2014. augusztus 11., hétfő

"A jövőből érkeztünk" - Amit csak érezni lehet, de elmondani nem....


Mindazt, amit évek óta csak átérezni lehet, de szavakkal elmondani nem....talán csak kísérletet tenni rá. Megérteni valami olyat, ami körülvesz és atomok szintjén is átsző minket. Egyszerre létezni múltban, jelenben és jövőben.... Libabőrössé válni, amikor a kép-és hanghatások előhozzák belőlünk azt, amit mindig is tudtunk. 
Azt, amit órákon át magyarázunk valakinek és ő mégsem érti....
Azt, ami egyszerre állapot, folyamat és egy életfelfogás része. Magának az életnek, a jelen pillanatnak a megélése.... 

Talán valamiféle szingularitás-pont, ahonnan semmi már nem lesz és nem is lehet ugyanaz, mint addig. Van, akiknél már nagyon régen megtörtént és van, akiknél csak most zajlik, talán egy-egy ébresztő videó vagy ébresztő bejegyzés hatására. És bizonyára olyan is van, akinél soha nem fog megtörténni a szemlélet-váltás..... Talán így van rendjén !
Nézzétek meg az alábbi videót és adjátok át magatokat az érzésnek és a felmerülő gondolatoknak. És tudni fogjátok, miről beszélek.... esetleg miről beszéltem eddig is sokszor...
(Sok szeretettel... SBG Buddha - és köszönöm Sevaster1-nek a magyar feliratot a ti nevetekben is ! :) 





"Üdv nektek! A jövőből érkeztünk. Minden rendben lesz. A jövő egy csodálatos hely. Tanulnod kell azonban egy keveset, hogy ott élhess. A jövőben a technológia gyorsabban fejlődik, mint ahogy azt az emberi elme felfogná. Amikor a szingularitás megtörtént, olyanok lettünk, mint az istenek, képesek lettünk egész világokat teremteni egy szempillantás alatt. Minden gondolatnak mélyreható, azonnali hatása van. Minden álmunk valósággá vált, de ugyanígy a lidércálmok is. A jövő eszmék harctere lett. Meg kellett tanulunk, hogyan uraljuk elménket, hogy a sötét pszichológiai erők ne tudjanak mindannyiunkat elpusztítani. Minden megteremtett új világgal a szent parancsoló elmét hívjuk segítségül. Legyen világosság!
Hogyan érkezhetünk a jövőből? Talán ezt kérded. Hadd magyarázzam el. A növények szinte tökéletes hatékonysággal gyűjtik be a fényt. A hagyományos fizika szerint ez azonban lehetetlen. A fotoszintetizáló központhoz vezető úton a fény fotonoknak más részecskékkel kellene összeütközniük, de mégsem így történik. A foton esélye a központ elérésére akkora, mint amikor bekötött szemmel rohansz egy sűrű erdőben, és úgy érsz a közepére, hogy egyetlen fának sem ütközöl.
A növények egyfajta csoda részesei. A növény kvantum-szuperpozíció állapotba helyezi és minden lehetséges útvonalával megsokszorozza a fotont. Képzeld el, hogy az erdőn keresztül rohansz bekötött szemmel, és milliárdnyi lehetséges útvonalra sokszorosodsz. Ha bármely lehetőséged fának ütközne, a szuperpozíció összeomlana, és ez lenne a véged, de a növény türelmesen elutasítja, hogy ilyen baleseteket tapasztaljon, miközben szíve egyre csak énekel. Legyen világosság!
Amikor bármelyik lehetőség végül kudarc nélkül eléri a központot, csak ez a győztes lesz megtapasztalva. Minden más lehetőség eltűnik. A győztes az időkön keresztül a jövőből érkezik vissza, és ő lesz az egyetlen valaha is létező lehetőség. Így érik el a fotonok a növény központját hihetetlen pontossággal. Így győzted le te és minden létező organizmus az élet számtalan valószínűtlenségét. Ezért érkezünk hát a jövőből. Így leszel te is a Világ fénye, miközben együtt hívjuk segítségül a szent erőt. Legyen világosság!
Ez csak a kezdet."



Ez pedig egy elmondhatatlanul értékes motiváló videó ajándékba nektek ! 

Minden benne van, amit az élethez magunkba kellene tudnunk építeni !


Ezzel a második videóval kapcsolatban már találkoztam véleményekkel a VilagHelyzete FB-oldalán és szeretném rögtön hozzáfűzni saját megjegyzésemet, mivel némelyek reakcióit, negatív hozzáállását olvasva annyira érdekes látni, hogy ugyanazt a képi és hanghatást mennyire különbözően képezik le saját maguk számára az emberek. 
Egyébként pont ez a siker és a boldogság / boldogulás kulcsa is az életben !

"Mert bárhová is mész az életben, ott mindig saját meggyőződéseidet fogod találni."

Nagy igazság !
A gond sokszor nem ott van, hogy nehéz elérni a célokat, hanem az a legfőbb probléma, hogy az emberek 90% -ának nincsenek is céljai ! Leírt céljai pedig csak annak az 1%-nak vannak, aki azt el is fogja érni !

Nem azzal van a baj, hogy az emberek túl magas célokat tűznek ki és nem érik el azokat ! Hanem hogy túl alacsonyakat ... és azt elérik !!! 
És itt ér számukra véget az élet. Hamarabb halnak meg belül, mint fizikálisan....

Én is vallom, hogy a lehetetlen nem létezik ! Mindenki, aki nyavalyog, aki panaszkodik, aki szerint mindenki hibás - a főnököm, a kormány, a gazdagok, a háttérhatalom...stb.....,- csak Ő nem - Ezek gondolkodjanak el egy picit és tegyék fel a kérdést maguknak :
Mennyit fektettem én be saját magamba tudásban, képzettségben, kitartásban ? ? ?

Megragadtam-e a lehetőséget, amikor felkínálkozott és kudarc esetén képes voltam-e felállni és soha nem feladni ?  Ez különbözteti meg az embert, aki magát sikeresnek és boldognak érezheti attól az embertől, aki saját életét és körülményeit katasztrófának éli meg. (SBG Buddha - VilagHelyzete.com)

95 megjegyzés:

  1. Ha az ember a szingularitást el akarja érni, vagy mint fogalmat komolyan akarja venni, nincs szüksége technológiára, vagy rajta keresztül térközi utazásokra, téridő ugrálásokra -- semmi anyagira.

    A második motivációs video jó, hiszen fontosak a célok, az emberi kitartás.De hoszzútávon
    "Nem az győz, aki kemény marad, hanem aki meglágyul és enged és befogad és felad, felold.
    .Ez nem a gyengeség, hanem az erő jele." /Hamvas

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kissé másként fogalmazva: a "megnemkülönböztetéshez" a megkülönböztetésen át, a befogadáshoz az elutasításon keresztül vezet az út. A spirituális elsodródás kockázata nélkül elfogadni, "meglágyulni" csak a felkészült, magasabb erőket birtokló ember képes.

      Törlés
  2. Jó kis illumináti videó az első, illuminátus filmekből összevágva, Buddha ezt most benyelted! Ilyen szöveget én is összeütök bármikor. :)
    Koncentráljunk a _jelen_ (!) pillanatára, de azért _jövőből_ (!) jöttekre hallgassunk, meg a technológiai hablatyukra? Nooormális vagy Margit? :)

    Hulivulival értek egyet, nem kell semmilyen tech-kütyű hogy felemelkedhess, nem kell semmi rajtad kívül a tudatváltáshoz, hisz benned van minden potenciál. Erről tanúskodnak az elmúlt évezredek nagy tanítói, példamutató életükkel és távozásukkal. És ezt írják le a modern tudomány kevésbé vaskalapos képviselői is.
    Csak egy példa:
    http://vimeo.com/42555538

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. No, de nézzük sorban, hogy ne csak vádaskodjak:

      Így indít: „A jövőből érkeztünk. A jövőben a technológia gyorsabban fejlődik, mint ahogy azt az emberi elme felfogná.” – Hmm… már így sem fogja fel az egyszeri ember elméje a jelenleg tapasztalt technológiai fejlődést, épp hogy csak lekövetni tudja, de csakis mint felhasználó. Ez az út egyáltalán nem a megvilágosodásé, nem a szellemi út, hanem a technológiai rabszolgaságé. 1. hiba.

      A videó alatt futó zene az Inception (Eredet) c. filmből van, mely ugyan valóban tudatváltásról szól (álom az álomban, zoomolás „lefelé-felfelé”, stb.), de ezt a film szerint csak technikai kütyükkel lehet elérni. 2. hiba.

      A kb. 10 perc alatt megírt „jövőből jöttünk” szöveg végig amerikai sci-fi filmekből kivágott jelenetekkel van alátámasztva. Az elején pl. a Felhőatlasz jövő jeleneteit látjuk, aztán pl. megjelenik a szintén Wachowski testvérek által készített (de csak jövőre bemutatandó) Felkelő Jupiter tréleréből is néhány snitt, és láthatjuk az Elysium-ot is pár pillanatig, a nagyon szép fényes fa jelenetek meg a Forrás-ból vannak. Szóval itt minden mondat kőkeményen hálivúdi filmek látványvilágával van alátámasztva (manipulálva az elme). 3. hiba. De még azt sem mondom, hogy ez baj, csak ez mutatja hogy honnan fúj a szél, és már megint az a „várjuk a kívülről (jövőből) jövő csodát” típusú félrevezetés. Szerintem. De nem baj, ha valakinek ez tetszik, jó kis filmek ezek mind! :)

      Aztán ez az egész „jövőből jöttünk és megmondjuk a tutit” valamiért nem tiszta… A jövő fogalma csakis a lineáris időfelfogásban, a látszatvilágban létezik, de én úgy gondolom, hogy aki képes ezen túllépni, eljutni a végtelen áramokig, felülemelkedni az idő és tér illúzió „keretein”, annak számára már nincs idő…

      Szóval nekem sántít ez az egész videó. Nem is tudom… én szívem szerint (!) inkább hallgatok a belső Forrásomra, mely időn és téren kívüli, mintsem valami jött-mentre a (nem létező) jövőből. De hát kinek mi… :)

      Törlés
    2. No meg ez:

      "A győztes az időkön keresztül a jövőből érkezik vissza, és ő lesz az egyetlen valaha is létező lehetőség."

      Ha valakinek esetleg ismerősen cseng ez a verseny és győztes dolog (légy te az első), és még eszébe ötlik ilyenkor a sokszorosan szánkba rágott "kiválasztott" fogalma is, az nem sokat téved...

      (na befejezem, jó kis felemelő videó ez, mindenki terjessze... )

      Törlés
    3. arról szól a videó hogy te magad vagy a jövő

      Törlés
    4. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    5. nem hiszem hogy az a hitvallásuk hogy te mint rajtuk kívül álló személy tegyél meg mindent azért hogy jobban élhess, épp ezt nem akarják. Épp azt akarják hogy dolgozz, fizesd a számlákat, felejtsd el a lehetőségeket, aztán törj meg.

      Törlés
    6. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    7. Istentől nem függetlenítem magam azért mert próbálok tenni a jövőmért, aki igazán hisz bármiben, azt sose fogják megtörni, ezt nem vehetik el tölünk, ezért vagyunk erősebbek :))

      Törlés
    8. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    9. az én meglátásom szerint hívhatjuk bárhogy a lényegen nem változtat, például nem gondolom hogy a budhisták gyengék lennének mert ôk nem olvassák a Bibliát, ôk is ugyanabban hisznek mint mi, a szeretetben

      Törlés
    10. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    11. én is ugyan abban hiszek amiben te, annyi eltéréssel, hogy én nem gondolom azt hogy aki nem Jézust követi, az rossz úton jár, egyik munkatársam krisnás és én még egy katolikust sem láttam aki jobban szeretné az embertársait, és tisztelné a körülötte lévô világot mint ô. Ezzel nem azt akarom mobdani hogy minden katolikus rossz csak azt hogy aki másban hisz az is az igazság útját járja csak nem úgy.mint mi

      Törlés
    12. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    13. egyébként én sem vagyok katolikus csak példaként írtam

      Törlés
    14. pont ebben a pokolba jutsz ha nem hiszel Jézusban tipusú meglátással nem értek egyet. Jézus soha nem mondott ilyet

      Törlés
    15. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    16. ezek szerint csak nem mondott olyat Jézos hogy akik bem hisznek benne az pokolra jut, itt azt mondja a akik jót cselekszenek a mennybe jutnak akik rosszat azok a pokolba. kérdem én egy krisnás aki egy állatot se öl meg és minden hétvégén ételt oszt a szegényeknek, miért lenne gonosz???

      Törlés
    17. pont ez itt a probléma Jézus feláldozta magát azért hogy lehetôségünk legyen megváltozni és szeressük egymást, erre ujjal mutogatunk a másikra, hogy pokolba jut mert "Jézus azt mondta" ??

      Törlés
    18. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    19. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    20. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    21. a menny nem sajátítható ki, Isten mindenkit szeret és nem küldi a pokolba azt aki jóemberként él, amirôl te beszélsz az egy felsôbbrendûségi felfogás, ami viszont nem hiszem hogy tetszene Istennek. Az a te bajod hogy nem az újszövetségi megbocsátó Istenbe hiszel, hanem az ószövetségi bosszúàlló istenbe

      Törlés
    22. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    23. nem vitatkpzok veled, majd a vidám vasárnapba látlak :)

      Törlés
    24. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    25. nem tudom hogy az usa hogy jött ide

      Törlés
    26. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    27. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    28. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    29. Ria (ogató ) már csak ilyen. Únja már a szilveszteri tűzijátékot. Ő már valami utősebbet szeretne. Egy mindent elsöprő nagy bummot. Ezért kötekedik mindenkivel.

      Törlés
    30. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    31. Klassz ez a doktornős film is, régen láttam, de most is meghatott.
      A jobb és a bal "régies" kommunikációjáról. Persze minden hiedelem és világa változik -a jó/rossz, a magasság/mélység fogalmát lassan meghaladjuk-, de az egész ség minden korban elérhető, csak másképp. Akárcsak hagyományainkban.

      https://www.youtube.com/watch?v=U8Jepo3rXf0

      Törlés
    32. "Ott egészen biztos, hogy nem fogsz latni, egyrészt azért, mert total rühellem oket"

      Tehát nem vagy abban a mentális állapotban (azon a tudatszinten), hogy helyes Biblia- és kereszténység-értelmezést tarthass.

      Törlés
    33. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    34. Számomra még hétköznapi (nem keresztény, magát nem spirituálisnak valló) embertől is igen kontrasztos a mondat, hogy valakiket (bárkiket, embertársait) rühell!
      Hát még olyantól, aki éppen "hittérít" a neten a szeretet vallásának nevében!

      Törlés
    35. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    36. Tudom.
      Úgy érzed, az ő esetükben jogos a rühellésed.
      Ezért szóltam, hogy a rühellés tudatszintjén nem vagy abban az állapotban, hogy helyesen ítélj meg csak a szeretet tudatszintjén értelmezhető (pl. bibliai) üzeneteket, információkat.
      Csak ha majd feltétlen szeretetet és békét érzel mindenki és minden cselekedet iránt.
      Addig csak ellentéteket és dühöt terjesztesz.
      "Menj analízisbe, Ofélia!":) /Karinthy: Így írtok ti!/

      Törlés
    37. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    38. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    39. Nem ismerek gyűlölködő istent.
      Ha akivel kapcsolatban vagy, az egy gyűlölködő lény, akkor ő nem Isten.

      Jézusról beszéltél, ő rajong az emberekért, a bűnös emberkért, őket gyógyította, őértük imádkozott. Írtál is róla ma, hogy még meg is halt értük. Akkor hogyan hiheted, hogy a gyűlölködő isten rokonságban áll vele?

      Törlés
    40. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    41. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    42. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
  3. És bummm neked kedves világhelyzete blogolvasó. Kaptál egy kis ízelítőt a pro transzhumanizmus propagandából.
    Vajon ki a fene találta ezt ki? Ja tudom már, azok akik nekünk akarnak jót, akik csak miértünk aggodnak, dolgoznak nap mint nap :)
    Úgy látszik sokan már nem is igazán tudják megkülönböztetni a jót a gonosztól, de olyanok is akadnak, akik szándékosan játsszák a hülye szerepét. Hát, ilyen időket élünk ma kérem szépem, a megtévesztés korát éljük.

    1. videó. "Hanem tudja az Isten, hogy a mely napon ejéndetek abból, megnyilatkoznak a ti szemeitek, és olyanok lésztek mint az Isten: jónak és gonosznak tudói. Mózes I. 3:5" BIBLIA (óóóó, de szép perspektíva, de várjunk csak...)

    Ray Kurzweil(author of THE SINGULARITY IS NEAR popular book) and his followers believe that a crucial turning point will be reached around the year 2030, when information technology achieves 'genuine' intelligence, at the same time as biotechnology enables a seamless union between us and this super-smart new technological environment. Ultimately the human-machine mind will become free to roam a universe of its own creation, uploading itself at will on to a "suitably powerful computational substrate". We will become essentially god-like in our powers. (Nocsak, milyen érdekes egybeesés.)

    Ezzel kapcsolatban ajánlom nézzétek meg majd, ha elkészül a magyar fordítása az Age Of Deceit 2-t (http://www.youtube.com/watch?v=gfRzUI8hkwo)
    Az első rész lefordítása már elkészült és itt megnézhetitek.
    http://www.youtube.com/watch?v=ZZZ5AWVMtxc&list=PL77BE1D1AE4FE2D1B

    2. videó.
    Hulivuli írja: "A második motivációs videó jó, hiszen fontosak a célok, az emberi kitartás"
    Nem, nem az emberi kitartásról szól, hanem arról, hogy "merd" átlépni, eltaposni a többieket, a "loser"-eket, ahogyan a videó nevezi a többi embert. Ébresztő már gyerekek! Csak a szokásos egoizmuson alapuló versenyszellem programozást látjuk, halljuk már megint, semmi mást. Azért "már megint" mert a dolgok nyilvánvalóan rosszabbodni fognak (ezt mindannyian érezzük) és hogy megint csak azt a kis buta saját magadat hibáztasd a további kudarcokért is és, hogy még véletlenül sem azt a korrupt rendszert, amiben élsz. Ez van, erre mondják egyesek "Ők jól ismerik és jól is tudják alkalmazni az emberek elleni pszichológiai hadviselést".
    De kérdezek én valamit. Ha az elhangzottak tényleg egy igaz lehetőségen alapulna, akkor miként lehetnénk mi mindannyian győztesek? Mert, hogy "csak rajtad...meg rajtad, meg rajtad, meg rajtad múlik" ez az egész siker story.
    Bocs, de tudtommal győztesek sincsenek vesztesek nélkül, vagy netán rosszul tudom? Innen is látni mennyire egy hamis üzenetet közvetít ez az anyag. A véleményem, hogy ez a videó egy baromság, pontosabban, ez a videó agy nélküli barmoknak való,...beetetés a javából. Benned van a hiba barátom nem a rendszerben....sorry, csakis te tehetsz róla. De nem baj, ne szomorkodj, mert van megoldás. Fogad majd el, add át magad a jövő technológiáinak és "MINDEN RENDBEN LESZ", hiszen a jövő egy csodálatos hely, ahol te is isten lehetsz. Ugye emlékeztek még arra a bizonyos kecsegtető Édenkerti perspektívára?
    Csak épp azt felejtik el elmondani, hogy mi fog történni azután, hogy a sátántól való technológiájuk átveszi az rajtad az irányítást. Nem baj, a Bibliában ez a válasz is megtalálható, "....mert aki keres talál és aki zörget, annak ajtót nyitnak..."

    Buddha meg Sevaster1, nektek meg külön köszönet jár a szokásos megtévesztő posztért, mert ennyire még ti sem lehettek naivak, nem igaz? Remélem ezt a többiek is látják és a fejükhöz kapnak.... végre már valahára.

    Atyám, bocsáss meg nekik, mert nem tudják mit cselekednek.

    VálaszTörlés
  4. Nem véletlen, hogy Buddhának ugyanúgy bejött ez a két videó, mint nekem. Mindketten hasonló üzenetet látunk bennük, és hasonlóan értelmezzük őket. anélkül, hogy személyesen találkoztunk volna és összebeszéltünk volna róla. Mindketten hasonlóan áldozzuk az időnket az igazságkeresésre, és igyekszünk ébreszteni. Persze, mi is tévedhetünk, ezért is írtam "igazságkeresést". Magam részéről azonban fenntartom azt, hogy a fenti két videónak pozitív üzenete van. Az egyik előző kommentelő által felsorolt filmek (Elysium, Inception, The Fountain (Forrás vagy Kút, mindkét néven ismert magyarul), Felhőatlasz számomra az ébresztő filmek közé tartoznak. Hangsúlyozom: számomra. Persze mindenbe mindent be lehet magyarázni. Minden videó és minden poszt tükröt tart, tőletek függ, hogyan értelmezitek, mitől féltek. Az önmegvalósítás nem pozitív? El kell bukni? Vesztesnek kell lennünk? Mindig a másikra kell ráfogni a kudarcot? És vajon miért azonosítják egyesek a nekem küldött üzenetekben a filmben elhangzott sikert a gazdagsággal? A második videóban erről nem volt szó. Az Út a vadonba című filmben szereplő fiatalember éppenséggel a gazdagságot hagyta ott, hogy megtalálja saját létének célját. Mitől féltek, amikor megláttok egy piramisra éppen csak emlékeztető formát? Mitől féltek, amikor azt mondják nektek, hogy ott van bennetek az isteni erő? Hol van itt versenyszellem? És miért egoizmus, ha valaki fejleszti tudását, könyveket olvas? Miért egoizmus, ha valaki nem a szórakozóhelyeket látogatja, ahol tömegével ugrálnak zombinként vad zenére az emberek, és ehelyett hegyet mászik vagy a kvantummechanikát tanulmányozza? Miért féltek a győztes szótól? A győztes szó nem azt jelenti, hogy másokat kell legyőznünk. Bezzeg lehet nézni focimeccset, ahol pénzért a sárba tapossák egymást. Lehet nézni autóversenyt, nem számít, hányan halnak meg. Lehet nézni ökölvívást, ahol péppé lehet a másik arcát zúzni. Lehet szurkolni a kedvenc vízilabda csapatnak. Nem számít, hogy a győztessel szemben ott a vesztes. De azt mondjátok, hogy saját céljaitokért küzdeni és aztán győzni, ez egoizmus? Kit taposol el azzal, ha megvalósítod a célodat? És bűn az, ha a célod megvalósítása közben nem hagyod, hogy visszahúzzanak mások, akiknek semmi céljuk?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    2. Ne haragudj Sevaster, nem akartam belegázolni a lelkivilágodba, csak jeleztem, hogy a pozitívnak álcázott üzenetek valamikor nagyon félre tudnak vinni... de Te tudod.

      Törlés
    3. Még csak annyit fűzök hozzá, hogy Te és Buddha pontosan tudjátok, hogy az amerikai NWO és média gépezet, (melynek egyik karja pont hálivúd) mögött milyen erők állnak, hiszen erről szól a bejegyzéseitek/videóitok nagy része, viszont nem veszitek észre, amikor egy UGYANONNAN jövő alkotás megtéveszt.

      Törlés
    4. Sevaster1! Én is pont erről beszéltem, nincsenek véletlenek.

      Törlés
  5. "alattam a föld, felettem az ég, BENNEM a létra"

    VálaszTörlés
  6. Hátja... Megnyugvással kell látnom hosszabb idő után, hogy még mindig ugyanazok az arcok csinálják itt a műsort. Az NWO-ról, illumináciról, meg a hólivúról hadoválnak, járnak üresjáratban. Mindenben meglátják a ROSSZAT. De gondolkodni minek? Szövegelni lehet anélkül is. Leszólnak, beszólogatnak, gúnyolódnak, okoskodnak, prófétáskodnak(fals~). Hát ez tán nem ugyanaz a sátáni sóuműsor?! És ebben a sötétségben, amit itt gerjesztenek JÓL ÉRZIK MAGUKAT a csillivillzáltak... Hát nem ilyen nagyarcokra van szűksége az illuminácinak? Hát DE! További jó szórakozást a valóságsó aktív résztvevőinek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    2. Ezek a blogkaratés hamispróféta szavai. Ezt cselekedjétek az ő emlékezetére...

      Törlés
    3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
  7. Válaszok
    1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    2. A nagy Orvos? Melyik? Amelyiket sátáni megszállottságoddal meg se közelíted? Míg ide csak ökörködni jársz, addig te attól messze jársz, akinek szavaival fényezed magad! Cseppet sem beteg... Az idokjelei.hu-n meg merítkezel.

      Törlés
    3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    4. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
  8. Ezt már lehet hogy olvastátok !

    http://szabadgondolat.files.wordpress.com/2012/03/neale-donald-walsch-beszelgetesek-istennel-elso-konyv-1.pdf

    A 2.-ik, 3.-ik részre lennék kiváncsi !

    Tudtok róla valamit ?

    VálaszTörlés
  9. Látom azért szépen elbeszélgettek ! Nem baj ! Ez a lényeg, hogy együttes erővel emelkedjünk, táguljon a tudatunk, és így a dimenziókban is nagyobb esélyen lépünk feljebb ! Köszönöm mindenkinek !

    VálaszTörlés
  10. Csináltam egy békemeditációs csoportot: http://fb.com/groups/bekemeditaciok

    VálaszTörlés
  11. Sziasztok, már régen jártam erre, de hát a vonzás..
    Köszönöm Buddha, Sevaster a szemfelnyitogató ismeretterjesztést, mert bár önmagam választásáért én vagyok a felelős de azért kettőn múlik a vásár. Hogy mi közül választhatok, azt Neked és Neked is köszönhetem, hisz megmutattad magad. A kis virág is attól gyönyörű, hogy nem akar más lenni, mint önmaga. Viszont az embereknek komoly feladat felismerni és megélni ezt az egyszerű érzést.
    Ha minél többet endednénk ennek az érzésnek, megszűnne az egóval való harcunk is, hiszen felismernénk az áramlatban betöltött szerepét és átkos helyett áldott eszközként használnánk önmagunk megnyilvánulásaihoz.

    Üdv, Pitypang

    VálaszTörlés
  12. Buddha Laci és Sevaster1!

    Tudjátok/tudjuk, hogy mi a különbség az érettség és a szellemi rövidnadrágosok közt!
    Mi tesszük amit hitünk szívünk diktál és vállaljuk önmagunkat hibáinkat. Képesek vagyunk fejlödni, formálódni!
    Mi vagyunk akik képesek az ócsu közt megtalálni/meglátni a tiszta magot!

    Akik nem állítjuk magunkról, hogy mindent jobban tudunk másoknál!

    Ismerjük mit jelent alázatosan szolgálni, értékmérönk nem a hangos szó, vagy az eszemet szófosás!

    Értjük a csend hangját, amikor a lélek beszél és megérezzük a kimondatlan szavak súlyát erejét!

    Nem állunk le vitatkozni olyanokkal akik saját magukkal sincsenek tisztában.
    Akik lelkükben megkeseredtek és ezt vetítik ki mindenre és mindenkire!
    Nem akarunk "isten prófétáiként" tüzet lehozni az égböl, hogy saját hézagos, deformált hitünket eröltessük másokra!
    Nem megyünk bele beteges személyeskedésbe, azt eröltetvén, hogy " bezzeg én ...", ti pedig, ha nem szaggatjátok meg ruhátokat és nem szórtok por és hamut fejetekre menthetetlenül mentek a tüzes pokolba!

    Föleg, hogy az ilyenek alapvetöen fogalom hiányosak, deffinició sérültek és csak mantrázni tudnak!
    Empatikus érzéseik és logikai képességük a nullához konvergál!

    Csak köpködni és fröcsögni tudnak! Egyetlen logikus alternatívával sem tudnak elöállni! :(
    Mások munkáját, tudását és érzéseit szeretik leköpni, de vérig vannak sértve, ha valaki tükröt tart eléjük!

    Köszi Laci és Sevaster1, hogy ilyen türelmesek vagytok és nem adjátok fel!

    Azokra figyeljetek akik igen is ébredni akarnak és ébredésük/érzéseik indukálóan hatnak a NAGY EGÉSZRE! / Vagy ahogy akarjátok hívni!/

    Áldás és béke a tiszta szívüekre!

    VálaszTörlés
  13. Mi van Ria? Magadra ismertél? :)

    VálaszTörlés
  14. ... és mi van a keresztényi szeretettel?
    " Az a legnagyobb szeretet, ha valaki életét adja barátaiért! " - ismered? érted? teszed? ...veszed? :)

    VálaszTörlés
  15. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ria!
      Ne tégy ilyet! :( Mi lenne velünk Nélküled??? Még a végén megjavulnánk! :)
      Vigyázz magadra! Ígérem, hogy próbálom tollamat kevesebbszer vitriolba mártani!
      Áldás

      Törlés
    2. Az erőteljes szellemi viták bizony roncsolják a testet is. Ezekből jobb esetben tanul az ember, rosszabb esetben tönkremegy. Kár lenne Ria, ha belerokkannál a másokkal folytatott vitákba, nem ér annyit, ne vedd ennyire komolyan. Visszafordítható a folyamat, működik az öngyógyítás, de ehhez Te kellesz, meg az ima ha az jólesik.

      Törlés
    3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    4. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    5. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
  16. Ria!
    Látom nálad is beáll/t a javulás! :) Végre láthatjuk ars poetica-dat, vagy arc poén-tikádat! :)

    Örülök, hogy összeszedetten fogalmazol, tiszta világos a célod! Igazi küzdö típus vagy! Igazán mondom, nem lettél kisebb, söt ... azzal, hogy Te is látod magad, tudod az esendöségedet bevallani, mutatsz magadból a "törékeny" ember arcodból is! Öszintén gratula!

    Azért, hidd el, hogy mindenki "segít" neked, még ha esetleg elsöre nem így jön le! Hidd el mindannyian nagyon impulzívak vagyunk! De, tökéletlenségünk segít belátnunk, ez által tudunk másokkal szemben együttérzök lenni!

    A hit egész kérdésköre a legérzékenyebb emberi terület! Olyan, mint az agy/ideg sebésznek az emberi test fantasztikus felépítése! Nagy felelösség ez nekik - ahogy neked is a hittérítés - hozzányúlni az agyhoz, az idegekhez! Sok-sok tanulás és gyakorlás után is szükség van a mentális/lelki kiegyensúlyozottságra, hogy a páciens is megmaradjon egy ilyen komoly beavatkozás után!

    A hit-térítés is ilyen - vagy még nagyobb - hozzáértést kíván. Ugye nem kell magyarázni?

    HA, megérted, hogy a tükör amit egymás elé tartunk az segítség és nem a büntudat keltés eszköze, akkor valóban nagyot lépsz elöre a szellemi érettség/felnöttség felé!

    HA, elfogadod, hogy lehetnek más (hit)világok is, ill. lehet más "szín" is a fehéren-feketén kívül, akkor hidd el neked is könnyebb lesz és nem kell "küzdened/hadakoznod" állandóan!

    Én örülnék, ha tudnánk egymástól tanulni!

    A parttalan szócsaták helyett megtalálni az origot a közös kiinduló pontot vagy közös nevezöt! De, ez nem müxik úgy, hogy te kijelentesz/kinyilatkoztatsz valamit és ellentmondást nem türö módon a végletekig eröltetted!
    Így elveszted azt ami a lényeg, a lélek-lélek találkozását!

    Áldás!
    Minden dolgunkat áldás kísérje! Legyen áldott a Teremtö, ... az nap, az étel, vagy éppen légy Te magad áldás másoknak! A gondolatnak/érzésnek termtö/formáló ereje van! Ugye tudod?
    Így világosabb, érthetöbb a szó értelme?

    Ha, az átok eddig sújtott bennünket ( .. átkozott legyen a föld te miattad, ...), akkor legyen Krisztusban áldott a szó és tett, a gondolat és érzés amit naponta kimutatunk.
    Ez pedig hadd legyen az én ars/arc poetica-m (is)! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    2. Ria!

      " Ha te azt mondod, hogy nekem el kell fogadnom azt "hogy lehetnek más (hit)világok is..." - (amikrol te nyilvan azt gondolod, hogy ezek mindegyike üdvösségre is vihet) akkor te még mindig nem értettél meg semmit."
      ...akkor te még nem értettél meg semmit! - ...

      Való igaz, megint küzdesz és minden áron a saját stílusodat erölteted!
      RIA! Már megtanulhatnád - csak úgy barátilag mondom-, hogy akit erövel akarnak meggyözni annak NEM VÁLTOZIK A HITE!

      Nem is tudom, hogyan mondjam/érzékeltessem, hogy a "más/ok hitvilágát elfogadni" NEM azt jelenti, hogy térj át, vagy azonosulj hitükkel, HANEM azt, hogy meg(próbálod)érteni, hogy miért gondolkodnak éreznek úgy ahogy!
      Gondolj bele! Jézus sem eröltette senkire tanítását, hanem szánalmat érzett irántuk, mert el voltak gyötörve, mint a pásztor nélküli juhok! Igaz?

      Egy igazi orvos is ELÖSZÖR diagnosztizál, megkeresi a betegség okát, nem pedig a sebészkésért nyúl! Igaz?
      Ha, pedig tudja az betegség okát akkor kezd el egy terápiát/gyógymódot javasolni!
      Nem Ö gyógyít!!! Ö csak SEGÍT! Érzed a különbséget?
      Mindezek után a "beteg"/rászoruló DÖNTI EL, hogy elfogadja-e a felkínált tudást/segítséget!

      Azért írtam mindezt, hogy ne csak hidd, de TUDD is mi a tanítás müvészete!

      U.i. Elolvastam az ajánlott írást!

      Áldott napot!

      Törlés
    3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    4. Ria drága, a szavaid alapján te egy nagyon jó szándékú, nagy tudású, eltökélt valaki vagy olyan, aki szívből szeretne segíteni az embereken. Ahhoz sem fér semmi kétség, hogy oda jutsz majd el, ahova igyekszel eljutni. Talán az a kérdés, hogy a legjobb szándékod ellenére tudsz-e oda magaddal vinni majd oda embereket?
      Szavaid alapján mintha a mennyországnak a kerítései kissé szűköcskére lennének ott a húzva, no de ezt te tudod, te érzed, nem tisztem megítélni. Bizonyára az életben és itt ezen a felületen is tapasztalatod, mások hitei meggyőződései nem íródhatnak át pik-pak, pontosan úgy ahogyan a tied sem. Ahhoz, hogy jó szándékod szerint valóban eredményesen tudj segíteni az embereken, sok minden kell, elsősorban megfelelő hangvétel, szeretet, tisztelet, megértés az iránt, akin épp segíteni szándékozol. Jézus a legnagyobb tanító, példát mutatott az egész világnak szelídségével, megértésével, de oda is csapott, amikor kellett, de soha nem hadakozott feleslegesen, te se tedd ezt, mert a segítő szándékod nem fog tudni így teljesülni.
      A sikerélmények nagyon fontosak a testi-lelki egészségben. Gondoltál-e már arra, hogy olyan helyen kamatoztasd a tudásodat, meggyőződésedet, ahol igazan nagy szükség van a jó szóra, és ahol nyitottabb kapukat tálalsz? Például öregek otthonába elmenni, beszélgetni, ott sok elesett, reményvesztett, segítségre szoruló ember van, sokkal több, mint itt a világhelyzete oldalon és ott állnak a kilépés kapuja előtt, minden tehetséged megvan ahhoz, hogy reményt és törődést tudnál nekik adni.
      Kérlek, ne bántódj meg, szeretettel mondom, de te szinte kiprovokálod, hogy veled foglalkozzanak, közben úgy éled meg rajtad tornáznak, beléd kötnek, bántanak stb. A legjobb szándékod ellenére, elveszed a figyelmet az oldal alkotóinak munkájától, amibe sok időt fektettek, mert ugyebár ez oldal nem vallási hitviták színterére jött létre.
      Pár sor alapján, ezen a virtuális felületen nehéz meglátni ki „hol tart”, de hidd el az emberek szíve, lelke sokkal jobban a helyén van, mint ahogy azt elsőre feltételezzük.
      Azt, hogy ki hol áll épp, Isten dolga lenne megítélni, de ő ezt nem teszi, miért is tenné, hisz minden végső soron hozzá vezet. Az utjaink nem egyformák, az út mindenkinek a saját épp megélt élete, meggyőződéseivel, tévedéseivel, annak minden jó és látszólag „rossz” rezdülésével, de bizony egyszer Istenhez vezet vissza.
      Mivel elég vérzivataros és küzdelmes ez a világ, több humorral és egy kis lazasággal tán kicsit könnyebb lehet átvészelni, persze nem vagyunk egyformák…
      Szívből kívánok neked az utadhoz sok szépséget, jó egészséget, hitet, erőt és kitartást, hogy elvezessen téged ahhoz a megvalósuláshoz, amire vágysz! :)

      Törlés
    5. Ria, hmm. … sajnálom, hogy a megjegyzéseidet kitörölted, természetesen lehet ez is egyfajta válasz. A vallások általában mondhatni kicsikét kisajátítják, birtokolják maguknak Istent. A vallásos emberek, akik megtértek és úgy érzik megtalálták Istent, jó szándékúan, de gyakran nagy vehemenciával próbálnak másokat is Őfelé terelni. A prédikálás fontos dolog, hisz a különféle vallásokban van mindenféle fenyegetés és dádá, mindenféle sötét, pokoli helyekről, ahol örökkén örökké szenvedhet az, aki Istentelenül élt, nyilván szép dolog ettől megmenteni másokat. Viszont arról soha nem szabad elfeledkezni, maga az egész létezés, a teremtett világ benne mindennel és mindenkivel, nem is létezhet leválasztva Istentől, ennek következtében Ő mindenkié, és minden az Övé. Aki Isten követének érzi magát, az csodálatos elhívatás lehet, de akkor ahhoz méltóan kell megpróbálni kommunikálni… és akkor nincs szükség a megjegyzések kitörlésére sem. További sok örömöt és jó munkát elhivatottságodban!

      Törlés

    6. Ha Ria, úgy döntött, hogy törli öket, biztos oka van rá!
      Vagy nála telt be a pohár, vagy mi vagyunk "menthetetlen, reménytelenek"!

      Azért Kedves Ildi, Te csak írjál továbbra is okosságokat! :)
      A stílus mellé a tartalom mindig felüdítö! Köszi!
      Áldott napot!

      Törlés
    7. Ildi - Nagyon jó volt olvasni tisztán és érthetően, szívvel megtöltött soraidat, ahogy megfogalmaztad ezt az utat, ami hitről, felfogásról vallásról és bizonyosan dogmákról és kisajátított istenképről is szól....
      Régen nem olvastam vallási kérdésben ennyire tiszta és minden bántó hangnemtől mentes nyílt szívű hozzászólást ! Örülök, hogy megosztottad velünk gondolataidat és azt külön is, hogy itt vagy velünk a blogban és az oldalon :)

      Törlés
    8. Erik, köszönöm kedves soraidat, áldott napra és áldásra is nagy szükség van, azt pedig tényleg mindenki adhat a másiknak, bár valamiért kissé fukarkodnak vele a népek mostanság, no de sebaj :)

      Laci, minden tisztelet a befektetett munkádért, erre áldozott időért stb.
      Már elég régóta olvasom a honlapod, mert az ember szeretné hitelesen tudni, hogy zajlanak valójában a dolgok és mi okból kifolyólag, Te ezért a tájékoztatásért nagyon sokat dolgozol. A többi munka, a „feldolgozás”meg valahol az egyénre vár, amennyiben szeretné megérteni, mi lehet a felettes oka ennek, ami talán túl van a marionett bábszínházat épp mozgatókon.
      Van, aki nem keresi, van, aki keresi a választ, hogy miért került fel erre a globális ringlispirre, miért ilyen ez az egész örült menet, ha nincs biztonsági öv, akkor mibe is kapaszkodjon?
      Az remek dolog, ha valaki megtalálta az életben és meg is akarja mutatni az üdvösnek vélt kapaszkodóit (ugye mostanában ez pénzkeresetnek sem rossz) … csakhogy nem biztos, hogy általános mindenkire passzoló kapaszkodó létezik.
      További sikeres munkát és őrölök, hogy itt lehetek a blogon! :)

      Törlés
  17. "A keresztyén ember nem hal meg!" Ehhez azért hozzátenném, hogy senki nem hal meg, nem csak a keresztény ember.(Itt természetesen nem a testi halálra gondolok.) Aki Allah-ban hisz például, az ugyan azt az Isten élteti, akit mi. Mivel Egy Isten van. További jó utat mindenkinek. Üdv.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    2. Allah ugyanaz, akit az ószövetségi héber ELOAHnak nevez.

      Ő pedig az ATYA, aki teremtette a mindenséget.
      Az nem egy személynév. Jelentése: Az Isten.
      Azzal viszont egyet értek, hogy az iszlám hívők nem fogadják Jézust Isten fiának.

      Törlés
    3. Persze, lehet cifrázni, de mint tudjuk, a vallások, a faji megkülönböztetések, az országhatárok, stb. azért lettek kitalálva, hogy mindig megosztottság legyen, ez által állandó legyen a konfliktus, és a háborúk, ami kinek kedvez, hát a sötét oldalnak.

      Törlés
  18. Sziasztok!

    Nekem ez a két videó erősen nev age-os, a darvinizmus spirituális kifejtése, amely az embert dicsőíti, mint szuper lényt.
    De mi van a gyengékkel, akik elveszítették a hitüket az életben, sőt magában a teremtőben is?
    Én nem szeretnék egy ilyen jövőben élni!
    A másik gondom a két videóval az, hogy nem számol a teremtővel, aki fenntartja a mindenséget, akinek célja az, hogy beteljesítse az Ő jó terveit!
    Egy haszna azonban biztosan van: megismerhetjük azt, hogy így is lehet gondolni a világra, a jövőre, s benne az emberre. Az más kérdés, hogy én ezzel azonosulni nem tudok, s nem is akarok.
    Az utóbbi időszakban törekszem arra, hogy a teremtővel való őszinte kapcsolat által megtapasztaljam önnön korlátaimat, de ugyanakkor végtelen lehetőségeimet is!
    Mert Jézus valóban az út az egy Istenhez, ezt ő maga állította. De ez nem lexikális tudást, nem dogmákat jelent, hanem életet, tényleges életet, amely tudja, honnan ered, hová tart, s hogy mi a célja. S hogy mi a cél?
    Békében élni a teremtővel, önmagammal, s amennyiben rajtamáll mindenki mással is. S ha lehetőségemvan rá, s megkérdeznek, számot kell adnom a bennem lévő reménységről a teremtővel és az Ő fiával kapcsolatban.
    S hogy ki hogyan kezeli a tanúságtételt, az az ő egyéni szabad választása. Ettől még szeretem, tisztelem, mert Őt is hitem szerint az egy Isten teremtette!

    Jézus nemcsak azt mondta, hogy Ő az Út, az igazság és az élet, hanem azt is, hogy lesznek olyan "pogányok", akik megelőzik Isten országában azokat, akik magukat kereszténynek vallják, de életük nincs összhangban a jézusi úttal.

    De hogy ki hova kerül a végelszámolásnál, s mi lészen örök sorsa, azt csak is a mindeneket teremtőnek van joga eldönteni! "Mert őbenne élünk, mozgunk és vagyunk.".
    Jézus alázatosságához nem férhet kétség, szerintem ezt senki sem vitatja még ezen a fórumon sem. Ő képes volt arra, hogy visszavonuljon egy faluból, ahol nem akarták befogadni. Pedig a tanítványok mit mondtak? Tüzet rá!

    Na ez az igazi alázat. Ő, aki pedig az ATYA küldöttje volt elutasítani_! Micsoda sértés, gondolhatta volna! Ő azonban erős és hatalmas volt jellemben, valóban utat mutatott arra, hogy miként kell viszonyulnunk minden emberhez!
    No ennyit mára!
    A mindeneket teremtő egy Isten áldjon benneteket keresésetekben!

    VálaszTörlés
  19. Tisztelt Uram! Tisztelt "Blogtulajdonos"!

    Ne haragudjon keresetlen soraim miatt, de ez így teljes mértékben nevetséges. Nem olvastam végig jelen bejegyzés tartalmát és már egy ideje a nép hangját sem olvasom, de ez így tarthatatlan.
    Ajánlok Önnek egy egy nagyon értékes és magán túlmutató idézetet elmerengés gyanánt még mielőtt végleg elnyelné Önt és Társulatát a rózsaszín és tocsogós szentimentális tócsa. "Aki angyalt játszik ördögöt alakít."
    Nem is részletezném tovább. Mert ha Önben szorult valami abból a fajta minőségből, amiről itt papol, akkor most mélyen magában néz. Segítség gyanánt javasolnék Önnek egy remekre szabott, giccs és érzelgősség nélküli írást Hamvas Béla tollából:
    http://atyafipeca.wordpress.com/2013/02/10/hamvas-karneval/
    Tisztelettel: én, csupa kisbetűvel

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bár, más lett megszólítva… Hamvas tényleg nagyon érdekeset mond, köszönöm.:)

      „Az emberekbe szorult minőség” az meg egy furcsán működő dolog.
      Mert igazság vagy hamisság csak az lehet egy ember életében, amit annak tart vagy épp aktuálisan annak vél felismerni. Szóval lehet bármilyen eget rengető igazság vagy hazugság meglátása a birtokunkban, az nem biztos hogy az x.-é vagy y.-é is tud lenni épp akkor. Mondhatni van némi térbeli, időbeli és egyéni eltolódás a felismerésekben… nagyon úgy tűnik ez a világ rendje vagyis zűrzavarja.
      Nyílván van, aki tényleg aggódik és segíteni akar abban, hogy a másik mit lát vagy mit nem lát „rendesen” az életben, hogy pl.az a zöld valójában rózsaszín stb. de annak felismerése nagyrészt úgyis az egyénen fog múlni, ha annak eljön az ideje. Én maximálisan hiszek benne, hogy maga a személyes élet (a saját élettörténet) meghozza mindenki számára azokat a felismeréseket, amire épp szüksége van.

      Törlés
    2. Engem pedig nem kérdeztek ugyan, mégis engedtessék meg egy észrevétel. Egyfelől a nézőpontok sokfélesége nem jelenti a nézőpontok egyenlőségét, másfelől teljes igazságot, "ezígyvan"-ságot nem is lehet kijelenteni a világról. Ez - a tapasztalati valóság és a tapasztaló alany viszonyát tekintve - még elvben sem lenne lehetséges. Az azonban nagyon nem mindegy, hogy az események és a világról kialakított képünk milyen irányú szellemi változásokat indít el bennünk. Egy okkult vagy spirituális szempont felvetése önmagában még egyáltalán nem jelent szellemi emelkedést (sőt a new age-s szinkretista katyvaszt tekintve inkább süllyedést)

      Sajnos az "alulról jövő kezdeményezés" sem segít sokat. Felemelni a Törekvőt csak egy olyan belső erő képes, amely - lényegét tekintve - már eleve fenn van.

      Engem ugyan nem kérdezett Tudatszint Volumen úr, de feltételezem, hogy szigorú sorai valami ilyesmire próbáltak utalni.

      Törlés
    3. Viator :) Igen, teljes igazságot az egyén valószínűleg tényleg nem tudhat, kijelenti a világról, helyzetéből adódóan nincs meg hozzá a "teljes nézőpontja" és az is nagyon igaz, hogy a különféle nézőpontok közé sem lehet egyenlőségjelet rakni. Az talán kijelenthető, hogy léteznek a többség számára egyforma igazságok pl. életbeli értékek tisztelete, vagy olyanok, amik zsigerből elutasítandók pl. az élet oktalan pusztítása.
      Természetesen, ahogy írod is, nagyon nem mindegy, hogy a különféle hatásokra milyen irányú változások zajlanak le az emberekben, hiszen a "rendszerben" elég sok a megvezetés, manipuláció, az elsőre nem átlátható mögöttes érdek.

      A fenti filmek nem igazán olyanok, amikkel én azonosulni tudok, de mégis, miért is ne lehetne elfogadni, hogy más meg lát benne olyasmit, ami számára építő, nyilván az is gondolható, hogy az „ördögtől” való.

      Az ember, meg azt képes csak meglátni, ami hitrendszerével, nézőpontjai szerint magára, helyzetére épp érvényesnek értelmezni képes. Szóval, lehet a szigor és a dörgedelem, hogy rosszul látod és elveszel stb , biztos van amikor ez segít, de amennyiben mégsem, akkor sem kell túlságosan aggódni, mert az élet, a tapasztalások felülírják a hitrendszereket, így elég sok minden inkább időleges. Persze vannak olyanok is, akik másfele „isteni” elrendezésben bíznak az eltévelyedettek számára, hogy az illető „úgy marad” és egy szomorú helyen örökkön örökké bánkódhat ezen. :)

      „Felemelni a Törekvőt csak egy olyan belső erő képes, amely - lényegét tekintve - már eleve fenn van.” – ez nagyon szép :)

      Törlés
  20. Egy keresztény szemszögéből ugyancsak a témával kapcsolatban....naprakészen, mármint ami a technológiát és a vele kapcsolatos propagandát illeti.
    https://www.youtube.com/watch?v=R5pG14uY0g0

    VálaszTörlés