2020. február 29., szombat

A világhírű író Dean Koontz pontosan megírta előre a Wuhan-vírus megjelenését


Bár kezdetek óta figyelemmel kísérem és rendszeresen tudósítok az aktuális helyzetről a Wuhan-vírus kapcsán a VilagHelyzete FB-oldalán posztok és fordítások formájában és elkészítettem egy videót magyar felirattal, de ennek ellenére nem szeretek belemenni spekulációkba és feltételezésekbe.

Nem is foglalkoznék külön cikkben a járvánnyal, ha nem jött volna szembe egy nagyon érdekes egybeesés a világhírű Dean Koontz író - A Sötétség Szeme (The Eyes of Darkness) című regényében. 
Konkrétan mutatom és fordítom is nektek - A teljes regényt pedig feltettem nektek a VilagHelyzete-dokumentumtárba.



"Nem igazán érdekelt a biológiai hadviselés mögötti filozófia vagy moralitás. - mondta Tina.

"Hogy ezt megértsük, vissza kell mennünk húsz hónapot. Akörül történt, amikor egy Li Chen nevű kínai tudós eljutott az Egyesült Államokba egy olyan lemezt szállítva, mely Kína legfontosabb és legveszélyesebb új biológiai fegyverének részleteit tartalmazta az elmúlt évtizedből.

'Wuhan-400'-nak nevezték a dolgot, mert ott fejlesztették ki a a saját RDNA-laborjaikban Wuhan város közelében és a kutatóközpont ember által által előállított négyszázadik életképes vírustörzse és mikroorganizmusa volt."
"A Wuhan-400 egy tökéletes fegyver. Csak emberi lényekre van hatással. Más élő szervezet nem tudja hordozni. A szifiliszhez hasonlóan, a Wuhan-400 sem képes életben maradni az élő emberi szervezeten kívül egy percnél tovább, ami azt jelenti, hogy nem tud folyamatosan megfertőzni sem tárgyakat, sem egész helyeket, mint például a lépfene vagy más virulens mikroorganizmusok teszik.

És amikor a gazdatest elpusztul, a Wuhan-400 nem sokkal ezután szintén eltűnik, ahogy a test hőmérséklete 86 fahrenheit alá csökken. Látod mindennek az előnyét?"

"Ha jól értelek, akkor a kínaiak a Wuhan-400-at fel tudnák használni arra, hogy egy egész várost vagy egy egész országot kiürítsenek és nem is lenne semmi szükség utána trükkös és költséges fertőtlenítésre, mielőtt behatolnának a területre és elfoglalhatnák azt."

"Pontosan. És a Wuhan-400-nak még más ennél is nagyobb előnyei vannak a többi biológiai fegyverhez képest.... Először is alig négy órával, a vírussal történő érintkezés után már bárki a hordozójává válhat, ami elképesztően rövid lappangási időszak."

- Ez az igazság - mondta Dombey. - Azután, hogy Li Chen emigrált a Wuhan-400-zal, ide hozták. Azonnal elkezdtünk vele dolgozni, és próbáltuk létrehozni a vírus pontos mását, ami viszonylag rövid idő alatt sikerült is. Azután elkezdtük tanulmányozni a vírust, hogy találjunk rajta valami fogást, amit a kínaiak nem vettek észre.

- De valaki óvatlan volt - mondta Elliot.

Még annál is rosszabb - mondta Dombey. - Valaki nemcsak óvatlan, hanem esztelen is volt."


Ennyi volt a regény-részlet. Ha utánanézünk a fenti könyvnek és furcsaságnak, azt találjuk, hogy a könyvnek többféle változata létezik, az eredeti, 1981-es kiadásban Wuhan helyett a Gorkij-400 nevet viselte a kórokozó. Nem tudni, mikor (és persze miért) változtatták meg a nevet, annyi azonban biztos, hogy a regény 1996-os kiadásában már a Wuhan-400 szerepel.
1⃣ BLOG: http://www.VilagHelyzete.com
❗ #1.számú Facebook-oldal: https://www.facebook.com/AWAKENINGtheWORLD/
2⃣ Párhuzamos FB-oldal: https://www.facebook.com/VilagHelyzete/
3⃣ FB-oldal 'vész' esetére: https://www.facebook.com/VilagHelyzeteBlog/
4⃣ Azonnali alternatív VilagHelyzete hírek: http://www.AlternativHirek.com
⓹ Youtube-csatorna: https://www.youtube.com/c/VilagHelyzeteTV
VilagHelyzete Disqus Fórum: https://disqus.com/home/forum/vilaghelyzete/
➡️ ➡️ ➡️

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése