2013. január 5., szombat

It's Just a Ride - Az élet csak egy menet... (Bill Hicks)


Bill Hicks egy nagyszerű, de sajnos rövid életű houstoni komikus volt, aki 32 éves koráig rendkívüli tudattágító előadásokat tartott humoristaként.
A következő videót David Icke is Bill Hicks gondolataival indítja, és annál még csodálatosabb zenével és klippel folytatja, amit ha megértünk, egész életünk változhat meg !
Az érzékelésünk bekorlátoz mindabba, amit valóságnak hiszünk: egy illúzióba, aminek csapdájába esve nagyon nehéz boldognak lenni, ha ezt azt illúziót túl komolyan vesszük.
Viszont ha rájössz, hogy illúzió az egész és elkezdesz játszani vele, élvezni a szabadságodat, az alakításának lehetőségét, akkor óriási kapuk nyílhatnak meg és energiák szabadulhatnak fel, melyek addig le voltak kötve és ezzel gúzsba kötöttek téged is...

Ahogy Hicks mondja:  az életünk egy illúzió és csak egy menet valamiféle hullámvasúton.... Ha elkezdjük végre "nem véresen komolyan venni magunkat" és mindazt, ami történik, talán egy pillanatra észrevesszük annak gyönyörűségét és szépségét, amit ÉLETNEK hívunk.

Mert.... ...Na de nézzétek végig és különösen 1:15-től:

David Icke:CSAK EGY MENET AZ ÉLET
"Life, It's JUST A RIDE"


Ahogy szoktam mindig mondani: bármi is történjen, az élet attól még szép és úgy csodálatos, ahogy van és ahogy kialakult bármikor is, bármi által is....
Mindennek oka van és minden okkal történik az életedben: jó is és rossz is. Csak most még nem érted...viszont idővel mindig kiderül..... 


Ha ezt felfogod, talán elérsz ahhoz a felismeréshez és mondhatjuk nyugodtan megvilágosodáshoz, amit sokszor hallunk Eckhart Tolle könyveiben, előadásaiban: egyszer csak megéljük a JELEN pillanat szépségét, észrevesszük a csodát és rájövünk, hogy nem létezik, sem múlt, sem jövő. Soha nem is létezett és nem is fog! Mindig csak jelen pillanat van.
Az az illúzió, amit mi lineáris időnek érzékelünk és el is hiszünk, tényleg a legnagyobb becsapás, aminek elménk kitesz bennünket. Ennek fényében megértjük, miről szól Dan Millman - Békés Harcos útja című csodálatos műve és elkezdjük élvezni és megélni ezt a hullámvasutat....


103 megjegyzés:

  1. Nagyon aranyos ez a kis filozófia. Tanuld meg élvezni az életet. Halljátok, afrikai éhezők, filléres gyógyszerek hiánya miatt mindenféle betegségben fiatalon meghalók? Halljátok, ázsiai gyerekmunkások, halljátok, világ bér- és adósság rabszolgái? Az élet szép, csak ti még nem vagytok azon a szinten, hogy ezt észrevegyétek, élvezzétek!

    Ha a világnak rossz a sorsa, akkor okkal rossz a sorsa, tehát kár ezen hőzöngeni és csodálkozni. Az ok Ti vagytok! Miattatok rossz a világ, mert Ti vagytok azok, akik ez miatt hőzöngenek, búslakodnak, miközben az élet just a ride… Egy rövid kis menet, ami mit sem számít, és mivel az egész csak egy illúzió, így végeredményben teljesen mindegy, hogy miféle nehézségekkel és veszedelmekkel találkozol a „ride” során! Ezek nem számítanak!

    A világ csak egy illúzió! Akkor tehát én is az vagyok, te is az vagy, mindannyian azok vagyunk! Minden, és mindenki illúzió!

    De várjunk csak! Ha így van, akkor mire fel akadunk fel olyasmiken, mint NWO, illuminátusok, a háttérhatalom, a globális gazdasági rendszer aljasságai? Mi végre rettegünk mindezektől? Hiszen mindez csak illúzió! Nem valóság, mert az illúzió egyértelműen nem a valóság, ettől az a neve, ami…

    Olyan ez, mint amikor az egyszeri pap simogatja elkeseredett, szerencsétlen sorsú, a földesúr által elnyomott nyája buksiját azzal, hogy „sebaj gyermekeim, noha idelent rabszolgák vagytok, tűrjétek csak jámbor módon, a mennyországban vár rátok az örök boldogság!” És ez a pap hetente kétszer a földesúrnál zabál két pofára…

    Vagy amikor ugyanő azt mondja, hogy a mennyek országában „az elsőkből lesznek az utolsók, utolsókból pediglen az elsők.” Hogy mi kell ehhez? Nos, annyi, hogy meghalj. Ne az itteni életedben reménykedj! Inkább higgy abban, hogy a halálod után van valami, ami boldoggá tehet! Just a ride! – Nem számít, az élet csak egy illúzió!

    Ennélfogva semmi nem számít! Higgy abban, hogy majd utána jobb lesz és amíg fel nem fordulsz, addig se törődj azzal, mi zajlik ebben az „illúzióban”! És hogy valójában mi van a halál után? Nos, a holtak már nem tudnak beszélni…

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem nem erre gondolt pontosan...
      Felvetésed helytálló, de csak ezen a szinten. A szintünkön.
      De attól még létezhet egyetemesebb igazság, ami életünket irányítja, áthatja.
      3d-s aggyal, felfogással nem is láthatjuk át mindezt. Ez így terveztetett.
      Ezért a Tudatosság az egyetlen lehetőség, hogy -ha már itt tartunk- felfogd, hogy ez csak egy menet, szépségeivel, fájdalmaival együtt.
      Még ha keresem is válaszokat, de egyben már biztos vagyok. Semmi sincs ok nélkül és minden egy végtelenül intelligens rendszer szerint működik.
      Bár sokszor ezt nehéz elfogadni...

      Törlés
    2. Ahhoz, hogy a gödörből kimásszunk, előbb fel kell ismernünk, hogy a mélyén vagyunk. Ezután fel kell egyenesedni és fölfelé tekinteni. Amíg lefelé ásunk, csak mindenkinek ártunk vele aki velünk együtt tanyázik a gödör mélyén.
      Az élet azért szar a gödör mélyén, mert még nem tanultuk meg a szeretet és igazság nevű tantárgyakat. Disznókként akarunk a palotában lakni.
      Aki itt olvasgat és ébredező, már nem sértődik meg a titulus miatt. Alvóknak és lefelé ásóknak pedig nem számít a véleménye...

      Törlés
    3. Abszolút egyetértek a dilemmáddal Hakapeszi. Ugyanakkor valahol ott rejtőzik a felszín alatt az a fajta boldogság, teljesség, béke és szeretet amiről a cikk (és a benne hivatkozottak) szól. Hogy a kettőt hogyan lehet összehozni? Kérdezz valaki nálam okosabbat! :) Viszont becsüljük meg a helyzetet, hogy legalább van lehetőségünk gondolkodni ezen. Nem úgy mint a harmadik világ éhező rabszolgáinak. Jóllakott rabszolgaként mégiscsak könnyebb valamivel. Ráadásul elvileg korszakváltunk... :) Majd kiderül.

      Törlés
    4. Just a ride. Egy új Galaktikus körmenet kezdődik? Ránk férne..., de nem biztos, hogy mindenkinek tetszeni fog az új menet. :)

      http://mazsolameseszoba.blogspot.hu/2013/01/galaktikus-szuperhullam-kozeledik.html

      Törlés
    5. Sziasztok
      Ez az első hozzászólásom pedig régóta rendszeres olvasója vagyok az oldalnak.
      Sok informáciot olvasok ami gondolkodásra késztet, persze nem biztos ezek 100%-ban mind helytálló adatok de...!Először is a szerkesztő és a hozzászólók munkáját szeretném megköszönni, ők akik érzik "tudják" valami nincs rendben körülöttünk! Aki pedig nem értette, hogy az: It's Just a Ride - Az élet csak egy menet miről szól valójában" Hakapeszi" jobb lenne ha valami politikai "ellenzéki" pályafutáson törné az agyát! Ott az a hely ahol nem kell elgondolkodni a dolgok helyesek vagy sem. Csak ellenezni! Az ilyenek miatt nem lesz változás. Lehet, hogy nincsennek sokan DE legalább agreszivak és hangosak! Többieknek sok sikert! Továbbra is lelkes olvasótok maradok! Üdv. Kuhn Zsolt.

      Törlés
    6. Mert az olyanok miatt aztán lesz változás, igaz? :D Te mit teszel annak érdekében, hogy legyen változás? Rendszeresen olvasol? :D És megtisztelnél azzal, ha kifejtenéd, hogy vajon hogyan lehet még értelmezni azt, amit a kedves blogger leírt, vagyis, hogy az élet csak egy illúzió és csak egy menet a hullámvasúton, illetve nem kellene halálosan komolyan venni magunkat. Nagyon érdekelne, hogy ebből milyen ezoterikus baromságot hozol majd ki az én logikus gondolatmenetem ellenében...

      Törlés
    7. Kedves Hakapeszi Maki!

      Egy szó: spiritualitás, ami a mai materialista világból már régen kiveszett. Nem kell ebben a dologban hinni, csak nyitottnak lenni rá, mert az ember észre se veszi és teljesen beszűkül a gondolkodásmódja. Én elfogadom a véleményed és tiszteletben tartom, de ha kérhetlek, ne degradáld le a másik véleményét. Ezen a ki mennyit tett dolgon lovagolni meg teljesen felesleges... Tévedés ne essék én sem értek egyet ezekkel a cikkekkel, de tájékozódási pontoknak jók, hogy az ember kialakíthassa a saját véleményét. Egyikünk sem ismeri a dolgoknak még a 0,000000000001%- át se, éppen ezért minden vélemény fontos és ne állítsuk már be magunkat mindent tudó embernek. Megmondóemberekből van éppen elég (lehet én is annak tűnök :))

      A legnagyobb tisztelettel,
      hunzol

      Törlés
    8. Makikám, te nagyon kíváncsivá tettél engem. Számonkérsz itt mindenkit, hogy mit tett kb. minden hozzászólásodban. Szóval jó lenne tudni, hogy te mit teszel a világért, hogy jobb legyen? Teszel te egyáltalán valamit, valaki/valami érdekében, vagy csak kritizálni tudsz?

      Fentebb említetted az afrikai éhezőket. Ő értük tettél már valamit? Vagy csak azért jutott eszedbe ez a téma, mert máshogy nem tudtál belekötni ebbe a cikkbe?

      Törlés
    9. Nekem nem kell tennem semmit, mert szerintem afelé halad az emberiség, amit bőven és régóta megérdemel. Nagy részben egyetértek azzal, hogy túl sok az ember, főleg az értelmetlen életű, ivadéktojó, tévébambuló, egy-gondolata-sincs statiszta, ezeket meg kell akadályozni a további szaporodásban. Azzal is egyetértek, hogy egy félmilliárdos lélekszámmal már mindenki számára utópisztikus körülményeket lehetne biztosítani és el lehetne kezdeni a transz-humanista és eugenikus filozófiák mentén egy valódi emberi faj megalapítását.

      Tehát nekem ezek a mostani folyamatok nagyon tetszenek, alig várom már a végkifejletet. És kíméljetek meg attól, hogy én is az áldozata leszek, igen, tudom. És? Kit érdekel? Egy nulla vagyok, haszontalan senki, mint ti, nem kár értem. Én legalább tisztában vagyok ezzel és a jövőre való tekintettel helyeslem azt, hogy egy felsőbbrendű emberfaj vegye át a mostani mocsadék emberutánzat helyét.

      Afrikából meg egy tök jó szafariparkot, vagy pihenőövezetet lehet majd csinálni ha egyszer végre kiüresedik.

      Remélem, kielégített ez a válasz...

      Törlés
    10. Úgy érzem most lehullott a lepel, legalábbis azt hiszem. Szerintem te egy nagyon depressziós ember lehetsz, vagy csak lusta vagy küzdeni. A lényeg az, hogy nincs tartásod, ezen kéne változtatni... Ha nem érzed magad hasznosnak, akkor tegyél érte, ahelyett, hogy itt osztod az észt.

      Törlés
    11. Bírom, amikor valaki hat mondat alapján, láthatatlanul felfesti egy másik ember kórképét. Tudod, ez kb. annyira hiteles dolog, mint ez a blog... Nem vagyok depressziós. Az depresszió, hogy felismerem a több milliárd adós- és bérrabszolga létezésének értelmetlenségét? Vagy hogy szerintem ezek a véglények mechanikusan ismétlődő, semmitmondó életet élnek és valójában nulla értékkel rendelkeznek és nulla valódi értéket állítanak elő, illetve fogyasztanak? Ha te ezt nem látod, két dolog lehetséges.

      1. Vagy nagyon ostoba vagy...
      2. Vagy csak nem akarsz szembesülni a valósággal.

      Illetve e kettő kombinációja. :D

      A tartásom köszöni szépen, remekül érzi magát. Te egyébként hasznos ember vagy? Miben? Mert dolgozni jársz és valami totál felesleges munkát végzel, vagy olyat, amit gépek is el tudnának végezni, esetleg rajtad kívül még minimum 100 millió ember? Nem vagy hasznos, a munkád az. Az meg nem te vagy. Te nem vagy. Igazából nem létezel. Érted, fontossági szempontból nézve. Kit érdekel, ha eltűnsz. Családtagjaidat, aztán azok is meghalnak és ennyi voltál, már csak emlékezetben sem maradsz meg. Te tudod ki volt és mit csinált az a családi elődöd aki mondjuk az 1700-as években élt? Élénken él a családi emlékezetben? Mert a legtöbb embernél elmondható, hogy nem. Vagyis ugyanennyi idő elteltével rád és az emlékedre is ez a sors vár.

      Nna, ennyire vagyunk mindannyian hasznosak és ennyire vagyunk pótolhatatlanok, illetve értékesek. :D

      Törlés
    12. Problémád gyökere az önismeret hiánya, miszerint magadat a mulandó, fizikai testtel azonosítod, ami születésnek és halálnak van kitéve.
      A fent leírt világnézeted és gondolataid 5 vagy 10 éves korodban még sehol sem voltak, életed folyamán szüntelen változnak, majd a test halálakor az elme a tartalmával együtt a semmibe vész. Miért vagy benne biztos tehát, hogy egy ennyire ingoványos elme-tákolmánnyal képes vagy az igazságot értelmezni?

      Gondolj bele milyen volt a világ (pontosabban a világod!) gyermekként, és milyen most. Azt hiszed a világ változott? :)

      A világról kialakított képed változékony, és ebben az ingoványban hiába keresel biztos pontot. A biztos pont ott van, ahol az állandóság. Figyeld magadban (gondolatokon és fogalmakon túl) az állandóságot, a jelenlét érzését, ami változatlan volt mindig, ami stabil és biztos, és ami előtt az egész világ változik. Kutasd Azt, mert ezen kívül az életben minden más valóban haszontalan és értelmetlen. Hogy hova vezet, azt nem adom a szádba. Fedezd fel magad, és választ kapsz mindenre.

      Törlés
    13. A világ valóban illúzió, csak nem mindegy hogy melyik szintről szemléli az, aki ezt kijelenti. A Nirvánából nézve jelen sötét korunk illúzió, valójában azonban Nirvána. A sötét kor szintjéről nézve viszont nagyon is valóságos, sötét kor.

      Törlés
  2. Barátom, mint már mondtam , aki rendelkezik a megfelelő szintetizáló képességgel, az már felismerhette, hogy a valóság ciklusokból, spirálokból, de elsősorban rezgésből épül fel, ami ráadásul a a TUDAT által formálható. A ciklus egy RÉSZe ezen életünk is, tehát ez csak egy menet.:)
    Halálosan komolyan pedig azért nem szabad venni, mert ezek alapján, a félelmekkel, gondokkal, és problémákkal teli gondolatokkal leterhelt TUDAT (sajnos tudattalanul), alacsony rezgéseivel ugyanilyen valóságot generál, nem kéne...:)
    Számodra úgy tűnik rossz hír, hogy egy olyan kozmikus ciklusba léptünk, amikor egyre inkább FÉNY derül ezen ismeretekre, akkor pedig a valóság is követni fogja ezt a változást...
    Tudod, csak ülünk ,oszt nem csinálunk semmit.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jól van, akkor te csak rezegjél tovább szépen csendben. :DDDDDD

      Törlés
    2. Nincs egyedul, mert en is vele rezgek es bizony szepen csendben.Ha kicsit te is elhalgatnal es figyelnel magadra, nem csak a beled taplalt programjaidat futtatnad, lehet te is megpendulnel.

      Törlés
    3. Maki kedves, Te nem a régi ismerősünk, Illuminati barátunk vagy véletlenül? :)

      Törlés
    4. Ezt meg sem hallottam...

      Törlés
  3. Maki, ott a pont! Ez legalább vicces poén volt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Melyik poénra gondolsz? Az afrikai nyomorgósra, vagy a halálvárósra? Az ilyen sötét lelkű embereket nem biztatni, hanem meggyógyítani kéne :)

      Törlés
    2. Nem sötét lelkű és nem is halálvárós, csupán eljutott arra a pontra, amiről a Biblia ír a Prédikátor könyve-ben.

      "Felette nagy hiábavalóság, azt mondja a prédikátor; felette nagy hiábavalóság! Minden hiábavalóság! Micsoda haszna van az embernek minden ő munkájában, melylyel munkálkodik a nap alatt? Egyik nemzetség elmegy, és a másik eljő; a föld pedig mindörökké megmarad..."

      Végigolvasva az egész fejezetet, Hapakeszi vidám kis cserkészfiúnak fog tűnni, aki fütyörészve és dalolva ugrálja körbe tavaszanyó bársony kezei által ezer-színbe öltöztetett, üde bimbóikat éppen nyitogató útszéli fákat. :D

      Törlés
  4. @Hakapeszi:

    Látom abban nincs vita köztünk, hogy a materialista paradigma végnapjait éli. Mindenképp pusztulni fog és mindannyian várjuk is. Az persze más kérdés, hogy arról elég eltérő nézeteink vannak, hogy mi kellene a helyébe lépjen. :) "transz-humanista és eugenikus filozófiák" Ezek nem pont újra az anyagba próbálják szorítani a lényeget? Cseréljük a fejszét baltára? :) Szerintem ugyanide vezetne, sőt még rosszabb lenne. Amit ma látunk az a materializmus keveréke némi szedett-vedett spiritualitással. Ehelyett jobb lenne az extra-materialista nézet? A jelenleg omladozó paradigmával szerinted nem az a baj, hogy túlságosan sokat épít a materializmusra? Inkább azt a maradék kis spiritualitást vegyük ki belőle? Szerintem a te "megoldásod" egy még nagyobb problémához vezetne. De szólj rám ha belemagyarázok valamit.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem tudom, honnan vetted, hogy szerintem a "materialista paradigma végnapjait éli". Bocs, de valamit nagyon félreérthettél. Tőlem nagyon messze van mindenféle spirituális, ezoterikus eszme, nem hiszek a lélekben, annak halhatatlanságában, sőt, egyáltalán nem hiszek semmiben. Levedlettem az illúziókat. Az összeset. Pőrén látom a világot olyannak, amilyen. Nehéz küzdelem volt ezt elérni, de azt hiszem, úgy 90%-ban már sikerült. Jó úton haladok. Mert csak így érdemes nézni ezt az egészet. Hit, vallás, hülye eszmék, stb. nélkül. Akkor Rájössz...

      Törlés
    2. Mire jövök rá? :)

      Elnézésedet kérem a gyanúsítgatásért de ez szerintem csak polgárpukkasztás a részedről. Ez akkora baromság, hogy nem gondolhatod komolyan. :) Bocs ha mégis és most pofátlan voltam. :)

      Nincs lélek? Azt tudod, hogy pl. tény hogy nincs az agyadnak ilyen központi helye, ahol összeérnek a különböző területek ingerei? Tehát pl. ha kapsz egy szelet sütit, akkor a nyálelválasztás beindulása mellett eszedbe jut, hogy a nagyid is ilyet csinált régen, meg hogy milyen finom volt. Esetleg még az is, hogy a múltkor boltból vettél és a köcsög pék nem magozta ki a meggyet neked meg letört a fogad a magtól. És még lehetne cifrázni... Lényeg, hogy ezek a dolgok az agyad különböző területeit aktiválják, amik közötti kapcsolatot a tudománynak eleddig nem sikerült kimutatni. Neked pedig mégis egységes egészként jelenik meg az elmédben. Maga a süti és az összes hozzá kapcsolódó emlék és gondolat. No hát ha nem az agy, akkor mi fogja ezeket össze? Az anyuka csak az oxitocin miatt szereti a babáját? Ha valami kezeléssel leviszed a hormonszintet nála, akkor elhidegül a babától? Aztán mi a helyzet az evolúcióval? Eddig kb. 121431-féleképpen cáfolták? Nem is folytatnám a sort... Neked erre a válaszod a színtiszta anyagelvűség? Mégegyszer bocs ha tévedek, de szerintem ezt te nem gondolod komolyan, csak meghökkenteni akarsz. Csak és kizárólagosan tudományos alapokon állva is teljesen tarthatatlan az elméleted. És akkor arról a fránya spiritualitásról még szó sem esett...

      Törlés
  5. Kezdjük ott, hogy a tudományban sem hiszek. Túl vaskalapos és túl sokszor tévedett már, illetve túl sok tévedését máig kötelező jelleggel taníttatja az iskolákban. Az evolúciót abban a formában egy logikai ellentmondásoktól és abszurd képtelenségektől nyüzsgő ostobaságnak gondolom. Isten létét is - mielőtt még bárki örvendezne vala, hogy ha nem evolúció, akkor biztos Isten. Hát nem. Nem tudjuk, nem tudhatjuk az igazságot ez ügyben és nem is fogjuk megtudni. Eleve kevés ehhez az ember.

    A lélek: Szerintem nincs lélek. Ha van, akkor hol van? Oké, ezt el szokták intézni annyival, hogy "ez milyen primitív kérdés", de most tényleg. Hol van a lélek? Hogyan működik, milyen a halmazállapota, miből tevődik össze, mi tartja egyben, hogyan létesít kimutatható kapcsolatot a testtel?

    Agymosásról feltételezem hallottál már. Amikor bizonyos anyagok szervezetbe juttatásával a kezelők kedve szerint manipulálhatják egy ember személyiségét. Kémiai anyagok adagolásával. Tehát? Olyankor hol a lélek? Miért lehetséges személyiségeket gyúrni, ha mindenkinek van egy saját, személyre szabott, őt magát meghatározó lelke? Ez akkor hová lesz? Kémiai anyagokkal el tudjuk űzni, el tudjuk nyomni? Egy ilyen fennkölt dolgot, ami az anyagi világtól teljesen független?

    De vannak spontán személyiség változások is. Pl. krízis, vagy agysérülés következtében. Ilyenkor mi a helyzet a lélekkel? Mondok mást: Amnézia. Illető teljesen elfelejti az egész addigi életét, sőt, új szokásokat vesz fel, ahogy szokták mondani: Más emberré válik. Akkor most másik lélek veszi át az előző helyét? És az előző hová megy és miért?

    A színtiszta anyagelvűséget pedig nem ebben a primitív háromdimenziós formában kell tudni elfogadni, sőt, egyáltalán nem kell elfogadni semmit. (..és nem, a lélek létezését nem bizonyítja a feltételezett extra dimenziók lehetősége, ugyanis először az tis bizonyítani kellene, illetve ezek után azt, hogy a multi-dimenziós lélek miért nem kimutatható legalább részben abban a háromdimenziós valóságunkban, amire legalább részben hatással van.) A körülöttünk létező teljes valóságot soha nem foghatjuk fel és érthetjük meg, kár ezen lamentálni. Viszont amit illúziók nélkül képesek vagyunk értelmezni, azt úgy is kellene kezelni. Tényszerűen, érzelmektől mentesen, célszerűen felépíteni egy jobb és élhetőbb világot, de ez nem megy a slepp eltakarítása nélkül. Ennek kell lennie a legfontosabb tennivalónak. Ha pusztán csak logikusan vizsgálod meg ezt a kijelentést, talán rájössz arra, hogy végtére is igazam van. Talán.

    Polgárpukkasztásról szó nincs. Miért baromság hit, mindenféle alantas célt szolgáló társadalmi programok nélkül élni? Miért baj, ha valaki úgy szemléli a világot, ahogyan az van és megnyilvánul?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Maki, bár nincs szükséged a bátorításomra, de szerintem tök jó és érdekes Úton vagy. Nagyon is logikus és válaszért ordító kérdéseid vannak, ami azt jelenti, hogy Te már jócskán kiemelkedtél az átlag, "négyfunkciós paraszt" (eszik-alszik-szarik-baszik) szintjéről. Ez mindenképpen pozitívum. Az hogy nem értesz egyet szinte semmilyen irányzattal, amibe bele akarnak sulykolni mindenkit, szintén egy jó dolog, ami megint csak azt bizonyítja, hogy gondolkodó ember vagy, egyéni, akit nem könnyű eltéríteni akármilyen manipulációval (melyekkel tele az életünk). Tetszik ahogy sem a vallás, sem a tudomány felé nem vagy elkötelezve - és ez azért tetszik mert szerintem is az igazság középen van - ha egyáltalán vesszük a fáradtságot keresni Azt. És abban is egyetértek veled, hogy a nagybetűs Igazságot ezzel a visszafojtott emberi "fejlesztéssel" nem igazán lehet elérni - ehhez jónéhány szintet meg kell lépni, jó néhány paradigmaváltáson át kell esni, és tényleg ahogy írod le kell vetni az illúzió rétegeket. Szóval bár én egész más úton járok mint Te, azért megértelek Téged, embertársam az embertelenségben. Csak ennyit akartam. :)

      Törlés
    2. Köszönöm, hogy végre valaki nem ellenségesen áll mindahhoz, amit leírok, sőt, még meg is próbálja érteni a mondandómat.

      Törlés
    3. Látod barátom, nem tudom eddig mennyire tetted, de elkezdtél jó kérdéseket feltenni, GONDOLKODNI. :)))

      Törlés
    4. Hapakeszi.

      Fogok egy elemlámpát, ami szüntelen világít. Eléje helyezek egy átlátszó diafilmet, és kivetítem a falra. A lámpa fényét nevezzük léleknek, tudatosságnak, szellemnek, Istennek, vagy aminek akarod.
      A diafilmen az elméd tartalma látható, a falon lévő kép pedig a külső világ, ami tulajdonképpen nem más, mint a diafilm (elmetartalmad) képe.

      A legtöbb ember azonosítja magát a testtel (jelen esetben a diafilmmel) és az elmetartalommal (ami a dián lévő kép), miközben elfelejtette hogy valódi Önmaga nem más, mint a fény (ami a jelenlét érzése, a tudatosság, a "vagyok").

      Vajon attól, hogy megrongálom, módosítom a diát, vagy manipulálom, vegyi anyagokat öntök rá, vagy akár letépem a felét, változik-e a fény?
      A dia bárhogyan változhat, ezáltal a falra kivetített kép is változhat, de a fényre ez nincsen hatással. A test meg is halhat (a diafilm el is porladhat), de a fényre ez nincsen hatással.

      Törlés
    5. Ike, tetszett ez a hasonlat, nagyon tetszett, köszi!

      Annyival színesíteném talán csak, hogy szerintem a legnagyszerűbb dolog az életben nem a diavetítő vizsgálata (ami a tudományos körökben elterjedt hiba), vagy a kivetített kép elemzése (ami pl. ezen az oldalon is veszélyes méreteket öltött :), hanem az az iránti nyomozás, hogy miért létezik egyáltalán elemlámpa fénye? miért tud korlátlanul világítani? honnan van a forrása, és hogyan csinálja? hogyan csinálja? hogyan és miért? :)

      Törlés
    6. A fény egy látható, tapasztalható, egyértelmű jelenség, amelynek létezését senki nem vitatja. A hasonlat azért rossz, mert ezzel kb. semmit nem magyaráztál meg. Gondolom, a személyiség változásokra akartál rávilágítani az elemlámpáddal, de közben kiégett az izzó. A megváltozott személyiségben hol van ugyanaz a fény? Meg egyébként is, a példád szerint tehát a lélek alapesetben egy teljesen egyforma valami, és csak úgy válik egyedivé, ha elé teszek egy emberi testet... De akkor nem a fény tulajdonságaival kellene rendelkeznie a testnek? mert te épp fordítva ecseteled: A fény olyan lesz, amilyen dolgot elé teszünk. Pedig hát nem. A dolog kap bizonyos színezetet a fény által. Eme gondolatmenetet követve: Az üres ember válik érző-gondolkodó emberré a lélek által. A lélek tulajdonságai tehát már eleve adottak, ami megint nem jó, mert egy ember természete a környezeti változóknak megfelelően fog változni a fejlődése során.

      A másik kérdés, hogy akkor mi van az állatokkal. Nekik nincs "fényük"? Ha van, ha nincs: Miért? Hogyan nyilvánul ez meg? Növények?

      És még valami: A fény sem egy örök állandó. Egyszer csak kialszik és nincs tovább, helyébe a sötétség lép. A fényt egy fekete lyuk nyomtalanul képes elnyelni. Ahogy a halál az emberi életet.

      Törlés
    7. @Hakapeszi:

      Megint csak azzal van "bajom", hogy ilyen kész elméleteket és kerek igazságot vársz. (Jó tudom, hogy nem várod csak vannak nyelvi korlátok.) A tudomány mint világkép semmivel sem több mint a vallás. Ha úgy áll neki az ember, hogy ezt és ezt sikerült bizonyítani; akkor ez és ez van. Pedig ez csak egy kényszeres társítás. Pl. ugye beszél erről sok mindenki, hogy minden rezgés (spirituális értelemben). Ehhez szeretik hozzákapcsolni a kvantumfizika egy-két tételét. Ilyeneket, hogy minden szilárdnak tűnő test térfogatának 99,99...99%-a légüres tér. És ahányszor fölfedeznek egy újabb részecskét a pontok helyére mindig be lehet írni pár újabb 9-est. Meg, hogy kísérletek során az elektronok néha anyagi részecskeként néha meg hullámként viselkednek. Aztán a minden EGY alapelvre szokták hozni azt a bizonyos helyhez nem kötöttség jelenségét. Ez mind érdekes meg jó addig amíg csak mint információt kezelik. Amint koncepciót is gyártanak belőle ott van a hiba. Ez nem jelent bizonyítékot, ez csak egy utalás, hogy lehet hogy így van. Teljesen egyetértek abban, hogy az emberi elme befogadóképességén jelenleg túlmegy a világmindenség megértése, de ez nem azt jelenti, hogy nem is kell próbálni. :)

      A lélek kérdése meg a felsőbb dimenziók: Sötét energia meg sötét anyag. Gondolom hallottál róluk. Aztán ott van az is, hogy a DNS-ednek mindössze 4-5%-a csinálja azt, amit az iskolában tanítanak a DNS funkciójáról. Vagyis 4-5% tárolja a fizikai tested kiépüléséhez szükséges információt. 96%-ot nagyvonalúan hulladéknak titulál a tudomány. Ugyanez a 96-4 arány van a fizikai anyag és a sötét anyag között. Persze ez sem bizonyíték, és nem is szabad ennyire alapozva új világképet alkotni. De azért egy újabb kis útjelzőtáblának megfelel. "Lehet, hogy erre megéri menni."

      Ennél többet várni a dologtól nem kell szerintem. Azt érdemes szem előtt tartanod, hogy ne bizonyítékokat várj. Mivel számtalan jelenség valódi magyarázata olyan bonyolult, hogy csak időpazarlás lenne. Helyette inkább vezesd be, hogy mindennek adsz esélyt, amit nem tudsz cáfolni. És időről időre vizsgáld felül. Semmiben sem kell hinni, csak tudni érdemes, azt meg tanulás által tudsz. Persze ez csak tanács, vélemény. Kezeld is úgy. :)

      Törlés
    8. Kis pontosítás a nonlokalitáshoz, túl nagyvonalúan vetettem oda:

      http://nem2.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=1083365#axzz2HJuksRmT

      http://www.idokep.hu/hirek/a-fenynel-is-gyorsabban

      Törlés
    9. A tudatosság Egy, de megszámlálhatatlan alakban jelenik meg. A te "jelenlét érzésed" és az én "jelenlét érzésem" ugyanaz, például a reggeli ébredéskor az első pár másodpercben csak a tiszta jelenlét érzése van mindkettőnknek, a "tiszta Vagyok"... amíg az elmébe nem kezdenek el beáramlani a gondolatok és képzetek, megteremtvén az "ez vagyok" és "az vagyok"-ot. Innentől jön a különbözőség, a "te és én".

      A beáramló gondolatok a múltbéli kondicionáltságból táplálkoznak, és nem a tieid, csupán annyi a közöd hozzá, mint a nevedhez, melyet szintén nem te adtál magadnak, ezért megkérdőjelezhetők, hogy fedik-e az igazságot. Tulajdonképpen SEMMID sincs a jelenlét érzéseden kívül, azon kívül hogy tudod, hogy VAGY, ez az egyetlen dolog amit nem tanultál, nem kell másokra támaszkodnod ahhoz, hogy ezt tudd, az Egyetlen bizonyíték önmagad számára, hogy valójában létezel.
      Bármi mást szemlélsz a 3 dimenziós világban, beleértve a testedet is, azt már az elme felfogásán és szűrőin keresztül tapasztalod.

      A személyiség változások számomra érdektelenek. Mulandóak és tünékenyek, én pedig a változatlat kutatom, amit nem találhatok meg elmén keresztül, csupán intuitíven érzékelhetek, gondolatok és fogalomalkotástól mentesen.

      Mi van az állatokkal, növényekkel? Emeljük a tétet. Miért nem inkább az egész univerzummal? Minden ami megjelenik, a tudatosságban jelenik meg, valójában nem is jelenhet meg kívüle semmi, hiszen bármi amit látsz magad előtt, bárhova nézel, valakinek a számára jelenik meg. Kutasd azt, aki megelőz minden megjelenést, aki a gondolatok fátylán túl állandóan jelen van, akinek OTT kell lennie ahhoz, hogy előtte bármi is megjelenhessen.
      Választ fogsz kapni arra is, mi van a "lámpaoltáson túl", de ha én mondanám az megint csak instant válasz lenne.

      Törlés
  6. Ja még azt akartam, hogy talán szintén érdemes elgondolkodnod azon, hogy "igazságmérő-műszernek" a saját érzékelő és felfogóképességed teszed meg. Holott te magad is úgy gondolod, hogy ez kevés a teljes igazság felfogásához. Nyilván abból nem tudsz következtetéseket levonni amit nem tudsz fölfogni és érzékelni, de ezek alapján elvetni valamit semmivel sem jobb; mint ugyanilyen megalapozatlanul elhinni valamit. Egyszerűbben: ha valamit nem látsz, attól még nem biztos, hogy nem is létezik.

    VálaszTörlés
  7. Ami az érdekes, hogy mind Hakapeszi Makinak, mind Ikelynek igaza van! Hakapeszinek azért, mert amig a lélek anyagba van száműzve, addig az emberek túlnyomó többségénél az anyagi világ szempontjai fognak érvényesülni: a túlélés, akár megalkuvás és kicsinyesség árán is. Természetes, hogy az olyan utolsó mohikánok, mint Hakapeszi, megcsömörlöttek az anyag lélek felett aratott győzelme láttán! Ikelynek azért, mert ő még hisz abban, hogy a lélek képes talpra állni és legyőzni az anyagot! Bármit is hiszel, igazad van! Hakapeszi most azt mondaná, hogy ő már semmiben sem hisz, de az igazság az, hogy tulajdonképpen már feladta és ezért hisz abban, hogy elvesztettük a háborút. Ikely viszont még hisz a győzelemben, a többség ellenében is! És hogy miben hiszek én??? Az olyan emberekben, mint Hakapeszi és Ikely - a ying és a yang. A Hakapeszikre nagy szükség van, hiszen ráébresztenek bennünket a manipulációkra (mint a fenti cikk: a "don't worry, be happy" tipusú átverésekre) és arra, hogy esetleg nem teszünk eleget azért, hogy a lélek győzedelmeskedjen az anyag fölött! Emlékszem, gyermekkoromban hihetetlenül élveztem olvasni Karl May és J.F.Cooper vadnyugati történeteit - mint ahogyan a kisgyerek élvezi meghallgatni a jó győzelméről szóló meséket, ugyanúgy a tinédzser is kedvét leli olyan példaképekben, mint az amerikai indiánok, akik halálmegvető bátorsággal tűrték a kinzásokat a kinzócölöphöz kötözve: átdalolták magukat a halálba, figyelmen kivül hagyva a testükre mért csapásokat. Az amerikai indiánok hittek az anyag és lélek olyan fokú egységében, ami ma is ránkférne... Szerintük a fehér ember nem ismeri fel, hogy ő maga is az élet szövetének része! Ha kárositja a természetet, akkor saját magát kárositja! Viselkedésével a fehér ember olyan, mintha a saját ágyába vizelne... Ikelyben még megmaradt ez a fajta gyermeki hit a jóban, ami Hakapesziben már rég elveszett... Ez azért sajnálatos, mert Hakapeszi képes a gondolkodásra, messze nem olyan mint azok a hétköznapi látens luciferánus, anyagelvű biorobotok, akik az utcán szaladgálnak! Amire kiváncsi vagyok az az, hogy Ikely miként gondolja a lélek anyag fölötti győzelmének megvalósitását? Ugyanis Hakapeszinek abban igaza van, hogy sem ez a "don't worry, be happy" tipusú new age duma, sem pedig a "ha megütik a jobb orcádat, tartsd oda a balt is" tipusú hamisitása a jézusi tancsoknak nem fog működni! Különösen ez utóbbin Lucifer jókat szokott röhögni, rendszerint a saját rafináltságát látva az elfogadásban. Az én véleményem az, hogy a lélekbe vetett hitünknek anyagi tanujelét kell adnunk, legalábbis addig, amig lelkünk az anyagba van ágyazva. Ahhoz, hogy a lelkünk diadalmaskodjon az anyagi akadályok felett, anyagi áldozatokat kell hoznunk! Ha hiszünk abban, hogy a lélek örök, akkor nem szabad félnünk a haláltól, amikor a szabadság a tét! Sajnos korunkban ez már "divatjamúlt", ami a menő az az, hogy lemondjunk a szabadságról a biztonság érdekében! Egy szó mint száz, bármilyen nehézség is történjék a világban, azt képesek leszünk legyőzni, ha valóban hiszünk a lélekben, nemcsak papiron, nemcsak elméletben, hanem akár anyagi sikon is tanujelét adva. A fenti cikknek szerintem van egy apró tanulsága, amit még Hakapeszi sem vitatna: amennyiben igaz, hogy az élet csak egy illuzió, akkor őseinkhez hiven nem kell félnünk azt kockára tenni az elnyomás és a tömegbutitás ellen folytatott harc során! Ami különös az az, hogy pont ez az apró, de fontos tanulság maradt ki a fenti cikkből, talán nem véletlenül... Még egy dolog: kérném Hakapeszit és Ikelyt, hogy irjanak nekem a zlradvanszky@yahoo.com e-mail cimre, mert szivesen megszerveznék egy személyes találkozót is hármasban - valószinűleg jót beszélgetnénk, és az álláspontjainkat is tudnánk közeliteni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem kell győzz az anyag felett, ez nem egy harc - bár bizonyos értelemben annak tűnhet. Azért vagy itt, benne, hogy tapasztalj ÁL-tala, de az anyag nem az ellenséged, hanem az eszközöd, az ÁL-ruhád. Hisz miért hozta létre a Fény (Tudat, Lélek, Isten, Forrás, Abszolút - ahogy tetszik) az "anyagot", ha nem azért, hogy használja valamire? Előre szólok, ne csodálkozz, ha Ikely nem, vagy nem úgy fogja megválaszolni a "miként gondolja a lélek anyag fölötti győzelmének megvalósitását?" kérdést, ahogy számítasz rá. :)

      De amúgy igazad van abban, hogy igaza van mindenkinek (a saját szemszögéből). :)

      Törlés
    2. Kedves Mazsola!

      Ha most az anyag, nem az ellenségünk, akkor mi? Veszem például az emberi testet, mint anyagot. Csak egy pillanatra gondold végig: mit akar a tested és mit a lelked? Az elméd mindig a "rosszat" akarja, a lelked viszont a "jót". De ha az elméddel irányítod magad, azt aki vagy, már ellensége vagy önmagadnak. Abban viszont igazad van, hogy általa tapasztalunk. Mindannyian spirituális szellemi lények vagyunk és nem emberek, csupán emberekként élünk itt, ezen a bolygón, ahogy ezt David Icke is mondja az előadásának az első részében.

      Tudom, hogy sokan most azt gondoljátok rólam, mekkora marhaságot mond ez az Atlantis nevezetű személy, de ez így van. És nem azért van így, mert én mondom. Mert az igazság nem hit kérdése, ez akkor is VAN attól függetlenül, hogy elhiszi az egyén vagy sem. Először én sem értettem hogy is van ez. Egy évvel ezelőtt tudtam meg, hogy nem ember vagyok, csupán emberként nyilvánulok meg. Nem értettem, hogyan lehetséges ez? Aztán megértettem, hogy mi is az a lélek, az a lélek, lelkek, melyek mi magunk vagyunk. Lelkek vagyunk, akik bizonyos fizikai formákba költöznek, hogy tapasztaljanak, és mi most emberekként nyilvánulunk meg. De mindnyájan voltunk már ásványok, növények, állatok és emberek. Korábban. Ekkor megértettem, hogy valóban nem emberek vagyunk (csak most élünk emberi testben), mert ha a testünk uralná a lelkünket, nem igazán tudnánk más formát felvenni. De lélekként, spirituális szellemi lényként, bármilyen formát felvehetünk.
      Stephenie Meyer - A burok, nem olvastam a könyvet, idén lesz a mozikban (Amerikában legalábbis március végén), csupán a link: http://filmtrailer.hu/film/a-burok-magyar-elozetessel/
      Nehogy azt gondoljátok, hogy a vámpír-sztorikkal akart befutni. Ő is a rendszer része, a rendszeré, ami még uralkodik felettünk.


      Szép estét Mindenkinek!

      Atlantis753

      Törlés
    3. GorcsevIvan

      A helyzet az, hogy ismerem azt az állapotot, amit Hapakeszi érez. Átmentem rajta, és utólag úgy találom, hogy szükségszerű volt, mert amikor már 1000 úton indulván sem jut el az ember ahhoz, amit keres, akkor végső elkeseredettségében feladja.
      Ez ugyan a kínosabb, fájdalmasabb út, de sokan erre vetődnek. A feladásom a halálhoz hasonlított. Én, vagy amit akkor "én"-nek gondoltam, egy éjszaka egy padon ücsörögve meghalt. Megérintett az elmúlás, tudom milyen, így együtt érzek Hapakeszivel.
      Azonban a feladás pillanatában elöntött egy végtelen megnyugvás és békesség is, egyszerűen lement rólam minden teher és nyomás. Nem tudom meddig tartott, és talán soha nem éreztem olyat, mintha haza értem volna. Akkor és ott megértettem, hogy ez a valódi természetem, de a külső világban való keresés-kutatás, és az elmémben állandóan cikázó gondolatok és hangok annyira lekötöttek, hogy egyszerűen nem láttam tisztán azt, ami mindvégig ott volt.

      Szóval, ilyen formán nem is különbözünk Makival, mindketten feladtuk, és ez az első lépcsőfok, de látod, ez nem egy betanult út vagy vallás volt, nem akarattal szenvedtem annyira, hogy a végén már a halált kívánjam.

      Ha az ember egyszer belép önmaga szentélyébe és megnyugvásra lel, abbamarad a külső világban való kutakodás, mert tudja hogy ott már 1000X járt, és nem talált semmit, vagy amiről azt gondolta hogy megtalálta az igazságot, később az is hamisnak és ingoványosnak bizonyult. Látja hogy minden változékony, mulandó, alakok-formák jönnek és távoznak, saját gondolatai szintúgy változékonyak, elemek születnek-pusztulnak, de az egyetlen kincse, saját önvalója állandó, változatlan. Ebben a változatlan jelenlét érzésben (tudatosságban) tűnnek fel a tárgyak és az objektumok, minden ami látható, tehát a tudatosságban, amely tudatában van önmaga létezésének, jelenik meg az anyag, a világ.
      Az anyagot a tudatosság felett állónak képzelni olyan, mint amikor az árnyék azt gondolja, hogy felette áll a testnek, aminek ő csupán árnyéka :)

      Értsd meg mélyen, hogy bármi megjelenik a világban, legyen az gondolat, érzelem, vagy tárgy... neked, mint a tudatosságnak meg kell előznöd azt. Neked már ott kell lenned ahhoz, hogy számodra az a dolog megjelenhessen.

      Látod mit írtál?
      "...bármilyen nehézség is történjék a világban, azt képesek leszünk legyőzni, ha valóban hiszünk a lélekben..."
      Hiszel a lélekben. Hiszel az anyagban. DE KI AZ, AKI hisz?
      A lélekre mint tárgyra rámutattál, az anyagra mint tárgyra rámutattál, de ki az alanyiság, AKI mutat?

      Ami történik, az nem más, mint a nézőpont áttolódása, a személyes "én"-ről az egyetemesre. Ne higgy bennem, mert jelenségszinten csupán egy forma vagyok a tudatosságodban, ami néha felbukkan, és írogat valamit, majd eltűnik, valódi önmagamban pedig ugyanaz "VAGYOK" mint te magad. Már fentebb írtam, és hiszed vagy sem, de a tiszta jelenlét érzésünk ugyanaz, mert valójában nem két ugyanolyan, hanem, EGY, és ugyanaz, csupán két objektumon keresztül történő megtapasztalás.

      Időzz a jelenlétben, a tiszta "vagyok" érzésben, hagyjad a gondolatokat jönni-menni, hagyjad a világban történő eseményeket jönni-menni, ne akaszkodj beléjük, hagyj el minden elgondolást, tudományt, vallást, mert a "Vagyok" a kapu. Ismerd meg valódi önmagadat, és fel fog tárulkozni számodra a világ működése. De amíg elgondolásokkal tömöd az elmét a világ működéséről, addig nem tud beáramlani a valóság, mert elfoglalja helyét a hamisság.

      Az útról írtam, amit bejártam. Nem igazságként, hanem történésként.

      Törlés
    4. Szerintem kissé túlkomplikáltad ezt a dolgot Ati. :)

      "Ha most az anyag, nem az ellenségünk, akkor mi?"
      Én nem keresek ellenséget, megtalál az így is épp elég. :)
      Nincs ellenség, minden ami VAN az szükséges, vagyis célja van a létezésének.

      "mit akar a tested és mit a lelked?"
      Nem biztos, hogy ilyen kardinálisan húzni kell ide választó vonalat. A test, mint fizikai megnyílvánulás, az anyagi összetevői miatt energiaminimumra törekvő elem, addig van életben, amíg Te életben tartod (itt most mindegy, hogy tudatosan, tudatlanul, vagy külső behatás idejéig). Nem akar az a szerencsétlen test semmit, rosszat meg pláne, csak visszakéredzkedni az anyagi összetevőire, mert erre van programja. Neked viszont - mint léleknek - arra van programod, és képességed, hogy éltesd és mozgasd ezt a néhány milliónyi illúzió energia részecskét, te vagy a fény ebben a diavetítőben.

      "Az elméd mindig a "rosszat" akarja, a lelked viszont a "jót".
      Az elme sem akar rosszat, csak programként teszi a dolgát - dolgozik folyamatosan. A Te dolgod, hogy urald, és arra használd, amire kell.

      "De mindnyájan voltunk már ásványok, növények, állatok és emberek."
      Ezt azért nem jelenteném ki ennyire magabiztosan, ugyanis én például még véletlenül sem emlékszem, hogy valaha is lettem volna ásvány. :)
      Szerintem a Teremtés nem ilyen lineárisan működik, hogy mindenki ásványként kezdi, aztán lépeget felfelé. Szerintem a Forrás létrehoz ilyen és olyan szintű létezőket egyszerre is akár, s ezek teszik a dolgukat - de az mondjuk nagyon is valószínű, hogy van átjárás szintek között, csak szerintem ez egy bizonyos szint fölött lehetséges kizárólag. Ugyanis nehéz elképzelnem, hogy mondjuk egy növény minden életével egyre ügyesebb és mozgékonyabb lesz, aztán egyszer csak leszületik állatnak, mert már nagyon vágyott erre. :) Sőt azt is nehéz elképzelnem, hogy egy növény "lelke" képes gondolkodni halála után és újra leszületni növénynek, mert még kell 42 növény élet az állati szint eléréséhez. Nem, ez nem egy számítógépes játék. Játék, de mégsem ilyen számokban kifejezhető szabályokkal. Szerintem az "éntudat", a "vagyok" legalsó lehetséges szintje az az emberi szint. Nekünk adatik meg az a lehetőség, hogy a halálnak nevezett küszöb átlépésekor fenntartsuk azt a tudati örvényt, amit életünk során generáltunk, kialakítottunk - ha megfelelő összhang alakult ki a lélek, az elme és a test között - , és ekkor és csakis ekkor válik lehetségessé az átlépés, megmaradva tudatnak, vagy akár testben lévő tudatnak. Minden más esetben a lény feloldódik a Forrásban, a testi rész megy vissza anyagnak, a lelki rész is megy vissza a Forrásba, hogy másképp, máshol megszülethessen (de nem saját maga választotta módon, mert ekkor már Gipsz Jakab nem létezik). Nincs automatizmus! Nincs automata bekerülés a mennyországba! Ezért meg kell dolgozni, keményen, olyan szintre emelni a tudatosságot, vagy belső lelki tudást, hogy képes legyél test nélkül is fenntartani azt.

      "lélekként, spirituális szellemi lényként, bármilyen formát felvehetünk"
      Szerintem ez sem így van, mert erre csak az Isten képes. Nekünk jelenleg van ez a nagyon fontos realitás, ebbe lettünk teremtve, ebben van dolgunk, nem ugrálhatsz ki-be ilyen-olyan létezőként. Feladatod van itt és most. Ha nem sikerül, semmi gond, mész vissza a levesbe (itt tényleg nincs pazarlás! :)) ha sikerül, akkor beszélhetünk arról, hogy létrejött egy új társteremtő, Isten nagy örömére, mert szerintem ez az egyik nagy célja a teremtésnek: megosztani azt ami jó, amit Ő tud. De hogy ez a társteremtői szint mire képes, azt én nem tudom, vélhetően valódi teremtésre: azaz Semmiből Valamit alkotni. Erre mi még nem vagyunk képesek.

      Igencsak az elején járunk még az útnak, rengeteg tévúttal körülvéve, de ennek így kell lennie. Nem mondom, hogy ez így van amit mondok, ez az igazság és kész, és azt sem bánom ha valakinek más nézete van, mert tudom, hogy ennek a látszólagos különbözőségeinknek is célja van az Életben. :)

      Törlés
    5. Attól, hogy nem emlékszel rá, még nem biztos, hogy nem voltál az. Isten úgy teremtett mindent, beleértve minket is, hogy számtalan fizikai formában megtapasztalhassuk a világot.
      Nem kell így lennie, hogy az elején járjunk az útnak. Nagyon nem kellene így lennie. Nekünk is már azon a szinten kellene lennünk, mint űrtestvéreinknek.

      Törlés
  8. Maki, a fentebbire válaszolva:
    Nem tagadom, hogy igazad lenne, de ilyen felfogással nem tudnék élni huzamosabb ideig...így akármit is felesleges csinálnod, mert úgy is értelmetlen... Ennek tudatában, te miért élsz még? Remélem nem sértődsz meg, de a logikádat követve: tök fölösleges, hogy létezel, ezt el is fogadtad. Vagy te is reménykedsz abban, hogy nincs igazad?

    VálaszTörlés
  9. Bocsi mindenkitől, ez most nem igazán idevágó téma.DE ha valaki érintett, vagy a családjában, környezetében, feltétlen szóljon nekik. Kásler Árpád hadat üzent a bankoknak, az igazságtalan rendszerük ellen, kérlek, írjátok alá, ill terjesszétek.Köszi

    http://kaslerarpad.hu/

    ui. csak sokan tudunk, azaz egységben érvéneyülni

    VálaszTörlés
  10. Ha nem bánjátok, ezeket az ezoterikus, van lélek-nincs lélek, változás kora, nyisd ki a tudatod, stb. fejtegetéseket a továbbiakban a magam részéről hanyagolnám.

    Tényleg annyira távol esik ez a téma az érdeklődési körömtől és befogadó készségemtől, hogy mindent leírt betűt elvesztegetett időnek gondolok. Bocs, ha ezzel bárkit megsértek netán - bár nem hiszem, én is csak one in a million vagyok -, de valóban ennyire nem érdekel a téma.

    Ha szóba kerül az NWO és egyéb, ehhez kapcsolódó kézzelfogható téma, akkor ismét jelentkezem.

    VálaszTörlés
  11. Nos GorcsevIvan, a 3 tagú találkozó éppen tűnőben látszik :)
    Ráadásul még ha találkoznánk is, akkor sem tudnék neked vinni egy dobozt, amire rá van írva hogy "ez az igazság", és azt átadni hogy hazavihesd. Igazából semmit nem tudnék adni neked, amid már nincsen meg.

