2013. február 20., szerda

A világ leginkább példamutató miniszterelnökét mindenkinek hallania kell


Egy olyan videót és egy olyan miniszterelnököt fogok mutatni nektek, aki méltán megérdemli az elismerést. Minden szavát érdemes meghallgatni.

Hogy ki is ő valójában ? A 3 milliós Uruguay elnöke, egy ország vezetője....
Nem szoktam ilyet kérni, de OSSZÁTOK amennyire csak tudjátok, hogy ez a pozitív példa mindenkihez eljuthasson! Főleg politikusainknak nem ártana egy ilyen szemlélet ....



A világ legszegényebb államfője az uruguayi José Mujica. Megválasztása után „Pepe" nem költözött be az elnöki palotába, hanem felajánlotta az üresen álló épületet a montevideói hajléktalanoknak, arra az esetre, ha ítéletidő esetén betelnének a város hajléktalanszállói. 

Mujica mind a mai napig vidéki házában él, zöldség és virág termesztéséből teremti elő napi betevőjét.

Farmja, három traktora és egy régi Volkswagenjének piaci értékét 44 millió forintban állapította meg az uruguayi adóhivatal. Ezen felül az elnök fizetésének – mintegy 2,6 millió forint – 90 százalékát jótékonysági célokra fordítja vagy civil szervezeteknek adományozza. 
Nem vizet prédikál és bort iszik.  Elnöki terminusa végén az exállamfőknek járó tiszteletdíjból iskolát kíván építtetni.

„Nincs szükségem a fizetésemre – így is bőven megtermelem, amire igényt tartok"

A fenntartható fejlődésről rendezett konferencián Mujica elnök beszél a piacgazdaságról, fogyasztói társadalomról, túlhajszolt életről, szembeállítva azokat az emberi élet igazi céljával, a boldogsággal. 

Követendő példa minden politikus számára!

Mivel annyira, de annyira fontos, amiket mond, nagyon szeretném, ha sok emberhez eljutna, ezért a beszéd szövegét, le is írtam nektek, hogy írásban is megmaradjon.....



"Azt kérdezem magamban: Mi történne, ha Indiában az emberek családonként ugyanannyi autóval rendelkeznének, mint a németek ?
Mennyi oxigén maradna nekünk, hogy belélegezhessük ?

Még világosabb leszek.
Van a világon jelenleg annyi erőforrás, ami lehetővé teszi, hogy 7 vagy 8 milliárd ember ugyanolyan fogyasztási szintet és pazarlást élvezhessen, mint a leggazdagabb nyugati társadalmak ?
Lehetséges lesz ez valaha is ? Vagy egy napon egész másfajta párbeszédet kell megkezdenünk ?
Mert mi hoztuk létre ezt a civilizációt, amiben élünk: a piac, a verseny termékeit, ami egy elképesztő és kirobbanó anyagi folyamatot indított el. A piac azonban piacközösségeket hozott létre. Ennek lett a végeredménye ez a globalizáció. Mi irányítjuk a globalizációt vagy az irányít bennünket ?

Lehet a könyörtelen versenyen alapuló gazdaságban szolidaritásról beszélni?... hogy mindannyian egyek vagyunk ? Milyen messzire terjed a testvériességünk ?
A nagy válság nem gazdasági válság..., jóval inkább politikai válság.
Ma már nem az emberek uralják azokat az erőket, amiket szabadjára eresztettek.
Sokkal inkább ezek az erők uralják az embereket és az életet.

Mert nem azért jöttünk erre a bolygóra, hogy egyszerűen csak fejlődjünk..., tekintet nélkül mindenre. 
Azért jöttünk erre a bolygóra, hogy boldogok legyünk! Mert az élet rövid és pillanat alatt véget ér !
És egyetlen anyagi holmi sem olyan értékes, mint az élet. Ez mindennél fontosabb.

De ha az élet úgy csúszik ki az ujjaink közül,  hogy dolgozunk, folyton csak dolgozunk azért, hogy még többet fogyaszthassunk...., és a fogyasztói társadalom a motor, hiszen ha a fogyasztás megbénul, akkor a gazdaság leáll és a stagnálás kísértete jelenik meg mindenki szeme előtt.... Pedig éppen ez a túlfogyasztás az, ami a bolygóra veszélyes.
Ezt a túlfogyasztást pedig azzal tudják fenntartani, hogy rövid ideig használható eszközöket gyártanak, mert úgy sokat lehet eladni. Így aztán egy izzó élettartama alig 100 óra, pedig vannak olyan izzók, melyek 100.000 órát égnek ! De ilyeneket nem szabad gyártani, mert problémát okoz a piacon...., mert dolgoznunk kell és fenn kell tartanunk a "használd és dobd el" civilizációt, így aztán egy gonosz csapdába kerülünk.

Alázatosan azt mondom, amit a régi gondolkodók, Epicurus, Seneca és az ajmara indiánok is megfogalmaztak:

"szegény ember nem az, akinek kevés vagyona van, hanem az, akinek a végtelenségig többre van szüksége és végtelenségig többet és többet kíván."

Ez egy nagyon fontos kulturális dolog. Tudom, hogy amiket mondok, nem könnyű megemészteni.De rá kell jönnünk, nem a vízkészletek válságos helyzete és a környezettel szembeni erőszak az igazi ok. Az igazi ok az a civilizációs modell, amit mi hoztunk létre. És az életmódunk az, amit felül kell vizsgálnunk.
Egy olyan kis országban élek, mely bővelkedik természeti erőforrásokban. Kis országom lélekszáma, alig több, mint 3 millió. De van kb. 13 millió tehén..., a világ legjobbjai. És van kb. 8 vagy 10 millió kiváló birka. Országom élelmiszert, húst, tejterméket exportál. A föld csaknem 90%-a termékeny.

Munkatársaim keményen harcoltak a 8 órás munkanapért. És most ezt 6 órára csökkentik. De az az ember, aki 6 órát dolgozik, két állást vállal, ezért hosszabb ideig dolgozik, mint azelőtt. 
De miért ?
mert havonta kell fizetnie az autóért, amit megvett, a motorkerékpárért, és fizetnie és fizetnie kell és mikor mindezzel végzett, rájön, hogy reumás öregember, mint én és már vége is az életének. És akkor megkérdezhetjük: Hát ez az emberi sors ? 

Azt mondom, ezek a dolgok a legfontosabbak. A fejlődés nem lehet a boldogság ellen !
Az emberi boldogságot kell szolgálnia, a Föld szeretetét, az emberi kapcsolatokat, a gyermekek nevelését, barátságok ápolását, az alapértékek őrzését ! 


Pontosan azért, mert ez a legértékesebb kincsünk, amink van : a boldogság ! 

Amikor a környezetért harcolunk, nem szabad megfeledkeznünk róla, hogy a környezet első eleme, az emberi boldogság. Köszönöm! "

98 megjegyzés:

  1. Ezúttal sem csalódtam benned kedves Buddha, köszönjük ezt a csodálatos pro "Agenda 21" propagandát. Az irányítok mindent és mindenkit felhasználnak céljuk elérése érdekében, ez esetben egy szerényen elő rosszul tájékozott öregembert.
    Nesze nektek boldogság.

    http://www.youtube.com/watch?v=aIJSrNh4MlU

    Azt se felejtsétek el, hogy ezt a propagandát a vilaghelyzete.blogspot.com-on láttátok, Buddha jóvoltából, mondjátok el mindenkinek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A "fenntartható fejlődés" kifejezésen kívül van ennek köze az Agenda21-hez? Nem mondom, hogy ez nem elég ok a gyanakvásra, de egy fél perces villám guglizás erejéig rámentem az ügyre és nem dobott ki semmit (José Mujica + Agenda 21).

      Így vagy úgy a helyedben azért nem mennék neki ennyire Buddhának meg a blognak, mert ha csak önmagában vizsgálod a mondandót akkor kifogásolhatatlan.

      És nem mellesleg:

      http://vilaghelyzete.blogspot.hu/2012/07/mire-megy-ki-fenntarthato-fejlodes.html

      Szóval akkor mi is bajod? :)

      Törlés
    2. Magát a Fenntartható Fejlődés Propagandát az Agenda 21 találta ki, ez így van, de azért legyen már annyi eszünk, hogy a szavakat képesek vagyunk dogmák és eszmék nélkül magyarul is érteni....:
      Ha már a pozitív példában -amiről ez a kis ember beszél - a rosszat látjuk és képtelenek vagyunk megérteni és csak a demagógiát keressük mindenben - akkor lehúzhatjuk a rolót szerintem...
      1. Fenntartható (azaz, hosszú távon képesek vagyunk úgy élni, hogy nem felemésztjük a világunkat azzal, hogy többet és többet akarunk... mert a kapzsiság az, ami nem fenntartható egyedül.)
      2. Fejlődés (úgy haladunk előre, hogy képesek vagyunk boldogok lenni és mások hasznára és nem mások kárára élni)

      Szerintem óriási hiba mindenben propagandát és összeesküvést látni! Ha elfeljtjük, mik az igaz értékek, az nagy baj. Ő pedig pont erről beszél.
      Aki akarja, az érti miről van szó.

      Törlés
    3. SBG Buddha, tökéletesen EGYet értek Veled! És köszönöm! Én osztom... :)

      Törlés
  2. Redneck, a kutyát nem érdekli az Agenda 21 ezt csak te keverted ide (valamiért...), jól beszélt az öreg , ha nem is értek mindenben egyet vele, és ha valóban példamutató életet is él, akkor ő egy valódi VEZETŐ.
    Az utóbbi idők legértékesebb bejegyzése, kösz Buddha!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Valahogy nekem is furcsa érzésem támadt az öreggel kapcsolatban hogy azért van autója három traktora , ami ugye nem termel oxigént . Őt egy nagyon jó szónoknak látom és ennyi .

      Törlés
    2. @leo:

      Azért ne álszenteskedj. :) Autó, 3 traktor? Azt a természetpusztító kurva mindenit! :P Ha ilyenre cserélnénk minden politikust, felőlem 4 traktorja is lehet mindegyiknek. :)

      Törlés
    3. Ja, hogy azért nem az Agenda 21-röl van itt szó, mert az nem lett a cikkbe lebetűzve? Értem már. Hadd kérdezzek valamit, te mint kisember, mit teszel a fenntarthatóság érdekében? Azért nem jársz autóvak mert nincs pénzed benzinre? vagy azért, mert még autóvásárlásra se futotta? Nálunk szerencsére egy kicsit jobb a helyzet, van autónk, de mivel nincs elég pénzünk 2x is meggondoljuk, hogy használjuk e. Erre te azt mondod, hogy csak úgy lehetek boldog, ha végleg leteszem,...érdekes egy megközelítés. Miközben, azok akik kitalálták ezt a őrdögi tervet, egyszemélyes utasként körberepülik a világot hetente 3x a magánrepülőgépjükkel vagy, az 50-100 méteres luxus yachtjaikkal utazgatnak valamelyik szilikonbabájuk kíséretében. Ha már ennyire aggodnak miattunk és a Földért, akkor miért nem mutatnak először példát saját magukról? Mondjuk úgy mint Pepe. Nekem a városba kell élnem és alig tudok megélni, így hogyan kövessem at öreg példáját? Ahhoz elsősorban föld kellene. Erre válaszolj nekem légyszíves. Nem értitek már meg végre, hogy mindenkit átvertek, hogy úgy átalakították a világot, a saját rendszereikbe vezetve minket, hogy onnan nincs már kiút? Hogy dolgok már visszafordíthatatlanok? Hogy arra terelnek minket(már akit)amerre ők akarnak, egy még rosszabb élet felé? Mikor ébredtek már fel végre hogy az ember egymagától nem képes megbirkózni a gonosszal?
      Az a baj veled kedves Szul than, hogy te sem tudsz olvasni a sorok közt. Bár tudom, hogy félre fogod érteni, mégis adnék neked egy jó tanácsot. Próbálj mielőbb kitörni ennek a néhány felkapott magyar "igazságot bemutató" oldal keretei közül, különben sosem fogod megtudni azt, hogy mi miért történik. Egy jó propagandának idő kell és több állomásai vannak. Itt egy okosan felépített dologról van szó. Elszórnak itt-ott, kisebb és nagyobb, ilyen és hasonló dolgokat az élet minden területén, aztán meghagyják neked, buta tájékozatlan kisembernek, hogy összerakd a képet, egy véleményt arról, hogy hogyan is állnak a dolgok. Te meg eszre sem fogod venni, hogy tulajdonképen az általuk szétszórt kis puzzle darabokból raktad össze a sajátodnak vélt véleményt. "Hüp hüp hüp Barba trükk" Te magad rakhatod össze és ezért hinni is fogsz benne, sőt, "harcolni" is fogsz érte,...már csak a síp szó kell hozzá.
      Pont, ahogy megtervezték a nálad sokkal, de sokkal okosabbak, akik mind végig tudták, hogy mit csinálnak. Na ezért hívják őket irányítóknak.
      Azért a Vilaghelyzete staff-nak is adok egy jó tanácsot, pontosabban felhívnám a figyelmet egy régi és nagyon bölcs magyar közmondásra, ami szerint "Ki mint vet, úgy arat".

