2013. szeptember 21., szombat

Hol tartunk a rendszer felismerésében ? - A Mátrix, mint Kollektív Tudat


Szeretnék a közeljövőben néhány bejegyzést szentelni magának a rendszernek, amiben élünk. 
Nevezhetjük Mátrixnak, ahogy a film is utal erre a valóságra, melynek körénk épített falát sokan próbáljuk naponta téglánként bontogatni, mert tudjuk, hogy az élet értelme a szabadság és nem a rácsok aranyozása

Mielőtt későbbi bejegyzésekben rátérnék a "rendszer hiteles krónikájára" - vagyis hogyan működik és tartja magát fent évezredek óta ez a rabszolgarendszer, érdemes megismerni pár iránymutató gondolatot és alkotást. Legyen szó akár monumentális filmről, akár szikraként ható fizikai tettről vagy figyelemfelkeltő kis videóról. 

Mivel minden összefügg mindennel, semmi nem marad hatás és következmény nélkül. 
- Amikor látom, hogy nagy portálok vagy híroldalak közlik le sokszor lopkodják el írásaimat" vagy osztják meg az anno "eretnek"-gondolatnak tűnő elméleteket (amiket persze nagyobb kutatással önmaguk is igazolhatnának vagy rájöhettek volna). ...
- Amikor főáramú globális rádióadók, híroldalak egyre többször beszélgetnek eddig tabuként kezelt és elmeháborodottaknak tulajdonított vagy összeesküvés-elméletnek tartott folyamatokról (Háttérhatalom, Illuminati, az  adósságalapú pénz, amit használunk, FED, Tudat-manipuláció, Chemtrail, HAARP...stb létezése....) 

- vagy az emberiség igaz eredetét kezdik el boncolgatni és idéznek a VilagHelyzete oldalról, akkor talán hihetjük azt, hogy talán szárnyának meglebbentésével képes a pillangó hatással lenni az egészre. Valamiféle kis pozitív vírust beleengedni a nagy Matrix programjába..... Talán.... Nem tudom.... (SBG Buddha VilagHelyzete.com ►)

Egy kollégám adta kölcsön videokazettán a Mátrix című filmet. Annyit mondott róla, hogy ez egy kihagyhatatlan film. Azóta már hallhattunk a mögöttes tartalmakról döbbenetesen jó elemzéseket is...

Amikor megnéztem, nem jelentett többet számomra, mint egy nagyon jól kidolgozott és szép technikával elkészített akciófilm. Másnap mondtam is neki, hogy szép-szép, de nem sokban különbözik az előzőekben látott hasonló stílusú társaitól. Erre csak annyit mondott, hogy nem jött át a film mondanivalója és nézzem meg még egyszer. Megtettem... Amikor megértettem a film valódi történetét még nem gondoltam, hogy ennyire meg fogja változtatni a világról alkotott képem. Akkoriban igen racionálisan gondolkodó egyén voltam. Az első dolgom az volt, hogy megpróbáltam belekötni a filmbe. Persze nem amolyan megszokott filmes bakikat kerestem benne, hanem a történetbe próbáltam olyan hibát keresni, amely azt teljesen megcáfolta volna. De bárhogyan is kerestem, nem találtam olyan pontot, amibe beleköthettem volna. Emlékszem még sokáig beszélgettünk róla a munkahelyen.

" Tudom, hogy féltek. Féltek tőlünk. Féltek a változástól. Nem ismerem a jövőt. Nem azért jöttem, hogy elmondjam, hogyan fog végződni a háború. Azért jöttem, hogy elmondjam, hogyan kezdődik. Leteszem ezt a telefont, és megmutatom az embereknek, amit eltitkoltok előlük. Megmutatom nekik milyen a világ, nélkületek. A szabályok, ellenőrzés, határok, és korlátok nélküli világot. Egy olyan világot, ahol minden lehetséges. Hogy utána hogyan folytatjuk, az csak rajtatok múlik."

Ma már tudom, hogy ez azért nem sikerült, mert a film alkotói rengeteg olyan filozófiát bújtattak el a filmben, amely mind a létezésünk célját taglalja és a történelem folyamán élt nagy gondolkodók, filozófusok a világról alkotott mintáira épül. 
A mai napig, ha megnézem a filmet, mindig találok benne újabb és újabb részleteket, jelképeket amelyek a filmet ennyire komplexé teszik. 
Az első rész felvázolja azt a világot, amelyben most élünk. Ha a történetből kivesszük a gépeket akkor pontosan megkapjuk azt a valóságot, amelyet minden nap tapasztalunk. 
A mátrix vagy ha úgy tetszik ez a világ amelyben élünk egy olyan egységbe forrt tudat végterméke, amelyet az emberi elme működtet. Több milliárd számítógép (agy) összekapcsolásából keletkezett virtuális valóság. Minden egyes elme, képes változtatni a mátrixon, de ugyanakkor azokon az alaptörvényeken, amelyek egyezségen alapulnak, mint például a gravitáció vagy a fizika törvényei, csak úgy lehet úrrá lenni, ha valamilyen módon a mátrixon kívülre kerülünk.

A mai spirituális, ezoterikus tanoknak is ezek az alapjai, tedd magad a mátrixon kívülre (találd meg önmagad), és akkor bármire hatással tudsz lenni a környezeteden. Van azonban egy másik, sokkal összetettebb és szemléletesebb módja is annak, hogy ezek az alaptörvények megváltozzanak, de arra majd lentebb fogok kitérni.


A főhős (Neo), nem kevesebb feladatot vállal a filmben, mint hogy megismerje önmagát, ezzel betöltse a feladatát, életcélját. 


Azt a folyamatot hívják ébredésnek, amikor öntudatra ébredünk, megtaláljuk a rendeltetési célunkat a Földön és ezáltal teljesen más nézőpontból látunk rá arra a világra, amelyben eddig éltünk.
Ha jobban belegondolunk, a világban is így működnek a dolgok. Minden ember keresi azt a célt, ami az életének értelmet ad. Az alapprogram szerint, mindenki próbál célt találni az életének. Persze több kevesebb sikerrel, hiszen a gátló tényező, a kollektív tudat, megnehezíti azt, hogy ezt a célt elérjük. Erre a filmben frappáns megoldásként fekete öltönyös ügynököket találtak ki, amelyek igyekeznek megakadályozni minden ébredőt, hogy betöltsék céljukat. Mindennapjainkban az ügynökök szerepét a megjelenő ego ezerarcú formájában ismerhetjük meg.


A film szerint minden ami a mátrixon belül létezik nem más, mint egy megírt program és minden programnak célja van, még magának a mátrixnak is, hiszen az is csak egy program, amelyet az összekapcsolt emberi agyak alkotnak meg. A programok kezdete egy döntéssel kezdődik. Minden egyes döntésünkkel egy újabb programot írunk meg. Minden agy képes programokat alkotni, így alakulnak ki a különböző viselkedésminták. Olyanok ezek mint a ruhák amelyeket felveszünk, hogy megnézzük illik-e a célunkhoz vagy adott esetben önmagunkhoz. Természetesen ezeket a programokat később törölhetjük is, ha látjuk, hogy nem jól működnek. De változtathatunk is rajta és formálhatjuk Őket.


A következő alapprogram a fennmaradás programja. Földön élő létformák mindegyike fent akar maradni, túl akar élni. Ez az alapprogram elég régi, hiszen folyamatosan találkozunk vele életünk során. Megtalálható, mint első számú parancs. "Szaporodjatok, sokasodjatok...

A túlélés törvénye annyira beleivódott az emberi elmébe, hogy nagyon nehéz ezt a programot megváltoztatni. Ezen törvény alól a mátrix sem kivétel, hiszen a mátrix is fent akarja tartani magát és pontosan ez a másik ok, ami miatt a rendszer az ébredőket gátolja. Minden egyes ébredő, még ha nincs is tudatában, gyengíti a rendszer stabilitását. Tehát ha elegendő ébredő (kritikus tömeg) van jelen a kollektív tudatban (mátrixban), akkor az gyökeresen megváltoztatja az alapprogramokat és ezzel együtt a ma ismert világot is, sőt, képes azt teljesen működésképtelenné tenni. Ez tehát a másik radikálisan befolyásoló tényező, amely a világot képes átformálni.


Megfújni az ébresztőt az átlagemberek fejében is ! 

A mai világunkban egyre inkább növekszik azoknak az embereknek a száma, akik rájönnek, hogy valami baj van a világgal.
Ezek az emberek az ébredők, akik ki akarnak törni a mátrix irányítása alól. Minél több ilyen ember él a Földön, annál nagyobb annak a valószínűsége, hogy a rendszer összeomlik. Ha egy rendszer ami az ellenőrzésre volt berendezkedve elkezd megtelni olyan egyénekkel, akik képesek önálló gondolkodásra és nem fogadják el a külvilágból érkező gátló információk hitelességét, akkor lassan de biztosan a rendszer össze fog omlani.

Egy régi indiai bölcsesség szerint:
"Tegnap okos voltam, meg akartam változtatni a világot. Ma bölcs vagyok, meg akarom változtatni magamat."

Ez röviden annyit jelent, hogy aki még nem ébredt fel, az a környezetét próbálja formálni olyannak, amilyennek szeretné. Fizikailag akarja olyanná tenni, ami neki megfelel. De amint felébred, a tapasztalatai alapján egy olyan bölcsességhez jut, amelyben rájön, hogy a világ csak akkor változik meg, ha magát és a világhoz való viszonyát megváltoztatja.


Mivel ez a két zeneszám és klip kezdettől  a kedvenceim között van, ajánlom mindenkinek, mert remek módja annak bemutatására, hogyan is lehet ezt a fajta tudást szivárogtatni,a figyelemfelhívást megtenni.





A cikk alapgondolatának forrása:
Egyensulyteremtes.hu 

47 megjegyzés:

  1. "Tegnap okos voltam, meg akartam változtatni a világot. Ma bölcs vagyok, meg akarom változtatni magamat." A bölcs így teszi, csak az emberek nagyrésze leszarja az egészet, és nem akar változni, mert nincs rá módja, esze, társadalmi helyzete!!!!Túlélni akar!!! Próbáltam már mindkettőt,változni és változtatni. Az első még csak úgy, ahogy! Felvilágosult érzelemdús, mindig jót akaró, filozófikus nő vagyok. Sokszor indultam ki ebből a filmből és érzem át az igazát. De kevesen értik, és látnak bele. Tíz emberből csak 3 olvassa végig ezt a cikket, mert nem értik meg! Ebből 2 tovább megy rajta, marad egy, vagyis én aki itt ír :))) Szerintem még mindig nem tart ott az ember agyilag, hogy kilépjen a korlátai közül, és tényleg eljusson a Marsra.Nemhogy a Mátrixba :) :( Hát akkor próbálkozzunk tovább! Sok szerencsét nektek is! Bizsu voltam

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bizsu60, ne add fel, én elolvastam a cikket is és a hozzászólásodat is :) és hidd el hogy tényleg nagyon sok felvilágosult ember van ma már, erre példa az hogy az osztályomba az osztálytársam egy mindent látó szemet rajzolt a füzetemre úgy, hogy nem tudta hogy én tudok ezekről a dolgokról... véletlen? idén pedig egy új osztálytársam alkarjára "novo ordo seclorum" felirat van tetoválva és ez csak 2 példa :) és hidd el már elégé fiatalon eljut az értelmesebb fiatalokhoz 14 évesen már nekem is lejött hogy 911-et nem a "terroristák" művelték hanem inkább belső munka :)

      Törlés
    2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    4. Bizsu60 "A bölcs így teszi, csak az emberek nagy része leszarja az egészet, és nem akar változni, mert nincs rá módja, esze társadalmi helyzete,"!!!!" ..lehet nem mindenkit érdekel a sci-fi irodalom,lehet,hogy az emberek többségének más az érdeklődési köre,lehet,hogy csak simán "felvilágosulatlan buta csőcselék" a tízből kilenc,aki gyereket nevel,adózik,dolgozik,kirándulni jár vagy olyan a " társadalmi helyzete " ........ha Te ( "Felvilágosult érzelemdús, mindig jót akaró, filozófikus nő vagyok.") ilyennek tartod magad,gondolkodj is úgy.

      Törlés
    5. A változást nem lehet erőltetni.Az egyszerűségre kell törekedni.Az (át)változás így is úgy is megtörténik :)
      Tegnap este néztem meg A kelet c. filmet.Érdemes megnézni és elgondolkodni rajta.
      http://www.port.hu/a_kelet_the_east/pls/w/films.film_page?i_film_id=145407

      Törlés
  2. Tök jó, hogy talán meg is értjük. Viszont sajnos a tömegnél ez éppen a viszájára van fordítva, mert nekik ez csak egy film (teszem hozzá az elején nekem is az volt). Nagyon örülök neki Buddha, hogy ennyire szépen összefoglalva megírod. Köszi.
    " Nem fogunk felébredni, amíg holtan fekszünk a sírban! "

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sagret "Viszont sajnos a tömegnél "..ők kik?,,mármint a tömegek? ( olvasd el amit Bizsu60-nak írtam).....még jó,hogy valaki önjelölt módon a többiek fölé helyezi magát,pusztán azért mert van egy gondolata a dolgokról....

      Törlés
    2. Doom azt hittem lejön az infó ha már olvassa valaki a cikket. A tudatos népbutításra értettem, nem arra, hogy én mekkora ász lennék. Amúgy komálom a kötözködő embereket, mert hamar elárulják magukat.. :D

      Törlés
  3. az hogy magunkat kell megváltoztatni és nem a világot ez egy orbitálisan nagy ostobaság, magunkat is változtatni kell és a világot is, így a helyes, de ha csak a világgal van probléma akkor csak a világot kell változtatni

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A "magunkat" még értem, de a "világot"-dat már nem igazán. Kifejtenéd hogyan lehet világot változtatni? Csak mert valaki feljebb az orbitális ostobaságokat emlegette. A "rendes diktátor"-os forgatókönyvet kérlek hagyd ki, mert az is kb. ugyanez a kategória.

      redneck

      Törlés
    2. ha elültetek néhány ember fejében pár gondolat vírust már is változtatja a külső világot, meg ha nemet mondok néhány szélhámosnak már az is változtatja a világot, aki meg a parlamentben van azok meg rendkívül nagy mértékben megváltoztatják 10 millió ember minden napi életét egy-egy törvénnyel

      Törlés
    3. Aha,...akkor ezek szerint mégis csak az embereknél kötöttünk ki.....,jah, egyébként az én 4 darab egércsapdám is drasztikusan megváltoztatja a kártevők világát a házam körül.....az egérragasztóról már nem is beszélve :)

      Törlés
  4. Neo eltűnt az addigi életéből hirtelen?Senki nem kereste?
    Miért egyenként ébresztgeti Morpheus az embereket?Elvileg minél több embert ébreszt fel,annál több katona áll a gépek ellen harcra készen a valódi életben,de a filmben Neo ébresztésén kívül semmit nem látunk ebből.
    Miért nem ugrál vagy repked nyilvánosan?Hogy esetleg sokan lássák egyszerre?És higyjenek.
    Kevés piros pirula létezik,ezért csak keveseknek jutott?Mi dolguk volt a Matrixban miután megtalálták Neót,ha Ziont védték,amit a Matrixból nem lehet elpusztítani,mert az ügynökök nem tudnak átjárni.Ekkora akciókkal járó,sok csodával egyenlő dologgal járó rendőrségi akcióknál,senkinek nem tűnt fel,hogy a fizika törvényeit kijátszva ugrándoznak az emberek?
    Nem a film ellen beszélek,de szerintem semmi köze a valósághoz,egy jó film és ennyi.
    csak az egyszerűség kedvéért,ha mondjuk New Yorkban ugrálna egy ember egyik tetőröl a másikra,a másik meg egy köntösben repkedne és ordítaná az embereknek,hogy mátrix,meg vagytok vezetve,ébresztő tuti sokan elhinnék ha ezt látnák.tényleg jó a film alapötlete,és az egyik kedvencem,de vannak számomra benne ilyen kicsi zavaró tényezők:)
    A 2001-Űrodüsszeia szerintem sokkal durvábban bemutatja a valóságot:Főleg az eleje a teremtés és evolúció párhuzamával,nem egymás ellen hanem egymás mellett,na az valóban elgondolkodtató,bár az a film meg unalmas:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazad van ez csak egy film .

      Törlés
    2. egyrészt ez csak egy film, másrészt pedig morfeus hívő volt, aki abban hit hogy megtalálja a kiválasztottat aki az emberiséget megmenti, neó karaktere leginkább jézus volt a bibliából, valamelyik helyen mondják is neki hogy te vagy az én jézusom stb., ezért van a végén hogy "meghal" az emberiségért stb., de egyéb vallásból is bele van ollózva sok minden, a mátrixba sokáig azért járkáltak hogy megtalálják neót, utána meg azért hogy mindenféle információt szerezzenek ami segíthet a gépek elleni háborúban

      Törlés
    3. De amiben Morfeus hit azt a gépek találták ki hogy legyen célja a létüknek .

      Törlés
  5. Nem rossz írás,kicsit bővebben itt:
    http://www.youtube.com/watch?v=h7KqUwNo0W0
    Egy kis segítség az ébredezőknek.

    VálaszTörlés
  6. - Igen eltűnt, mint sok ezer ember naponta a földön is és senki sem keresi, senki sem találja Őket. Lásd tejes flakonok ásványvizes palackok.
    - Ő a kiválasztott, minek ébresztgetnének másokat, akik semmit sem tudnának csak rácsatlakozva a Mártixra sört és virslit zabálni, ahogy most is. Arról nem is beszélve, hogy elég veszélyes dolog volt bemenni érte, akkor érthető, hogy a legjobbért mennek.
    - Mivel csak a Mátrixban ugrál, a tudatával, elég érdekes lenne, ha mindenki látná. A többi alvó Mátrixban élő csak a kollektív programot látja. Nincs szemük a látáshoz.
    - Ziont nem az ügynökök, hanem a fizikai rendszert fenntartó gépek igenis el tudják pusztítani, ahogy meg is próbálták, de valószínűleg mivel rossz filmnek tartod a 2. és 3. részt már meg sem nézted.
    - Ki mondta, hogy pont ez a valóság, próbálj meg elvonatkoztatni.

    VálaszTörlés
  7. "Minden egyes ébredő, még ha nincs is tudatában, gyengíti a rendszer stabilitását. Tehát ha elegendő ébredő (kritikus tömeg) van jelen a kollektív tudatban (mátrixban), akkor az gyökeresen megváltoztatja az alapprogramokat és ezzel együtt a ma ismert világot is, sőt, képes azt teljesen működésképtelenné tenni."

    ...ezt a témát már feszegettük,mi lesz a felébredtekkel és mi lesz az alvókkal???...szóval honnan is van a magas tápértékű "bajnokok reggelije"?,honnan van az energia a hajóhoz?, Zionhoz ?,honnan vannak a szuper cuccok?...a felperzselt földön folyamatos kontroll és megfigyelés mellett vagy a föld alatt komplett könnyű és nehéz ipar,mezőgazdaság,logisztika,oktatás, egészségügy, bányászat,szolgáltató ipar működik?????...mert ugye a Mátrixból nem lehet kihozni, az nem kézzel fogható....

    VálaszTörlés
  8. ...csak úgy szólok,ha valakinek nem tűnne fel ,hogy ha alszol,ha felébredtél a "Mátrix" nélkül két napot sem maradnál életben.....aki nem hiszi, próbálja ki....kapcsoltasd ki a közműveket,dobd el a pénzedet,a bankkártyádat,dobd el a ruháidat,,,,,,még egy jó késed sincs a "Mátrix" nélkül....

    VálaszTörlés
  9. ...."Tehát ha elegendő ébredő (kritikus tömeg) van jelen a kollektív tudatban (mátrixban), akkor az gyökeresen megváltoztatja az alapprogramokat és ezzel együtt a ma ismert világot is, sőt, képes azt teljesen működésképtelenné tenni."......

    ....na hát az gyönyörű lenne....na abban a pillanatban halna meg pár milliárd ember ( ami ugye az "Új Világrend" célja),tehát a "felébredtek" azoknak a malmára hajtják a vizet akik ellen harcolnak.....

    VálaszTörlés
  10. Amikor magamon változtatok a világ is váltori mert nem statikus hanem dinamikus....állandóan mozgásban van.

    Gondolatainkat figyelni kell és válogatni mint mikor selejtez az ember - kell enyém nem nem enyém.

    Ma a média minden szinten a maga akaratának gondolatait nyomja be a fejekbe, ez főleg a tv-nél látszik. Nem árt leszokni róla vagy célirányosan használni ahogy a netet oszt jónapot.

    Jézus szellemiségét követni nehéz dolog de nem reménytelen és változást is hoz(hat).

    VálaszTörlés
  11. ----szóval akkor az "Új Világrend" képviselői maguk mellé állítanak 500 millió csicskást, a "Felébredtek"pedig majd ugyan ennyi "arra érdemest".....aztán továbbfolyik a harc,a vetítés meg a szemfényvesztés,a "buta csőcselék" meg szív tovább....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ....jó tételezzük fel ,sikerül legyőzni ezt a Mátrixot.....utána mi lesz?...boldog,gondtalan emberek szaladgálnak a zöldellő mezőkön?...nem kell dolgozni?,nem lesz irányítás?,nem lesz nyilvántartásba vétel?,nem lesz tervgazdaság?,nem lesz rend-őrség?,oktatás,egészségügy?,sőt ipar sem?,.........

      ......"Mátrixból"....a "Mátrixba" ?????

      Törlés
    2. eléggé szomorú hogy a mostani világ helyet csak egy teljesen üres világot tudsz csak elképzelni, ha jobb világ lesz akkor az a mostani modern világ lesz, csak 90%-al kevesebb hazugsággal, ezerszer értelmesebb oktatással, sokkal kevesebb erőszakos bűnözővel és sokkal kevesebb csalóval

      Törlés
    3. Csaba Barát " eléggé szomorú hogy a mostani világ helyet csak egy teljesen üres világot tudsz csak elképzelni"....olvasd el légy szíves még egyszer és értelmezd!...senki nem beszélt itt üres világról....az új tiszta világban is lesz nyilvántartás stb. ott is lesz irányító és irányított(tehát Mátrix)....mér egy gondolat,képzeld el ha kap mindenki egy személyi azonosítót(chip?),amin rajta a pénz,adat minden és nem hamisítható.....mit eredményez...fekete gazdaság megszűnése,bűnözés visszaszorul,a boltba,fodrásznál adnak számlát stb...nincs készpénz,nincs mit lopni,csalni...ettől igazából az fél aki stiklizni akar.....vélemény?

      Törlés
  12. Ismétlőzök, mert ezt látni kell mindenkinek, ugyanis degenerált parasztoknak mutatják be ebben a filmben az ébredezőket és az egyéb fórumokon ki is derült, hogy a készítők illetve megrendelők el is érték a céljukat ezzel, ugyanis a nagy többség tényleg idiótáknak tartotta a "partizánokat".
    ...és persze a szegény "téglának" meg tönkre megy a kis élete, amíg ezeket próbálja leszedni a társadalomról...!

    A KELET - THE EAST (2013)

    Nézzétek meg ezt a filmet !

    Közvetlen üzenet azoknak, akik ilyen oldalakat látogatnak, mint ez is és esetleg hajlandóak lennének tovább is menni az olvasgatásnál !

    A KELET: A felkelő nap, a megvilágosodás, vagyis az ébredés.

    A történet dióhéjban:
    Egy csapat öko-fanatikus a kezébe veszi a kezdeményezést és nagyvállalatok fejei ellen hajt végre műveleteket. Ezeket feltérképezendő, beépülő-ügynököt küld egy magán hírszerző szolgálat…

    Következtetés:
    -A végrehajtó-csapat egy marék hippi trógerből áll (anarchisták !?), ami alapján látható, hova sorolják ezeket a kis partizán csoportokat, „ébredezőket”…
    -Fel vannak készülve a „terrorizmus” új ágára, amely az olyan kis közösségekből alakul, amelyek eleinte csak ébresztgető weboldalakat látogatnak, majd találkozókat szerveznek és később ezekből kisebb csapatok alakulnak, akik jobb-rosszabb, tervezett vagy elkapkodott műveleteket hajtanak végre a megfelelő személyek ellen.
    -Tehát a helyzet ismert a tudjuk kik előtt és a terv már rég készen van ezekre az esetekre is.
    -A saját rendszerük belső bomlására is rákészültek, az "átállókra".

    Hát, ez van.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ahogy a Matrixban is fel voltak készülve Neo ébredésére. Viszont jött a hiba a Mátrixba, Neo szerelmes lett. Véleményem szerint ezt a hibát kell nekünk ébredőknek megtalálni. Amit ember alkot azt az ember el is tudja pusztítani pont ahogy egy biztonságosnak hitt kódolást is feltör idővel egy elme.

      Törlés
    2. http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=TEU8oHp6HxU
      Ezek az ufók is belepasszolnak valahogy a mátrixba

      Törlés
    3. Ez a "The EAST" tényleg nagyon ütős egy film lett. Nagyon tetszett és tele van mélyen elgondolkodtató dolgokkal és jelenetekkel !

      Törlés
    4. A KELET: Én megnézem a filmet!

      Törlés
  13. Doom (2013. szeptember 23. 16:22- re válaszolva)
    Ez a felfogás tipikus globalista gondolkodás, az a baj hogy nem lától a dolgok mögé, van az a mondás hogy az érmének két oldala van. Azt mondják, hogy ez a chipelés jó, persze hogy ezt teszik, máskülönben hogy lennének népszerűek. Olyan világ lesz amit az "EGY" létrehoz, az egy az emberek, mert ezt a világot emberek alkotják, ha azt mondaná az, "EGY" azaz emberi akarat hogy holnaptól szakítunk minden rossz szokásunktól, ez meg történne. De ez csak a tömeg. Ami igazán fontos Te magad vagy, hogy várhatod el, hogy minden megváltozzon, ha magadat sem vagy képes megváltoztatni. Ezzel lehet vitatkozni, ameddig akartok. (Ui: Az "EGY" alatt az emberi néptömegre gondolok, és nem támogatom az emberek egyként való gondolkodását, csak az egyént, azaz mindenki különböző, ezt a fogalmat, csak a könnyebb felfogás miatt alkalmaztam.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Womrox "Ez a felfogás tipikus globalista gondolkodás, az a baj hogy nem lától a dolgok mögé, van az a
      mondás hogy az érmének két oldala van"......Te is ítélkezel,persze nem veszed a fáradtságot.hogy figyelmesen elolvasd és értelmezd.......a felvetett témáról (chip?) nem foglaltam állást,hogy az jó avagy nem,csupán bedobtam a témát.....





      ."egy gondolat,képzeld el ha kap mindenki egy személyi azonosítót(chip?),amin rajta a pénz,adat minden és nem hamisítható.....mit eredményez...fekete gazdaság megszűnése,bűnözés visszaszorul,a boltba,fodrásznál adnak számlát stb...nincs készpénz,nincs mit lopni,csalni...ettől igazából az fél aki stiklizni akar.....vélemény?

      Törlés
    2. .....de mentségedre és persze a saját mentségemre...pár sorban nem könnyű átadni a gondolatokat és félreérthetetlenül fogalmazni.....

      Törlés
    3. ..most véleményt nyilvánítok.......maga a találmány(chip) nem ördögtől való....ki ne bosszankodott volna,hogy kizsebelték,elhagyta a kulcsát,elcsatangolt a gyereke a strandon,nincs nála elég pénz,a nemzetgazdasági és egyéb pénz mozgásokról nem is beszélve vagy nézzük a magyar hegymászó balesetét,milyen jó lett volna ha már chipelve van..lehet ha meg találják most élhetne.......de...és ebben igazad van(" van az a
      mondás hogy az érmének két oldala van"..) egy jó találmány (lásd atomenergia) is rossz kezekbe kerülhet...és akár a totális kontroll,megfigyelés alantas eszközévé válhat...de ez nem a találmány hibája...
      ..a technikai fejlődés megállíthatatlan,ma is hatalmas elmék fáradoznak a világunk kényelmesebbé tételére,de mindent lehet rosszra használni,...a konyhakéssel embert ölni,az autóval bankot rabolni...persze az emberi természet alapja,hogy fél,tart az új dolgoktól,első megközelítésre elutasítja,de én hiszem és bízok benne,hogy a kezdeti ballépések után minden találmány a jó célt szolgálja....csak rajtunk múlik..

      Törlés
    4. ...el mondanám,ha tudná a chip a fentebb említett funkciókat és meg lenne a világban a logisztikai háttér be is rakatnám,,,,,engem aztán figyelgethetne a "A Gonosz Háttérhatalom"...mit tudnának meg....."06.00 be ment dolgozni,14.00 kijött a munkahelyről,14.22 vett 10dkg párizsit két kiflivel,......és akkor mi van..figyelgesse ,le sza.om.......de a kocsim beindul ha oda teszem a kezem,a lakás nyílik ha elhúzom a chipet,nem kell pénztárca,sorban állás és okmánybélyeg a hivatalnál,a világba oda megyek ahová és amikor akarok,nem kell vízum útlevél,ha túrázás közben lábam töröm csak megnyomom a mobilon az SOS gombot és jön a segítség,nem tudnak kirabolni,nem húzza a zsebemet a kulcs,millió kártya és még sorolhatnám az előnyöket.....na de az nagyon fél, tiltakozik aki adót csal,betör,feketézik,lop,tilosba jár ugyebár.....mindenki az ÚJ szép,tiszta ,becsületes világot szeretné....vagy nem ????????????

      Törlés
  14. "Mivel minden összefügg mindennel, semmi nem marad hatás és következmény nélkül."

    Bárcsak a többség(alvók leginkább) képes lenne igazán értelmezni ezt a mondatot.
    Jó cikk jó videókkal.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. The Wise one "Bárcsak a többség(alvók leginkább)".....nem gondolnám,hogy a
      többség alszik...már nem......inkább azt látom várnak az emberek valamire..nagyon sok mindenkiben ott vannak a kérdések,elégedetlenség,stb.....

      Törlés
  15. A "mátrix" mint virtuális valóság létezik, egyetlen fő célja a LELKI FEJLŐDÉS!!! Minden erre tanít,a hétköznapi "murphy törvénye"-től az apró de észrevehető hibákig (glitch).Fel kell fogni és követni a "törvényeit" és majdnem hogy szabadon tudod alakítani (teremteni).
    Ezt ne felejtsétek el.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem megszépíteni kell a Mátrixot, hanem kilépni belőle.

      Törlés
  16. A gépeknek is van valós megfelelője a filmből: morfikus-információs terek, közismertebb nevén démonok. Ami viszont nem ismert, hogy az emberiséget irányító rögeszmék tudattal, és attól függően, hogy hány ember táplálja őket, magas szintű intelligenciával rendelkeznek. Legalábbis abban, hogy rávegyék az embereket, teremtő és energiával ellátó tudatfókuszukat rájuk irányítsák. Kétféle módon teszik. Közvetlenül. Dohányosok jól ismerik azt a belő kényszert ami nem engedi abbahagyni ostoba szenvedélyüket... A másik a közvetítőkön keresztüli elvi irányítás. Született, vagy tanult médiumok, okkult társaságok, egyházak, írók, zenészek, filmesek...
    Ezek a lények imádják a konfliktusokat, háborúkat, az emberi szenvedést. Az egyházak a középkorban azért égették el az eretnekeket, mert maga az emberáldozat, a tömegek reakciója nagy dózisban biztosította az energiaáramlást a gólemjük számára.
    Ebből azt is lehet tudni, hogy most a zsidók, angolok fajistene tőr az egyeduralkodói trónra, az első számú irányítói posztra. A feketemágián keresztül, amit az elit használ kapják az információt napi szinten, hogy mi a következő lépés. Egyébként az a gyanúm, hogy az a rengeteg eltűnt ember egy barbár oltáron végzi kitépett szívvel...
    Ha ezeket végig gondoljátok mindjárt érthetővé válik a magyar történelem is az elrabolt múltunk és miért...
    Ez a téma kedves Buddha megérne egy komoly tanulmányt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "Ez a téma kedves Buddha megérne egy komoly tanulmányt."
      Valóban jó lenne erről többet olvasni, engem is érdekelne! Tudsz ajánlani tartalmakat a neten ezzel kapcsolatban?

      Törlés
  17. Olyan cikket ami a fentiekről szól, konkrétan nem ismerek, de morfikus terekről már sok tanulmány foglalkozik.
    Efféléket könnyen találhatsz.
    Pl ez is: http://www.gondoskodo.hu/magazin/read/5051/legy-te-is-morfogenetikus-mezoor#.Ugy8c9TtgG0.facebook
    Az alapismeretet, hogy milyen létsíkunk működési elve, azt a rózsakeresztes-gnosztikus irodalomban megtalálod, ha van kedved és türelmed hozzá... Könyveket innen letölthetsz: https://www.facebook.com/aquariuskincsei/app_261463080590982

    A modern rózsakereszt elemi filozófiáját ajánlanám, ha eddig nem találkoztál vele. https://www.facebook.com/aquariuskincsei/app_261463080590982

    VálaszTörlés
  18. Még két megjegyzés a hozzászólásomhoz.
    Az Ószövetségből pontos képet kaphatunk arról hogyan működik a kapcsolat egy népcsoport és fajistene/csoportdémonja között. És ha ezt az "Istent" jellemeznénk a legjobb kifejezés rá a katasztrófa lenne..., egy bosszúálló, vérengző vadállat. Kánaán népeit utasítására pl. le kellett mészárolniuk a zsidóknak amikor elfoglalták az ígéret földjét, a gyerekeket is... szemet szemért, fogat fogért elve, meg hasonlók... Az Újszövetség törvényei ettől eltérnek: szeresd ellenségedet... Ott már nem démonokról van szó...
    A másik, hogy ha népcsoport démoni istene meg akar semmisíteni alapjaiban egy másikat, de nincs lehetősége ezt fizikailag megtenni, a legegyszerűbb módja ha meghamisítják a történelmüket. Minden olyat amire bűszkék lehetnek, amit ünnepeiken éltethetnének, amire irányulhatnának, stórnózzák...
    Mellesleg a Szent korona is csak egy eszköz a magyarok istenének erősítésére..., aki/ami mostanság próbál új erőre kapni.

    VálaszTörlés