2013. január 15., kedd

Már csak egy hét, és széteshet az Európai Unió... Január 22 fontos dátum lesz!


Hamarabb hullik darabjaira az unió, mint vártuk?
... Nagy-Britannia a jelenlegi felállás szerint nem kérne Brüsszelből.

A brit és európai politikai élet január 22-ére vár. David Cameron brit miniszterelnök ekkor tartja majd meg régóta várt beszédét, amelyben részletesen felvázolja a szigetország kormányának jövőbeli Európa-politikáját – írja a kitekinto.hu. Mára ugyanis világossá vált: dacolnak a britek az Európai Unióval. Nagy-Britanniában az uniós költekezés – ahogy David Cameron brit miniszterelnök korábban fogalmazott - „felháborító növelésének” szeretnének véget vetni. Ott ugyanis fontosnak tartják megvédeni a brit adófizetőket, így jelezték: megvétózzák az EU-s megállapodást a költségvetésről, ha az hátrányba hozza az állampolgárokat. Azt kérték, a költségvetést jelentősen, nagyjából 200 milliárd euróval fogja vissza az unió. Kérdés, meddig mennek el a britek, mivel próbálnak azért egy „újfajta egyezséget” elérni az Európai Unióval a hozzá fűződő viszonyrendszeréről. „A brit választóknak meg kell adni az esélyt, hogy erről véleményt nyilvánítsanak” - mondta David Cameron brit miniszterelnök. A britek legalább reménykedhetnek: lesz népszavazás

Cameron január végén Hollandiában megtartja régóta várt – és már többször elhalasztott – beszédét, amelyben felvázolja az Egyesült Királyság jövőbeli Európa-politikáját. A beszéd során várhatóan említésre kerül több fontos kérdés is. Például hogyan képzeli el a Konzervatív Párt Nagy-Britannia helyét az EU-n belül, s egyáltalán, milyennek képzeli a brit vezetés a jövő Európai Unióját? Amire pedig az euroszkeptikus brit tömeg leginkább kíváncsi: lesz-e referendum a brit EU-tagságról, s ha igen, mikorra várható?

David Cameron szavai egyaránt fognak szólni az amerikai elnöknek, aki európai érdekeltségének jövője miatt aggódik; a német kancellárnak, aki az Európai Unió jövője miatt aggódik; illetve a brit euroszkeptikusoknak, akik Nagy-Britannia szuverenitásáért aggódnak.


Amerika aggódik
Amerikában különösen izgulnak. Philip Gordon, az amerikai Külügyminisztérium vezető tisztségviselője korábban úgy nyilatkozott: bár az Egyesült Királyság mindig kulcsfontosságú szövetségese lesz az Egyesült Államoknak, s kizárólag rá tartozik saját érdekeinek meghatározása, Amerikának érdekében áll egy erős brit hang jelenléte az Európai Unióban. Hozzátette: fejlődő kapcsolatunk van az Európai Unióval, mint intézménnyel, amely egyre nagyobb hanggal rendelkezik a világban. Szeretnénk egy erős brit hangot látni ebben az EU-ban. Ez Amerika érdeke.
Nick Clegg liberális demokrata miniszterelnök-helyettes január 10-i rádiószereplésekor reagált a külügyminisztériumi tisztviselő nyilatkozatára, és egyebek mellett azt mondta, hogy „ha vezető szerepet akarsz betölteni a világban – és amiben dolgozunk, az egy globalizált környezet – az első dolog, amit tenned kell, hogy a saját vidékeden légy erős”.


Uniós kritikákA brit vezetés sorra kapja Európából a figyelmeztetéseket: rossz irányba tart, amikor az uniós alapszerződés módosítására törekszik, valamint rosszul tenné, ha kilépne az EU-ból, mivel az negatív hatással lenne mind a szigetországra, mind pedig az unióra. Egyebek mellett az euroszkeptikusok azon, gyakran emlegetett elméletét kifogásolják, amely szerint a britek az EU-tagságot EFTA-tagságra (Európai Szabadkereskedelmi Övezet) cserélhetnék. Egyesek durván fogalmaznak, és azt követelik Nagy-Britanniától, ne zsarolják Európa többi részét.


Egyre többen az unió ellen. Az euroszkeptikusok részéről erőteljes nyomás nehezedik belföldön a Cameron-kormányra: a Guardian brit ellenzéki napilap legfrissebb közvélemény-kutatása szerint ha másnap népszavazást tartanának az Európai Unió kérdéséről, a válaszadók több, mint fele (51 százalékuk) a kilépés mellett voksolna. A felmérés szerint a megkérdezettek mindössze 40 százaléka szavazna a maradás mellett.
A brit miniszterelnök emellett kénytelen azzal is szembenézni, hogy saját pártján belül egyre egyértelműbben tapasztalható a szakadás EU-pártiak és euroszkeptikusok között. Az elmúlt év során több alkalommal is volt példa rá, hogy az unióhoz fűződő kérdésekben jelentős számú tory képviselő szavazott a hivatalos irányvonallal szemben.


Nigel Farage, az EU-ból való kilépést támogató UKIP (United Kingdom Independence Party) vezetője keményebben nyilatkozott. Szerinte Európa nem létfontosságú a brit üzleti élet szempontjából, és a briteknek az Európán kívüli világ felé is kell nyitniuk. Az Egyesült Államok nyilatkozatára pedig a következőképpen reagált: nemet mondtunk Amerikának Vietnamot illetően, és nemet fogunk mondani az EU-t illetően is, ha szóhoz engedik jutni az embereket. 


Forrás: kitekinto.hu

33 megjegyzés:

  1. Ez valamiféle szinesztézia? Philip Gordon egy költő, vagy denevér: "Szeretnénk egy erős brit hangot látni ebben az EU-ban."

    Én pedig jó erős piros-fehér-zöld színt szeretnék látni az unión kívül, a monetáris unión is kívül, bárkivel szabadon kereskedve, de csak ha ez nemzetérdeket nem sért.

    Lehet, hogy eddig kellett pávatáncban gyönyörködnünk? Amíg az eu-nak kisebb gondja is nagyobb nálunk? Remélem így van, mert ez inkább már pávaszarnak tűnik...

    VálaszTörlés
  2. Végre egy értelmes téma... Szerintem az Uniót azért hozták létre, hogy majd egyszer jól szétessen. Vagy megpróbáljon szétesni. És ami utána fog következni: 1861-1865.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "Végre egy értelmes téma" :DDDDD

      létrehozták - szétesik :DDD

      Törlés
    2. Mi a problémád?

      Törlés
  3. Röhej ez a cikk. Cameron ugyan úgy a pénzhatalom csicskája mint a többi fejes a politikában. Ráadásul az EU pénzügyi központja maga a City of London. Majd a látszat kedvéért jól megtartják a népszavazást, hogy azt higgyék az emberek van választásuk de végül majd kiderül, hogy az emberek az EU csatlakozásra szavaztak, mikor valójában nem. Színjáték a javából.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyetértek. Cameron-t nem a hazaszeretet szelleme szállta meg, csak érzi a hatalom, hogy itt most nagyobb károkat okozna ha nyíltan szembe mennének a népakarattal. (Ebből azért látszik, hogy ki is lehetne az úr a háznál ha öntudatára ébredne.) És valahol majd tuti bekerül a kaki a levesbe, mikor senki sem figyel. Majd lehet, hogy nem is írják ki a témában a népszavazást. Vagy ha ettől nagy lenne a közfelháborodás, akkor ugyan kiírják de úgy lesz megfogalmazva a kérdés, hogy ha végre is hajtják a benne foglaltakat, annak ne legyenek az ő tervüket érintő következményei. Mindenre lehet találni valami trükkös kiskaput virágnyelven fogalmazva. Vagy csak simán elcsalják a választást. A cikkben megjelölt 51-40 arány nincs annyira végtelenül messze egymástól, hogy ne lehessen nekik kedvező irányba billenteni a mérleget. És egy valami biztos: eltérni semmiképp nem fognak az eredeti tervtől.

      Eddig nagyon jól osztottuk egymást Makival (folyt. köv. :P), most itt egy remek apropó egyet érteni: az uniót meg benne az eurót elve bukásra szánták. Ugye a Goldman S. kozmetikázta ki pl. a görög költségvetési adatokat annak idején, hogy euro zónásak legyenek. (Daniel Estulin videója itt is föl szokott tűnni az oldalsávon.) Beraktak egy pár hasonló instabil dominót, majd az egész EU-kamuval összekötötték őket a többi gazdasággal. És most az EU mint egy halászháló szépen összefogja a népeket, hogy mindenki boruljon. Ebből nem fogják kiengedni a briteket!

      Törlés
    2. Teljesen igazad van és egyetértek johnayd-1!!!!!
      Nevetséges, Színjáték az egész. David Icke honlapján belinkelt cikben azt olvastam egy, igen kétséges az, hogy lesz-e EU-ból való kilépésről bármiféle szavazás 2018-ban, amelynek megtartásának vannak feltételei, és a fenti cikk erről nem beszél....színjáték az egész semmi nem fog összeesni ilyen politikai szinten Cameron és a Rothschild haverjai ...ugyammá'...jól bekajáltátok ezt a szart, hogy Márcsak két hét...

      Törlés
  4. Brian! Nálad a pont!
    Főleg, ha még azt is hozzá vesszük, hogy Izraelben ez idő tájt lesznek a választások is.
    Elvileg a tét, hogy olyan miniszter kerül-e a hatalomra, aki támogatja Irán elleni háborút, vagy sem.
    Ha támogatást kap a háború, akkor pedig szükség lesz az EU "bevételére is."

    VálaszTörlés
  5. Még egy érdekes adalék: http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/itt_az_allamcsod_hivatalos_idopontja.542256.html

    VálaszTörlés
  6. Szerintetek a Brit birodalom első kirakatembere nem ugyanazon háttérhatalom bábja mint az EU birodalom előretolt bürokratái? Szerintetek ezek nem ugyanannak a fejnek a jobb és bal keze? Ezt csinálják évezredek óta, mikor tűnik már fel? Tökéletesen, teljes mértékben mindegy mi az az IDEOLÓGIA, amire építve manifesztálják a megosztást. Tagok legyünk vagy nem? Ez itt valódi kérdés, netán valami más?

    VálaszTörlés
  7. RESPECT Nigel Farage!Orbán,Gyurcsány meg a többi debil példaképe lehetne!Csak ilyen politikusokat nekünk is!Fuck Eu and all feminist!!

    VálaszTörlés
  8. Borbély József a fogságáról és a szabadulásáról (vágatlan - 2013.01.14) http://www.youtube.com/watch?v=NyQpUKE-gcY

    VálaszTörlés
  9. Természetesen nem fog szétesni az EU sem egy hét, sem egy év múlva.
    Megint csak pánikkeltési kísérletről van szó.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Zsox, mire alapzod a kijelentésedet? Görög dráma eljutott hozzád? Ja, a komplett mediterrán-térség problémázása megvan? A németek ripacskodása, miszerint elegük van a kontinens finanszírozásából? Mutatsz nekem egyirányú áramlatokat, olyanokat, amikben nincs jele széthúzásnak?

      A kirakatpolitika - Barosso, van Rompuy és a többi báb - képes elhitetni veled, hogy hosszútávon lehet megegyezés, de az van, hogy az említett problémák okán a válság csak tovább mélyülhet és átmenetileg mutathat olyan tendenciákat ez az egész, hogy az Unió egy része megy a levesbe. De ez csak arra lesz jó, hogy aztán még szorosabbra zárják a dolgokat és a szakadárokat lenyomva rájuk kényszerítsék a totális központi irányítást. Szóval középtávon az Unió fel fog bomlani, hosszú távon viszont profán módon neked lesz igazad: Létre fog jönni az Európai Egyesült Államok egy Moszkva-típusú központi irányítással, mely diktátumok révén fogja igazgatni a birodalom ügyeit.

      Törlés
    2. Pont ezt mondom én is, csak másképp. Nagyobb erők törekszenek egy egységes európai egyesült államok létrehozására, mint amelyek képesek lennének felbontani az uniót. Persze még így sem biztos, hogy az előbbiek sikerrel járnak, de a szétesés ilyen rövid távon (hetek, hónapok) szerintem irreális.