      Maradok továbbra is, még ha furcsán is hangzik, az egyedüli barátotok.

      redneck


      Törlés
    4. Elveszett Kereső

      Lehet hogy álszentnek tűnök , de te meg naivnak :)
      Láttam már éhségmenet élén tolvaj milliomosokat . Ékesszóló gyilkosokat .stb

      Törlés
    5. Nekem nem az öreg elveivel van bajom .
      Hanem megint csak az tudom mondani várjuk ki a végét .Zajlanak ott is a politikai csatározások , ki tud szebbet jobbat mondani .
      Mit gondoltok fogja aztán lekapcsolja a villanyt az országába hogy innentől együtt élünk a természettel.

      Törlés
    6. @leo:

      Ha ezt válasznak szántad arra amit írtam, akkor valamit rosszul olvastál. :) Vagy szerinted világmegváltó ötletei csak annak lehetnek, aki egy szál bugyiban és szamárháton jár? :P

      @redneck:

      Egyszer ördögi tervnek mutatod be az A21-et (az is), aztán panaszkodsz a kiötlőire/pénzelőire/propagálóira hogy pazarlóak? :D Hát milyenek lennének? Ez a logika szerintem csak akkor állna meg, ha az A21 egyébként egy jó és életigenlő terv lenne, amiért érdemes áldozatot hozni. Te pedig korholod a vezetőket, hogy pont ők nem hoznak. Csak hogy nem ez a helyzet. Az A21 rossz (és nem a környezetvédelemről szól), akik be akarják vezetni azok is rosszak. Vagyis nincs semmi meglepő benne, hogy magángépeken furikáznak. Ők az elit. Mindegy, hogy épp biofegyvert ad el vagy "környezetet véd".

      Amit pedig a kiútról írtál... nagyon is van kiút! Ha nekem nem hiszed el, hidd el a "hatalmasoknak". Mire ez a sok agymosás? Politika, közélet, celebek, mindennapi gondok, spirituális helybenjárás... csak pár apróság az évszázados múltra visszatekintő félrevezető gépezet mai eszközeiből. Ezeket szerinted minek erőltetik ha úgysincs kiút? Ha nem lenne, már rég munkatáborokban sínylődne az emberiség. Pont, hogy azért áll így a helyzet mert félnek tőlünk. Nem jöhetnek szemtől-szembe. Jelenleg olyanok vagyunk mint egy alvó medve, akit szépen lassan befonnak kötelekkel a kis manók. Kérdés, hogy fölébredünk-e mielőtt késő vagy úgy járunk mint Gulliver. :) De az a tény, hogy nincs még egy az egyben "bele az arcodba"-diktatúra, pontosan annak a jele, hogy még nincs befejezve a lekötés. Még fölkelhetünk. Hogy fogunk-e az kétesélyes... :)

      A zárómotívumot meg végképp nem értem. Mire ez a nagy blog-ellensség? Azt ne mondd, hogy ez szerinted titkon egy NWO dezinformátor blog. :)

      Törlés
    7. Redneck.Ahelyett hogy igazsagot gyartassz a magad igazara, megis csak ulj kocsiba es keress fel egy-ket kis falvat azt kerdezz korbe, ugyan kis termeny elleneben nem muvelhetned e ott a foldeket.Senkit nem szabadna mar erdekelnie ki talalta ki az ordogi tervet meghogy ki hajokazik es kikkel, az az o dolguk.A mi dolgunk(ha mar felvetetted a gonoszt) meg kuzdeni a sajat gonoszunkal, aki csak azt nezi kinek mekkora(hajoja)van.Az a nagy tevhit hogy azt hisszuk ossze kell fogni legyozni a gonoszt.Jol kivan talalva mert amig ebben a tudatban vagyunk addig tenyleg csak a masikra varunk es csodalkozunk hogy nem tortenik semmi, mikozben a masikban keressuk a hibat.Szoval nem kell ezt tulbonyolitani, hogy olvassunk a sorokkozott, meg a propaganda es tarsai.Tenni kell valamit es az egyennel kell kezdeni es majd kialakul.

      Törlés
    8. Redneck.
      "Próbálj mielőbb kitörni ennek a néhány felkapott magyar "igazságot bemutató" oldal keretei közül, különben sosem fogod megtudni azt, hogy mi miért történik."
      Kösz a tanácsot. Az "igazságot bemutató" oldalak sosem érdekeltek, legfeljebb az igazságkeresők.
      Egyébként meg épp nemrég írtam leónak hogy KÍVÜL csak információkat találsz, az igazságot mindenki önMAGában.
      De azért köszi, hogy így féltesz.:)

      Törlés
    9. csak az baj szulthan, hogy ez az "önMAGad"-ozás is egy tálcán elédtett gumicukor. nem te találtad ki, hanem olvastad/hallottad valahol, s mivel szimpi, hát magadévá tetted. hogy lenne benned (bennem, bárkiben) a teljes igazság kulcsa, ha mi emberek töredékesek vagyunk? vagy te talán teljes vagy? mindentudó? mindenható? a lehatároltban keresed a határtalant. dőreség.
      s most frappáns válasz helyett gondolkozz el lécci az írottakon.

      Törlés
    10. Jeromos olyant soha nem mondtam, hogy az ember ismerheti a teljes igazságot.
      Az viszont előnyös, ha dogmáktól és előítéletektől mentesen törekszünk annak megismerésére. Ebben az életben így is csak a részigazságot fogjuk megismerni, de legalább legyen minél nagyobb az a rész, nem?:)
      Álltításom arra vonatkozik, hogy a KÍVÜLRŐL jövő információkról mindenki BELÜL fogja eldönteni (addigi élettapasztalata, tudásszintje és intuíciója által), hogy az igaz vagy sem. Még te is.
      Ebben nagy segítség a széles látókör, az önálló gondolkodásra való képesség, valamint a megfelelő szintetizáló készség.
      Az önálló gondolkodást, dogmamentességet külön kiemelném, mert tudod, aki a Biblia alapján továbbra is hazug kígyóról beszél, az bizony még képtelen a hazugság, és az igazság megkülönböztetésére.
      Ha már elédtett gumicukor... Vagy te találtad ki? De jól magadévá tetted.:)
      Szóval szerintem keresgéljünk mindketten tovább.

      Törlés
  3. Buddha,

    tudom hogy sokan mondták már, de én még - emlékeim szerint - nem olvastam tőled konkrét választ a felvetésre. Szóval, tiltsd már ki Makit meg az összes hülye "alteregóját". :D Már bőven túl van minden határon, ami miatt érdekes, meghökkentő vagy bármi más lehet. Mostanra egyszerűen csak piszok a képernyőn, nem jó nézni. Persze ha ennek technikai okai vannak az más kérdés. De gondolom nyugodtan mondhatom mindenki nevében, hogy unjuk már. Nem kicsit.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csatlakozom Elveszett Keresőhöz. Jó látogatni ezt az oldalt, de egy ideje hányingerem van néhány kommentelőtől. Mindenkinek joga van a véleményét kinyilvánítani, de azt lehet kultúrált módon, a másik megalázása nélkül is. Azért kiváncsi lennék az itt trollkodók saját munkáira is, pl. weboldalára, blogjára, feltöltéseire. Sejtem, hogy nekik nincs ilyen. Vannak emberek, akik építenek (pl. információk terjesztésével, mint Buddha), és vannak, akik rombolnak. Nekik ez okoz örömet. Remélem, többen vagyunk, akik építenek, és nem adjuk fel akkor sem, amikor mások a mi munkákat igyekeznek lerombolni.

      Törlés
    2. Nem szeretnék egy olyan országban élni, ahol te vagy a király Elveszett Kereső, ...mert gondolom azon nyomban kivégeztetnél mindenkit, aki nem úgy látja a dolgokat, ahogyan felséged.
      A jelen a szituációban pedig a farizeusság es a hipokritizmus netovábbja.

      Törlés
    3. Már letiltottam az undorító alakokat és az az igazság, hogy ezt a hulladék janos elek nevezetű iskolázatlan gyökeret is, viszont valami miatt mégis tud írni.
      Nem tudom pontosan, miért nem tiltja Őt is a google, hiába tiltom, míg a többieknél működött!
      Próbáljátok már ti is jelenteni őt, ha ráklikkeltek a nevére !
      Minden hozzászólását úgyis törölni fogom, ezért egyszerűen hagyjátok figyelmen kívül! Elég ha én idegeskedek miatta, de rohadtul. Gondolom pont ez a célja, amikor előmászik a putriból ez a kis szenny...

      Törlés
    4. @Buddha:

      Nem lehet, hogy ugyanazzal a névvel mindig új fiókot csinál miután letiltod? De mind1 is, majd megszokjuk vagy abbahagyja. :) Azért köszi, és ne idegeskedj.

      @redneck:

      Te ismered Maki-Elek-Laci stb. nicknevek előéletét? Vagy csak vaktában lövöldözöl? Ha csak arról lenne szó, hogy fúrom azt, akinek nem tetszik a véleménye, akkor a blog 60%-a ki lenne tiltva. :) Ide nem csak egyetérteni járunk, ez jól is van így. :P Hogy a fent emlegetett nevek tiltását miért szorgalmazom az egy teljesen más kérdés. "farizeusság es a hipokritizmus netovábbja" - az ilyesmit akkor mondják ha valaki pont azt teszi, ami ellen ágál. Ez esetemben mikor történt meg szerinted?

      Törlés
    5. Buddha.Letiltas ugyben beszelj szakemberrel, mert lehet hogy meg is csak iskolazott Elekkel van dolgunk.

      Törlés
    6. Redneck, annyit mondanék el erről az Elek J. stb stb nick-el rendelkező valakiről, h a napokban hozzászóltam mások véleményéhez, rendesen csak beszélgettünk egymás közt, később megjelent ez a 'nem tudom ki' és simán 'leribancozott'... írta ezt úgy, h nem is ismer. Három gyermeket neveltem fel, utcasarkon nem álltam soha.
      Buddha ezt a beírását észlelte is később és kitörölte.
      És még ezen kívül is csak sértegető, gyalázkodó hozzászólásai vannak. Fel lehet ismerni a stílusáról.Tényleg figyelmen kívül kell hagyni a megjegyzéseit.
      De ami még különösen hangzik, szeretet energiát kell küldenünk az ilyen lényeknek, azzal nem tudnak mit kezdeni.Elolvadnak, mint a hó a napon

      Törlés
    7. Na hol vagy redneck? Védd meg a szólásszabadságot! :)

      Törlés
  4. Példamutató az öreg, és különösen tetszik, hogy nem olyan számítóan hidegen beszél, mint a gyíkok, hanem van benne spiritusz! :)

    Én is vágyom már olyan időkre, amikor nem kell évente lecserélni a mobilomat, mert életben marad évtizedekig (szarok az újításokra, nekem a telefon az telefonálásra kell oszt kész!). Szóval én szívesebben költenék akár többet is egy vásárlás során, ha tudnám, hogy megbízható, és tartós terméket veszek, ami ki fog szolgálni hosszú éveken át, de ugye ezen vágyam teljesen ellentétben van a gyártók céljaival, úgyhogy ez egyelőre sakk-mattnak tűnik. :(
    (nincs mese, csak akkor lesz itt szebb, és jövő, ha az egész bolygót a tabula rázza meg :)

    Ja és ha megfigyelitek szerintem pont az ilyen agenda meg a képünkbe tolt "fenntartható fejlődés" svindli ellen is emelt szót az öreg gazda.

    VálaszTörlés
  5. Én már annyival is megelégednék, ha képesek lennénk minél többen egyáltalán érteni és meglátni, ami igaz és ami helyes dolog.
    Nem azt nézni (csak), hogy ki mondja vagy kik állhatnak mögötte...stb. Mert ez messze nem ébredés vagy tudatosság, hanem inkább egyfajta paranoia és állandó üldözési mánia.

    Egyszerűen ha az alapvető értékeket védelmezi valaki és mások érdekében szót emel az igazságosság nevében vagy a törvénytelenségek ellen, azt igenis el kell ismerni, én azt mondom.

    Akkor tudja meg ez a nyugati világ, hogy mi a "magyarok istene", ha eljut hamarosan India, Kína és Ázsia arra a szintre, hogy ugyanannyit fog fogyasztani, mint az USA, Nyugat-Európa vagy akár csak mi....
    Ahogy a kis öreg mondja: ha Indiában 1,3 milliárd embernél minden családban 2 autó lenne és ivóvízben fürdene, vagy halomra vásárolna kacatokat...azt hiszem, akkor megnézhetjük magunkat.

    VálaszTörlés
  6. Redneck ! Valamit nagyon félreértettél. Neked nem az öreg példáját kell követned. Te már úgy be vagy zavarva , hogy a kivülről kapott dolgok - legyenek akár pozitívak - már csak ellenérzést váltanak ki belőled. Ideje egy kicsit csendben befelé figyelni.

    Itt már rég nem fenntarthatóságról van szó - majd ha eléred azt a kort, mint Pepe, megérted - hanem kb. olyasmiről, mint hogy "alakítsátok át gondolkodásotokat". Az idézet szerzőjének meg nézz utána :)

    VálaszTörlés
  7. 1. Szeretem ezt a blogot. Tisztelem Buddhát és a többi véleményt nyilvánító társamat, még akkor is, ha esetleg az adott véleményével valamiben, vagy valamiért nem értek egyet.

    2. Látom és megértem, hogy Buddha ebben a cikkében milyen pozitív véleményt lát és támaszt.
    BIZONYOS dolgokban én is „elismerésre és követésre méltó példának” tartom a leírtakat.

    3. Ugyan akkor az „igazságosság nevében” megvédem Rednecket és Leót!
    - Egyet értek a „kis öreggel” abban, hogy ne a túlfogyasztás legyen az életünk meghatározója, hanem tanúsítsunk önmérsékletet.

    De Redneket is meg kéne érteni ...
    Ugyan is, egy olyan „fogyasztó társadalomban” ahol tömegek a nyomortól éheznek, talán rájuk nézve nem kéne a halálba spóroltatni őket.
    Olyan alacsony életszínvonalon élnek nagy tömegek, hogy nem azon gondolkodnak, hogy egy hét alatt hány kiló kenyér lenne a család normális szükséglete, hanem azon, hogy a normális szükségletnek legalább a felét meg tudják venni, vagy még ettől is kevesebből, hogy helyettesítsék.
    Mi is tudjuk, hogy nincsenek meg az emberhez méltó ÉLETFELTÉTELEINK.
    Látjuk azt is, hogy akik „közel ülnek a tűzhöz” sokkal több jut, mint amit a normális emberi szükséglet megkíván.
    Addig, míg emberek fagynak meg, halnak éhen, vagy „kukázni járnak” a –gazdagabbak elpocsékolt hulladékaiból – addig országunk prominens vezetői tudatosan vagy felelőtlenségből, de egy ország „nemzeti jövedelmét” POCSÉKOLJÁK EL. (A nemzetünk életét – és nem csak az „életszínvonalát”)
    És ha egy nyomorban élő ember azt hallja, hogy „spórolni kell még jobban” jogosan és rögtön „elgurul a pirulája” – nekem is – hogy azért spóroljak a nincsből, hogy a gazdagok még többet tudjanak pocsékolni. Na, ez az, ami nem megy ILYEN FORMÁN!!!

    4. Azt is tudjuk, hogy ha egy ilyen „spórolj jobban” szlogent el kezdenek „csöpögtetni”, az azért van, mert politikusainknak szándékában áll a „nyakunkon még egyet tekerni.” (Ezt most nem Buddhára értem.) Ezt az évtizedek alatt megtanultuk, és már „ilyen reakciót” vált ki belőlünk,
    valamint, – teljesen jogosan – gyanakvást, összeesküvés elméletet és ellenállást.

    5. Az sem utolsó szempont, hogy könnyen mond véleményt egy olyan „szegény ember” akinek
    összvagyonának „piaci értékét 44 millió forintban állapította meg az uruguayi adóhivatal.”
    - még akkor is, ha mondanivalójában vannak hatalmas és megszívlelendő igazságok.-

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Khm... jáccógyunk kicsinyt.

      Lehet hülye vagyok én ehhez, de senki emberfiának nem fognak puskát a fejihez, mondván: mosmánpedig akkoris megveszed ezt a legújabb XY nevű kütyüt, mer erre szükséged van!
      Ha eccerűsítünk, akkó a embernek tökre elég(nek kéne legyen) ha van hun hunynia, s közbe nem esik rája a eső, meg van mit kajálnia, meg van mit felvennie, hogy télidőn ne fagyon ki a szeme, vagy ne szóják meg a népek ha egy szál f... anyaszült mezítlen császkál. De a társdadalom okosan belenevelt mindenféle hülyeségeket a tagjaiba - amitől elég nehézkes megszabadulni. Ugye. De azé nem lehetetlen.

      De... a elnökúrhoz visszatérve. Tán csak nem sajnáljátok tőle a 44 millkát? Mán úgyértem... a okos médiás hírközvetítők átszámolták gyorsan hunforintra a kinti összeget, hogy lehessen rá köpködni - hisz a jelenlegi hazai viszonyok közepette ez sok lóvé. Csak aztat feleditek el, hogy senki egy szóval nem monta, hogy a bácsi csóró, mint a templom egere. Azt viszont igen, hogy a többi hasonló beosztásban lévő fickó között szerény mód éldegél. És ez neki vélhetően jól is van így.
      Megoszt... ha mán magyar viszonylatban szemléljük a híret, akkó ez a összeg kb. pont annyi mint egy átlagember vagyona. Aki rendelkezik egy nem túl nagy lakással, némi művelhető főddel, meg pár gépesítettebb termelő eszközzel. Oszt ennyi.
      S bár nem vagyok olyan, aki mániákusan ellenőrzi a jelenlegi öltönyös bácsijaink vagyoni helyzetét hétről-hétre, de... azé ilyent nem nagyon hallottam még kicsinykis országunkban.

      Törlés
  8. Kedves Elveszett Kereső.
    1. De. És tudod miért? Mert ami nem Istentől jön az csakis sátántól jöhet. Ez ilyen egyszerű. Ha még nem tudnád nincsenek közép utak. Vajon ki az kettőnk közül, aki nem a helyes úton jár, aki Elveszett?
    2. Szerinted minek neveznek egy olyan embert? aki nap mint nap, egy alternatív médiumnak számító oldalon, a nemtetszését fejezi ki a szigorúan ellenőrzött, manipulatív, cenzúrázott mainstream médiával kapcsolatban, aztán egy másik alkalommal, ugyanazon fórumon, arra kéri az oldal szerkesztőjét, hogy tiltsa már ki azokat, akik kritizálni merik az írást avagy legyen szíves és vesse be a cenzúrát ellenük. Tehát úgy néz ki kedves barátom, hogy elég rendesen belegázoltál a mocsárba, és tisztán már nem fogsz tudsz kimászni belőle, sőt, minél jobban próbálkozol, annál mélyebbre fogsz süllyedni. Szeretném azt hinni, hogy ma, azzal a gondolattal mész lefeküdni, hogy "Egy szár napom volt, de legalább ma is tanultam valamit az élettől" vagy alszol egyet rá és holnap valami hasonlót fogalmazol meg: "Bocsánatot kérek mindenkitől azért a meggondolatlan kijelentésemért, valóban nagy hibát követtem el". És minden el van felejtve, legalább is ami engem illet. Hogy őszinte legyek, nekem az utóbbi lenne a szimpatikusabb, de ennél többet én már nem tudok segíteni.
    Egyébként vissza térve Tió Pepe-hez, nekem annyira déjá vu-m volt ettől a videótól, hogy csak na. Nektek nem?
    Amint végig néztem, ez jutott az eszembe, "Micsoda pancserek!(Nem Buddha-ra gondoltan!) A múltkor egy 12 éves cuki talpraesett kislányt vetettek be, most meg egy tiszteletreméltó, már mindent megélt, szerény körülmények között élő, bölcs öregembert, ohh, de megható!" "De mi történik itt?" Kérdeztem magamtól " Csak nem úgy döntött valaki, hogy a régi lemez már nem működik" Itt, Angelina Jolie és társaira gondolok. Pedig valami történik, nekem nagyon úgy tűnik, hogy arculat váltás történik. De persze, ezek a dolgok csak egy ilyen magamfajta paranoiásnak a fejében fordulnak meg, normális ember fejében soha. Ez van amikor az ember rájön, hogy egy hazug világ kellős közepén tengeti a gondterhelt életét.

    És mivel én abban hiszek, hogy ami nem megy azt nem is kell erőltetni http://www.youtube.com/watch?v=MjoMQJf5vKI ezért, ha megengeditek, ha nem, ha tetszik, ha nem én most odébb állok.
    Egyet viszont jól jegyezzetek meg "Még visszaaa jövöööök!" :D:D:D:D

    Őszinte barátotok

    redneck



    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Te Maki! (Legyünk bátrak, megkockáztatom, hogy bejön.)

      Meg kell hagyni, rámentél a jellemrajzomra. :) Kitüntető az érdeklődésed.

      1. Ezt a pontot kb. tárgyában hanyagolnám is. Bigott kereszténység + a tökéletesen képtelen igaz-hamis felosztása a világnak, amiről oldalakat regéltem... (megtisztel, hogy elolvastad :P) Tudod jól, hogy ezekre "ugrok". Ha válasz kell olvass vissza mégegyszer. :) Meg amúgy ott még jobban kilóg a lóláb, hogy miért rángattad ezt most ide? :) Egy szót sem szóltam ilyesmiről. Kellett egy magas labda, hát föl is adtad magadnak. :)

      2. Itt meg ismét tökéletesen figyelmen kívül hagytad, amit írtam és csak szajkózod tovább a hülyeséged. Most ez így kicsit skizo helyzet lesz mert ugye "ők" is mind te vagy, de a formaságok kedvéért fölteszem úgy a kérdést, mintha külön személyek lennétek: Tudod, hogy mit művelt itt Szita László, jános elek, Hakapeszi Maki és egyéb nicknevek alatt ez a bizonyos illető, akinek a kitiltását kértem? Ha nem, akkor (te vagy itt az egyetlen) olvass vissza. Ha azok után is védeni akarod a szólásszabadságukat, az rólad mond el sokat... De hát ugye minek is írtam ezt ide, hiszen ugyanaz az "ember" vagy. :) Az ebben a pontban összehordott ál-érvelést a farizeusságról meg a szokásos személyeskedést és lekicsinylést nem is kommentálnám. Ismerünk már, oszlatod a komplexusaid. :)

      Az öreg további kitartó fikázása is tökéletes figyelmen kívül hagyása a leírtaknak. Buddha mondanivalója tisztázott, az üzenet világos. Független attól, hogy kirakatember-e vagy sem. Bár erről még nem mutattál semmit, csak megvádoltad. Vagyis ezredszer megfigyelhetjük a Maki-módszert: saját magad kreálod a műproblémát, aztán lecsapod a saját labdád. :) Mondtam már, szagról is megismerünk. :)

      De persze ez nyilván már áthajlik az új csapásirányba, amit ezen alteregódnak szántál: reménytelenség, minden hazugság, nincs kiút, a blog félrevezet, stb. Csak nagy lelkesedésedben elfelejtettél az egyes pontban sugallt ájtatos keresztény imázs szerint "megfelelő" végkövetkeztetést levonni. :)))) Semmi "végidők", "vérzivataros 7 esztendő", "megváltó Jézus", de még egy fránya bibliai idézetre sem futotta. :) Legközelebb végezz alaposabb munkát, mindig inkoherensek a karaktereid. :)

      Nyilván maradt bőven hibaszázalék az elméletemben, de ebben az a jó, hogy ezt most még nem kell eldönteni. Igazi választ majd a jövőbéli hozzászólásaid adnak. Amit javasolsz, kritizálsz, stb. Tudod, amik Maki karaktereddel is bebuktattak... :) Addig is vetüljön rád eme irományom árnyéka. Ha tévedek úgyis lepattan rólad! Az igazság mindig győz! (Kérdés, hogy ez neked ez esetben önigazolási lehetőséget vagy fenyegetést jelent.)

      Őszinte barátod

      Elveszett Kereső

      Törlés
    2. Ja az utolsó bekezdésed sem épp illeszthető a személyiségrajzodba. :) Vajon miért nem láttam ilyet sosem Nyirtasstól, Riától, Jeromostól, Arpieltől vagy épp Schwabentől?

      Törlés
    3. "aki nap mint nap, egy alternatív médiumnak számító oldalon, a nemtetszését fejezi ki a szigorúan ellenőrzött, manipulatív, cenzúrázott mainstream médiával kapcsolatban, aztán egy másik alkalommal, ugyanazon fórumon, arra kéri az oldal szerkesztőjét, hogy tiltsa már ki azokat, akik kritizálni merik az írást avagy legyen szíves és vesse be a cenzúrát ellenük."
      Barátom ez így, ahogy van, HAZUGSÁG.
      Ennyit rólad.

      Törlés
    4. Mondtam én, hogy a hozzászólásaid elárulnak. :) Buddhának megvan a következő letiltandó nicknév. :)

      Törlés
    5. Elveszett Kereső, neked barátom ez a mániád, vagy mi? :) Már mindenkiben kedvenc vitapartnered, Makit látod? Érdemes felfedezned önmagadban (és ehhez adok most egy kis segítséget), hogy óhatatlanul, és talán tudtodon kívül, de állandóan vitát generálsz. Ebben lubickolsz, ebben érzed jól magad. Nem azért mondom, mintha ez baj lenne, hiszen ez is csak egy szintje a fejlődésnek, de ha elfogadsz egy tanácsot, akkor ne állj le mindig és mindenkivel vitatkozni, piciny, apró, vagy éppenséggel nagy ellentéteken rágódni, mert ez a módszer nem csinál mást, mint benntart a rendszerben. Persze ha ez jó Neked, akkor OK, nem szóltam, pofám alapállásban! :))


      János Elek, nekem most nem egyértelmű kinek címezted barátságos megjegyzésed, pedig máskor mindig odaírod, hogy kinek szánod építő jellegű kritikáidat. :)

      Törlés
    6. Majd csak figyelj Mazsi. :) Lehet, hogy nem lesz igazam. De már a dolgok jelen állása szerint sem megalapozatlan, amit írtam. És még nincs vége. :P Ha tévedek, hát ez van. Aki nem kockáztat, nem is nyer. :) De ez a redneck is Maki szerintem, van rá egy Balatonszeletem, ha tartod a tétet. :)

      Tudod, aki jános elek véleményszabadságát tűzi zászlóra, ebből kihozza hogy én egy despota cenzor vagyok és ha én lennék a király, akkor mindenkit kivégeztetnék... és végül jön a verdikt: " Tehát úgy néz ki kedves barátom, hogy elég rendesen belegázoltál a mocsárba, és tisztán már nem fogsz tudsz kimászni belőle, sőt, minél jobban próbálkozol, annál mélyebbre fogsz süllyedni." És ide onnan jutottunk el, hogy nemtetszésemet fejeztem ki elek mindenféle sírokon megcselekedett gecifolyatásaival kapcsolatban. Így azért remélhetőleg elég szemléletes számodra is. :) De ne vedd győzködésnek, ezt a kérdést is majd rendezi az idő. :) Vannak itt még "kedvenc" vitapartnereim, velük sosem volt ilyen gondom. Kis türelem kell csak... :P

      Törlés
    7. ja és az elme vs lélek kérdés (Vagyis érdemes-e vitatkozni?) Amíg éhes addig etetem, ha elmúlik abbahagyom, ennyi. :)

      Törlés
    8. Elveszett Kereső nem akarja kitiltatni azokat, akik esetleg nem értenek vele egyet, hanem azokat, akik állandóan csak személyeskedő, trágár, általában témába nem illő 'véleményt' nyilvánítanak.
      És láthatjátok felettem is János Elek egy újabb alkotását.
      Én teljesen egyetértek Elveszett Keresővel. Nem látom, hogy ő ezzel most vitát generálna, ahogy azt említette valaki, egyszerűen megmondja, hogy mit gondol és ezt néha hajlamosak mások teljesen a szívükre venni.

      Ne gondoljátok, hogy itt csak úgy kitilt Buddha akárkit, aki nem ért vele egyet. Ez az oldal részben azért van, hogy itt megütközzenek a különböző gondolatok és a vélemények, majd ezekből tanulságokat vonjunk le és együtt jussunk előrébb.
      Viszont, aki csak az 'anyázáshoz' ért, annak nincs helye ezen a helyen.

      Törlés
    9. Gergő! Pontosan így van, ahogy írod. Örülök, hogy a sok-sok üzenetből sok embernek átjön végre, amit szeretnék és együtt tudunk gondolkodni, egymást segíteni az igazságkeresésben.

      Törlés
  9. Néhány bizarr dolog.
    Néhány órával a hivatalos elnöki beiktatása előtt, ..úgy tűnik mindenki nagyon elégedett.
    http://www.youtube.com/watch?v=iH7hIklTwCA

    Azt mondja valaki, hogy kemény 1/2 perces guglizás után sem talált(LOL) bármilyen párhuzamot José Mujica és az Agenda21 között. Gondoltam rászánok én is erre 1/2 percet és szolgáltatok valami bizonyítékot, ...jó egy kicsit több idő kellett rá, kb 1 perc, de a lényeg, hogy meg van.
    http://www.youtube.com/watch?v=wl2nMudbSm8 , jó, jó én nem árulok zsákba macskát, tulajdonképen ugyan arról a videóról van szó, amit Buddha jóvoltából láthattunk,...csak egy kicsit másképp. Pontosabban eredeti címmel illetve látható a videó eleje és a vége is, így talán már érthetőbb lesz. Aztán kezdjetek beírni a gugliba, hogy "Rio+20 agenda21" és nézzétek meg mit mondanak a nálam sokkal de sokkal képzettebbek.
    Elveszett Keresőnek meg dobjon már be neki valaki egy hosszú botot, hogy keresztbe tehesse és rátámaszkodhasson, úgy mint Bear Grylls a Floridai mocsarakban, mert szegény annyit vergődik, hogy lassan már a kalapja sem látszik ki.
    És még mond azt, hogy rossz ember vagyok.

    Isten áldjon minden kedves olvasót és szerkesztőt.

    Szeretettel redneck

    VálaszTörlés
  10. Kedves Redneck!

    "redneck2013. február 20. 21:59" hozzászólásoddal viszont nagyon nem értek egyet!
    1. Ha valakivel valamiben nem értek egyet, azt el lehet mondani, de lehetőleg kulturáltan, és nem azzal a céllal, hogy másokat sértegessek.
    Nem hátrány, ha megfogalmazom, hogy mi az amiről más a véleményem, de az nem érv, (legalább is nem ide való), hogy
    "Mert ami nem Istentől jön az csakis sátántól jöhet. Ez ilyen egyszerű." Értelem nélküli demagógiákból köszönjük de nem kérünk.
    Ha már az Isten az embernek adott értelmet is, akkor elvárható az embertől, hogy akár a Biblia, akár egyéb saját véleménye alapján indokoljon, észszerüen.

    2. Abban sem voltál korrekt, hogy "arra kéri az oldal szerkesztőjét, hogy tiltsa már ki azokat, akik kritizálni merik az írást avagy legyen szíves és vesse be a cenzúrát ellenük."
    Megbocsáss, de értelmetlen beírásokra, főleg trágárságokra, és mások sértegetésére egy fogyatékostól - nem kíváncsi senki. Még én sem, engem is nagyon zavart, és én sem sírom vissza az ilyen kommentelőket.

    VálaszTörlés
  11. Jó, hogy ráteláltam erre az oldalra.

    VálaszTörlés
  12. Jó, hogy ráteláltam erre az oldalra.

    VálaszTörlés
  13. Nem tartom magam teljesen ostobának, matekból még diplomám is van, mégis be kell valljam, miközben én a frusztráció feldolgozásának pszihológiáján tépelődtem a Monopoly játék kibontása közben, a fiam már 4-5 évesen, kezdettől tönkrevert a játékban. Próbáltam megfejteni a titkát, ami valószínűleg a génjeibe kódoltan eleve ott volt (kitől tanulta volna, mert tőlem nem), s arra jutottam, semmiképp nem az én megverésem volt a célja. Ő meglátott egy feladatot, s azt tökéletesen végrehajtotta, sőt, még a szeme sarkában sem az én hibáimon filozofált, vagy azon, én éppen mit lépek rosszul, ellenkezőleg, kizárólag az elé táruló jó lehetőségeket aknázta ki tökéletesen. Azt se mondhatni, szociálisan érzéketlen volt, mert a bankrendszer trükkjét csak olyan másodikos korában találta fel, ezzel is növelve azt a nyomást, amellyel próbált kirángatni a kiszolgáltatott helyzetből, hogy rájöjjek, akkor is a sajátomat költöm, mikor kölcsönkérek... előbb folyamatosan adta a különböző vissza nem térítendő "segélyeket", hogy a játékot minél tovább játszhassuk, de sem az, sem egy nulláról kezdett játék nem biztosította azt a "szerencsének", vagy "jogos egyenlőségnek" nevezett alkalmasságot, amely akárcsak önmagamat fenntarthatóvá tudta volna tenni, nem még, hogy egyforma szinten legyünk. A nagybetűsnek nevezett hasonló játékban is valahol be kell látni, hogy egy alapvetően emberi tulajdonságok által kialakult szabályrendszerben, egy versengésre épülő világban mindig vannak vesztesek, máshogy sehogyse fejlődnénk. MOndhatjuk azt, mit viszel a síron túlra, a szálloda hülye műanyag figura, a pénz csak ostoba papír, rakjuk el a dobozt és találjunk ki igazságosabb rendszert, de valahogyan azt érzem, eddig még sehogy nem sikerült. Részben azért, mert sok ember egyáltalán nem szeretné elrakni a dobozt, csak bosszantja, hogy nem kapja azt, amit a nyertes. Akik elrakják, azoknak meg kiderül, az emberek ugyanolyanok maradtak, mint a játékban, csak most ők akarnak nyerni, pedig mindig lesz közösségi feladat, amelyet egyesek kézben tudnak tartani, mások pedig örökké mástól várják a megoldást, s ebben mindig van egy vitalehetőség, hogy ki a jobb főnök, mert ő tehet arról, hogy nekem szar. Az új közös projektek első konfliktusaiból kiderül, közös problémáink alapvető egyéni gyengeségeinkre épülnek. Egy biztos, ami a világban látható, ahhoz a világtörténelemben minden megtörtént, mert csak úgy történhetett. A visszautasítása lehetséges, de akkor az ember csak magát emészti. Lehet egyedüli felelősöket is keresni, akik mindig új autót, és egyebeket szeretnének az én káromra, demárazért, hááát, fenti példa aztán nagy ötlet...Ilyen alapon zárjuk be az új autó gyárakat és nyissunk olyanokat, ahol direkte használt kocsikat gyártanak...másképp hogyan lesz minden elnöknek használt kocsija. Én azt hiszem, bármi, ami a nagy Monopoly játék kritikája, az ugyanúgy a játékot táplálja...Nem kell ehhez külön összeesküvés-elméletet gyártani, ezt senkinek nem kell kitalálni, mert a játék része. A felelősök kutatása mindig az egyéni felelősség hárítása. El lehet tenni a dobozt, és hirtelen egy légüres térben társakat keresni, olyanokat, akik gyökeresen mások, mint az átlagember, és velük megváltani a világot, csakhát mitől változnának meg mások, mikor még a cigiről se tudok leszokni. No, lehet, hogy egy szerzetesrendben találja az ember magát, de ha nem... én elfogadtam. Csak mert azt láttam, az én kis mikrokozmoszomban meg tudom teremteni a mások hibáztatása nélküli békét, pusztán mások hibáinak elfogadásával, azaz önmagam döntésével, és szerintem mindenkinek csak ott kéne, mert csak abban van felelőssége... Ha csak mindenki ennyit megtenne, az a világ is megváltozna, amit ő most valami objektív valóságnak lát, ebbe most nem megyek bele... Néha benézek ide, van itt világvégétől, őrült háttéruralomtól kezdve minden, és bevallom, néha játszom vele aztán elunom a fejemben létező világot beteszem a játékot dobozba és megyek, amit tudok TENNI, megyek ÉLNI. :)

    VálaszTörlés
  14. Legszívesebbe a "no comment" címet adtam volna ennek a hozzászólásnak, de legyünk következetesek.

    A José Mujica féle munkahelyteremtés:

    http://www.youtube.com/watch?v=BylLOWRojyY

    VálaszTörlés

  15. Az öreg nem hazudott!!!! Azt a profi politikusok teszik!

    VálaszTörlés
  16. Redneck barátunk ezért a szólásszabadságért harcol... a jókeresztény! :) Aki ezt normálisnak, az én elméletemet meg üldözési mániának veszi, esetleg gondolja végig mégegyszer. A blog "ügynöktámadás" alatt van. (Ha pedig mégis ingyen tevékenykedő, meggyőződéses "aktivistáról" vagyon szó; az csak még szánalmasabb.)

    VálaszTörlés
  17. Én állítottan valamit, erre te azt mondtad, hogy nincs igazam. Én megpróbáltam elmagyarázni, hogyan működnek a dolgok, erre te betámadtál és egyszemélyes háborút indítottál ellenem, akár egy óvodás. Én vettem a fáradságot és egy kicsit utána néztem a dolgoknak, aztán leraktam az asztalra néhány olyan bizonyítékot amivel alátámasztottam a saját állításaimat. Erre te most arra próbálod buzdítani a többieket, hogy én egy gonosz ügynök vagyok és, hogy álljanak mögéd. Ez egyszerűen hihetetlen, bemutatom a hazugságot, a csúsztatásokat és még nekem kellene magyarázkodnom? És ami még rosszabb, hogy mindenki úgy tesz mintha semmi sem történt volna. Komolyan mondom srácok a helyzet még annál is súlyosabb mint, ahogy gondoltam. De, ha senki másnak nem, nekem ez nagyon tanulságos volt, rájöttem valami nagyon nagyon fontosra az emberek gondolkodásával, hozzáállásával kapcsolatban. Tényleg köszönöm mindenkinek, már ezért megérte ez az egész.

    Figyelj Kereső, ha téged ez végre lecsillapít, akkor álljanak melléd, sőt én is teszek egy felhívást.

    Kedves mindenki, leszeretném zárni ezt a fölösleges vitát Elveszett Keresővel és úgy értettem, hogy ő is hajlandó lenne erre, de csak azzal a feltétellel, ha neki adnak igazat(az ügynök karaktert határozottan visszautasítom!). Tehát, ezúton kérek minden kedves olvasót, álljanak mellé, hogy végre lezárhassuk ezt a vitának nem nevezhető komédiát.

    redneck testvér

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Minden szép, csak a szokásos "apró" kis csúsztatást megint beloptad a mondandódba. :) Jelesül: érdemi vita nem José Mujica úr személyéről/szándékairól/hátteréről alakult ki köztünk. Hanem arról, hogy cenzúrát kiáltottál jános elek karaktered kitiltása kapcsán. Hosszas erkölcsi elemzéssel párosítva, hogy nagyot csattanjon. :) És aztán erre szépen megint fölépítetted az egész mondanivalód. Minden ok, csak rögtön a kiindulás hamis. :)

      Ilyen jelentéktelen dolgokat már ide sem rángatnék, hogy Mujica kapcsán egyszer sem állítottam, hogy nincs igazad. (Olvass vissza, az én hozzászólásaimat nem szokták törölni.) Egyébként minden más - irományod alapjául szolgáló - meglátásod helyes. :)

      Törlés
    2. Ember, hát te tényleg nem veszed észre, hogy nem vagyok se Maki se Elek! Miért jó ez neked, ha folyton össze akarsz mosni valakikkel? A nicknevem redneck, érted? redneck!
      És ha visszanézed, azt állítottad, hogy redneck tulajdonképen Maki alteregója és hogy tiltsanak le(EK február 20. 12:23)Akkor, hogy a fenébe ne legyek berágva az esetlegesen rám váró cenzúra miatt. Továbbá fogalmam sincs, hogy te honnan veszed, hogy én a János Elek cenzúrázása ellen tiltakozok. Aztán Maki után én vagyok János Elek is, aztán ügynök, aztán mind a három. Te normális vagy? Ha nem tudtad volna még nem is olyan régen, talán múlt év vége környékén, egy felhívást tettem közzé egy hozzá hasonló fazon miatt(de az is lehet, hogy pont János Elek volt, már nem emlékszem)itt a blog-on, mivel Buddha akkor sem volt a helyzet magaslatán, és arra kértem mindenkit, hogy ne látogassuk többet az oldalt(bár én ritkán teszem), mindaddig míg Buddha nem oldja meg a problémát, vagyis a cenzúrát és nem kér bocsánatot mindenkitől. Talán mások is emlékeznek az esetre. Ja és a lényeg az volt az egészben, hogy mi olvasók képesek vagyunk e összefogni egy olyan dolog miatt, ami tulajdonképen nem nagy ügy. Sajnos nem voltunk képesek, pont ahogy előre megjósoltam. De a gyenge láncszem nem én voltam. Sokan tartották magukat egy ideig aztán megint kezdtek növekedni a hozzászólások száma. Vissza lehetne keresni kik voltak a gyengék, de semmi értelme. Na mindegy csak eszembe jutott, hogy volt ilyen is.
      Úgy, hogy ha megkérhetlek EK ezentúl redneck-nek hívjál. Rendben?

      Barátod redneck.

      Törlés
    3. -.-

      Ne beszélj már a saját kitiltásodról... Nem passzol az időrend barátom. Bárki fölgörget, láthatja. Te már rég a cenzúra miatt károgtál, amikor még le sem írtam, hogy téged sem ártana... Amit, addig leírtam az csak jános elekről szólt. De meg is mutatom ha szeretnéd:

      Az első bejegyzés a témában:

      "Elveszett Kereső 2013. február 20. 12:23

      Buddha,

      tudom hogy sokan mondták már..." - kezdetű.

      Erre a te nemtetszésed:

      "redneck2013. február 20. 14:27

      Nem szeretnék egy olyan országban élni..." - kezdetű.

      És, amikor először leírtam, hogy téged is rakjanak ki:

      "Elveszett Kereső2013. február 21. 8:55

      Mondtam én, hogy a hozzászólásaid elárulnak..." - kezdetű.

      Vagyis te már előző nap délután fél háromkor azt sérelmezted, amit én másnap reggel 9 előtt írtam? :) Nice try!

      Törlés
    4. Szia, itt vagyok. Hadd mutassam meg én is a sorrendet, az elejétől, hónap, nap és óra szerint. Egy kicsit össze-vissza vannak dobálva a a hozzászólások, lehet ez zavart meg.

      redneck Első hsz-om Feb.20. 8:44 Erre te válaszolsz Feb.20. 12:16

      Én ezután semmit sem írók Feb.20. 13:37-ig, te viszont Feb.20. 12.23-kor, Maki egyik alteregójának nevezel és arra kéred őt, Buddha-t, idézem: "Szóval , tiltsd már ki Makit meg az összes hülye "alteregóját :D yadi-yadi-ya "
      Innentől tovább már értelmetlen magyarázkodni, mert gyakorlatilag az első hozzászólásom után, a te második hozzászólásoddal cenzúráztatni szerettél volna, end of story.
      És ezennel én is fölöslegesnek tartom a további napok, órák, percek, meg kit kinek hitél, stb, jellegű eszmecserét.
      De a lényeg a lényeg, hogy a részemről nincs harag. Egy banális félreértésnek tekintem és kész, velem is megesik.
      Viszont a poszt az már más kategória, azt még boncolgatnám, de az is lehet, hogy nem, mert ugye, ki tudja mit hoz a holnap?
      És, hogy valami keresztény dolog is legyen a dologban, azt kívánom mindenkinek, hogy az Úr legyen veletek eltévedt testvéreim.

      Törlés
    5. És megint csalsz. :)

      "Feb.20. 12.23-kor, Maki egyik alteregójának nevezel" - ez itt a hazugság. Először 2013. február 20. 22:47-kor "Te Maki!" - kezdetű hozzászólásomban vetettem föl, hogy ti ketten ugyanazon emberhez tartoztok. Ez előtt az időpont előtt még csak nem is utaltam rá. Mint mondtam - ezelőtt (Feb.20. 12.23-kor - ami ugye 10 óra 24 perccel korábban volt) csak jános elek kollégádról volt szó. Tehát továbbra is az a helyzet, hogy te már 18 óra 28 perccel hamarabb "féltél", hogy a cenzúra áldozata leszel, mint ahogy én azt először kérvényeztem. :)

      Azt hiszem ezzel - és a régebbi vitáinkkal - kimerítettem azt a kevés közszolgálatiságot, ami a dologban volt. Nekünk személyesen semmi dolgunk egymással. Aki viszont esetleg megégetné magát valamelyik eddigi vagy jövőbéli karaktered kapcsán, annak van itt némi történelem, ami alapján mérlegelhet. Remélhetőleg sokan lesznek ilyenek. :)

      Törlés
    6. Na ebből már elegem van, ide egy profi nyomozó kell, aki kideríti az igazat, benne vagy? Komolyan beszélek. Nekem van egy jó ismerősöm, állítólag nagyon jó, de nem tudom neked megfelel e?
      Vess rá egy pillantást. Ha mégsem lenne jó, akkor jelezd légyszíves. Köszi.

      http://www.youtube.com/watch?v=v94ugLhua9Y

      redneck testvér

      Törlés
    7. Figyelj, rajtam kívül még jópáran értették, úgy ahogy szántad. Lásd Évi 2013. február 20. 20:35 hozzászólást, ahol ecseteli, hogy nem kéne jános eleket védened. Vagy Gergő Oros 2013. február 22. 10:43 ő is erről beszél. nyirtass 2013. február 21. 14:34 - kor szintén erről beszél.

      Ugye ők is mind elnézték? :) Próbálod itt úgy forgatni a helyzetet, hogy én eleve téged akartalak kitiltatni. Ez aljas hazugság. János elekről volt szó, nem rólad. Majd egy nap különbség van. Te pedig jános eleket védted, nem magadat. Aztán utólag így mented a bőröd. Felőlem Colombo-t is hívhatod... hazudsz oszt kész.

      Törlés
    8. Elveszett Kereső!

      Te most kivel beszélgetsz??? :))))

      Törlés
    9. Hát ha név, cím, bankszámlaszám kell az még egy kis idő. :) De nagyjából már most is lehet tudni. :P

      Törlés
    10. Tegnap volt egy merész következtetésed.
      Nyertél vele egy matricát. :)))
      Most nekem is van "még egy"
      Meglátom én mit nyerek vele :)))

      Törlés
  18. "mindaddig míg Buddha nem oldja meg a problémát, vagyis a cenzúrát és nem kér bocsánatot mindenkitől. "
    Mért akarod mindenáron Buddhát égetni? Nem Ő gyártotta a "selejt" kommentelőket!

    "arra kértem mindenkit, hogy ne látogassuk többet az oldalt"
    "Sokan tartották magukat egy ideig aztán megint kezdtek növekedni a hozzászólások száma."
    Miért fáj neked a blog olvasottsága, értelmes emberek vélemény cseréje? Tudod, a "jó bornak nem kell cégér!" - nem miattad jönnek ide sem az olvasók, sem a kommentelők!

    Saját magad "vallomásával" ismerd el, hogy te is azok közé tartozol, akik a blogot és Buddhát támadják.
    Ezért kár idejönnöd ...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves nyirtass, te miben hiszel Istenbe vagy Buddha-ba vagy Allah-ba vagy kibe? Esetleg new age-s vagy? Majd folytatom, ha válaszoltál, persze nem kötelező válaszolni. De az is lehet, hogy csak holnap fogok mondani még valamit. Késő van és még egy két dolgot szeretnék a barátomhoz is szólni.

      Szia, és jó éjt.

      Törlés
  19. Lehet, hogy én vagyok túl naiv, de mintha kicsit tényleg minden Redneck úr ellen fordulna. Nem kezdett bele se anyázásba se különösebben személyeskedésbe.
    Szerintem kicsit csillapodjatok és gondoljátok át.

    Elveszett Kereső! Mi van, ha ő nem János Elek/Maki stb.?
    Elég rosszul érezném én a helyében magam, ha rögtön elkönyvelnének valakinek, olyanokért, amiket talán el se követtem.
    Lehet, hogy voltak itt-ott hasonló gondolatai, de még mindig sokkal moderáltabb, mint az állítólagos alteregói valaha is voltak.

    Redneck! Az oldal látogatottsága nem a kommentelőktől függ. Ha valakit érdekel, akkor megnézi a cikket, próbál tanulni belőle, majd elhelyezni azt a fejében valahol.
    Ha tudták, hogy ilyen "troll" népség lapul a komment részlegen, akkor logikus, hogy inkább ráhagyták a dolgot és nem kommenteltek/kommentek felé se néztek. Szerintem ez nem "gyengeség", hanem egyszerűen így logikus.
    A gyengeség ott lapul, hogy még mindig képesek az emberek zöme felhúzni magát az egyértelműen bomlasztó célzattal készült hozzászólásokon. Ha ezt megtanulnánk és szépen kivárnánk, hogy Buddha leszedje ezeket, akkor az ég világon semmi gond nincs.
    Kitiltani pedig lehet, de számtalan házi-trükk van, hogy vissza tudjon jönni és újra trágárkodásba kezdjen. Ezzel nem lehet mit tenni, egyszerűen tényleg csak figyelmen kívül kell hagyni.

    Mindenesetre szerintem mindenki zárja le a Redneck-kel való vitát, fölösleges.
    Legalább próbáljatok tiszta lappal indítani, szerintem mindenki érdemel második esélyt, hogy bizonyíthasson.
    Így most kapásból egy komment-csata jött létre, amiből nehéz kiszabadulni, mert inkább kapaszkodunk a büszkeségünkbe ahelyett, hogy megálljunk és elgondolkodjunk.
    Mit szólnátok, ha inkább békén hagynánk Redneck-et és egyszerűen megfigyelnénk, előítéletek nélkül, a további hozzászólásait/véleményeit?
    Tudom, hogy ez egy rossz kezdet volt, részben mindannyiunk hibája, de sosem késő újrakezdeni, csupán akarat kérdése.

    Ez volt az én bölcsességem, részemről én le is zárnám a dolgot.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt benéztem. Na mindegy, megesik :D

      Törlés
    2. Hát igen, úgy néz ki. Elég jól kezdted, de a végét elrontottad. Mivel úgy javasolsz egy második esélyt, mint valakinek, aki már egyszer bűnt követett el. Ha bemutatód nekem mikor és hol követtem el ilyet, akkor visszavonom az egészet és elnézést kérek tőled, tőletek, viszont ha nem tudsz semmit felmutatni kedves Gergő Oros akkor gondolkozz el rajta, hogy mit kellene tenned. A második dolog. Ez az "adjunk neki", van akinek úgy jön le, hogy mi(a klikk, a házigazdák, mi a régi gárda)és ő(az ide látogató, a vendég, az idegen, az újonc). Milyen jogon sajátítod ki magadnak ezt a felállást? Megint csak azt tudom mondani, hogy ne legyetek olyan főlényesek és ne érezzétek otthon magatokat, mért nem szép dolog.
      Egyedüli igazán bölcs meglátásod az volt, amely jános elekkel volt kapcsolatba, jó lenne, ha ezen viszont a többiek gondolkozzanak el, bár azt látom, hogy itt néhányan képtelenek legyőzni gőgös büszkeségüket, feladni eredeti esetlegesen tévesnek bizonyult álláspontjukat, elnézést kérniük. Tehát ebben az egyben és csak ebben a kontextusban egyet tudok érteni pumával, néhány esetben egy kis "ÖN VIZSGÁLAT tiszta szívből" tényleg nem ártana.

      Maradnák továbbra is mindenki őszinte barátja
      redneck

      Isten áldjon

      Törlés
    3. Rednek!

      február 22 22:03 kommentedből:

      " Ha nem tudtad volna még nem is olyan régen, talán múlt év vége környékén, egy FELHÍVÁST tettem közzé egy hozzá hasonló fazon miatt(de az is lehet, hogy pont János Elek volt, már nem emlékszem)itt a blog-on, mivel Buddha AKKOR SEM VOLT A HELYZET MAGASLATÁN, és arra kértem mindenkit, hogy ne látogassuk többet az oldalt(bár én ritkán teszem), mindaddig míg Buddha NEM OLDJA MEG A PROBLÉMÁT, vagyis a CENZÚRÁT és nem kér bocsánatot mindenkitől."

      február 23 19:44 kommented

      "tehát, azt akarom mondani, hogy nyugi tesó, egy kicsit fogjuk vissza lovaINKAT, mert ezek a........ itt néhányan, már összeesküdtek ellened és azon törik a fejüket, hogy hogyan tudjanak VÉGLEG LETILTANI erről az oldalról. ÉN NEM SZERETNÉLEK máris ELVESZÍTENI, hiszen alig ismerkedtünk meg. Nincs valami jó ötleted, HOGYAN TUDNÁNK ELKERÜLJÜK EZT A PROBLÉMÁT? "

      1. Melyik hozzászólásodban hazudtál? az alsóban vagy a felsőben?
      2. Már 22-én 22:03-ai hozzászólásodban is tudtad, (sőt már akkor, amikor ezt egy előző cikkben elsőre leírtad, saját bevallásod szerint decemberben - amire magam is emlékszem), hogy Buddha ÚGYSEM TUDJA megoldani ezt a problémát mert ehhez a "rendszerhez"
      https://plus.google.com/117226525841563912134/posts
      van "felvéve" a "Világhelyzet blog" és ha Buddha ki is tiltja a blogról, a rendszer a "saját" és a "baráti körök" blogjainak felvételével automatikusan beengedi a blogra.
      3. Ha pedig tudtad előre, akkor a 22.-i 22:03 hozzászólásodból egyértelműen kiderül (addig ne látogassák a blogot), hogy TE AZÉRT VAGY ITT, hogy BUDDHÁT és a BLOGGJÁT TÁMADD, és szét offold!
      4. Ebből az is kiderül, hogy "rednek" a blogon regisztrált és beengedett tag, míg az Ion Googlen "jános elek" a blogról kitiltott, de "rednek" baráti kőrén keresztül beengedett hozzászóló, aki alpári módon, "fogyatékost eljátszva" primitívséget színlelve offol.
      Míg "rednek" leírta, hogy mi a szándéka: (ne látogassák a blogot) addig "jános elelk" néven UGYAN EZ A CÉL, mert egy értelmes ember sem vevő senkinek a szexualitásoktól hemzsegő RÁGALMAZÁSAIRA!!!
      Innéttől az is egyértelmű, hogy "rednek" és "jános elek" EGY UGYANAZON KOMMENTELŐ!!!!
      5. Pontosan az érdekelt, a felső hozzászólásod esetén, hogy mitől van akkora nagy képed Buddhával szemben, hogy "mért nem tudja megoldani jános elek kitiltását"? (Ez volt a veszted, mert megtaláltam.)
      7. A mesterségesen keltett intelligenciád pedig igen csak hiányos és hazug, ha két egymásnak ellentmondó kommentet vagy képes leírni. (Egyikbe kitiltani - másikba barátod)
      6. INNÉTTŐL SZABAD KÖPKÖDNÖD nem csak a fogyatékosként látszó "jános eleknek" hanem az intelligensnek megjátszott "rednek"-nek is.


      Törlés
    4. Még valami:

      "Maradnák továbbra is mindenki őszinte barátja"

      Ha ilyenek lennének a "barátaink" akkor milyenek lehetnek az ellenségeink ...?

