2017. március 24., péntek

Íme a hírhedt eltitkolt "MNB Műhelytanulmányok", avagy Magyarország adósságcsapdába kényszerítése - Befizetés vagy Ráfizetés az EU


Magyarországra rengeteg pénz érkezik az Európai Unióból - halljuk sokszor....! Tényleg?

Az alábbiakban feltárt és sokak által mai napig ismeretlen (de inkább elhallgatott) tényt éveken keresztül nem lehetett a médiában kérdésként feltenni és még a Magyar Nemzeti Bank akkori vezetése sem volt hajlandó közzétenni.. Kizárólag saját berkekben foglalkoztak a tanulmánnyal és a benne foglalt megdöbbentő tényekkel....

A tragédia az, hogy ez a teher a magyar gazdaságra fojtó béklyóként nehezedik.... 

Mai napig is néhány (tucat) milliárd dollárt az Államadósságkezelő Központ (utcakép itt https://goo.gl/iOWxHh
(BP. I. ker. Csalogány utcai) minden évben pár gombnyomással átutal. >>>


"MNB Műhelytanulmányok"

A sokunk által tisztelt és elismert Dr. Drábik János jogász-publicista, közíró elmagyarázza, hogy vajon tényleg olyan sok pénzt kapunk-e az EU-pályázatok révén az Európai Uniótól, vagy többe kerül a hús, mint a leves és az egész helyzet valójában egy kormányváltástól-független, nemzetünk ellen felállított rendszerszintű probléma?
Sőt aki elolvassa a Magyar Nemzeti Bank tanulmányát, megértheti, hogy az egész már az ún. "rendszerváltás" előtt elkezdődött és azóta is nyögjük ennek terhét és következményeit.

A bejegyzés folytatódik a videó alatt:


A videó 13. percében szóba kerül az MNB Műhelytanulmányok 2., 1993., 56. oldal:
a Magyar Nemzeti Bank akkori szakértői által készített, 1993. elején publikált MNB Műhelytanulmányok 2. című füzetnek az 56. oldalán található az a megállapítás, hogy a magyar gazdaság részére az 1973-1989-ig terjedő 16 év alatt az “időszak egészét tekintve mintegy 1 milliárd dollár erőforrás bevonás (ennek a nagy része eleve adósságtörlesztés címén be sem jött) viszont az ezt többszörösen meghaladó, összesen 11 milliárd dollár halmozott kamatkiadással járt.

Még maradt 22 milliárd dollár kamat, amit mind a mai napig és az unokáink utánig is folyamatosan fizetünk vissza.


Csak, hogy mindenki értse, megismétlem: 
1. 1 milliárd dollár hitelt vetettek fel a magyar állammal 1973-1989 között
(ennek egy része be sem jött, mert eleve korábbi adósságtörlesztésbe ment)! 

2. Visszafizettünk rá 11 milliárd dollár kamatot

3. Mindezen törlesztés után maradt még 22 milliárd dollár további visszafizetendő kölcsön a kezdeti 1 milliárd dollárból....

Tipikusan olyan helyzet ez, mint a magyar devizhahitel-válság (2010+-5 év-es időszak): az a termék, aminek nincs fix ára, mert utólag így változik (a hitel ára a kamat), az jogilag ugyan termékké ál-átjátszható, de gazdaságilag nem termék (ezt Róna Péter oxfordi közgazdász professzor volt az első, aki így a széleskörű nyilvánosság előtt kimondta). Tehát jogilag sem kellene terméknek lennie és a jogtalanul elvett termékárat kamatos kamatostul vissza kell fizetnie az azt jogtalanul elvevőnek az adós felé! – a blog szerkesztőjének hozzáfűzése.

Drábik János a videóban nagyon világosan feltárja, hogy az államadóssági ráta 2016 végére csökkent 74%-ra, ami még mindig iszonyúan magas....

Sajnos a magyar produktum 1/3-a még mindig folyamatosan kimegy a szervezett magánhatalom és bürokráciájának, illetve azok gazdáinak zsebébe!

A megdöbbentő az az adat, hogy 2004-ben az Európai Unióból kb. 5 milliárd euró jött be, míg 30 milliárd ment ki! 


Talán jogosan tesszük fel mai napig azt a kérdést vajon kinek a hibájából és

MIÉRT NEM KÉRTE MAGYARORSZÁG 1989-ben a rendszerváltáskor ADÓSSÁGÁNAK ELTÖRLÉSÉT A VILÁGBANK FELÉ? 
Kérem a VilagHelyzete blog olvasóit, hogy töltsétek le, nézzétek meg és terjesszétek messzire és széles körben a most először a széleskörű nyilvánosság számára digitálisan elérhető hírhedt dokumentumot, az MNB Műhelytanulmányok 2. (1993.) kivonatát.
Ha van rá lehetőséged, kérünk, helyi politikai képviselőidnek is juttass belőle (célszerű – ha jó minőségben ki tudod nyomtatni – nyomtatott példányként, mert az emaileket messze könnyebb figyelmen kívül hagyni)!

Sajnos
valószínűleg a legtöbb parlamenti képviselő vagy nem is tud erről a dokumentumról vagy szándékosan hallgat róla, mert ha ezt egyszer elkezdenék kivizsgálni a valódi nép és a valódi magyar nemzet nevében, abból óriási felháborodás lenne és kénytelenek lennének nyíltan színt vallani azok, akik anno a Világbank urai és irányítói felé ezt megengedték, illetve akik ezt eltitkolták...... 

Nem véletlenül erről csak kizárólag olyan alternatív médiumokban lehet hallani, mint a Drabik Jánossal készült interjúk, a VilagHelyzete Blog és fórumai, a Leleplező Magazin és olyan közgazdászok, írók beszélnek 'csak' róla, mint Csath Magdolna, Boros Imre, Bogár László......
Az 'MNB Műhelytanulmányok' eddig "tabunak számított", de gondoskodunk róla, hogy ne maradjon az! (VilagHelyzete saját megjegyzés)

Az alábbi beágyazás alatt letölthetitek különböző linkekről a dokumentumokat! 
 

LETÖLTÉSHEZ: 


WordPress-en tárolt direkt PDF link
Scribd letöltő link
Slideshare letöltő link (ezt egyúttal mobileszközökön való megtekintéshez is ajánljuk)

Issuu letöltő link
Box letöltő link

Forrás: Drábik János

Kapcsolódó cikkek:

PRIVATIZÁCIÓ - A film ! Elkészült a tényfeltáró dokumentumfilm a nemzet kiárusításáról!
Ilyen nagy volumenű tényfeltáró dokumentumfilm utoljára a "Háború a nemzet ellen" című 4 részes film volt, amit azóta remélhetőleg mindenki látott már!
(SBG Buddha - VilagHelyzete.com
JELENLEGI FB-oldal: Facebook.com/VilagHelyzete 
Youtube-csatorna: VilagHelyzeteTV

Facebook által likvidált oldal: VilagHelyzete.com Awakening The World

Azonnali alternatív VilagHelyzete hírek: Alternativhirek.blogspot.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése