2016. július 28., csütörtök

A "Háromnevű" és a rejtőzködő milliárdosok 2.rész-Nemcsak a privatizációban,de a vörösiszap-katasztrófában is benne voltak!


A "Háromnevű"- Az érinthetetlen ember, avagy a maffia, mely irányította az ország szétrablását és a privatizációtcímű cikk után újabb információkat teszek közzé, melyek csak tovább súlyosbítják azon "láthatatlan" személyek bűnlajstromát, akik nem csak Magyarország kirablásának tekinthető privatizációban játszottak szerepet, hanem az azt követő céghálózatok létrehozásában, a különböző politikai csoportokban és pártokban történő befolyásszerzésben. 

És figyelem: Sokak megdöbbenésére még az ajkai (
kolontári) vörösiszap-katasztrófához és a csepeli galvániszap-szennyezéshez és botrányhoz is közük van!

Nevezhetjük őket a Figyelő cikke alapján "rejtőzködő milliárdosoknak" is, bár ez egyáltalán nem érzékelteti és fedi le valódi tevékenységüket! 

Még a kicsi magyar üzleti életben is rengeteg olyan meghatározó milliárdos, nagy hatalmú politikai háttérember tevékenykedik, akiről szinte semmit nem tudunk. Ők ugyanis nem a nyilvánosság előtt élik az életüket, és olykor kifejezetten jelentős befolyásukat is a színfalak mögött fejtik ki.

- Hallottatok már Rehus Ernőről, a buszos világ befolyásos milliárdosáról? Láttatok már róla fotót?
- Vagy Pápa Marianne-ról, Józsefvárosi Piac, a Club Tihany, az Interoperett, az Origo Film és még több tucat vállalkozás tulajdonosáról?
- Netalán a nagyváradi Teszári Zoltánról, a Digi-csoport erdélyi tulajdonosáról?
- Esetleg az V. kerület egyik legfontosabb vállalkozójáról, Borzován Jánosról, a belvárosi díszkőkirályról? Nem? Mindez aligha véletlen.
Más esetekben sokáig semmi nem jelenik meg egy-egy fontos emberről, aztán amikor áttörik a gát, akkor minden lap tele van a cikkekkel, a fejleményekkel. Büntetőjogi ügyei előtt olvasott cikkeket Vizoviczki Lászlóról? Pedig utólag úgy tűnik, évtizedek óta rettentő fontos szereplője volt a szórakoztatóiparnak, mégsem voltak nyilvános írások a tevékenységéről. Vagy a Sólyom Airwayszel kapcsolatos színrelépése előtt hallott az elhunyt Welsz Tamásról? Ugye nem? 


Pedig mintha a teljes magyar politikai és üzleti elit körül ott legyeskedett volna, de rejtélyes halála előtt alig lehetett róla valamit tudni. És persze ne legyenek illúzióink, a legfontosabb politikai támogatottságú üzletemberek közül is csak néhányat ismerünk, valódi tevékenységükről pedig sokat nem tudunk.


Ahogy korábban írtam: , mindenhol felmerül egy olyan név, akit sehol nem emlegetnek, mégis "egyes fontos és pontos források szerint" kiemelkedő szerepe volt a rendszerváltás idején lezajlott privatizációban, avagy az ország vagyonának magánkezekbe juttatásában, ergo 'szétrablásában':
Dr. Hatvani Szabó János volt ennek az egésznek a koordinátora. Mindenki úgy ismeri hogy a "háromnevű"

De térjünk a vissza egyből a feledés homályába taszított, pedig nem is olyan régi, ráadásul Magyarország egyik legsúlyosabb katasztrófájára:


10 ember meghalt, 150 megsebesült, százak otthona pusztult el és károsodott, százak szenvedtek maradandó egészség-károsodást. Hallott valaki felelősökről? És felelősségre vonásról? 

"2010. október 4-én átszakadt a MAL Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi Zrt. tulajdonában lévő Ajkai Timföldgyár Kolontár és Ajka között létesített, 400×600 m-es vörösiszap-tárolójának gátja. A kiömlő, több mint egymillió köbméternyi zagy elöntötte Kolontár, Devecser és Somlóvásárhely települések mélyebben fekvő részeit.[2] Az erősen lúgos, maró hatású ipari hulladék körülbelül 40 négyzetkilométeren terült szét, felbecsülhetetlen gazdasági és ökológiai károkat okozva a Devecseri kistérségben."

Szándékos "merénylet" és emberi beavatkozás állhat a tároló falának megsérülése mögött! 

Kepli Lajos a katasztrófát vizsgáló bizottság elnöke, 2011. szeptember 9-én egy szakértői véleményre hivatkozva felvetette annak lehetőségét, hogy a vörösiszap-tárolót szándékosan, nyilván robbantás útján megrongálták!
 A Kepli által felhozott szakértői vélemény egy anyagszerkezet-fizikustól származik, aki szintén részt vesz a bizottság munkájában. A vélemény szerint, idézem: 
"ütés kellett, hogy a gátfal északi falából egy darab kiszakadjon".

Ezt pedig nem okozhatta a nagy mennyiségű lúg hullámzása. Kepli nem kívánt semmilyen feltételezésbe menni, hogy ez a merénylettel egyenértékű, halálos áldozatokkal járó és maradandó környezeti károsodást okozó gátszakadás előidézése kinek állhatott érdekében. Utalt arra, hogy vannak érdekes körülmények, mint az, hogy a tározók teljesen megteltek és nem utalt semmi arra, hogy a cég új tározót szándékozik építeni.

Nagyon fontos fejlemény, hogy a vizsgáló bizottság elnökeként Kepli a Nemzeti Nyomozó Iroda illetékeseivel kíván(t) konzultálni, hogy állítása megerősítést, avagy cáfolatot nyerjen.

Viszont a 2016. január 28.-i ítélethirdetés során a képviselőt a bíró figyelmeztetés után rendbontás miatt kivezettette a teremből.

Azt már nem sok cikk fogja megemlíteni, mert valószínűleg kevesen tudnak róla, hogy az "ajkai vörösiszap" nagyban kapcsolódik egy másik galvániszap-szennyezéshez és üzlethez is, sőt ebből indult el!
Annyit elárulok, hogy óriási összeesküvés áll a háttérben, amit ajánlanék továbbra is oknyomozó újságírók figyelmébe! 

Emlékszünk még a Csepeli galvániszap botrányra is ? 
Hallott valaki a MURUS Zrt.-ről? Akkor most kapaszkodjatok meg! 


A csepeli Duna-parttól mintegy 150-200 méterre több mint 2200 tonna rendkívül mérgező galvániszapot tárolnak-tároltak. Hamarosan kiderült, hogy Tóth Mihály csepeli polgármester és a hatóságok ekkor már több mint egy éve tudtak a súlyos környezetszennyezésről, de mindezt elhallgatták a kerület 80 ezer lakója és az önkormányzat ellenzéki képviselői elől.
Bármilyen megdöbbentő is, a hatóságok és az önkormányzat még csak feljelentést sem tettek a környezetszennyezők ügyében.A veszélyes hulladékot Csepelre szállító vállalkozó sajtónyilatkozatai és a minisztérium szakértői által 2004-ben még 1200 tonnára becsült galvániszap időközben 2200 tonnára hízott, megtalálását, őrzését és elszállítását is kőkemény botrányok kísérték.  (Forrás-cikk)

Vajon miért ? És kikhez kötődik ? 

Az azonnali cselekvést sürgető, katasztrófa-közeli állapotokról beszámoló vizsgálati eredményeket és szakértői javaslatokat azonban Tóth Mihály polgármester a közelgő önkormányzati választások miatt öt hónapon keresztül ismét elhallgatta a képviselő-testület ellenzéki tagjai és a csepeli közvélemény elől.

