2017. november 10., péntek

"Mint egy csoda." Tudósok megtalálták a módját, hogyan tegyenek elöregedett sejteket újra fiatallá! Óriási felfedezés az Exeter és Brighton Egyetem kutatásában!


"Mint egy csoda." Tudósok megtalálták a módját, hogyan tegyenek elöregedett sejteket újra fiatallá!

Óriási felfedezés lehet amit a Brighton-i Egyetem tudósai felfedeztek és kitolhatja az emberi öregedés idejét a jövőben.

A University of Exeter és a University of Brighton tudósai felfedezték, hogy meg tudnak fiatalítani elöregedett sejteket, vagyis olyan sejteket, melyek már befejezték természetes életciklusukat, melyek arra ösztönöznék a sejteket, hogy újra osztódni és megújulni kezdjenek.

A kísérlet arra a következtetésre jutott, hogy a sejtek nemcsak hogy fiatalnak látszanak, hanem pontosan úgy is viselkednek, mint a fiatal sejtek.


"Amikor megláttam az egyik sejtet szó szerint megfiatalodni, nem tudtam elhinni. Ezek az öreg sejtek teljesen úgy néztek ki utána, mint a fiatalok. Olyan volt, mint egy varázslat." - mondta a kutató Dr. Eva Latorre.


"Megismételtem a kísérletet számos alkalommal és minden egyes esetben a sejtek megfiatalodtak. Nagyon izgatott vagyok a potenciális alkalmazási és kutatási lehetőségei miatt."
- tette hozzá.

A kutatók szerint ez nagyban megváltoztathatja az öregedésünk módját és folyamatát, vagyis azt a leépülést, ahogy megöregszünk, de akár a várható élettartamot is.

"Ez azt demonstrálja, hogy amikor öreg sejteket kezelsz olyan molekulákkal, melyek helyreállítják a az összekapcsolódás faktorait, a sejtek visszanyerik bizonyos fiatal tulajdonságaikat." - mondta a csoportot vezető Lorna Harries professzornő.

"Képesek növekedni és telomereik - a kis nyúlványok a kromoszómák végén, melyek egyre rövidülnek ahogy öregszünk - most már hosszabbak, mintha csak fiatal sejtek lennének."
"Természetesen sokkal több kutatásra van még szükség, hogy felállíthassuk milyen igazi potenciál rejlik az öregedés degeneratív folyamatainak ilyenfajta megközelítésében." - fejezte ki bizakodását a tudós.

Forrás: RT News / Bmccellbiol.biomedcentral.com / Exeter.ac.uk
(Fordította: SBG Buddha - VilagHelyzete.com)
◢ BLOG: VilagHelyzete.com)
◢ Youtube-csatorna: VilagHelyzeteTV

◢ Legnagyobb FB-oldal: https://www.facebook.com/AWAKENINGtheWORLD
◢ Párhuzamosan futó FB-oldal (az előző törlése esetére) : https://www.facebook.com/VilagHelyzete
◢ FB-oldal 'vész' esetére: https://www.facebook.com/VilagHelyzeteBlog

◢ Azonnali Alternatív VilagHelyzete hírek: http://alternativhirek.blogspot.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése