2014. március 1., szombat

Ukrán pokol - Hátborzongató testközelből ez a profik által készített élő felvétel


A hírekben lévő kifejezések nem fejezik ki azt, ami Ukrajnában zajlik és ami elindult. 
(Igen, bár lehet azt hisszük, hogy a hatalomra juttatott központi bankár ideiglenes miniszterelnökkel és Janukovics külföldre távozásával a dolog véget ért.... 

De szerintem abszolút nem...Sőt a java még csak most kezdődik... 

Hiszen a Pentagon provokációnak minősítette az orosz csapatok bevonulását a Krím-térségbe és pattanásig feszült a nagyhatalmak közötti már amúgy is fagyos viszony. Oroszország pedig készenlétbe helyezte kubai rakétakilövő állásait....  (de mindezekről majd külön cikket írok hamarosan)

Sőt, ahogy a CNN írja ebben a pillanatban: 

Az Alekszej Szordunov ukrán fotóriporter és két kollégája által készített dokumentumfilmszerű összeállítás minden külön kommentár nélkül, igen erős felvételekkel mutatja be, hogyan nézett ki a kijevi tüntetők és a rendőrök összecsapása Kijev belvárosában. Mindkét oldal szemszögéből, ahol nemcsak a páncélozott tömegoszlatókkal és shotgunokkal támadó rendőrök, hanem a távcsöves puskával, pisztolyokkal célra tartó tüntetők is láthatóak.

Sőt a tüntetőknek nevezett csoportosulások fellépése ellen nem is tudom, mit lehetett vagy kellett volna tennie a hatalomnak. Lehet Janukovicsnak van igaza, hogy túl gyenge volt és nem tudta kellőképpen biztosítani a rendet ?...... Ha nem hagyják idáig fajulni a dolgokat ....


46 megjegyzés:

  1. Súlyos helyzet van és ebből még bármi lehet. De had említsem meg, ami ilyenkor tipikus, hogy teljesen egyoldalúan van a helyzet kezelve. Szóval Janukovicsot sem kell félteni. Klasszikus jó vágású diktátor volt ő, visszafogott despotizmussal. Azért ne felejtsük el, hogy a politikai ellenfelét lemérgeztette meg börtönbe juttatta stb. A videóban nem igazi klasszikus hadihajó van, hanem egy kémhajó (rádióelektronikai felderítő, lehallgató).

    VálaszTörlés
  2. A Nyugatnak sajnos terjeszkedésre van szüksége, hogy növekedni tudjon még egy kis darabig (…mégiscsak igaza van Caroll Quigley-nek…). Mivel a világűr kolonizálása még nem reális, maradnak a földi terjeszkedési eszközök. Az ukrán piac és föld hitelcsomagokkal megszerezhető. Az oroszok (a háttérben Kínával) relatíve elmaradottabbak, bár materiális értelemben ugyanazon a fejlődési pályán állnak – de náluk a terjeszkedés megmaradt eszköznek és még nem intézményesült (Quigley-i értelemben).

    Geopolitikai értelemben az oroszoknak már nincs hova hátrálniuk (, bár ez nagy hagyomány náluk, ami megelőzi a győzelmet, ld. Napóleon, Hitler, stb esetek…) Tulajdonképpen az is hátrálás az ellenfélhez viszonyítva, ha óvatosak és reguláris haderőt majd csak az orosz nemzetiségűek megvédése érdekében vetnek be, ahogy azt az abházok, dél-oszétok érdekében is tették legutóbb. Ezt pedig a világon sokan megértenék és elfogadnák.
    Valószínű így nem lesz Nato-orosz konfrontáció, viszont Ukrajnának annyi. Gyerekjáték az oroszoknak gazdaságilag bedönteni, amit rögtön a kettészakadás követ. A pénzüknél lesznek, de vajon az EU is a pénzénél lesz-e?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ..mármint az oroszok lesznek a pénzüknél, az EU pedig az eddigi fél-nyomorba süllyesztett sokmillió polgára mellé nyakába vesz még 25-50 milliót...

      Törlés
    2. Európának szüksége van a megújult, modern Oroszországra, és viszont. Ez már nem az a posztszovjet hatalom, mégha sokan annak is szeretnék beállítani. Az Európai Unió USA mintára készült mesterséges képződmény, nem életképes, mert nemzetellenes, az USA befolyása túl erős, főleg , hogy a Kelet ellenében politizál.Európának saját utat kellene járnia, hogy az oroszok méltó partnere lehessen - le kellene vetkőznie az "American Way of Life" tömegkulturát mely az erkölcsi relativizmusra, nihilizmusra épül, és rá kellene ébrednie saját öntudatára. Ami mindig is megvolt, csak a II.vh. alatt megroppant. A gazdasági , morális és kulturális lezüllés szerintem elkerülhető, ha egy nem amerikai értékrendet követő nemzetek Európája - melyben a jelenlegi uniós felállás megváltozna, a NATO megszűnne - és egy, a despotikus vonásokat levetkőző Oroszország társulna egymással, és erre akkor lenne esély, ha az USA pénzügyileg megroppanna.
      A jelenlegi felállás csak Amerikának kedvez, és ki is használja a jelenlegi megosztottságot, és kijátssza Európát a neki kedvező módon.
      Persze a fentiek szép, idealisztikus elképzelések, a valóság ugyanis sokkal kegyetlenebb és kiábrándítóbb.

      Törlés
    3. Hulivuli, 100 %-ban egyetértek. Még annyit tennék hozzá gyakorlati oldalról, hogy ez az ukrán dráma egy tesztnek is felfogható, hogy van-e önálló európai akarat. Ha Merkel már felhívta Putyint és meg tudtak állapodni a rendezésben (az amerikaiak nélkül!), akkor van, ha még ezt sem tehetik meg…hát...

      Mondjuk én szkeptikus vagyok e kérdésben. Jaaa, hogy a NBC lehallgatja a kancellárasszony telefonját, hmmm, Putyinét a kínaiak biztos nem kagylózzák.

      Törlés
  3. Nekem pedig az a szerény véleményem erről az egésszel ukrán helyzettel kapcsoltban, hogy bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla- bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla.
    Bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla blat. Bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla, mert mindig a kisemberek isszák meg a levét.
    Mit gondoltok?

    redneck

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ja, ja "vörösnyak"! ... a bla-bla után megakadt a "tü" nálad!
      Tudod: itt jön elö , " Ha, hallgattál vóna, bölcs maradtál vóna!"

      Sajnálom, hogy ennyire "felébredt vagy", mi pedig még csak most csiholjuk az értelem szikráját!

      Törlés
  4. Legelébb. Remek dolog ám ez a alternatív tájékoztatás ürügyén elkövetett szenzációhajhászkodás.
    De télleg.
    Ne vedd magadra nagyon bloggazdi, de a tizennyócezredik bizonyítás után mán kissé lerágott csontnak tűnik eza... "lopakarcok nagy genyák, oszt mindég más farkával verik a csalántot". (Mondhatnánk úgy is max. a nyócadik bizonyításnál mán a leglassabb arc is feldolgozta a sugalmazott tényeket.)
    Persze... értem én, hogy rágyúrva erre a empátiának nevezett izére jól fel lehet piszkálni a mára mán kismértékben is alig érdeklődő fickókat arra, megin beugorjanak a mókuskerékbe. Csakhát... elenyésző keveseken kívül a népek cseszettül nem tudnak érdeklődni tőlük távoli események iránt - mán huzamosabb ideig - mer nagy egoizmusukban azon kaparnak, a viselt húsrucijuk minél később foszlódjon le róluk.
    Pedig a jelenlegi állás szerint a húsruciját minden itten kóricáló arc ledobálja minimum eccer. Hogy most ezt milyen körülmények között teszi, az csak úgy is számára bír némi jelentőséggel.

    Aztán. Ahogy fentebb redneck mondotta vót, ez az egész blabla... Öltönyös hülyegyerekek "kinek a farka nagyobb" jáccása.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Üdv Quariga! :) bcsi Quedra!

      Jó újra látni és olvasni téged! :) Hadd hízelegjek: jó arc vagy és a stílusod ...!? Mindig meg tudsz lepni! :)

      Egyéb iránt pedig a világhelyzet(e) nagyon is húsbavágó mindenkinek itt a föld nevü ürhajón!!!

      Aki azt hiszi, hogy Venezuela, Argentína, Töröko. vagy éppen Ukrajna "túl messze van" az valóban csak "kirakatot" látja amit az arcába tolnak!!!! Nem véletlenül nevezik így a spárga rángatókat: Globális háttérhatalom! ...mondom : GLOBÁLIS ...!

      Ne ragadjunk le szükebb kishazánk ügyes-bajos színielöadásainál, ... a global-daráló mindenkit be akar zúzni, ... ugye nem kell részletezni!?

      Ébren lévök, Növekedjetek! ... szóval van tenni való igaz?

      Áldás MAGyarok

      Törlés
  5. Én ami azt illeti ha nem szomszédos országról lenne szó leszarnám sőt még jót is szórakoznék ezen mondván hogy az ekkora hatalmas tömegbe verődött agymosott idióták akik nem látják a fától az erdőt magukra vessenek,Venezuelában detto,az összes ilyen videót plusz amik Szíriából,Mexikóból,Indonéziából jönnek a csöppet durvább kivégzések, lefejezések,lincselések is már rezzenéstelen arccal nézem gyakorlatilag,a legdurvábbaknál néha kicsit érzek vmi görcsöt a belemben de kb ennyi,az interneten fellelhető nyers tartalom ami tényleg a Valóvilágot mutatja be teljesen megváltoztatta az életfelfogásom,én már évek óta nem járok nagy tömegekbe,nem veszek részt a politikában(nem azt jeleneti hogy ne lennék naprakész),az utcán mindig felemelt fejjel járok és nem szól a fülembe zene hogy minden veszélyre időben tudjak reagálni,stb,stb.Erre tanított engem az internet,hogy a szaros életed kb. semmit nem ér,egyik pillanatról a másikra véged lehet,és bár azt mondják hogy a kaszás elől nincs menekvés én viszont azt mondom hogy vannak élethelyzetek amikor egész egyszerűen tudni kellene otthon maradni ahol biztonságosabb

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem lehet tudni, hogy a tolvaj mikor jön el.

      Törlés
    2. Ha tehát nem ébredsz fel, eljövök, mint a tolvaj, és nem tudod, melyik órában jövök el hozzád.
      ( Jel 3,3)

      Törlés
    3. Szia murcielago!

      Az altalad idézett igevers (Jel 3:3), kizarolag a hanyatlofélben lévő keresztyén gyülekezeteknek szol, semmi köze a politikahoz. Az Ur Jézus a szardiszi gyülekezet angyalanak iratja meg Janossal a figyelmezteto levelet, vagyis azoknak a mai gyülekezeteknek, akiknek az a nevük hogy élnek (vagyis csak a nevükben keresztyének) de tartalmilag halottak, ezért megtérésre szolitja fel oket.
      "Ha nem leszel éber, tolvaj modjara érkezem hozzad, és nem tudod meg, hogy melyik oraban érkezem meg" (Csia L.ford.) "Erkezem" azt jelenti: alaszallok. "Hozzad" görögül "Epi", ami azt jelenti, hogy melletted szallok ala, nem rad, hanem toled tavolabb. Magyarul: "Eljövök es elmegyek melletted, de te azt nem fogod észrevenni", vagyis az Ur Jézus ott lopakodik mellettünk, mig mi itt vagyunk, es a legvaratlanabb pillanatban elragadja az ovéit a földrol. De, mint ahogy a tolvaj sem olcso dologért jön: mindig a legjobbat lopja el, az Ur is a legjobbat fogja "ellopni" a földről, vagyis csak azokat, akik megőrizték a hallott Igét, es tisztan meg is maradtak abban.
      "Akkor ketten lesznek a mezőn; az egyik felvétetik, a masik otthagyatik. Két asszony őről a malomban; az egyik felvétetik, a masik otthagyatik" (Mt 24:40-41).

      Az Ur gyermekei (nem minden ember a gyermeke, a hitetlenek "csak" teremtményei) közül sokan tudjak, hogy az Ur Jézus nemsokara eljön es elragadja a földrol mindazokat, akik elfogadtak Ot életük Uranak es megvaltojanak, valamint engedelmesek voltak Isten törvényének (rendeléseinek es parancsolatainak).

      (A nyakad rendben van ugy, különben?) :)

      Törlés
    4. Szia Ria,

      köszi a kiegészítést, a tied egy teljeskörü megvilágítás, elismerem. Én csak egy analógiás gondolatra „vetemedtem”, miszerint - aki nem „felébredt”, az nagyon meg fog lepődni hamarosan (miután ebben a topicban is felmerült, hogy a „kisember” hiábavalóan foglalkozik a rejtélyes háttér- összeesküvések kibogozásával, jobb, ha a kis világával foglalkozik). Aki elveszti hitét – akár Istenben, akár az igazság megismerhetőségében - , az egyszerre mindenben fog hinni és az egymásnak ellentmondó vélemények előbb-utóbb túlterhelik, erre akartam célozni...

      Ami kedves érdeklődésedet illeti, talán remélhetem, hogy a kegyelem állapotában vagyok, amikor egy éjjeli betörő már az ablak-rácsot rázta, amire felébredtem, de meggondolta magát és elment. Hogy milyen volt a szeme, nem tudom, ki nem mertem volna menni éjszaka.

      Törlés
    5. Jo, jo... amire hivatkozol murcielago, az értheto volt szamomra mar abbol is, amikor Istvan Sz. hsz-at olvastam, csakhogy nem bölcs dolog az Ur Jézus azon üzenetét, amit a gyülekezetek tudtara akart adni, a vilag jelen történéseire alkalmazni, mert ezzel zavart okozhattok. Nem elég az embernek, hogy annyira sok és nagy mar a baj a vilagban, hanem akkor még tolvaj is...? :D


      Felébredettnek pedig csak az az ember mondhatja magat, aki raébredt a bűnére, ugyanakkor arra is, hogy van belole szabadulas. Ugyanis minden ember a lelki halal allapotaban születik a vilagra: "Annakokaért, miképen egy ember altal (Adam) jött be a vilagra a bűn, és a bűn altal a halal, és akképen a halal minden emberre elhatott, mivelhogy mindenek vétkeztek..." (Roma 5:12). Es addig, amig az ember ebben a lelki halalban vesztegel, mert nem nyert vilagossagot Krisztusban, aki maga a vilagossag: "En vagyok a vilag vilagossaga: aki engem követ, nem jarhat a sötétségben, hanem övé lesz az életnek vilagossaga" (Jn 8:12), nem mondhatja magat felébredettnek, mivel a sötétség megvakitotta a szemeit... nem tud vilagosan tajékozodni. A mar meglévo valos tényeket, vagyis az okozatot latni es megtapasztalni nem felébredettség. Felébredett az, aki az okot is ismeri és elore tudja a dolgok végkimenetelét. Igy hat, aki magat felébredettnek hiszi, az ugyanugy "nagyon meg fog lepődni hamarosan". :)

      En azt gondolom, hogy az a bizonyos betoro inkabb azért "gondolta meg magat", mert volt olyan hülye, hogy nem vitt magaval - mondjuk - feszitovasat. :))
      Na jo, jo, azért a védoangyalokat se hagyjuk ki a szamitasbol... persze, hogy a te orangyalod lépett közbe Isten kegyelmébol. :) Legyen mindig igy!

      Törlés
    6. „Felébredett az, aki az okot is ismeri és elore tudja a dolgok végkimenetelét. Igy hat, aki magat felébredettnek hiszi, az ugyanugy "nagyon meg fog lepődni hamarosan" - respekt.

      Nem gondolom, hogy „felébredett”,vagy adeptus lennék, inkább csak clairvoiance…(vagy még az se:)), de talán haladok abba az irányba.

      „persze, hogy a te orangyalod lépett közbe Isten kegyelmébol” – ördögöd (sic!) van, mert az éjjeli betörő (,aminek azért volt előzménye) előtt tettem fel a blogomra egy régies őrangyalokhoz szóló imát, amit teljes összpontosítással gépeltem be,.. egyszerre két őrangyalhoz is…

      Legyen mindig így!

      Törlés
    7. Kledves Ria! Jó dolog ,hogy van örzőangyalja-de azért ma éjszakára érdemes lenne valamilyen csapdát állítani az ördögnek az ablak alatt ha mégis újra próbálkozna most már feszítővassal. Vagy esetleg ,ha-zajt hall egy kapcsoló segítségével áramot vezetni a rácsba pl.-de nem árt ha kéznél van egy magnum is végső esetre. Áldásom-hogy tudjon ma nyugodtan aludni-tanácsolom,ha nem bántom meg ezzel.
      Jobb félni mint megijedni.

      Törlés
    8. Rendes, hogy így aggódtok, de tényleg. Volt egy vadi új pisztolyom (swarcban), egy előző betörésnél ha jól emlékszem egy dolog tűnt el, a pisztoly, az üres dobozt meg az összehányt ruhák tetejére dobták. Kérdezi a rendőr, mi volt ebben a dobozban? Na a feleségem rávágja: hát a férjem pisztolya…Nagyot néztek a rendőrök, de aztán csak morogtak valamit.

      Rácsba áram nem jó, mert lakók járnak az ablak előtt. Egyébként van riasztó, de amikor bent vagyunk ki van kapcsolva mivel mozgásérzékelős. Ma már előfordul, hogy akkor is betörnek (Pestről van szó), ha bent a lakó. Fő időszak a hajnal ½ 4-4, második fő időszak de 8 után, ill. bármikor.
      Jelenleg: kés…

      Törlés

    9. HCsaba ezt nekem irtad? Azt latom, hogy engem szolitottal meg, de murcielagonal probalkozott a betőrő nem nalam. :) Az én ablakaimon még racsok sincsenek, ugyhogy, ha hozzam sikeresen bejutna egy betőrő (nem lévén nehéz dolga) megkinalnam egy csésze teaval - azutan pedig a feltört (nem betört) ablakon keresztül együtt néznénk a kéklő eget, amíg meg nem latnank az Ur Jézust Istennek jobbjan ülve. :) [ "Az Ur azért, minekutana szolott vala nékik, felviteték a mennybe, és üle az Istennek jobbjara" (Mark 16:19). ]

      Ezért hat, az aldasod és a jotanacsod, ugy gondolom murcielagonak "jár" inkabb. :)

      Törlés
    10. Hat... ahogy elnézlek murcielago, en is inkabb azt mondanam, hogy egyenlore még csak haladsz "abba az iranyba", mivel tisztanlatonak csak az az ember mondhatja magat, aki megismerte az isteni igazsagot/igazsagossagot. Ennek elso lépcsofoka eleve az, amikor az ember nem all ellen Isten üdvözitő akaratanak, marpedig én ugy latom, hogy te ennek nem vagy híjjaval, ezért "nem vagy messze a mennyek orszagatol." (Sajnos, még nem vagy benne).
      A tanitvanysagot pedig könnyedén megszerezheted, amennyiben Krisztus tanitvanya szeretnél lenni, akit az jellemez, hogy elvalaszthatatlan sorsközösségben él Mesterével (és itt nem a buddhista, vagy az ilyen - olyan "mesterekre" gondolok természetesen). :)

      Nekem ugyan nincs "ördögöm" (mert hogyan is lehetne), viszont neked nagyon ajanlanam, hogy semmiféle őrangyalokhoz ne imadkozz soha többet, mert a teremtményekhez valo imadkozas Isten szemében balvanyimadas, amit nagyon szigoruan megbüntet. Az imadkozo ember mindig Istenhez imadkozik, Jézus Krisztus nevében. Vagyis, amikor barmiféle imakéréssel fordul Istenhez az imadkozo, imajat minden esetben azzal kell befejezze, hogy "Jézus Krisztus nevében" (kéri) - különben nem hallgattatik meg.

      (En ugyan nem néztem meg az őrangyalokhoz szolo "versikédet" :) de ha jot akarsz magadnak, mielobb töröld onnan. Sorry, de ez van.)

      A jelszo pedig ez: "... tartozkodjatok a balvanyoknak aldozott dolgoktol, a vértől (vér megivasatol) a fúlva holt allattol..."(Apostolok cselekedetei 15:29). :)

      Szép napot mára.

      Törlés
    11. Ria, nekem eszembe nem jutna imádságot írni, egy őrangyalhoz szóló imádságot másoltam ki egy 1888-as imádságokat tartalmazó vallásos könyvecskéből („Jó Illatú Kis Rózsáskert, melyben sok szép Imádságok és Énekek találtatnak” – a címe). Ez a végén közvetve tartalmazza az Úr dicséretét.

      Az „ördögöd van” pedig egy közbeszédi fordulat, kb. azt jelenti: jól rátapintottál/ráéreztél, vagyis elszakadt a jelentése az eredeti értelemtől. Lehetséges, hogy csak itt használják, az amerikás magyarok pedig nem, ezt nem tudom.

      De persze értem a felvezetésedet. Angyalokat nem fogok említeni Neked..:)

      Legyen szép napod!

      Törlés
    12. Ha mar kimasoltad murcielago, az azt jelenti, hogy tetszik neked, helyénvalonak talalod. (Egyébként én nem mondtam olyat, hogy te irtad volna azt az imat, hiszen olvastam, hogy teljes összpontosítással gépelted be, ezt a régies őrangyalokhoz szóló imát, egyszerre két őrangyalhoz is...) :D
      En nagyon is jol ismerem, ezt a szolast -> "ördögöd van" vagy "ördöge van", sőt még az eredetét is, éppen ezért sem szeretem, ha az ördögöt akar ebben, vagy akar mas formaban velem kapcsolatba hozzak. De semmi gond; én gondoltam, hogy te nem tudhatod, hogy egyes ker. hivok nagyon érzékenyek az ilyesmire, de azért jeleztem. :)

      Azzal szintén nincs semmi gondom, ha "angyalokat emlitesz" nekem, hiszen én is beszéltem neked angyalokrol ( jokrol is és gonoszokrol is egyarant) éppen csak olyan forman nem szeretek roluk hallani, amikor Istennel vagy akar az O Fiaval ugyanabba a rangsorba allitjak oket vagyis, mintha azok is képesek volnanak imadsagot meghallgatni, es a kérést megadni. :)

      Köszi a jokivansagot, talan összejön. :)

      Törlés
  6. Poén:

    http://index.hu/szarvas/2014/03/01/merjunk_nagyok_lenni/

    (a két ügynök közül vajon melyik a "nagyobb" szélhámos?...)

    VálaszTörlés
  7. Arab tavasz, ukrán tél
    Erre járt a CIA.

    (Bdam)

    VálaszTörlés
  8. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  9. Áldás MAGyarok!
    Egy jó hír - SBG Buddha Laci (!) - Te tudtad?

    PUTYIN LETARTÓZTATÁSI PARANCSOT ADOTT KI!

    Nem fogjátok kitalálni ki(k) ellen!

    http://www.civilkontroll.com/putyin-elfogatoparancsot-adott-ki-soros-gyorgy-es-mas-penzugyi-terroristak-ellen/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez már futott itt is:

      http://vilaghelyzete.blogspot.hu/2012/02/putyin-hadat-uzen-soros-gyorgynek-es.html

      Persze akkor sem lehetett ellenőrízni a forrás hitelességét...

      Törlés
  10. Putyin nagy stratéga:
    http://hungarian.ruvr.ru/news/2014_03_03/Putyin-beleegyezett-Merkel-javaslataba-a-Kr-mrol-9049/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mikor azt olvasom, hogy "politikai parbeszedet KELL kezdeni" onnantol tudom hogy komolytalan az egesz.Akarcsak a politika onmagaban is

      Törlés
  11. Ukrajna 2014. = WorldWar Z (2013.)

    Hol is vannak most azok a beírogató OkosTónik, akik ilyeneket írtak, hogy ennyi "egyszerű" embert még nem látott egy helyen (mármint itt, ezen a fórumon)...
    A tervezett-zűr már itt van a szomszédban !
    ...és persze Magyarország a rossz oldalon áll !
    A cionista-szabadkőműves hírüzemekből csak Orosz-ellenesség hallható...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "Magyarország a rossz oldalon áll"

      Mi ragaszkodunk a tradícióinkhoz! :)
      Egyébként meg amelyik birodalomba mi betesszük a lábunkat (önszántunkból vagy sem), annak annyi. Szabadságvágyunk falakat dönt! :)

      Törlés
    2. Hi Mr. Röfi :)

      Má megbocsáss, de én jó oldalon állok, ... :D

      Egyéb iránt "mi" tisztán és világosan látjuk, hogy ki? kivel? van! - Igaz? SBG Buddha Laci, Mazsi, Tulok, PsziHolo Thea és még oly sokak jóvoltából!
      Ergo: Jön a nagytakarítás! ...már nagyon rá fér az egész földre!

      Jövö héten már egy tüz körül kvaterkázunk és mesélünk az unokáinknak, hogy "Egyszer volt, hol nem volt, ... anno a nagy takarítás elött minö csuda dolgok történtek!" - és az igazi jutalom a sok csillogó szem és tátott száj! :D

      Take it easy my freinds!

      Törlés
    3. Kedves Wiking!
      Ez is érdekes olvasnivaló:
      http://deres.tv/20140302/zsido-szervezesu-az-ukran-forradalom

      Törlés
    4. KÖszi HCsaba!
      Olvastam az IDF es veterán-dulókról ! Nem voltak kétségeim az elsö pill-töl kezdödöen, hogy mitöl olyan büdös az majdan-majdnem! :D Naná, hogy a sz@r nem szilvalekvár!

      Tudod, hajdanán kiccsikó koromban még hittem a tündérmesékben, aztán rájöttem, hogy nem is mese az! A szöges pata mindig kilóg a világtörténelmi mocskokból! Hát nem érdekes!?
      Ilyenkor jön elö : Csak ne látnám ennyire világosan! De, azért jó nyitott szemmel látni, nem csak nézni!

      ÁLdás

      Törlés
    5. KÖszi HCsaba!
      Olvastam az IDF es veterán-dulókról ! Nem voltak kétségeim az elsö pill-töl kezdödöen, hogy mitöl olyan büdös az majdan-majdnem! :D Naná, hogy a sz@r nem szilvalekvár!

      Tudod, hajdanán kiccsikó koromban még hittem a tündérmesékben, aztán rájöttem, hogy nem is mese az! A szöges pata mindig kilóg a világtörténelmi mocskokból! Hát nem érdekes!?
      Ilyenkor jön elö : Csak ne látnám ennyire világosan! De, azért jó nyitott szemmel látni, nem csak nézni!

      ÁLdás

      Törlés
    6. KÖszi HCsaba!
      Olvastam az IDF es veterán-dulókról ! Nem voltak kétségeim az elsö pill-töl kezdödöen, hogy mitöl olyan büdös az majdan-majdnem! :D Naná, hogy a sz@r nem szilvalekvár!

      Tudod, hajdanán kiccsikó koromban még hittem a tündérmesékben, aztán rájöttem, hogy nem is mese az! A szöges pata mindig kilóg a világtörténelmi mocskokból! Hát nem érdekes!?
      Ilyenkor jön elö : Csak ne látnám ennyire világosan! De, azért jó nyitott szemmel látni, nem csak nézni!

      ÁLdás

      Törlés
  12. Ennek a szembenállásnak része az "erkölcsi propaganda" is. Érdemes megnézni Putyin és Medvegyev ilyen irányú nyilatkozatait (deviáns EU, Amerika vs. erkölcsileg megújult, keresztény gyökerű Oroszország). Ez a propaganda még akkor is képes célba találni a nyugati tömegek egy részénél, ha a putyini rendszer nem túl számonkérő, például a még élő katyini mészárosokkal szemben.

    VálaszTörlés
  13. Kedves Viator! Most olvastam:
    "Kedd hajnalban indulhat az orosz támadás
    Az orosz hadsereg kedden hajnali 4 óráig adott ultimátumot a kírmi ukrán csapatoknak, hogy adják meg magukat – közölte az ukrán védelmi minisztérium. Ha eddig ez nem következik be, akkor az orosz csapatok támadást indítanak azon katonai bázisok ellen, amelyek nem adják meg magukat.
    Az ukrán belügyminisztérium szerint az orosz flotta ultimátumot intézett a Krímben tartózkodó ukrán erőkhöz, hogy kedd hajnali 5-ig - azaz közép-európai idő szerint 4 óráig - adják meg magukat, vagy ha nem, "viharra" számíthatnak - írta az Interfax. Az ultimátumot Alekszandr Vitko, a fekete-tengeri orosz hadiflotta parancsnoka adta. A Kyiv Post szerint az ukrán haderő korábban is kapott már egy másik ultimátumot, e szerint este 7-ig kell megadniuk magukat.
    A kijevi belügyminiszter-helyettese, Mikola Velicskovics korábban azt is közölte a tárca honlapján, hogy provokációt készítenek elő a Krímben: keddre virradóra ukránoknak álcázott elkövetők meg fognak gyilkolni három-négy orosz katonát. A provokáció célja Kijev szerint az, hogy legyen indok az orosz csapatok Ukrajnába küldésére. A belügyminisztérium nem közölte, hogy honnan származik a provokációval kapcsolatos értesülés."
    forrás link:
    http://kuruc.info/r/4/124587/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Megerősítve a hír:
      "Ultimátumot adott az orosz flotta a Krím félszigeten tartózkodó ukrán erőknek – közölte az Interfax hírügynökség. Közben átállt az oroszbarát krími kormány oldalára a Belbek szevasztopoli nemzetközi repülőtérnél szolgálatot teljesítő 204-es vadászdandár - tájékoztatott az Interfax. "

      Törlés
  14. Kedves HCsaba!
    Ez tipikusan az hír, amit nagyon sokan nem akartak hallani. Reggelre meglátjuk. Az viszont komikus, ahogyan John Kerry felháborodott: "“This is an act of aggression that is completely trumped up in terms of its pretext. It’s really 19th century behaviour in the 21st century.” Afganisztán és Irak után ő beszél mondvacsinált ürügyről...

    Magyar álláspontok:
    Orbán igyekszik távoltartani magát, ameddig lehet (okok részben érthetőek, ismertek). Külügy teljes euroatlanti befolyás alatt.

    Ballib ellenzék: inkább ne is beszéljünk róla. "mert az ukránok a szabad világhoz akarnak tartozni" és hasonló, üres retorikai klisékkel a tarsolyukban még csak nem is érintik a probléma lényegét.

    Jobbik: ügyes kommunikáció: "teljes területi autonómiát" akarnak Kárpátaljának, nem pedig "visszacsatolást" Egyébként is bármilyen területi revízió súlyos etnikai problémákat vonna maga után, (a Monarchia szétesésében is jelentős szerepet játszott) amelyeket a mai "demokráciák" - megfelelő princípiumok híján - képtelenek lennének kezelni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Viator!
      Ez a legfontosabb kérdés:
      https://www.youtube.com/watch?v=_P-bs0lwAWA

      Törlés
    2. Kinek higgyek?
      Ez a legújabb hír:
      "Az orosz Fekete-tengeri Flotta stábja cáfolta, hogy támadást terveznének a krími ukrán haderő ellen.
      Az ukrán puccsistákat támogató cionista média-hadoszlopok a szokásos kommunikációs manővereket használják az anarchia erősítéséhez.

      A stáb név nélkül nyilatkozó képviselője a hírt "teljes képtelenségnek" nevezte az Interfax orosz hírügynökségnek. Hozzátette: "Már hozzászoktunk ahhoz, hogy naponta megvádolnak bennünket valamilyen, az ukrán kollégáinkkal szembeni erőszakos fellépéssel"."

      Törlés
    3. Én is követek vagy egy tucatnyi hírforrást innen is onnan is, de sokkal okosabb, naprakészebb nem leszek tőle. Elég talán ez: http://rt.com/on-air/ .

      Lehet, hogy igaza van az egyszeri órásmesternek:
      "Akinek egy órája van mindig tudja mennyi az idő, akinek több, sosem lehet biztos benne..."

      Elég bizarr a helyzet, az az érzésem lövésünk sincs, valójában mi és miért történik, főleg a Krímen.

      Törlés
    4. viator,
      "Elég bizarr a helyzet, az az érzésem lövésünk sincs, valójában mi és miért történik, főleg a Krímen."

      Vegre valami, amivel egyet tudok erteni.

      Törlés
  15. A-Viator!

    A magyarul beszélö politikus-bünözökröl beszélsz? (Szándékosan nem írtam hazaárulót mert ezek a paraziták hüek a hazájukhoz/ill. kenyéradó gazdájukhoz!)

    Azért megjegyzem, hogy teli gatyával sem üllni sem állni nem "gyönyörüség" beszélni/értelmeset mondani meg egyszerüen lehetetlen! :D
    olstein vitya mondá : "ne azt figyeljék amit mondok, hanem azt amit teszek!" ... ezek után van kérdés???

    Kárpátalja, Felvidék, Erdély, Vajdaság, Örség ... van aki komolyan gondolja, h ezek papírmassék képesek lennének bármire is???
    Akkor inkább Syrus kapitány és Alcony Plejádok, vagy Joulo Pukki= a répanadrágos pedofil! :D

    VálaszTörlés
  16. "Oroszország pedig készenlétbe helyezte kubai rakétakilövő állásait.... (de mindezekről majd külön cikket írok hamarosan)"
    Tudom sokáig tart egy ilyen saját kútfőből összeállított és nem videokból lefordított vagy cikkekből kimásolt és lefordított irományt megalkotni, de reméljük a legjobbakat ebben az esetben azt, hogy még a 3vh előtt elkészül.

    VálaszTörlés