2016. július 15., péntek

Gondolatok: BIZTONSÁG - A legnagyobb érték Európában, amiért fohászkodhatnak Nizza után


NIZZA - 84 halott, 52 életveszélyes sérült és legalább 200 sebesült. 

Ez a mérlege a tegnap esti támadásnak, amikor egy kamion 2 km-en keresztül gázolt a nemzeti ünnepen lévő járókelők, turisták között.

Amikor az iszlám állam azzal fenyegetett, hogy elhozzák Szíriát és Aleppót Európa utcáira, azt kell mondjam a nizzai képeket látva, hogy igazuk lett.... 
Az emberek ugyanúgy menekülnek az életükért futva, mint Szíriában a bombázások és megannyi fegyveres lázadó -terrorista elől....
Én viszont nem akarom, hogy Európa és Magyarország Aleppóra hasonlítson.... ! 

Hogy ki az elkövető ? - Totálisan mindegy!

Jön majd a sok nyilatkozat, hogy ezt meg fogjuk állítani..., visszavágunk..., nem fordulhat elő többet...stb....
Kielemzik majd minden médiában, hogy az elkövető hányszor, de hányszor elő lett állítva és régóta ismerték a hatóságok, mégsem történt semmi.... Majd követik a "le kell számolni az iszlám állammal, a terrorizmussal"...bla bla bla szlogenek.....És persze még több olaj a tűzre, hogy még erőteljesebbé teszik a háborút Irakban és Szíriában....Már az sem számít, hogy a NATO, vagy az USA és a CIA felforgató tevékenysége és háborúi, a terroristáknak szállított pénz és fegyverek okozták mindezt!
Lényegtelen, mert visszafordíthatatlan! 


Sajnos valójában semmi nem fog történni !
És a legszomorúbb, hogy a halottak, az anyukák, apukák és a gyerekek, akiket lemészárolnak soha nem térnek vissza szeretteikhez!

Semmi nem fog történni ! , mert a probléma forrását sem értik meg! 



Teljesen mindegy melyik szervezethez akarjuk sorolni a merényletet!
A JELENSÉG A LÉNYEG! 

Ma már azt mondom teljesen lényegtelen, hogy ki vállalja, vagy kire kenjük a terror elkövetését, hiszen ezen elkövetők esetében, csak mi európaiak és nyugaton élők szeretjük állandó kategóriákba, skatulyákba sorolni az elkövetőket! Mindegy, hogy tunéziai és hogy milyen útlevelet találnak (mindig)...Teljesen mindegy, hogy al-Kaida, ISIS, ISIL, iszlám állam, Boko Haram vagy akármelyik vagy egyik sem!


Itt az ideológia kiemelkedő fontosságú és a tény, hogy ezen tömegek és elkövetők agyában ez a nihilista, ön-és másokat pusztító felfogás jelen van és készek érte bármikor embereket legyilkolni és meg is halni a gyilkosságok elkövetése után.

Csak a mi jóléti Európánkban hiszi azt az európai, hogy feltétlenül terrorszervezethez tartozik az, aki ilyet elkövet!
De nem kell, hogy az legyen és a legtöbbjük nem is tartozik egyikhez sem!


És miközben a titkosszolgálatok és a média is szervezetekre vadászik, elfelejtik, hogy ilyen emberekből Európában nem százak, nem ezrek, hanem sok tízezrek vannak jelen...



Hálát adhatunk, hogy mi a Kárpát-medencében Magyarországon még viszonylagos biztonságban élhetünk

Általánosítani nem szabad, de látva hogy milyen a helyzet Nyugat-Európában és azt is, hogy a társadalom mennyire védtelen maradt és kiszolgáltatott a következményeknek, így továbbra is azt mondom, hogy hálát adhatunk, hogy mi a Kárpát-medencében Magyarországon még viszonylagos biztonságban élhetünk!

BIZTONSÁG! 
Mára ez válik a legnagyobb értékké legyen szó Brüsszelről, Párizsról, Stockholmról, de már a francia riviéráról is!
Amikor nem mered a gyermeked nyugodt szívvel egyedül elengedni iskolába és biztosan tudni, hogy onnan haza is fog térni. Amikor nem mersz belépni egy bizonyos városrészbe, mert tudod, hogy ott kirabolnak, vagy meglincselnek olyanok, akik még csak nem is a te nemzetedhez tartoznak ..., de mégis valamilyen ismeretlen módon ott lakhatnak és oda kerülhettek.

Amikor fogalmad sincs, hogy ők egyáltalán hogyan telepedhettek le abban a városban, amit még nagyszüleid építettek újjá a háború után és a szüleid és a te általad befizetett adódból hozott létre az országod...

Amikor egyáltalán nem érted, hogy ez miért történhet meg, ott valahol nagyon nagy baj van! 

És nagy tanulság a magyar belpolitika térképét szemlélve, ki mivel játszik és mit tesz kockára.
Hiszen a folyamat visszafordíthatatlan, ha egyszer elkezdődik.

(SBG Buddha-VilagHelyzete.com saját vélemény)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése