2017. február 14., kedd

"Az embereket egyesíteni kell a gépekkel máskülönben eltűnhetnek a Mesterséges Intelligencia korában"-vázolta Elon Musk a Tesla vezére


Sokan nem tudják, de a transzhumanizmus eszméje hosszú múltra tekint vissza:
"Hiszek a transzhumanizmusban, ha egyszer lesz elegendő ember majd, aki igazán elmondhatja ezt, akkor az emberi fajok egy újfajta létezés küszöbére értek." (Sir Julian Huxley -1954) 


"Ha nem tudod legyőzni a gépeket, jobb ha te is egy leszel közülük" 
- ez Elon Musk mottója, aki híres multimilliárdos vállalkozóként, a Tesla és a Space X (CEO) vezérigazgatójaként vált ismertté.

Az egyébként is egyre nagyobb teret nyerő transzhumanizmus vezető alakjaként 2017. Február 13-án hétfőn Musk legújabb javaslatait mondta el a Dubai-ban rendezett 
World Government Summit (Világkormányzás Csúcs-on) (WTF?), melyben vázolta, hogy az embereknek és a gépeknek szükségszerűen keveredniük kell, egyfajta cyborg-ot létrehozva, ha tovább akarnak élni és fent akarnak maradni a mesterséges intelligencia korában, ami itt van a küszöbön.
"Idővel - azt gondolom - látni fogjuk, ahogy a biológiai intelligencia és a digitális intelligencia közeledni fog egymáshoz." 

"Ez többnyire a sávszélességről és a kapcsolat sebességéről szól az agyad és önmagad digitális verziója, mint kimenet között."
Musk elmagyarázta, hogy a számítógépek ma már ezer milliárd bit/másodperc műveleti sebességgel képesek kommunikálni, míg az emberek, akiknek a fő kommunikációs metódusuk az ujjaikkal mobileszközökön leütött billentyűzés körülbelül 10 bit/másodperc.

Egy olyan korban, ahol a Mesterséges Intelligencia (AI) széles körben elterjed, az emberek egyre inkább hasznavehetetlenek lesznek, tehát megjelenik a szükséglet, hogy keverjük a gépeket és az embereket - fejtette ki Musk.

"Néhány nagy sávszélességű interfész az agyhoz kapcsolva segíthet elérni egyfajta szimbiózist az emberi és gépi intelligencia között és talán megoldhatja az ellenőrzés és a hasztalanság problémáját."
A technologista Musk javaslata szerint egy 'új fajta agyfeltérképezé's képes lesz hozzájuttatni minket gyorsabban az információkhoz és kapcsolódni egy mesterséges intelligenciához.
Ez már nem az első alkalom, hogy Musk arról beszél, hogy az emberiségnek, mint lénynek kell fejlődnie, de előadásainak visszatérő állandó témája, hogy a társadalomnak valahogy meg kell birkóznia majd a Mesterséges Intelligencia egyre növekvő térnyerése miatti fenyegetéssel.


A Tesla főnökeként a már létező "vezető nélküli" járművek kapcsán is sokszor elmondta, hogy a benne lévő "mesterséges általános intelligencia" miatt vannak félelmei ezzel kapcsolatban, ugyanis a már létező mesterséges intelligencia is okosabb, mint bármelyik ember a Földön... (vagyis sokkal hamarabb képes döntéseket hozni, kommunikálni és kiválasztani a megfelelő paramétereket - VilagHelyzete saját megj.).....

A saját cége által fejlesztett autonóm járművek már az ő elmondása szerint is munkahelyeket fognak helyettesíteni és óhatatlan következménye lesz, hogy az elkövetkező 20 éven belül a globális munkaerő 12-15%-át fogják helyettesíteni...., mely ezáltal munkanélkülivé válik. 
"A legközelebb lévő robbanásszerű fordulópont a technológiában az önvezető autonóm járművek bevezetése lesz, mely gyorsabban fog bekövetkezni, mint az az emberek most el tudnák képzelni."-mondta Musk.


JELENLEGI FB-oldal: Facebook.com/VilagHelyzete 

Youtube-csatorna: VilagHelyzeteTV

Facebook által likvidált oldal: VilagHelyzete.com Awakening The World

Azonnali alternatív VilagHelyzete hírek: Alternativhirek.blogspot.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése