2014. június 19., csütörtök

A Futball - Világbajnokság sötét oldala - Truthloader tényfeltáró összeállítás a valóságról


Miközben a Világbajnokság felrázta az egész országot, Brazília valóságos állapota mérhetetlen távolságban van a Latin-Amerika aranyhomokos partjairól és csodálatos építményeiről bemutatott képektől. 
Halál, korrupció, szegénység, erőszak, drogok és prostitúció jellemzi az egész országot és a Brazíliában favellaként ismert számos nyomornegyedet. Várhatóan 600 ezer külföldi turista lepi el az országot. 600 ezer ember, akiknek Brazília fizeti a szállást. 

A 2014. évi FIFA Világbajnokság a történelem legköltségesebb bajnoksága, és sokakat tesz hajléktalanná, kifosztottá, sőt, sokak életét veszi el. Röviden ez a videó lényege. 

Vélemény: A világbajnokság jellemző példája annak, ahol tartunk. Nyugati pénzes családok vesznek drága jegyeket, hogy óriási összegekért labdát rugdosó, sztárnak kikiáltott, a világ számára megrendezett cirkuszban a hatalmasoknak asszisztáló játékosokat bámulhassák közpénzekből épült hivalkodó stadionokban. Azokban a stadionokban, amelyeket éhbérért dolgozó emberek építenek közpénzből, amit közegészségügyre, oktatásra, lakhatásra kellene fordítani. Mindeközben mélyül a nyomor, egyre nagyobb tömegek szolgálják ki az egyre kisebb elit csoportot.


A kép, mely szimbolizálja az egész VB-t és a világunkat 2014-ben >>>

Azoknak az embereknek, akik egy hónapra jönnek, aztán elmennek, de a helyi lakosságot érő hatás pusztító lehet, és évekig is eltarthat. Ha szeretnék tudni az igazságot arról, hogy mi történik Brazíliában, akkor jó helyen járnak. 
Külön fogok mindegyik témáról beszélni, tehát lehetőségük van kiválasztani azt a területet, amiről többet szeretnének tudni. Azok számára, akik mobillal vagy tablettel rendelkeznek, a leírásban megadom az időzítést. Brazíliában a prostitúció legális, ami egyesek számára döbbenetes lehet, de még ennél is sokkal megrázóbb, hogy 2013. márciusban Brazília Legfelsőbb Bírósága azt a döntést hozta, hogy nem szükségszerűen tekinthető bűncselekménynek, ha egy felnőtt gyermekkel folytat szexuális kapcsolatot. 2009 óta a beleegyezési korhatár 14 év. Már 10 évesen arra kényszerítik a gyermekeket, hogy árusítsák magukat az utcán, és így szerezzenek pénzt az ide érkező szurkolóktól. Ha láttak már gyermekeket az utcán egy általános ünnepség alatt, az teljesen ártatlan dolog. Brazíliában teljesen más dolgot jelenthet.


A Világbajnokságra történő felkészülés részeként Brazíliában a prostituáltaknak lehetőséget kínáltak arra, hogy angolul tanuljanak, és szórakoztassák a külföldi látogatókat. Igor Fusch, önkéntes tanár azt mondja, hogy alap kifejezéseket tanítunk, és bemutatókat tartunk erotikus eszközökről, hogy megtanulják a nevüket, a használatukat és a felkínálás módját. Nőket és gyermekeket egyaránt kihasználnak, hogy pénzt csaljanak ki a turistákból. Brazíliában az emberek tüntethetnek az alapvető törvénymódosításokért, tisztességes bérekért, tömegközlekedésért és biztonságért, de közösségként együtt harcolnak a fejlődésért és a múltból maradt hibák rendezéséért. Egyedül Rióban 763 favela található, amelyekben 1,4 millió ember, a lakosság 22%-a él. 


A strandok, szállodák és bevásároló negyedek közelében élő szegényeket visszaüldözték a nyomornegyedekbe, és sokan vesztették el otthonaikat az építkezés miatt. A Föld Nélküli Dolgozók Mozgalma felvonult Sao Paolo utcáin a városi fejlesztések ellen, amelyek sokakat tett hajléktalanná. Indián tüntetők vonultak fel Brazíliában a Mane Gurrincha Nemzeti Stadion háttere miatt, ami mindegyik közül a legköltségesebb. Tiltakoztak az ingatlanárak emelkedése ellen, ami a kisjövedelmű családokat kiszorítja otthonukból. Néhányan azt mondják, hogy a hatóságok megpróbálják a szőnyeg alá söpörni a szemetet.

A brazil nép megérdemli az alapvető emberi jogokat, tehát a megfelelő egészségügyi ellátást, oktatást, élelmiszereket és megélhetőséget. Az egy hónapos verseny gazdagságot hozott a nemzetnek, amit stadionok építésére és olyan hatalmas állami projektekre fordítottak, amelyek csak 0,2%-os gazdasági növekedést hoztak Brazília számára az idén. A brazil elnök, Dilma Rousseff megmagyarázta a versenyre költött 11 milliárd dollárt, de a helyi lakosok azt mondják, hogy a nekik ígért fejlesztési projektek késlekednek vagy soha nem beszéltek újra róluk. A Viva Flavia bodega városában festett graffitik elsősorban a nyomorúságos életet és azt mutatják be, azt, hogy az embereknek elegük van abból, hogy a Világbajnokság az oka sok mindennek. A Világbajnokság számos stadion megépítését tette szükségessé a mérkőzésekhez. Emiatt számos infrastruktúra projekt maradt befejezetlenül, amit elkapkodva fognak befejezni. Sok brazil úgy látja, hogy ezek a kormány által bonyolított óriási állami projektek, amiket teljes igazságtalanság, hiányos biztonság, rossz irányítás és a társadalom haladásának megakasztása jellemez.

A biztonság hiánya és a rossz irányítás halált okozott. A videó készítésekor a halálesetek száma kilenc volt.

Sao Paolóban egy egysínű vasúton dolgozó munkás meghalt, miután az építmény összeomlott, egyet áramütés ért, hárman halálra zúzták magukat, 1 sérüléseket szenvedett egy daru leszerelésekor, ketten pedig egy összeomlott daru alatt haltak meg, egy pedig tűzben.

Mindezek a tragikus halálesetek azt a veszélyt mutatják, amivel a dolgozóknak szembe kell nézniük igyekezetükben, hogy befejezzék az építést a verseny előtt. A statisztikai adatba nem számítanak bele azok, akiket a szembeszálló favelákban rendteremtés közben öltek meg. Brazíliában a gyilkosságok száma megduplázódott az elmúlt három évtizedben a legfrissebb kutatás szerint.

Brazília nyomornegyedeit erőszak rombolja. Óriási tüntetések kezdődtek évekkel ezelőtt, és kisebb demonstrációk folytatódnak.

2008-ban rendőri egységet vetettek be, hogy rendet teremtsen a városi területeken, és csökkentse a bűnözés arányát, ami egy darabig működött, és 50%-kal csökkent az emberölések száma. Mostanáig.

Annak ellenére, hogy a rendőrség próbálta felszámolni a bűnözést a favelákban a verseny megkezdése előtt, kevés hatást ért el.

Rousseff elnök azt mondta, hogy az ország készen áll, de Metró munkássztrájkok és a brazilok demonstrációi voltak várhatók a verseny megkezdésével egy időben.

Rousseff ezt mondta: “vannak, akik azt követelik, hogy a Világbajnokságra fordított erőforrásokat egészségügyre és oktatásra kellene fordítani, meghallgatom és tisztelem ezeket a véleményeket, de nem értek egyet velük. Hamis elgondolás.” A tüntetések elfajultak, és az emberek szemétből raknak tüzet és Molotov koktélokat dobálnak. A rendőrök könnygázt, gumilövedékeket és paprika-sprayt vetnek be. A Black Block anarchista csoport Világbajnokság ellenes tüntető felvonulást szervezett Sao Paolóban május 24-én. Hozzájuk köthetők a bankok rombolása, közvagyon rongálása, benzines bombák dobálása és a rendőrök támadása kövekkel és botokkal. Az emberek erőszakhoz folyamodtak, amiért óriási összegeket költenek közpénzekből a Világbajnokságra ahelyett, hogy elfogadható egészségügyre, oktatásra és lakhatásra fordítanák. Csaknem két milliárdot költöttek el egyedül a biztonságra, százezer rendőrt és ötvenhétezer katonát vonultattak fel annak ellenére, hogy előzőleg sikeresen számolták fel a bandákat a nyomornegyedekben. A műveletet azzal vádolták, hogy más helyre szorítják ki őket. Miközben az erőszakhullám ismét erősödik a lecsillapított területeken, láthatón a drogkereskedők kezdik visszanyerni elveszett területüket. 


A Compassion International szerint Fortalezában kb. harmincötezer lakos havi 223 dollár
minimálbérnél is kevesebbet keres, és akár 10 fős családok osztoznak 20 négyzetméternél kisebb területen.

A gyerekek minden vágya, hogy elmehessenek hazulról, így abbahagyják a tanulást, és a drogkereskedők könnyű célpontjává válnak. A függőségük pedig egyszerűen az utcára kényszeríti őket. Ahol pedig ünnepségek vannak, ott drogok vannak. És honnan jönnek a drogok? A drogkereskedőktől. A Brazíliában PPC néven ismert First Capital Command kartell azzal fenyegetett, hogy ‘Világbajnokság terrort’ indít. A hatalmas banda több mint száz városi rendőrtiszt meggyilkolásáért felelős, és ennek a fenyegetésnek az a célja, hogy megmutassa a brazil hatóságoknak, milyen hatalmuk van a bandáknak. A favelák egymással küzdenek, hogy megszerezhessék a Világbajnokság drogellátásának pozícióját, a rendfenntartó rendőrök pedig egyenként veszik ellenőrzés alá a területeket, miközben a kereszttűz több ártatlan áldozatot szed. A jelentések szerint a Világbajnokság megkezdéséig az ezer favellából csak negyvenet tudnak átvenni. Brazíliában a foci fordulópont volt azok számára, akinek nem volt sok pénzük, olyasmi, ami elérhető volt, ezt jelentette a számukra.

A 2014. évi FIFA Világbajnokság a történelem legköltségesebb bajnoksága, és sokakat tesz hajléktalanná, kifosztottá, sőt, sokak életét veszi el.

4 megjegyzés:

 1. Érdekes, hogy a FIFA betiltott mindenféle vallási jelkép használatot a játékosokon, és betiltott minden, vallásra utaló mozgásjel , ima használatát is a tolerancia jegyében , de ez a tolerancia a gyermekprostitúciót (alapvető emberi jog ? ) nem érinti. Ezen a focin sincs már semmi áldás.

  VálaszTörlés
 2. Pár hete láttam egy doku kisfilmet, amiben bemutatták, mekkora biznisz a sportfogadás. Minden országban megkeresik a megkenhető embereket. (És képzeljétek, még nálunk is vannak ilyenek...:p!) Heti szinten 1-2 milliárd dollár is befolyhat a zsebükbe! Ezért vesztegetnek, ha az nem megy fenyegetnek, zsarolnak és ha az se, akkor gyilkolnak. Vele párhuzamosan meg ott a prostitúció (akár gyermek is), drog, fegyver.
  Gyönyörű világ! :s
  Évek óta mondják, hogy Platini, Blatter, stb. félelmetes, nagy hatalmú, korrupt gazemberek...Hát elnézve ezt a vb-t is, üvölt róla, hogy a kis cirkusz mellett igazából a gusztustalan pénzszivattyúról szól, meg az emberek elnyomásáról.
  Imádom a focit! De lassan nincs kedvem nézni, mert olyan lesz, mint az amerikai pankráció. Megjátszott fa**ság.

  VálaszTörlés
 3. "Kövesd a pénzt!" - navajonkik mozgatják a szálakat???

  Minap egyik ismerössel beszéltünk a Lottóról! Arról, hogy az 5-ös nyeremény alapja sokszor a mrd-os nagyságrendet is eléri és hosszú ideig halmozódik míg végre vki mgenyeri!

  1. Amióta szaros gyuri-féle ajándék(?)progik futnak a "biztonságos" sportfogadáson (is) azóta a nyerési esély erösen konvergál a nullához!
  2. Nem akarta elhinni, hogy NINCS ESÉLY A NYERÉSRE! A program algoritmusa alapból "kiszüri" és kidobja meg nem játszott számsort!
  3. Ha, mégis fennakad egy "nyertes" az szinte kivétel nélkül manipulált "nyertes", akiröl persze semmit nem lehet tudni, csak azt, hogy valaki(?) elvitte a "bankot"! Navajonkik? A jó tippért max egy sört tudok felajánlani! :D

  A sportnak nevezett gyalázat is csak "Könnyekröl, vérröl és fájdalomról!" szólnak! A legszomorúbb, hogy "foci-narkósok" évekig kuporgatnak, hogy néhány nap alatt elpocsékoljanak kisebb vagyonokat!
  Ebböl is nyilvánvaló, hogy a hülyeség nem gyógyítható! :D

  VálaszTörlés
 4. Budai Központi Kerületi Bíróság végzése alapján, lehet kérni a deviza-hitel szerződések érvénytelenítését

  http://hungarianrealnews.com/images/news/adossagnakvege.pdf

  http://tempohirek.com/news.php?readmore=798#comments

  VálaszTörlés