      Törlés
  10. Azért nem ártana tovább gondolni a dolgot. Az oké, hogy Cameron abból a bizonyos fészekből való. De ettől még simán kiléphetnek az Unióból, sőt... Ha ők kilépnek, az hozhatja el az igazi krízist, az indíthatja el a már régen várt lavinát. Ez mélyítheti el az egész válságot úgy keményen. És ugye éppen egy ilyen katasztrófahelyzet kell ahhoz, hogy még nagyobb kilátástalanságba taszítsák az embereket.

    Vagyis: Ha a britek kilépnek, az nem azt fogja bizonyítani, hogy szembe mennek az NWO-val, hanem azt, hogy éppen annak készítik elő a terepet, most már egyre határozottabb mozdulatokkal.

    jános elek: Azért ez más mint a jajistenemjönameteor című tényleg ordenáré baromságok, itt tényleg tetten érhetőek hosszútávú folyamatok amik egy komolyabb, globális rendszer megalkotása felé irányulnak. Aki ezt tagadja, az vagy hazudik, vagy vak. Ezer és egy félreérthetetlen jele van ennek, komoly közgazdászok beszélnek róla kész tényként, lásd pl. a Háttérkép c. műsort Boross Imrével és Bogár Lászlóval.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lassan az Isten se mossa le rólam, hogy tegnap éjjel békülős szex volt, de ismét egyet értek. :DDDDDD

      Először is engedjétek meg, hogy öntelt módon magamat idézzem egy másik blogból:

      "Alakul itt azért egy-két folyamat, ami közeli változásokkal kecsegtet. Remélem hamarosan elkezdődik a buli és jól jövünk ki belőle. Csak mint a belinkelt cikk is mutatja, ezek a válságok nem is igazi válságok. Nem arra értem, hogy mesterségesen generált mert az evidens. Hanem arra, hogy nincsenek ilyen kritikus pontok, ahol pl. az USA kormánya döntéskényszerben van, különben összeomlanak a piacok. A piacok akkor omlanak össze ha ők akarják. Ha nem szavaznak meg nekik valamilyen törvényt, akkor akár saját - ellopott - pénzükből áldozva is fenntartják a rendszert, amíg nekik úgy jó. (Persze az emberek pénzéből mindig könnyebb, de ha nem sikerül őket esetenként bepalizni, akkor is ragaszkodnak az eredeti tervhez.) És fordítva is igaz. Tök mind1 milyen törvényt vagy mentőcsomagot szavaznak meg, ha be akarják dönteni a gazdaságot, be is fogják. Manipulálják a kamatokat, árfolyamokat, kereslet-kínálati viszonyokat. Több helyről is hallottam olyan véleményt, hogy ez akár még 8-10 évig is mehet így. Bár azért a többség tavaszt/nyár elejét mond. Remélem nem sínylődünk még éveket ebben a szarban. Vegyetek aranyat!!! :)"

      Vagyis lehet itten tippelgetni, hogy mennek vagy maradnak. A lényeg, hogy bármi is lesz, azt ők döntik el. Ha most akarják indítani ez euro lavinát, akkor kilépnek. Ha nem akkor maradnak.

      Janikára ne vesztegess időt, ez itt a második nickneve amit lassan ugyanúgy elhasznál mint az elsőt. Megkapta bőven a lehetőséget a kulturált eszmecserére, de nem hajlandó csak anyázni meg gecizni. Soha egy kib..ott szó, arról hogy szerinte mi hogy van, csak a pöcegödör szókincs. Szóval tök esélytelen, mi már levegőnek nézzük egy ideje.

      Na a Háttérkép nekem is a "szeressem" kategóriába tartozik. (Mégiscsak kiderült, hogy vannak forrásaid.) Na most ha a 3B-t (Boross-Bogár-Bayer, tudom hogy te tudod, de más is olvassa) elfogadod, akkor elég arcátlan húzás volt mondjuk Drábikba belekötnöd. Annyi vaj emezeknek a füle mögött is van. Gondolom sikerült már rájönnöd, hogy nincs kifogástalan információ forrás. Ráadásul az Európai Egyesült Államok témában akár egy könyvéből is idézhetted volna azt a mondatot. :)

      Törlés
  11. Egy kis könnyedség:

    https://www.youtube.com/watch?v=yuC_4mGTs98

    VálaszTörlés
  12. Tisztelt látó társaság. Nem teljesen tartozik ide, de láttátok az ATV-n mikor Alex John beszól folyamatosan Piers Morgen-nek a fegyvertartás szigorítása ügyében ? Nagyon nagy volt. Ilyet ritkán lát az ember tv-ben. Még vicces is volt Alex brit angolja. Ajánlom mindenkinek, csak magyar felirattal még nem találom.
    http://sajtotorveny.wordpress.com/tag/alex-jones/
    http://www.youtube.com/watch?v=_XZvMwcluEg

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez a Morgan nem véletlenül a Morgan família tagja, médiaköntösben?

      Törlés
    2. Elgondolkodtató ugyanakkor Jones stílusa. Beton kemény tényekkel, komoly kutatásokkal és statisztikákkal megtámogatva, kikezdhetetlen vitapozíciója volt. Feltörölhette volna Morgannel a padlót. Mi volt az utolsó esély, hogy az általa képviselt álláspont meggyengüljön? Ő maga! Még ha igaza is van, gyerekes és hisztérikus volt. Morgan nyilván nem érdemelne még ennyit se, max egy nagy tockost. :D De ő nem a műsorvezetőnek szerepelt ott hanem a közönségnek. A birkáknak, akik közül párat fölébreszthetett volna. Gyakorlatilag nem tehetett volna nagyobb szolgálatot a hatalomnak. Aztán lehet, hogy csak simán hülye. :) Régóta követem a dolgait és több száz videón vagyok túl. Eddig még nem tudtam eldönteni melyik verzió az igaz. Irányított ellenzék, vagy indulatos alkoholista hazafi. :) (A whiskey-t gondolom halljátok a hangján.)

      Fabian Calvo is ezen elmélkedik:

      http://www.youtube.com/watch?v=_mynxlrYXyM

      Törlés
    3. Bocsánat tőle, javítok: Alex Jones és nem John. Egyébként ezt az egészet (lehet fenyegetik is) elég nehezen lehet idegekkel bírni. A másik meg (hitem szerint), hogy nem tudok róla, hogy keresztényként lenne e az a valaki az életében, aki igazi megoldást és békét adhat a sok szarság ellen (Jézus Krisztus az a személy ma is). Különben nem inna úgy.

      Törlés
  13. Amúgy is nem népszavazás, hanem gépszavazás. Az fog kijönni, amit fent akarnak.
    Ez nálunk is így van. A szavazósdi csak bohóckodás.

    VálaszTörlés
  14. Nem lesz semmiféle népszavazás...ide a bökőt 2018....ha ha ja meg 2020-ban újra indul az Apolló program

    VálaszTörlés
  15. A PÉNZ náluk van!! Akkor visznek MINDENT és nekünk annyi!

    VálaszTörlés
  16. Történelmi interjú Aaron Russo-val (3/7)
    http://www.youtube.com/watch?v=nSm6Awh2Fms

    EU, a "háttérhatalom" tervei...

    VálaszTörlés
  17. Én is erre várok már több éve. Ez az europai egyesült államok eleve egy elvetélt ötlet volt. Itt europában a birodalmak -bárhogy is nevezzük ez is az- egyre rövidebb életűek.

    VálaszTörlés
  18. Nem lesz beszéd. :) Eddig bírta kurvulás nélkül... :)

    http://www.youtube.com/watch?v=8MQ982G5qVs

    VálaszTörlés
  19. Na ugye, hogy nem esett szét az EU.

    VálaszTörlés
  20. 28-van az EU még áll.Nem is baj mert mi csóró Magyarok úgyis csak szarul jönnénk ki belőle mint mindenből...

    VálaszTörlés
  21. Csatlakozom az előttem szólóhoz.

    -Annyival kiegészíteném, hogy ha nem lennénk benne , akkor is megszívjuk!
    Mint mindig, mindennel. Főleg azzal, amihez a legkevesebb közünk van. :)

    Ui: Alapjában véve pozitív beállítottságú vagyok, de egészségesen szkeptikus is.
    Talán ez tartja fenn bennem a realitások felé vezető egyensúlyt..
    Üdv: Tesla

    VálaszTörlés