Vajon miért ? És kikhez kötődik ? 

2007. május végén először történt érdemi intézkedés a veszélyes hulladék szivárgásának megakadályozása érdekében: letakarták a galvániszapos telepeket.

Miután az egyik lefedett galvániszap-telepet szinte azonnal megpróbálták ismeretlenek felgyújtani, az önkormányzat kihasználta az adandó alkalmat: az eddig őrizetlen veszélyes hulladék őrzését egészen véletlenül a csepeli SZDSZ vezetőjének cége kapta meg. Mint később kiderült, Kál Károly csepeli pártvezető, önkormányzati képviselő cége éves szinten 36 millió forintot kaszál önkormányzati megbízatásaiból.

Bármilyen bizarr is, csak a galvániszap májusi letakarása után derült, ki, hogy a veszélyes hulladék mennyisége közben folyamatosan növekszik.


DURVA TITOKZATOS ESEMÉNYEK:
2007. június 7-i bejárásukkor tapasztalták, amikor a már letakart galvániszapos hordók mellett újabb, mintegy 10 tonnányi ismeretlen eredetű hulladékot találtak az elméletileg lezárt, sőt őrzött telephelyen! 

Vajon miért ? És kikhez kötődik ? Akkor nézzük! 
Június 28-án a telephelyet bérlő Murus Zrt. egyik kisteherautójában a helyszínre kiérkező képviselők piros hulladékos hordókat fotóztak le, melyeket aztán a veszélyes hulladék hordói között találtak meg.

Több hetes nyomozás után kiderült, hogy személyes és üzleti kapcsolat is volt a galvániszapot lerakó Fríz Kft. és a csepeli, több milliárd forintos Rákóczi Liget lakópark beruházói, építői (Murus Zrt.), ingatlanforgalmazói között.

Nézzük akkor a MURUS Zrt hálózatát és azt, hogy kiket fogunk találni benne.... 
Egy egyszerű google kereséssel bárki megteheti, de ezt megspórolom nektek, íme:


Az Index.hu egyik cikkében ez után Kreisz Gyula, a MURUS Zrt. cégvezetője azt állította, hogy „az illetékes környezetvédelmi hatóság tudtával, szállítási jegyzőkönyvekbe foglalt engedélyével és felügyelete mellett szállították a galvániszapot” a telephelyekre, ők pedig tisztán emberbaráti szeretetből keveredtek a galvániszap-ügybe.Azóta kiderült, hogy az 1550 tonnás szerződéses határ kevés volt az eredeti adatok szerint 1200 tonna galvániszapnak, ezért újabb közbeszerzésre volt szükség a fennmaradó 400-500 tonna iszap elvitelére, amely információink szerint végül 600 tonna lett. Így a csepeli galvániszap végső mennyisége megközelíti a 2200 tonnát – már amennyiben a veszélyes hulladék nem nő tovább.

A területről azóta összesen 2100-2200 tonna hulladékot szállított el első körben a Terszol Környezetvédelmi és Építőipari Kft., második körben pedig a Saubermacher Kft. A cégek kármentesítést nem végeztek, erről nem is volt szó a közbeszerzési eljárásban – közölte Váradi József utalva azokra a vélelmezésekre, miszerint a galvániszapot rejtő hordókból a talajvízbe, illetve csatornákba szivároghatott szennyezőanyag. (Forrás)

A fenti ábrán jól láthatjátok mennyire kiterjedt és befolyásos céghálózatról és üzletről van szó! A nevek, amik feltűnnek természetesen ugyanazok mindig. Ez a maffia üzleti modellje és ha azt gondolnánk a háttérben csak pusztán milliárdokat harácsolnak és ennyiben ki is merül a tevékenységük, (így "tegyék nyugodtan, hisz ez minket nem érint"), hát tévednek!

Mert ezen emberek kiterjedt kapcsolattal rendelkezve kőkeményen kapcsolódnak a politikához és politikusokhoz.... Ez pedig már kérdés nélkül a maffia, sőt a tipikus MAFFIA-HÁLÓZAT SAJÁTOSSÁGA:


1998-ban Hatvani Szabó lett az ügyvezetője az üzletviteli tanácsadással foglalkozó Cég 2000 nevű Kft-nek. A cég 2003-as megszűnése óta Hatvani-Szabó az ügyvezető igazgató a kft. jogutódjánál:
az ABIC Befektetési, Ingatlanfejlesztő és -forgalmazó Centrum Kft-nél.



Az ABIC irodája egy V. kerületi, Vécsey utcai régi bérházban van, nem messze a Parlamenttől.

Az ABIC-nak van miből költenie, a cégnyilvántartás szerint 2008-ban például 306 millió forint volt az értékesítés nettó árbevétele. A cég 2008 végén elnyert egy 72 milliós uniós támogatást is a kőszegi hotel bővítésére. És azóta eltelt újabb 8 év! 
A csak "háromnevűként" emlegetett üzletember a rendszerváltozás után az Állami Vagyonügynökség ellenőrző részlegét vezette, később pedig e szervezet ügyvezető igazgatójaként működött. A Horn-éra privatizációs szervezete 1995-ben épp Antal Attilát ültette a magánosításra szánt Főtaxi Rt. vezérigazgatói székébe - s miután Hatvani Szabó is megjárta a taxiscég igazgatóságát, a bennfentesek számára egyértelmű, hogy a BKV-hoz ugyancsak a "háromnevű" juttatta be Antalt.

A rendszerváltás után privatizációs megbízatásai révén még közszereplő volt Hatvani Szabó János, gyakran szerepelt sajtótájékoztatókon, interjúkat adott.
A kilencvenes évek elején került az Állami Vagyonügynökséghez.
Eleinte ellenőrzési igazgatóként dolgozott, majd 1994 januárjában kinevezték ügyvezető igazgatónak.

Hatvani Szabó 1995 júniusáig, az ÁVÜ megszűnéséig töltötte be ezt a tisztséget, majd átkerült az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt-hez, ahol az egyszerűsített privatizációs igazgatóság vezetője lett.

"A Figyelőben már több olyan portré jelent meg az évek során, amikor egy, a nyilvánosságot már-már a végtelenségig kerülő milliárdos üzletembert úgy mutattunk be, hogy írásunk alanyával nem tudtunk beszélni, sokszor még fotót is képtelenek voltunk találni róla.
Ami, valljuk be, erős hiányérzetet kelthetett az olvasóban, mégis úgy éreztük, hogy annyira izgalmas sztorira leltünk, hogy kár lett volna ettől megfosztani az olvasókat."

Ez a legfurcsább a mai világban... Hatvani Szabó Jánosról még egy fotót is nehéz találni a neten, ezért olyan érzése van az embernek, mintha a magyar titkosszolgálat - nemzetbiztonsági okok miatt - egyszerűen kipucolta volna a nyomait.

De azért sikerült egyet felkutatni ....

Mai napig él és virul

Ez az "ember" ma Kőszegen a Hotel Írottkő és a Tópart Vendégház és a Keresztkútnak nevezett vendégház tulajdonosa.

Hatvani Szabó Jánosnak jelenleg több mint tíz cégben van érdekeltsége: 
többek között a fent említett kőszegi és egy budapesti hotelben, valamint főként tanácsadó és ingatlan adás-vétellel foglalkozó cégekben.
<<< Tópart Vendégház - Kőszeg
<<< Keresztkút Vendégház - Kőszeg
<<< Hotel Írottkő - Kőszeg

A fia, aki szintén ugyanezen a néven "fut", csak tavaly 70 milliót költött el bizonyíthatóan.
A Hotel Írottkőben "sok gyanús dolog" történik...
Ráadásul úgy, hogy azt a szállodát az "apuci" privatizálta 1Ft-ért 1999-ben!

No Comment... 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése