra támogatására adják és a végén katonai kiadásokra költik el valamilyen álca alatt.

Azt hiszem pontosan ez történ Ukrajnában a segítség legelső szeletével. Az alap jelentős része a bankszektor és pénzügyi szektor támogatására szolgál. Amit én tudok az az, hogy ennek a pénznek a jelentős része az ukrán oligarchák által birtokolt bankokhoz került.

Hol van ez a pénz most ? És mi történt vele ? Kinek a zsebében végezte ?
Ez olyan valami, amit az IMF, Ukrajna közvéleménye és az őt támogató más országok is jó lenne, ha kinyomoznának......!

Tehát mi először a harcokat állítanánk le és csak utána adnánk oda a pénzt. Minden mástól függetlenül az első szeletét az anyagi segítségnek arra kellene fordítani, hogy Ukrajna eleget tehessen a külföldi kereskedelmi kapcsolatokban vállalt kötelezettségeinek.

Igen, ez jelenti azt is, hogy fizetnek az orosz energiahordozók felhasználásáért. Ebből a pénzből mi még egy fityinget sem láttunk...

Ami az IMF alapokkal történik az ugyanaz, mint az orosz kölcsönökkel történt:
 a több milliárd dollárral, amit Oroszország nyújtott még ebben az évben, nincs adósságtörlesztés, nincs jelenleg semmiféle fizetés.

Nagyon szeretnénk tudni, hol van a pénzünk és mire költötték el ?

Ha mindez, amiről most beszélek megoldódik, akkor természetesen nekünk is érdekünkben áll támogatni Ukrajnát. De a fenébe is, nem az ukrán oligarchákat, hanem az ukrán embereket, a népet. Ez nagyon fontos feladat.

A javasolt terv és eszközök olyan fajta monitorozását várjuk el, amiben kétséget kizáróan be lehet mutatni az alap pénzeinek célját és felhasználásának módjait.

- Tisztázni szeretnénk néhány dolgot a szankciókkal kapcsolatban. 


Putin: 
- Mi van itt tisztázni való ? Nem mi vezetünk be szankciókat másokkal szemben ! miért nem kérdezi azokat, akik igen ?! ......

- Mindazonáltal néhány hónappal ezelőtt ön azt mondta (lehet rosszul idézem), ha még több szankció lesz és ha mindez folytatódik, Oroszország óvatos pillantást vet majd a külföldi cégekre, melyek az energiaszektorban Oroszország területén tevékenykednek.

Mit gondol, elérkezett az idő egy ilyen "odapillantáshoz" ? 


Putin: - Igen arra utal, amit én bumeráng-effektusként említettem.

Azt mondtam, hogy az intézkedések, amelyeket az USA adminisztráció hoz Oroszország ellen, azok nagyon is sérthetik az Egyesült Államok érdekeit, amikor visszaütnek.

Mit is jelent ez ? Azt jelenti, hogy bizonyára van számos külföldi társaság, mely szeretne Oroszországban tevékenykedni, de bizonyos korlátozások miatt elveszíthetik majd versenyelőnyüket más nemzetközi energia-társaságokkal szemben.

Lehetővé tettük a legnagyobb amerikai társaságnak, hogy a partjainkon működjenek.
Nem akar az Amerikai Egyesült Államok itt dolgozni ? (hmmmm) jó


Még a saját energetikai cégeik érdekeit is sértik ! Mégis milyen céllal ? Hogy egy újabb hiba elkövetését erőltessék, amivel egy előző hibájukat akarják kijavítani ?

Ezt a megközelítést tartom minimum szakmaiatlannak és kevésbé professzionálisnak.

Jelenleg a nemzetközi kérdések megoldásában folyó módszereknek kell megváltozniuk. De akik ezeket irányítják felelősek lesznek a károkért !

- A moszkvai metróban történt balesettel kapcsolatban a felelősségről szeretnénk még kérdezni. 


Putin: - A felelősség soha nem lehet más, mint személyes felelősség ! ! !

Van egy klasszikus példa a büntetőtörvénykönyvben, amit "lövöldözéses tragédiaként" említek: amikor két vadász rálő egy bokorra, azt gondolva, hogy egy vad van ott és véletlenül megöl egy embert. Addig amíg a szakértők nem tudják megállapítani ki tette, addig mindkettő 'szabad' .

De a felelősség mindig csak személyes lehet ! Ha egy személyt bűnösnek találnak és bebizonyosodik, hogy a baleset az ő hibájából következett be - ami egy borzalmas katasztrófa valljuk be - de nem teszünk addig semmi általánosító kijelentést itt és nem használunk fel egy tragédiát PR-célokra.

Itt most szakszerű lépésekre és profi emberekre van szükség a kapcsolódó hatóságok részéről, hogy a fontos következtetéseket le tudjuk vonni.

Viszontlátásra !
(Fordította: SBG Buddha - VilagHelyzete.com)

24 megjegyzés:

  1. nekem úgy tűnik,hogy a nagy semmiről beszél...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Miért mit kellett volna mondania? Habzó szájjal fenyegetödzni?

      Törlés
  2. ÉBRESZTŐFILM (ismétlés a tudás anyja)

    http://rejtelyekszigete.com/motivacios-anyagok/wake-up-call-ebresztofilm/

    VálaszTörlés
  3. Világ-Panoráma // 2014-08-04 Világ-Panoráma

    http://www.echotv.hu/vilag-panorama-2014-08-04-vilag-panorama

    VálaszTörlés
  4. Putin nagy ember,az amcsik meg rohadék sunyik.!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igy van, csak nagyon sok agymosott mar nem lat ki a fejebol :-(

      Törlés
  5. A cionisták megvették őket kilóra. Úgy táncolnak ahogy Rotschildék füttyülnek.Ennek végrehajtásán ügyködnek. Sikerrel : https://www.youtube.com/watch?v=DGeDx6wgzhc

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez marhaság. Ezeknek a befolyásuk a Euro-atlanti szövetségre terjed ki, ott sem teljesen. Abból is látszik h. körvonalazódik egy Párizs-Berlin-Moszkva-Peking tengely. Nemhiába a Németeket hallgatták le a legjobban. A pénz meg nem minden, mert az alapja a termelés/szolgáltatás. A pénznek az alapja egy kalap sz@rt nem ér szénhidrogén nélkül. Tehát a szénhidrogén készlet (feltárt, eddig ki nem termelt) a lényeg és az a fegyverzet ami ezt védi. Nem véletlen ez a sok konfliktus a világban, mivel a közel-keleti szénhidrogén mezők hozama csökken (lásd: kitermelési ktg-ek, olaj ár) és ez kikezdi a világvaluta pozícióját a petro-dollárét. Ha a világvaluta kulcsszerepe meginog az kellemetlenül érinti a kibocsátót -elvesztheti pozícióját. Mivel a szénhidrogén készletek legnagyobb birtokosai (Orosz-Irán várományosok) ezért ezen országok ellen egyre durvábban lépnek fel.

      Törlés
    2. Nincs itt semmiféle tengely. Európa az amerikai geostratégiai játszma engedelmes kiszolgálója.A németeket az EU miatt hagyták feljönni, de ezt bármikor képesek megváltoztatni. A dollár átment egyfajta értékválságon, de ha nem vettétek volna észre, átmentették egy olyan digitalizált, szinte átszellemített rendszerbe, melybe csak a nagyon bennfentesek látnak bele. A kinai-orosz pénzvilág 100 évvel le van maradva a FED pénzmágusaihoz képest, lemásolni egy ilyen sátáni rendszert szerintem készakart csőbehúzás , ergo kiegyezés lesz a vége az emberiség terhére.
      És ne felejtsük el, bár tudom, hogy tudjátok, hogy a 21. század háborúi már sokkal álnokabb és kifinomultabb eszközökkel folynak : dezinformációs vagy terrorellenes műveleteken és pszichológiai manipulációkon keresztül a média által felerősítve.