      Törlés
    5. Bravo! Sikerült meggyőznöd magadat, arról amit már az elejétől a fejedbe vettél. És én most mit kezdjek vele? De mondok egy még jobbat, mit fogsz te vele kezdeni? Kitiltatód a csúnyán beszélő énemet? Esetleg egy kalap alá veszed az összes általad egy személynek gondolt nick-nevet? Még ilyet sosem csináltam, de gondolom, hogy csinálok egy másik felhasználó nevet és megint itt vagyok. Mire jó ez? Kezded előröl ezt az egész őrületet, miközben nem a lényegről beszélünk? Figyelj kedves, azt már látom, hogy a pszichológia nem az erősséget. Ne is akard megérteni, mert nem neked való. Ha elakarnám neked magyarázni minden bizonyos mondatom, fogalmazásom pszichológiai értelmét, nem lenne többé hatásos arra nézve akinél alkalmazni akarom. További jó ki-kicsoda összeesküvési elmélet gyártást kívánok neked, mert látom, hogy ez neked örömöt okoz. Majd hamarosan előkerül az a szokásos 2-3 sorstársad is, akik megveregetik a válladat, ahogy egyébként már hozzászoktatok, valami matricákat cseréltek egymásközt,...akár egy összetartó család. De még mielőtt befejezném, hadd kérdezzem meg még egyszer, ki a te istened és milyen tanításokban hiszel?

      redneck

      Ui. Ugye azt észre sem vetted, hogy te(is) vagy az, aki off-olsz, aki folyton eltér a poszt-ol? Uram Isten, most jöttem rá, te nyirtass, Elvezstt Kereső, sevaster, puma, Gergő Oros, Szul Than mind egy és ugyanaz a személy vagytok, tehát Buddha :D:D:D

      Törlés
    6. @Nyirtass:

      Mostmár láthatod hogy megy ez... :) Tényszerű dolgokat figyelmen kívül hagy, szándékosan félreértelmez, az sem lényeg ha tök egyértelmű hazugság (lásd a kavarást az időpntokkal, saját és jános elek cenzúrázásának összemosása). Az a lényeg, hogy amikor elolvasod ez az érzés legyen benned: "Hát ez egy f.sz, és hazudik!" :) És már írod is a következő üzenetet (been there, done that), amire természetesen ő megint hazudik egy adagot. Vagy ha sikerült sarokba szorítani, akkor egyszerűen figyelmen kívül hagyja és keres egy újabbat. Közben pedig kövéren méri a személyeskedést: "Figyelj kedves, azt már látom, hogy a pszichológia nem az erősséget. Ne is akard megérteni, mert nem neked való." :P

      Szóval a lelkedre azért ne vedd. Én inkább volnék olyan nagylelkű a helyedben, hogy ezt a témát már hagyom. Nagyrészt az én hibámból - az "ügynök" kérdés már ki vagyon vesézve, akit érdekel és veszi a fáradságot, utánanézhet. De ha engedsz az invitálásnak és beszéltek kicsit a vallásról, ott mindjárt ingoványosabb a talaj. :) Szóval ha van kedved még hadakozni, vidd a dolgot hazai pályára. :) De ezt már csak mint visszavonult "veterán" mondom, a karosszékből könnyű okoskodni. :)

      Törlés
  20. Kedves Buddha!

    Azt hiszem, hogy rájöttem, hogy mekkelekünk hogy tud belépni minden tiltás ellenére:

    Ha rámegyek a nevére kijön egy oldal, ahol II. József néven van regisztrálva:
    Join google: Join now and connect with the people who matter most.
    "Csatlakozás google: Csatlakozzon most és csatlakozzon az emberekhez, akik a leginkább számítanak.
    János Elek hozzá körök"

    People in jános's circles
    You can add these people to your circles or see which of your circles you've already added them to.
    Emberek János körökben
    Felveheti ezeket az embereket, hogy a körök vagy melyik a körök már ki őket.
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    jános hasn't shared anything with you.
    People are more likely to share with you if you add them to your circles.
    János nem osztotta semmit veled.
    Az emberek nagyobb valószínűséggel megosztani veletek, ha felveszi őket a köreidbe


    VálaszTörlés
  21. Elveszett Kereső!

    Úgy látom nyertél egy matricát :)))

    VálaszTörlés
  22. Lehet, hogy megszabadultunk tőle egy időre, mert törölte magát a II. József regisztrációból.

    VálaszTörlés
  23. A összes trolloknak egy nagyon hasznos tulajdonságuk van. (Mán azoknak, amik a filmekben, regényekben megjelennek.) Mégpedig az, hogy elég strapabírók. Ezér meglehetősen körülményes lenyomkodni őket. Ha... nincs kéznél egy íjász/lovas/nehéztüzér hadosztály.
    De... a Netes troll fura bogár.
    Persze, az engem minősít, hogy nem bírja az agyam feldolgozni, hogy egyes fickóknak mi a kielégítő abban, hogy mindenkire anyáznak, aki megjelenik ilyen platformokon. Merugye... ha éngemet valami téma nem érdekel, vagy kicsi vagyok hozzá, azt hanyagolom. Oszt ennyi.
    Sportból, meg olyan helyekre irkálni, amik zavarnak, vagy amiket nem kedvelek, esetleg sosenem hallottam róla... hát... egy darabig biztos mókás. Csak... sok értelme nincs.
    Hameg fizetnek érte... hát... kicsit tán rá kéne még gyúrni a "zavarkeltésre", mer ez így elég silány. Bár kétségtelen, hogy ismét szanaszétoffolódik a téma.

    VálaszTörlés
  24. Na figyelj! Ha nem kotródsz el, a másik regisztrációdnál (Join googlen) jelentem a visszaélésedet, trollkodásodat. Úgy hogy húzz el amíg megteheted.

    VálaszTörlés
  25. jános elek Report/block jános

    This profile impersonating someone
    This profile not represent an individual
    This profile might be compromised or hacked
    X This profile violates User Content an conduct Policies
    ----------------------------------------------------------------
    Unwanted commercial content or spam
    x Pornography or sexually explicit material
    HATE SPEECH OR graphic violence
    copyrighted material
    ---------------------------------------------
    Thanks. We've received your report and will review it soon. If we find this profile to be in violation of our User Content and Conduct Policies we will remove it.


    Ez a profil személyesít meg valaki
    Ez a profil nem jelentenek egyedi
    Ez a profil lehet veszélybe, vagy csapkodott
    X A profil sérti Felhasználói tartalom egy magatartási szabályzata
    -------------------------------------------------- --------------
    Kéretlen kereskedelmi tartalom vagy spam
    X pornográfia vagy szexuálisan explicit anyagokat
    Gyűlöletbeszéd vagy grafikus erőszakot
    jogvédett anyagot

    VálaszTörlés
  26. Úgy látom mekkelekünket kilőttem, már nem tud vissza jönni.

    VálaszTörlés
  27. Elnézés mindenkitől.
    Csak szerencsétlen egyedül érzi magát úgy látom:)

    VálaszTörlés
  28. Hagyjátok békén jános elek barátomat, mert terveim vannak vele. Bebizonyítom nektek, ha Isten is úgy akarja, hogy nem benne van a hiba, hanem bennetek.

    redneck barát

    VálaszTörlés
  29. Mint mondtam, ez az utóbbi idők legértékesebb bejegyzése, amit bizonyít, hogy "valakik", -akik számára rendkívül veszélyes ez a jó példa, az örök alapértékek terjedése -, láthatóan mindent megtesznek, hogy szétoffolják a róla való eszmecserét, kár belemenni egyszerű játékukba...

    VálaszTörlés
  30. Magyarországon már az is haladás lehetne, ha lennének munkahelyeink, ahol dolgozni, termelni lehetne.
    Az már tényleg hab lehetne a tortán, ha napi 8 órás munkaidő fizetéséből meg lehetne élni emberhez méltóan.
    A 6 órát pedig a számon sem merem kiejteni.

    " Az igazi ok az a civilizációs modell, amit MI HOZTUNK LÉTRE." No ezzel viszont nem értek egyet. Ebbe a MI fogalomkörébe nem a dolgozói réteg tartozik bele, hanem csak a politikusaink.

    Nekünk magyaroknak is volt remek mezőgazdaságunk, iparunk, - de politikusaink jól kiszámítottan lepusztítottak mindent.
    Először is Antall kormány fillérekért kiárulta a "nemzet mezőgazdaságának, iparának termelő eszközeit."
    Majd folyamatosan következtek az ingatlanok fillérekért való eladása, átjátszása idegeneknek.
    A mezőgazdaság és ipar termelésének megszüntetése.
    Ezután már arra játszott a politika, hogy a parasztság a szegénység miatt megszabaduljon az állat állományától, vagy a "kivágott fák" után fizettek.
    Persze, hogy a paraszt ha a termeléséből nem tud megélni, akkor a gyümölcsfák permetezésére sem tud költeni csillagászati összegeket.
    Olyan "növény kultúrákat" hozattak be Magyarországra, amelyek érzékenyek a kártevőkre, ezért drága szerekkel permetezni kell. Régen akár az 1960-as években nem ismertek olyat, hogy a gyümölcsfákat permetezzék.
    A krumpliról kézzel leszedték a bogarakat, majd leszórták egy kis olcsó "matadorral" és joccakát.
    Ma meg már eljutottunk a GMO növényekig. Mondjuk meg az igazat, hogy ez indokolatlan!!!
    Magyarországon is rengeteg megműveletlen terület fekszik parlagon.
    A tönkre tett (nemesített) növényvilágunk miatt szinte lehetetlen művelni.

    Szóval nem rajtunk (mezítlábas állampolgárokon) múlik, hogy hova "fejlődünk" - vissza.

    Ha az embereknek naponkénti megélhetési gondokkal kell küzdeni, harcolni, akkor ez a harc nem teszi közvetlenné egymással szemben az embereket. Sem boldoggá.

    Innéttől, a kis emberekről még azt sem lehet állítani, hogy pocsékolnak.
    Vannak pocsékolók, de azokat nem a mi köreinken belül kell keresni. Ahol meg meg lehet találni őket, ott magasról tesznek a kis emberekre is és a saját pocsékolásukra is. Nekik telik rá, hát miért ne pocsékoljanak kedvük szerint?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nyirtass

      A matadort inkább ne szórj semmire . (DDT)

      Törlés
  31. senkinek ne tűnik fel a fasiszta beszéd?

    egy indiai családnak nincs joga autóhoz és a modern élethez????

    legyen minden indiainak autója és most 500 évre a nyugat meg USA tolja mezítláb szekérrel a trágyát! ha ennyire együtt érzőek vagytok ettől a népírtást meglebegtető fasiszta szövegtől!

    megint nem a LÉNYEGRŐL BESZÉLTEK!

    a lényeg : az eltitkolt tiszta ingyen energiák, amik léteznek!!!!
    az hogy a jelenlegi hagyományos élelmiszer termelés el tudna tartani 25.000.000.000 embert, de fejlesztve 50-et is lazán!

    VálaszTörlés
  32. SANTANTICA."egy indiai családnak nincs joga autóhoz és a modern élethez????"
    Ezt mondta volna a kisoreg?
    A tobbi akar igaz is lehetne, de ha igy kiforgatod becsuletes jo szandeku emberek szavait, te sem lehetsz hiteles az allitasaiddal.Meg egyszer leszogezem a kisoreggel minden rendben van, es csakannyira báb mint akar melyikunk.
    Itt mind annyian a LENYEGROL beszelunk, hajtjuk a sajat igazaunkat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Had szögezzem le, hogy a kis öreggel közel nincs minden rendben. Tudniillik ő volt a Tupamaros gerillák vezetője. Most, hogy ezt is megtudtad, akkor hadd kérdezzem meg tőled kedves puma, szerinted hány ártatlan ember élete szárad a lelkén ennek a jóságos kinézetű, példás öregembernek? Lehet egy gerilla vezér egyáltalán ártatlan szerinted? Én nem hinném. Vagy szerinted csoki pisztollyal mentek bankokat rabolni meg egyéb komplexumokat kifosztani, pl. fegyver, élelmiszer raktárokat megtámadni? A Tupamaros-ok az akkori diktatúra ellen harcoltak, és állítólag segítették a népet is, de hidd el nekem, hogy rengeteg ártatlan civilt is megöltek véletlenül vagy nem egészen véletlenül. Aztán ahhoz, hogy elbánhassanak velük szükség volt néhány amcsi CIA-es tanácsadóra, akiknek segítségével sikerült végre a főbb vezetőket letartoztatni, így Pepé-t is. Ezért 14 évet ült és 85'-ben amnesztiával kiengedték. Évekre rá, a régi cimborákkal, akikkel sosem szakított, pártot alapít(szerintetek akárki alapíthat pártat? talán,ha már demokrácia van, miért is ne?) több funkciót is betölt az évek során és 2010-ben elnöknek válasszák. Most rakjátok össze a következő képet. A háttérhatalom, az utolsó években igyekezett mindenhova berakni a hozzá hűséges ország vezetőket, 2010 pedig nem rég volt, ráadásul elnöki megválasztásakor ott vigyorog az oldalán az egyik kedvencünk, Hillary Clinton. Tehát uraim, ne csináljatok belőle egy szentet, meg egy példa embert, mert egyáltalán nem az, szerintem. Ja hogyne, leadom a fizetésem 90%-át, egyébként a felesége is ugyan ezt teszi, aki mellesleg szenátor, dejóóóó, és boldogan élnek míg meg nem hallnak. Véletlenül sem tűnik már végre fel senkinek ez a tudatosan felépített image? Nekünk is volt, van néhány ilyen nagylelkű filantróp, Soros, Gyurcsány, Csányi, Demján, több nem jut hirtelen eszembe. Ezek is ugyan olyan jó emberek hírében állnak pont mint José Mujica, ugye?

      Ajánlom magamat

      redneck

      Törlés
    2. Látom félsz, hogy Orbánnal és slepjével nekünk is lesznek ilyen elvárásaink. Megmondom őszintén tényleg vannak. De valószínű, hogy azt nem magától fogja a népre ruházni.

      Törlés
    3. Nem egészen értem pontosan, hogy mire gondolsz, egy kicsit bővebben.

      Törlés
    4. redneck

      Teljesen igazad van . Ha visszalapozol a harmadik hozzászólásomnál írtam hogy várjuk ki a végét.
      Nem álltam messze a valóságtól . Ateista felforgató és valószínűleg gyilkos is.
      Erről ennyit .

      Törlés
    5. leo, jó a szemem és jó a memóriám is :)
      Tudod mit hangsúlyoztak még ki vele kapcsolatban? mert tele volt vele a mainstream is, hogy ő vegetáriánus kérlek szépen. És kit érdekel ez? Engemet biztos nem. Akkor miért reklámozták? Van egy tippem ezzel kapcsolatban is, mivel nem először találkozom ezzel a propagandával. Szokjunk le a húsról és együnk füvet, bocs, zöldséget, mert, ami jó Pepének, az neked is. Ez az ember az elit egyik átmeneti propaganda eszköze, tetőtől talpig... Amikor belekerült a mainstream-be természetesen látta egy csomó uruguayi emigráns is, akik felismerték és azonnal mindenféle fórumon tiltakoztak ellen, hogy nehogy elhiggyék az emberek ezt a szép mesét, mert Pepé bácsi nem az akinek beállítják, mert neki mesélt róla az apukája erről meg arról, stb, stb. Azért is kivégeztek ártatlan földmunkásokat, mert véletlenül meglátták az ideiglenes búvóhelyüket. Olyanok is volt voltak aki dicsérték természetesen, ezért is fogalmaztam, úgy hogy olyan is volt, hogy kellet, meg olyan is, hogy véletlen volt a mészárlás. De mindent összevetve ő egy gyilkos, aki miatt ezrek hallhattak meg az akkori konfliktusban. Az akkori diktatúra se bánt velük kesztyűs kézzel, az is biztos.

      Szia

      Törlés
  33. Mondd csak jános elek, te a kinti életben a környezetedben is így, ilyen alpári módon beszélgetsz, vagy csak itt a neten vagy ilyen száj hőscincér?

    VálaszTörlés
  34. még egy megjegyzés: hiába, hülyének születni kell. Úgy látszik neked sikerült jános elek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Évikém!
      Hidd el nem olyan hülye az mint ahogy megjátssza azt. Ha jól tippelek jelenleg is két nickkel bomlaszt itt. A harmadik a mekkelek.
      Kidobják az ajtón, vissza mászik az ablakon. Egészen addig, míg a feje be nem szorul...

      Törlés
    2. HEHE. Ez nagyon elgurult. Nézted már az ágy alatt is? :D

      Törlés
  35. Szia jános elek testvér, minden okés?
    Látom megint bepöccentél :) :) :), tehát, azt akarom mondani, hogy nyugi tesó, egy kicsit fogjuk vissza lovainkat, mert ezek a........ itt néhányan, már összeesküdtek ellened és azon törik a fejüket, hogy hogyan tudjanak végleg letiltani erről az oldalról. Én nem szeretnélek máris elveszíteni, hiszen alig ismerkedtünk meg. Nincs valami jó ötleted, hogyan tudnánk elkerüljük ezt a problémát? Vigyázz! Ne írj le semmi olyat, amit utólag felhasználhatnak ellened a hatályos törvények szempontjából.

    Még ütközünk,

    Egyetlen barátod

    redneck

    VálaszTörlés
  36. Fenn tartom a velemenyem hogy a kisoreg(direkt van egybe)jo ember.Hogy mi volt elotte?Nem szamit mar.Most egy olyan dolgot mondok nektek amire nehanyan azt mondjak majd hogy, igen tudom, es mennek tovabb, mas azt mondja ez hulye.(jo magam is bele illek valamelyikbe)Szoval kedves Redneck baratom mi mind annyian felelosek vagyunk az ertelmetlen nepirtasokban tortenelem hamisitgatasokban hazugsagokban stb...Ezt bekene latni, nem csak hatalmas lexikalis tudasunkat villogtatni es ujjal mutogatni a masikra hogy milyen hulye es osztani az eszt.Ajanlom mindenkinek az on vizsgalatot.Azt hisszuk ha konnyeink jonnek az ehezo gyerekek lattan as kuldonk kis penzt(sose er oda)minden rendben van?Vagy en azt hiszem most mas vagyok mint ti?ON VIZSGALAT!tiszta szivbol.Todom az elme kitalalja hogyan mentsuk magunkat, de mikor ezt teszi mindig legyunk resen es kerdezzunk csak annyit vissza, biztos?elme?nem tehetnek megis valamit, barmit?Talan ha tobbszor mondanank neki ellen egyszer csak eloall valami ujjal.
    Elek baratom.Ugy ultem le irni hogy eloveszem a regi enem es firkantok ide par jopofa szidalmat(kicsit durvabbakat a tiednel).Tehetsegem es jogom is meg van hozza hisz megszolitottal.(Na most it tartok kis on vizsgalatot hogy ez mi volt?Egoetetes?)De mire ide ertem az irasban minden haragom elszallt es emiatt sokkal jobban erzem magam most mint mikor haragudtam rad.Ezert nagyon halas vagyok a sorsnak hogy nem engedett innen ki tiltani

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. puma
      Lehet hogy te felelős vagy a népirtásokért , de ne általánosíts , én úgy érzem hogy nem vagyok felelős .
      És még egy dolog , lehet hogy neked nem számít milyen volt régen ,de talán kérdezzük meg azokat akinek ártott ,mert nem egy cukorka tolvajról beszélünk hanem egy gerilla bűnözőről .

      Törlés
    2. Azér mókás az ilyen.
      Csak érdeklődnék, hogy véleményetek szerint van(volt) olyan fickó a Rendszerben, aki jelenleg pozícióban ül, s nem ártott soha létezése során egy muslincának sem? Kicsit nehézkes elhinni. (Jó. Oké, ezé előfordulhat(ott). Csak kicsi rá az esély.)
      S ha mán gerilla. Lehet rosszul tudom, de a ilyen fickók azér nyúlnak erőszakos módszerekhez, mer a szájalásban nem túl menők, vagy csak szimplán lenyomják őket a épp hatalomban ülők - értem itten; hiába zúgolódnak, vagy osztanak meg ötleteket a vezetéssel, azok (régi jó szokás szerint) fo... folyamatosan nem veszik ezen dógokat figyelembe. (Hm... csak nem egy párhuzam vonódik épp itten?)
      Nem mondom, hogy barátságos dolog, felrobbantani, meg lelődözni civil arcokat, de... ez egy elég eccerű móccer, arra a magosan ülő fickók mégiscsak foglalkozzanak (bizonyos szinten) az eddég levegőnek tekintett arcokkal.
      Mi több, kishazánkaban is épp ilyen gerillás módozatokat alkalmaznak a népek, mikoron tüntetéseket, meg sztrájkokat szerveznek. Persze... még nem lődöznek, robbantgatnak... Még...
      Deugye, ez a Rendszer tele van korlátokkal, s mindenki - vagyis legtöbben kénytelenek ezeken belül mozogni.

      Továbbá, ha szigorúan vesszük, akkor valóban minden lélek, aki jácca a aktuális játékot ezen a golyóbison az érintett minden eseményben. Még a népirtásokban, meg az efféle nem igazán humánus eseményekben is. Bizony. Ha máshogy nem is, hát úgy hogy becumizza a magyarázatként kitanált maszlagot. S nem ülteti le, zavargálja el az azokat elkövető, vagy azokban aktívan résztvevő pofákat. Stb...

      Emlékezzünk: minden mindennel összefügg ezen a golyóbison.

      Törlés
    3. Szép beszédet mond az ember, de hallottunk már ilyet. Akik felül vannak nem biztos, hogy nem ártottak senkinek. Ne feledjük, hogy a piramis tetejére más emberek fejére lépve vezet az út. Birkózás folyik a hatalomért, mint látjuk még a "szent" emberek között is. :)

      Törlés
    4. Leo.Most akkor en felelos vagyok te meg nem?Vagy ensem vagyok ha tesem?Mi a ketton kozt a kulonbseg?Meg ezek a szar torvenyeink is amik korlatok koze zarnak minket, ezek is kimondjak hogy bunos vagy ha nem jelented ha eroszakot es hasonlokat latsz.Hogyan lehetseges hogy elitelnek ha nem jelentek egy gyilkossagot, de szarnak ra ha nem jelentek egyn nepirtast?Kisoreget csak szepen beszelni hallottam, gerillaskodni nem.Ugy hogy bocsasd meg nekem ha nem szomjazom a verere.En nem itelkezhetem az o multja miatt, de meghallgatom hogy MOST mirol beszel.

      Törlés
    5. puma
      Az a különbség hogy te tudod magadról hogy felelős vagy-e népirtásokért , ez a te dolgod , csak nem szeretem ha általánosítanak .
      Már a kérdést is rosszul teszed fel .

      Törlés
  37. :) Bár vannak akik felfogják, hogy egy adott szint/mérték/érték meghaladása után a javak nem jelentenek [nem számítódhatnának] igazi értéket a személy; azaz önmaga számára, de ezt nem várhatjuk el. Nem azért mert nem jó Aki megelégszik, hanem azért mert szinte 'nem normálisnak' tekintik az ilyent. Az emberiség csekély százaléka lenne ilyen norma szerint élő; így a többség ereje sosem teszi lehetővé e kilábalást. Azt is számítsuk hozzá, hogy az embernek' nincs hatalmában pl. a bolygó állapota, nyersanyagkincse objektív felhasználása, és helyes eszmerendszerek egységesítésére....
    Értem én az itt a bejegyzésben ecsetelteket, de már az előbb írtak - az "emberiség felőli megoldása hamvába holt próbálkozásai" helyett - tényszerű megoldást találtam!
    Ennek tudatában nézek Rá mindenre...

    VálaszTörlés