      Törlés
    3. Lásd így, de ez nem így van. Miért is lenne lemaradva? A régi pénzügyesek már vagy 50 éve papolják h. ha a csúcsdevizát kibocsátó ország nem úgy növekszik mint a világgazdaság, akkor az a csúcsdeviza bajba kerül. A dollárral ez a helyzet. Az oka egyszerű: 2000 évektől a dollár folyamatosan veszít az értékéből (egy deviza árfolyama akkor jó ha a kereskedelmi mérleg 0-ra zár), ezért a tartalékoló országok (mindenki! az energiahordozók miatt) veszteséget könyvelnek el. Ezért egyre többen el akarják kerülni a használatát, mielőtt az adófizetőkkel (jegybankok veszteségét a költségvetés állja) fizettetnék meg a leértékelődést. Itt nincs semmilyen mágus és az eszközök is a (ó)régiek. Értékpapírosítás=pinceváltó, fedezetlen értékpapír adás-vétel= váltónyargalás, ennyi! Ezt a sci fi pénzmágiát el kell felejteni, mert a közgazdaságnak vastörvényei vannak és ez igaz a dollárra is. A kínaiak meg annyira vannak lemaradva h. 2008 őszén amikor beszakadtak az indexek a kínai elnök telefonon nyugtatta Bush-t hogy nem vonják ki a befektetéseiket. A tengely márpedig létezik ezt a kereskedelmi kapcsolatokból tisztán levezethető.

      Törlés
    4. Miért is lenne lemaradva? Mind Oroszország, mind Kína USA-barát országok gyűrűjében vannak.
      Miért is érezte a feltörekvő Németország a múlt századelőn, hogy a nagytesók elhappolták előle a koncot?
      A dollárról meg csak annyit, hogy annyit felszívott belőle a globális derivatíva-piac, hogy a FED "kénytelen" volt nyomni a dollárpumpát milliárdnyi tételekben az elmúlt években.
      http://fordulat.net/pdf/17/F17_Maurer.pdf

      Törlés
    5. Ez a tőkeáttételes értékpapír kereskedés/fogadás sem egy új találmány. Ugyan ez volt 1929-ben. A fiat pénznek pedig létezik egy olyan tulajdonsága hogyha minél több van belőle annál jobba hajlamos az inflálódásra (ellenben a belső értékkel rendelkező pénzzel, pl: arany). Az hogy ennyi mennyiségű pénzt hoztak létre nem a dicső nagy USA hatalmát hivatott bemutatni, hanem a rendszer gyengeségét. Miért is? Azért mert az a pénz már csak papíron létezhet. Nincs annyi vagyon hogy ezt a pénztömeget ki tudja elégíteni -és ez a probléma. A világ összes vagyona a GDP 4 szerese lehet az amortizáció miatt, ettől már több pénz van a rendszerben és idő kérdése mikor fogják a cserében' megtagadni az elfogadását.

      Törlés
    6. Nem is állítottam, hogy új.A rendszer valóban gyenge, de ez az egészre vonatkozik és nem csak az atlantista rendszerre.Kína és Oroszország legalább ugyanannyira sebezhetők, mivel a rendszer részei. A BRICS-et nem azért találták ki, hogy leváltsák a dollárt, hanem azért mert részesei akarnak lenni a nagy koncnak (big business). Azért ez egészen más.
      Kínaiaknak és az oroszoknak az utóbbi időben megnőtt az étvágyuk, de lehet, hogy csak felzárkóztak az atlanti világhoz. Ők is pénzfüggők lettek, ezért is kell nekik a BRICS.

      -- Minden, ami kapcsolatba kerül a pénzzel, hiány lesz, mert a pénz, ahogy ma ismerjük, alapvetően hiányt szenved.Erről szól a gazdaság, az egyéni és csillapíthatatlan étvágyról, ill az ebből fakadó erőforrások hiányáról.Ez a borzasztó felfogás csak erősíti az emberi tudat tökéletlenségéből adódó hiányállapotait - valamivel mindig be kell tölteni az űrt, ehhez kell a sok-sok pénz. És minél több van belőle, annál inkább a hiány lencséjén keresztül nézi az ember a világot, és újabb és újabb erőforrás után kutat. A hiány versenyhelyzetet szül, majd játszmát teremt akár mások kijátszásával is.De a felfogás a hiányos.A hiányról alkotott felfogást az ember hozza létre az önmaga és a világ tökéletlen és nem tiszta látásából. Így válik az ember szellem félelmei által anyagi szinten is berögzültté, és valódi céljait feladóvá.

      Törlés
  6. Akkor Putyin a háttérhatalom-újvilágrend ellen harcol (mert ilyet hallottam), vagy csak a nyugat ellen?
    Valaki, aki nagyon képben van, kisegítene, mert nem értem, hogy mi történik itt? Lehet, hogy csak politikai csatározás a nyugat és Oroszország között, ami mindig is volt?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt külsősként nem lehet tudni. Szerintem... a világháborúk története már valamelyest ismert, és ott mindkét esetben egyértelmű igazolást nyert, hogy mindkét oldal szervezésében és pénzelésében benne voltak a bankárok. Valószínűleg itt is ez a helyzet. Elvégre az egész B.R.I.C.S. társulás annak köszönheti a felemelkedését, hogy a 70-es évek végétől - az olcsó munkaerő végett - hozzájuk mentek a multik. Kissinger papa volt az egyik vezető embere a Kínával való tárgyalásoknak még annak idején. Tehát annyi biztos, hogy nem véletlenül vagy pusztán önerőből épült föl egy ütőképes ellenpólus a hidegháború befejezése után. Valószínűleg nagyon is tudatosan építették föl maguknak az újabb "ellenséget".

      Ugyanakkor azt is észre kell venni, hogy valószínűleg úgy jártak Putyinnal mint Kennedy-vel meg Hitlerrel. Vagyis a piszok disznó elkezdett egy-két jogkört valóban úgy használni, ahogy azt a naív emberek hiszik a többi politikusról. Nemzeti érdek képviselése (persze szigorúan hatalmi okokból és nem az orosz népért), a saját erőforrások kiaknázása (átjátszás és elherdálás helyett), és a legeslegfőbb bűn: egyre jobb kapcsolatokat kezd kialakítani Európával. És bár gazdaságilag nagyon is racionális az együttműködés, évszázados félelmük, hogy a német-orosz tengely megerősödik és húzza magával a régiót. (Többek között minket is.) Az orosz nyersanyagkészletek + a német ipar házassága, rendesen átrajzolná a terveiket. És főleg perifériára szorítaná a nyugati országokat.

      Putyin sem éppen szent. A jelenlegi emberséges politikája legnagyobbrészt annak köszönhető, hogy a cionista hatalommal való ellenkezés önmagában hordozza, hogy valakiknek segít. Hiszen ha cionék csak lopnak, csalnak, ölnek; akkor bármiben is akadályozod meg őket, az életeket ment. Mégvéd egyeseket a teljes kifosztástól, stb. De azért ne felejtsük el a belső politikai tisztogatásokat sem, az eltűnt újságírókat, a csecsen ügyet, a saját kis false-flag-jeiket.

      A birodalmak már csak ilyenek... most az orosz épp kicsit jobb. Btw, én is szívesen venném ha valaki felhomályosítana ha ennél többet tud.

      Törlés
    2. Putyint az oligarchák (Berezovszkij) találták ki, hogy az addig az USA-nak is kedvező, leamortizálódott, káoszba süllyedő ruszland egy kis békére és biztonságra leljen.A KGB-s Putyint azonban nem lehetett zsebre vágni, sőt ő csinált hűbéreseket támogatóikból. Az ellenzékét és az ellenséges oligarchákat kiszorította, a középosztály pedig kárörvendően nézte és drukkolt neki. A putyini modell erre ráérzett, és a bizonytalan liberális minta helyett visszanyúlt a jól bevált cári történelmi hagyomány irányába. Putyin azonban sokat szelidült, és tanult a kínaiaktól. „Ha valami nem érint minket közvetlenül, akkor egyáltalán nem kell állást foglalni.”
      Az orosz a Föld egyik legkorruptabb hűbéri országa, de aki ujjal mutogat rá, az vegye ki a gerendát a saját országának elitje szeméből.
      Hogy mit tartogat a jövő, az az USA gazdasági viszonyaitól, és a világ háborús gócpontjainak feszültségeitől is függ. Hosszútávon egy egységes NWO reményében az USA kénytelen lesz feladni világelső pozícióját, és ki fog egyezni a kinaiakkal és az oroszokkal. Európa pedig itt nem fog labdába rúgni.Onnantól pedig felgyorsulhatnak az események a börtönbolygó kiépülésére.

      Törlés
    3. Az oroszok is bejelentették ellenszankcióikat. Európa kelet-közepe, köztük mi is, USA csicskásként szívunk. Pedig lett volna esélye Mo.-nak az orosz piacot visszaszereznie. Na mindegy, legalább olcsó lesz a magyar alma. A hülye lengyelek is keménykedtek, elvesztették a keleti piacaikat, cserébe kapnak Nato katonai bázisokat, rakétákat, és elsőrendű célponttá válnak.

      Törlés
    4. Utolsó esélye Viktoréknak, hogy valami komolyabbat virítsanak az ország érdekében. Részrehajlással - még lehet őket egyelőre mosogatni, hogy hát "még nagyobb bajba lennénk ha kilépünk a sorból" no meg "ez ugyan érint minket, de még nem annyira érzékenyen, hogy megérje ellenszegülni". Nos ez már most sem biztos, hogy igaz. De ha most még az is, hamarosan lesznek olyan események ahol már kőkeményen és közvetlenül sérül majd a magyar érdek, ha birkaként megyünk tovább a nyugati tömbbel. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mikor kerülnek a hatalom elvárásai és az ország érdekei olyan - a tömegek számára is - nyilvánvaló ellentétbe, amit már nem lehet áthidalni ilyen magyarázatokkal. Bár lehet, hogy ezen már túl vagyunk. Igaz, tömeges kiakadás még nem volt. De majd lesz. :)

      Törlés
    5. hulivuli (olcsóbb alma) azt jelenti h. önköltség alatt lesz az alma egy darabig, míg a termelők ki nem vágják az ültetvényt. Aztán hiány lesz aminek a következménye a még drágább alma. Ráadásul ez rengeteg munkahely elvesztésével fog járni.

      Törlés
    6. Teljesen igazad van, eddig is kb. önköltség körül volt az alma.Most pedig a szűkülő piac és az árudömping miatt még inkább beáramlik külföldről az élelmiszer nyersanyag, főleg a lengyel alma, azzal pedig versenyezni nem lehet.Csak ha a multik és a kereskedők árrését és hasznát kikerülik.Ehhez viszont összefogás kell, a kiskapuk megtalálása, és persze a magyar kormány részéről legalább hallgatólagos támogatás. Ha az összefogás megvan, de a kormány ellenáll, akkor kell egy bevállalható mértékű nyomásgyakorlás a kormányzati szervekre. És igen , fontos, hogy a magyarok is olcsóbban jussanak hozzá a magyar gyümölcshöz.

      Törlés
  7. 2014-08-04 Világ-Panoráma

    http://www.echotv.hu/vilag-panorama-2014-08-04-vilag-panorama

    VálaszTörlés
  8. http://www.fenyorveny.hu/2014/08/a-galaktikus-foderacio-es-spiritualis_9.html

    VálaszTörlés
  9. Az Arkhón invázió, avagy a Nefilim visszatérése

    https://www.youtube.com/watch?v=ld91S0ChWNk&feature=player_embedded

    VálaszTörlés
  10. Kis off-topic felrázó:

    https://www.youtube.com/watch?v=gz8dACus5Uo

    Tudom, hogy Alex Jones meg izé... tessék egy kis sóval enni a dolgot és jobb lesz. :P

    Valamint egy kis kemény valóság:

    http://www.liveleak.com/view?i=4d3_1396222259
    http://www.liveleak.com/view?i=3bb_1379478168
    http://www.liveleak.com/view?i=7e2_1378309604

    Nem mindegyik az ISIS fedőnév alatti korszakból származik (2012), de a lényeg azóta sem változott. Reggeli előtt nem javaslom.

    De, hogy ne legyünk annyira letörve:

    https://www.youtube.com/watch?v=7nuNR8cmVxk

    VálaszTörlés