    VálaszTörlés
  12. Semmi gond, megszoktam már. Nem az első eset, hogy visszautasitják egy a "hasonszőrűek" találkozójának megszervezésére irányuló kisérletemet (PirosPirula már szintén "kikosarazott"). A válaszodat viszont köszönöm. Egy fontos észrevételem viszont maradt: valaki emlitette it, hogy azért vagyunk itt, hogy "tapasztaljunk" ("emelkedett" körökben ezt szemlélődés-ként is szokták becézni). Mindegy, hogy minek nevezzük, szerintem az emberi lét ilyetén értelmezése nem más mint a gyávaság elrejtése az ideológia álarca mögé. Silány az az emberi lét, melynek egyedüli célja csupán a tapasztalás, a szemlélődés, a "don't worry, be happy"! Őseink könnyei és vére árán megszerzett drága szabadságot, függetlenséget és önrendelkezési jogot taposunk a sárba azzal, hogy ideológiák mögé rejtőzünk! És ezzel egyáltalán nem azt vitatom, hogy érdemes volt őseinknek áldozatokat hozniuk - csupán valószinűleg nem értünk volt érdemes meghozniuk azt az áldozatot! Képzeljük csak el - mit szólnának Ők látván a konkretizálódást nélkülöző szemlélődésünket, filozofálgatásunkat?! Mond meg nekem Ikely, melyik élet az értékesebb? Az amelyik megért 80 évet miközben megalkudott, ügyeskedett, kicsinyeskedett, ne adj isten a kommunizmus besúgója volt? Vagy esetleg az, aki rövid ideig élt, de bátran, igaz emberként halt meg a diktatúra fenyegetésének fittyet hányva? Az élet célja szerintem nem az, hogy egyszerűen tapasztaljon! Annál sokkal több - mindegyikünk arra kell törekedjen, hogy méltóképpen képviselje a fényt. Azonban az önnállóan "szemlélődő", "tapasztaló" sok kis parázs soha nem fog a ragadozókat magától távoltartó, mindent bevilágitó, és minden rászorulót melegen tartó tábortűzzé dagadni! Lehetünk bármilyen okosak, ügyesek, felvilágosultak, a FÉLVE EGYEDÜL soha nem veheti fel a versenyt a BÁTRAN EGYÜTTEL! Hát ezért szoktam én ilyen "idejétmúlt" ötletekkel előállni, mint találkozzunk, meg beszélgessünk...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az elet celja(most mar egyre biztosabb vagyok benne)nem az hogy barmilyen izmus-ert vagy ideologa-ert meghaljon barki is.Mondhatni ez mar divatjamult, de lehetne ezt meg ragozni tovabb is.A BATRAN EGGYUTTEL + vigyazz nagyon mert a "bator"tomeget nehez kordaban tartani, foleg akkor ha attol lett bator hogy tomegben van.Magam reszerol ezert nem tetszik a csoportosulasi otlet.Osszefoglalva, az osszes lazadas, forradalom amik BARMILYEN magasztos eszmeert tortek ki, ugyan igy kezdottek es nem vezettek sehova.En most a batran egyeduli stadiumot szeretnem megtapasztalni,(az sem lesz egy konnyu menet),a batran eggyuttet mar ismerem.

      Törlés
    2. GorcsevIvan!
      Beszéljünk először, ahogy te fogalmaztál: "Őseink könnyei és vére árán megszerzett drága szabadságot, függetlenséget és önrendelkezési jogot..."-ról.

      Feltételezem, hogy ezt az emberre, mint fizikai lényre érted, aki szabad, aki független és önrendelkezési joga van. Vizsgáljuk meg ezt a "lényt" közelebbről, mert kérdések sorozatát veti fel-e három jellemző, amivel illeted.

      Kikérték-e a véleményedet a születésedről, vagyis hogy meg akarsz-e születni?
      Kikérték-e a véleményedet, hogy fiúként, vagy lányként akarsz a világban megjelenni, hogy egészségesen, netán betegen, hogy milyen szemszínnel, milyen helyen, és pláne melyik időben?
      Választhatott-e ez a test/szervezet családot magának?

      ... most ugorjunk egy nagyot!
      Végéhez közeledve megválaszthatja-e ez a szervezet elmúlásának időpontját?
      A válasz mindenre, NEM.

      De hát miféle szabadság ez? Miféle függetlenség?.. és pláne, hol ebben az önrendelkező jog? Ha ezt valaki alaposan végiggondolja, és érzi hogy kicsúszik a talaj, azt szokta felelni utolsó mentsvárként:
      "de én most felnőttként azt csinálok, amit akarok, szabad akaratom van"

      Én meg azt mondom hogy minden cselekedet félelemből vagy vágyból születik, és gyökere a kondicionálásban van. Bármit teszel, azt visszagöngyölítheted, hogy megvizsgálhasd a kiindulási pontot. Még amikor megajándékozol valakit, akkor is a vágy hajt, hogy örömet okozz a másiknak.

      Tehát látod, nem tulajdonítok függetlenséget, sem önrendelkezést a testnek, ami jön, időzik egy darabig, majd eltűnik. Hogyan válaszoljak akkor ezek után arra, hogy melyik élet az értékesebb? Vajon amikor ebédhez készülsz, a szék, vagy az asztal tesz nagyobb szolgálatot, hogy kényelmesen ehess?

      Az az értékes, ami valójában vagy, túl a fizikai testen, túl a gondolatokon. Te AZ vagy, aki tapasztalja (alanyként) a világot (mint tárgyakat), AKI megelőzi a megjelenéseket, számodra jelenik meg a világ. A tudatosság vagy, ami ha visszahúzódik, a test hullaként rogy össze, mert a test tudatosság nélkül csak egy hulla, ami pillanatok alatt oszlásnak indul.

      Azt írtad: "...mindegyikünk arra kell törekedjen, hogy méltóképpen képviselje a fényt."

      Ezt most a fizikai test-elme szintjéről írod, de mi lenne ha eleve FÉNY-ként ismernéd magad? Akkor törekednél-e akármire? Hol lenne akkor az, aki törekszik?
      A FÉNY-nek nincsen szüksége támaszra, vagy arra, hogy méltóan képviseljék, egyáltalán képviseletre sincsen szüksége.

      Ha születésed előtt és halálod után is ugyanaz vagy, (nevezheted fénynek, léleknek, megnyilvánulatlannak, vagy akár materialistaként Semminek is) akkor mire való bármilyen cél, ami csupán a testi megnyilvánulás A pontból B-be való törekvésére korlátozódik? :|

      Törlés
    3. Ezek számomra is elfogadható gondolatok, de azért óva intenék mindenkit attól, hogy saját magát azonosítsa a Forrással. Abból vagyunk ugyan, de nem vagyunk azonosak Vele. A vízcsepp sem azonos az óceánnal, csak ugyanabból VAN. Az a bizonyos "alany" aki figyel, aki állandó, aki a "vagyok" érzése, azok mi vagyunk a teremtmények, nem a Forrás (Isten, Teremtő). Teremtő és teremtmény között különbséget kell tenni, mert másképp nem értelmezhető az egésznek a célja. No de mi lehet a Teremtés célja? Az, hogy időnként tegyünk egy kört, és állandóan visszatérjünk a Határtalan Forrásba, az Állandóba? Vagy az, hogy a Teremtő átadhassa a tudását, és megmutasson mindent játékosan, humorosan, mert Ő ilyen? Ez utóbbi esetben nem a visszatérés, azaz a feloldódás a Változatlanban az elsődleges cél, hanem a teremtmény mivolt fenntartása, ameddig ezt szeretnénk, átlépve határokat, fejlődve és tanulva, testben, vagy anélkül. Szerintem inkább ez az Isten célja. Nem elkülönülve, hanem Vele, Általa, és Érte.

      Törlés
  13. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  14. Nekem ezzel kapcsolatban mindig az a kérdés jön elő:
    (és igen a kicsiny 3d-ből kiindulva ,,mert amint fent úgy lent")
    Hogy ha ISTEN,vagy a VÉGTELEN TUDAT EGY, akkor nem magányos önmagéban egyedül?

    Inkább úgy képzelem el ezt a végtelen tudatosságot mint egy multi-dimenzionális kertet ahol együtt egyként békében és szeretetben vagyunk olyan Egységtudattal ami már felismeri hogy Egyek vagyunk de nem "Egyedül"
    És ha már itt tartunk ezt a kertet nem egy "Semmi, és "forma" "nélküli fény massza"-ként képzelem el Hanem egy "Szép fény-kertnek"..

    Lehet én vagyok túl szentimentális, de intuitív ezt már régóta így érzem..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "Hogy ha ISTEN,vagy a VÉGTELEN TUDAT EGY, akkor nem magányos önmagéban egyedül?"

      Nem, ezért teremtett világot, és benne minket, és igyekszik megtanítani, és megmutatni mindenre amit tud. A kérdés az figyelünk-e? Legalábbis szerintem.

      Törlés
    2. A gondolatok nem képesek felfogni az egységet, mert a kettősségből (kétségből) merítkeznek :)

      Zsolt.. ahol EGY VAN, ott nincsen kettősség. Nincs "AZ", aki érez (te Istennek hívtad) és "az", amit érez (magány).

      Ez már kettő :) Az Egység TELJES, kettősségtől mentes.

      Te unatkozol mély-alvásban? Amikor tudatában sem vagy önmagadnak?
      Pedig van hogy órák hosszat ebben az állapotban vagy :)

      Azt írod: "...ami már felismeri hogy Egyek vagyunk de nem "Egyedül"..."

      Ha mindenki felismeri hogy EGY-ek vagyunk, akkor hol a másik?

      Törlés
  15. Tehát félig meddig helytálló a Fény-kertes megérzésem :)

    VálaszTörlés
  16. Ikely: a válaszod megkerülte a kérdéseimet olyan dolgokra hivatkozva, amelyek nem hasonlithatók össze! A jelenlegi magukat megvilágosodottnak nevezők mindent nagyszerűen meg tudnak magyarázni, egyet kivéve: hogy a jelenlegi emberiség miért képtelen megtapasztalni a legfontosabb dolgot amire születtünk itt a földön - az egységet? Egy korábbi észrevétel a soraimmal kapcsolatban a "tömeg" veszélyeire figyelmeztetett. Te pedig arra, hogy mindenki egyéniség és mindenki saját maga egységében kell megtapasztaljon dolgokat. Amiről én beszélek az teljesen más: az, hogy magas intelligenciájú, önnálló egyéniségek is képesek összefogni és kikérni maguknak bizonyos elemi dolgokat, amelyek megcsorbitják szabadságukat és emberi méltóságukat! Mivel intelligens, szándékaikat jónak mondó emberek nem képesek egységben gondolkodni, ezért náluk jóval primitivebb, rosszindulatú emberek igájában kell sinylődniük... És miért? Mert azok képesek szervezkedni, mi pedig nem! Pedig a fejlődés következő lépcsője mindenképpen az intelligenciák és jószándékok összefogása kellene legyen, nem pedig ez az egyéni szemlélődés és tapasztalás! Gondolom erre megint csak pár gondolatom szétcincálása lesz a válasz, ahelyett hogy holisztikusan próbálnád megérteni, mire gondolok... Azért örülnék, ha rámcáfolnál!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az intelligencianak az en velemenyem szerint semmi koze ahhoz a fajta egysegteremteshez amirol te beszelsz.Az intelligenciat mellozo tomeg csocselek lesz, akiknek meg van belole jo sok azok nem lesznek tomeg (mert annyira nem hulyek) azok meg iranyitjak a tobbit, mint ahogy te is irod.Igaz te feltetelezed hogy az intelligenciahoz joindulat parosul, en ennak hianyat latom az inteloigensnek mondott emberekben.Ahogy en latom itt mindenki igyekszik a jo dolgok fele, csak mas utakon es mas-mas szavakkal probalja ezt leirni.Torekedni kell az egysegre de csak szepen sorban, eloszor jon az egyen utanna az egyseg.Mindig kilyukadunk oda hogy ismerdmeg onmagad...

      Törlés
    2. GorcsevIvan.

      "...a jelenlegi emberiség miért képtelen megtapasztalni a legfontosabb dolgot amire születtünk itt a földön - az egységet?"

      Azért, mert a kettősség eszközével (az elmével) próbálja megtapasztalni az egységet, ez pedig képtelenség.
      Az Egység az elmén, és legfőképpen a felfogáson túl van. Amíg van "az", aki meg akar tapasztalni, és "az", amit meg akar tapasztalni, addig a kettősség fennáll. Fel kell adnod mindent, hogy érezd intuitíven az egységet! A keresőnek el kell vesznie a keresésben!

      "...Te pedig arra, hogy mindenki egyéniség és mindenki saját maga egységében kell megtapasztaljon dolgokat."

      Félreértettél.
      Senki sem egyéniség, mindenki (testileg) ugyanolyan pillanatnyi jelenség-tárgy a tudatosságban, valódi önmagában pedig tudatosság.
      Ha magadat tudatosságként látod, és tudod, hogy a test csupán egy kéretlen "vendég", akkor tisztában vagy azzal is, hogy a másik ember (a forma) is ugyanúgy csak pillanatnyi jelenség-tárgy, de valódi önmagában szintúgy tudatosság, de azzal is tisztában vagy, hogy nem létezik az "én" tudatosságom, és az "te" tudatosságod, mert az EGY, és ugyanaz.
      Ha az emberek felismernék valódi természetüket, a különbözőségek és széthúzások, amik megannyi szenvedést és fájdalmat hoztak már, örökre eltűnnének.

      Amiről Te beszélsz, az valóban más... miszerint "magas intelligenciájú, önálló egyéniségek is képesek összefogni és kikérni maguknak bizonyos elemi dolgokat, amelyek megcsorbítják szabadságukat és emberi méltóságukat"

      Az elmúlt pár-ezer évben sok megmozdulás és összefogás volt ezen magas intelligenciájú emberek részéről, de valahogy egyik sem vezetett eredményre, és ahogy puma is írta, az intelligenciához nem mindig párosul jóindulat. Ennek ellenére, én nem vagyok ez ellen.
      Ha akarnak, fogjanak össze, és kérjék ki maguknak a dolgokat, de szem előtt kell tartani, hogy a szabadság belülről fakad.

      Ha már mindenki szabad lesz (már ami a szabadságról való elgondolást illeti), ha már mindenki boldogan és jó körülmények között élhet majd, akkor sem lesz elégedettség. Vajon nyugaton, a jóléti társadalmakban mindenki tökéletesen boldog, és repes az örömtől?

      "a fejlődés következő lépcsője mindenképpen az intelligenciák és jószándékok összefogása kellene legyen, nem pedig ez az egyéni szemlélődés és tapasztalás!"

      Az egyéni szemlélődéssorán az egyén "eltűnik", és egy új belátás születik. A tudatosság felismeri állandó természetét, amely a változó test-formán tükröződik vissza, felismeri hogy a gondolatok az éppen aktuális társadalmi normáknak és kondicionálásának hordalékai, de nem azonosítja magát azokkal.

      Felismeri egységét az egész megnyilvánult univerzummal, és vele szemben többé nem támaszt elvárást, csupán szeretetet érzékel mindenben, mert tudja hogy Ő maga minden. Mindenkihez szeretettel és együttérzéssel közeledik, nem keresi a maga hasznát.

      Törlés
  17. David Icke Blavatsky tanítvány, a New Age-t szekerét hajtja. Ideje lenne végre a körmére nézni: http://davidickedebunked.com/

    VálaszTörlés
  18. puma: elégtelen, leülhetsz (még hogy az intelligencia nem párosulhat jóindulattal! vagy magadból indulsz ki, vagy pedig nem vagy intelligens!) Szivesen várom mások válaszát is a kérdésemre, de mellőzzük a puma féle hozzászólásokat! Tehát ismétlem: miért nem lehet összefogni intelligens, jószándékú, művelt embereknek a sötét oldal összefogása ellenében??? És még egyszer, nem az átlagemberek tömegére gondolok! Nagyon kiváncsian várom a magyarázatokat, no nem azért, mert, ahogy Ikely irta nekem, nekem van szükségem az igazságra, hanem éppen ellenkezőleg, pont azért mert a kérdés megválaszolójának lenne szüksége az igazságra (és ahogy azt Ikely nagyon jól mondta, a válasz sajátmagában keresendő, én csupán a kérdésemmel szeretném azt a saját szégyenlős közegéből kiugrasztani...) Ja és még valami - nehogy valaki azzal jöjjön nekem, hogy ez a honlap itt, meg amit itt nap mint nap összeirkálunk, meg az ébresztgetés az összefogás! Az igazi összefogáshoz képest ez édeskevés...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem mondtam hogy nem parosulhat, talan majd valamikor.Van szemelyes tapasztalatod az intelligencia joindulatara?Csak azt hitted hogy van.Az altalad feltett kerdesben ott a valasz, nincs joszandeku intelligencia egyenlore.Ha lenne nem kene itt erolkodnod ossze terelni oket.Csak addig joszandeku az itteni intellektuell amig pofazni kell es osztani az eszt, a koz erdekeben senki nemfog tenni semmit.Megegyszer leirom hatha a tanitobacsizas helyett most idefgyelsz, Az egyseghez vezeto ut az egyenen keresztul vezet.Szivesen varom a kovetkezo osztajzatot

      Törlés
    2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    3. Nos én ismerek rendkívül intelligens, de emellett rendkívül NEM jóindulatú embereket. Sajnos az intelligencia még nem zárja ki a "gonoszságot", sőt... Evilágunk irányító elitjéről sem mondhatja senki, hogy nem intelligensek, de azt se nagyon, hogy olyan jóindulatúak lennének...

      Ettől még rájuk is szükség van, amíg erjed a cefre. De már egyre többen vagyunk, akik vinnék a kifőzdébe, sőt már ízlelnék a jó finom magyar pálinkát, mert már nagyon fárasztó ez a sok negatívum, rabszolgaság és értelmetlen mókuskerék. A kiút persze ott van mindenkiben, csak meg kell találni. Puma jó helyen keresgélsz! :)

      Törlés
  19. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  20. Ösztöke!
    Nem értem mi a problémád David Icke-al de az már durva hogy egy külön oldalt hoztak létre ami "leleplezi"
    ugyan már...
    Dolgozik a hatalom hogy hiteltelenítse.
    Néhány dolgot átvett informálódott más íróktól és filozófusoktól.. És?
    Mi a gond vele?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Számodra nem furcsa, hogy az igazi igazságkutatókat, mint mondjuk William Cooper, Alberto Rivera elteszik láb alól, de minimum bebörtönzik, Icke meg szabadon prédikálhat a gyíkjairól? Hogy tehetné ezt a háttéhatalom háttérszele, támogatása nélkül???
      Tudod, a leghatásosabb hazugság a 99% százalék igazság, vegyítve 1% hazugsággal és hamis propagandával. (lásd a kommunizmus) Nézzünk már valóban a dolgok után:

      Mi köze Icke-nak Blavatsky-hoz, Baley-hez a Teozófiai Társulat megalapítóihoz? Tudod, akik a Lucifer nevű újságban publikálták okosságaikat?


      "A leginkább említésre méltó talán David Icke, a Green Party aktivistája, akire sokan úgy tekintenek, mint egy a háttérhatalmi összeesküvéseket feltáró és ellenző, pozitív egyéniségre. David Icke egy New Age guru, Alice Bailey követője, aki nem annyira a valós háttérhatalmi elit munkáját tárja fel, mint inkább azok eszközei ellen szít gyűlöletet, vagyis az izraelita nemzeteket, a "reptilian vérvonalból származó" királyi házakat nevezi meg a föld problémáinak forrásaként. Tehát egyrészt alattomos dezinformációival szándékosan zavarja össze a gondolkodó emberek tömegeit, másrészt pedig tápanyagot nyújt azoknak a gyűlölködőknek, akik egyszerű embertársaikat tekintik bűnbaknak. Habár David Icke és maga a New Age mozgalom egésze is úgy tetszeleg, mintha a háttérhatalmi összeesküvés legnagyobb ellenfelei és kihívásai lennének, valójában ez a két csoportosulás szoros együttműködésben áll és teljesen átfedik egymást." http://churchofgod.hu/content.php?act=new-age2)

      És egyéb nyalánkságok David Icke-ról:

      http://www.youtube.com/watch?v=RrMDL2uxVQY
      http://www.youtube.com/watch?v=BiyrHZCksDM
      https://www.facebook.com/photo.php?fbid=434565969918587&set=oa.291768110910270&type=1&theater

      Törlés
    2. Icke a szabadkőművesek székben :)
      http://www.youtube.com/watch?v=qECKCOtZt28
      "Mert hülye azért nem vagyok"

      Törlés
  21. puma: nagyszerű! a negativ válasz is válasz, tehát átmentél!
    Remélem nem bánod, ha "szivhez szóló" soraidat idézem az utókor számára: tehát puma szerint "nincs joszandeku intelligencia egyenlore.Ha lenne nem kene itt erolkodnod ossze terelni oket.Csak addig joszandeku az itteni intellektuell amig pofazni kell es osztani az eszt, a koz erdekeben senki nemfog tenni semmit." A fenti sorokra szeretnék további reakciókat - valóban pumának van igaza és mindenki, aki itt levelezget azonosul vele? Ha igy van, miért? Milyen ideológia vagy new-age látszat-bölcsesség programozás révén lehet az ilyen magas fokú, közösség ellenes magatartást magyarázni? Vagy esetleg vannak jószándékú intelligens emberek is közöttünk, akik szükség esetén össze tudnának fogni? Ha vannak, hogyan sikerült megőrizniük jószándékukat, intelligenciájuk ellenére? Miként nem fogott ki rajtuk ugyanaz a programozás?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezek a szivhez szolo soraim csak az intelligens jo szandekuak fulet bantja, a gondolkodoket a figyeloket nem.Hiaba szertned a sajat celjaidra forditani es magad melle allitani a kozosseget az en hibaimra valo ramutatassal, mar nem sikerulhet!ES ennek orulj mert a tortenelem bebizonyitotta hogy mindig volt egy intelligensebb aki a hatadba dofi a kest.Szoval itt szo sincs latszat-bolcsaessegrol, csak egy osztajjal feljebb lepesrol.Ha megerted hogy miert hulyeseg 4 evenkent szavazni, ezt is megerted.Nehogy azt hidd hogy nem szandekozom kozossegbe, majd ha valaki(k)megerintenek mar repulok is.Eddig ezeken az oldalakon 3 szemely szolitott fel ilyesmire.Egy tenyleg intelligens, tanult, jomodu hytech-imado.Tobben ecseteltek miert van kudarcra itelve az o hytech faluja, ebbe most ne menjunk bele vannak ott komolyabb problemak is(meg egyszer mondom ketto blogot ossze mosok itt v.h.-p.p.p).A masik egy nagyon joszandeku blogolo tarsunk volt, aki a kudarcok miatt itt hagyott csapot papot.Es vagy te aki te is tenyleg jot akarsz, gondolkodsz, szeretnel egy kicsit gyorsitani az esemenyeken azert forszirozod a talakozast.DE a tobbseg(en legalabb is) meg nincs keszen erre, nem lenne kotetlen ez a talakozo egyenlore.
      Szerintem a jo szandek ide keves, kell egy nagy adag bizalom a masik ember irant ahhoz hogy MERJEK vele talakozni.De mondom, eloszor magamban kell rendet rakni.Ha a fentebb emlitett peldaknal vagy utalasoknal valamit ossze kevertem is, elnezest, a mondani valomon mit sem valtoztat.Ossze foglalva:az olyan szlogen hogy, egysegben az ero, mar nem bir ravenni hogy ujra birka legyek, finomabban, hogy a nyaj szelerol vissza kivankozzam a kozepere.

      Törlés
  22. Zsolt Sedherd: köszönöm az észrevételt - erre nem is mertem gondolni, pedig most hogy mindezeket leirtad, gondolhattam volna. Hiszen én magam is ismerek olyan, ahogyan Te is nevezed, egzisztenciális magyar ezoterikust, aki nagy menő a szakmájában, több könyve is megjelent, szemináriumokat tart és otthon naphosszat HÁBORUS VIDEOJÁTÉKOKAT JÁTSZIK miközben az élet emelkedett dolgairól mesél az őrá feltekintő tanitványainak!!! Az ilyesfajta ál-prófétasághoz azért pofa kell...

    VálaszTörlés
  23. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  24. GorcsevIvan.
    Az a baj, hogy a másképpen gondolkozók nagyon sok esetben nem vállalják fel ezt az egész történetet.
    És ezzel mindjárt szembe is köpik saját magukat!

    Egyrészt mert eljátsszák a birka szerepét divatmajmostul zsidózóstul mindenestül csupán azért hogy a közvetlen környezete ne küldje el melegebb éghajlatra, és ne bélyegezze meg naiv álmodozónak stb! FÉL. Hogy kitaszított lesz és ezt már nem vállalja fel.
    Sőt még képes annyira el is bizonytalanodni részben a belső feszültség miatt hogy még olyan alapvető kérdésekben is kételkedni kezd mint a lélek létezése vagy élet a "halál" után még a megannyi könyv, és videó után is.
    És ez még csak a kisebbik probléma..a nagyobbik, hogy nem szeretetet sugároz, hanem felveszi a környezetének a negatív rezgését ideáit is!

    Mert az ember közösségi lény, és szüksége van a közösségre közösségi életre hogy elfogadják és tartozzon valahova legyen párkapcsolatra stb
    (ezt kár szépíteni ezen a szinten
    "egyéni utakkal" befelé figyeléssel stb..)

    Mert ez a szomorú igazság!
    Aki közösségi életet akar élni, de tudatos emberek társaságában annak másik bolygóra kellett volna születnie..!

    Az ezo-s vonalon sincs semilyen érdemi összetartás vagy közösségi élet leszámítva az évente egyszeri kétszeri meditációs spiris rendezvényeiket. És ha vége a rendezvénynek mennek is tovább birkásodni mintha mi sem történt volna
    (ez a FÉLELEM-ből skizofrénitás netovábja)
    és most direkt nem beszélek a megélhetési álezoterikus fizetős tanfolyamos már-már szektás féligazságos gittegyletekről sem!

    Részben mindezek miatt
    (valódi érdeklődés hiányában) odázódott el a
    12.21.-i felemelkedés is, de a folyamat elindult és a változás hirtelen lesz!

    Én magam vegetáriánus vagyok 3 éve, nem iszok alkoholt, nem dohányzom, (hogy ennyivel is kizárjam a negatív asztrális támadásokat alacsony rezgésszintet)
    A világképem része például, ez az oldal nagy része is, vagy a "spirituális földönkívüli" vonal is stb
    (spiritufo.hu)
    (alaje.hu)
    Szóval az "átlag ember" szemében furcsa vagyok, ennél fogva, vagy óvatos távolságtartás a jellemző, vagy pedig ironizálva támadás ez tény!

    Magam is tapasztalom, és nem értem hogy:
    Miért van ez így ha ennyire sok a "felébredett" akkor miért nincsenek közös programok eszmecserélések, kirándulások, és miért azokkal veszik körbe magukat nagy %-ban azok az emberek akik állításuk szerint
    (legalábbis nethuszárként) másképpen gondolkoznak, akik 1%-ban sem fogadják el mindazt, amit a jó értelembe vett spiritualitás alatt értünk..?

    Fentebb leírtam hogy miért.

    A magam részéről ezt úgy oldottam meg, hogy buddhista közösség tagja vagy és senki ne gondolja hogy egy dogmatikus vallási szekta ez, nyitottak az emberek, tudatosak,(ÉS ÉLIK IS!) széles a generációs paletta, vannak közös programjaik meditációik, sok ismeretség/barátság/párkapcsolat szövődik, vannak közös beszélgetések, van egység tudat, testvéri szeret,
    És olyan (hülye) kérdések sem merülnek már fel hogy: van e isten van e lélek van élet a halál után!
    És mi sem most jöttünk le a falvédőről ami a háttérhatalmat, és stb-t illeti..

    VálaszTörlés
  25. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  26. Kedves Puma!

    Köszönöm az őszinte választ. Sajnos Zsolt Sedherden kivül nem sikerült senkit sem a magam oldalára állitanom de tulajdonképpen a mi álláspontjaink sem állnak túl messze egymástól. Én voltaképpen azért "erőlködöm", ahogy Te nevezted, mert "nem akarásnak nyögés a vége", azaz ha nem dolgozunk a VALÓDI egységen, akkor lesznek majd külső, akaratunktól független megpróbáltatások, amelyek választás elé állitanak minket. Ezek a megpróbáltatások emlékeztetik majd például IKELYT arra, hogy a test egyáltalán NEM "kéretlen vendég" és hogy földi létünk alatt a test emlékeztet mindannyiunkat a lélek-anyag egységének fontosságára, egy olyan kényes egyensúly létrehozására, amely kizárólag össefogás révén lehetséges. Tulajdonképpen ha belegondolok, Tolle-tól Osho-ig minden valamirevaló guru a belső utazásról papol, miközben megfeledkeznek arról, hogy azért születtünk le az anyagba, hogy fizikai sikon manifesztáljuk a lelkiséget. Ez nemcsak azt jelenti, hogy hihetetlen művészeti és technológia alkotásokkal gazdagitsuk embertársainkat, hanem azt is, hogy szükség esetén felvegyük a kesztyűt, összeálljunk és megvédjük mindazt, amit mindeddig manifesztáltunk! Ha ezt nem tesszük meg, senki más nem fogja helyettünk felvállalni! Ez is a feladatunk, felelősségünk és nincs az a new-age ideológia, guru vagy ál-próféta, aki meg tudná nekem magyarázni, hogy miért kell nekem befelé utaznom ELŐSZÖR, ahhoz, hogy magamat megismerjem. Én például már megismertem magamat, DE ehhez először az kellett, hogy kapcsolatot tartsak föl olyan szellemiségű emberekkel, akik segitségével, tanácsai révén tudtam megismerni magam. Ma is léteznek törzsközösségek, amelyek tagjai tökéletesen megismerték önmagukat a közösségi kapcsolatokon, és az összetartáson keresztül. Téveszme az, hogy először el kell zárkóznod a világtól, vagy hogy könyveket kell olvasnod ahhoz, hogy megismerd önmagad (lásd Szamszara cimű film). A földre azért születtél le, hogy az anyaggal való kapcsolatod révén edzzed a lelked. Ha viszont bolond módra megpróbálsz a társaid segitsége nélkül "anyagozni", akkor az "anyag", a pénz, a hatalom maga alá gyűr és megalomániás mániákussá tesz. Nem véletlenül használtam a tábortűz hasonlatát korábbi soraimban - egymás nélkül pislákoló parazsak vagyunk csupán és hamarosan kialszunk, miközben bennünk van a lehetőség, hogy lobogó tűzzé változzunk... A kérdés adott, a választ mindenki maga dönti el és lehet, hogy a döntés pillanata sincs messze...

    VálaszTörlés
  27. GorcsevIvan, a "kéretlen" vagy inkább "hívatlan vendég" szójáték volt, de arra mutat, hogy nem kértem a születését ennek a testnek, és a véleményemet sem kérték ki róla hogy megszülessen. Így lett "kéretlenné" :)
    A megpróbáltatások pedig maximum arra emlékeztetnek, hogy a test születésével együtt jönnek, és a test halálakor távoznak, ennélfogva átmenetiek és mulandóak, mint gazdájuk a test.

    Másfelől senki nem mondta hogy "befele" utazgatod kellene, csupán arról volt szó, hogy szabadulj meg azoktól a hamis rétegektől, elképzelésektől, ideológiáktól és képzelgésektől, amik az évek során rád rakódtak. Sajnos a szavakkal való kifejezés révén látszik úgy, mintha arról lenne szó, hogy "befelé" kell bármit is tenni, mivel ha van egy mag, és azon 10 réteg amit nekiállsz lehántani, akkor úgy tűnik "befelé" haladsz, de valójában csak megszabadítod a magot a felesleges rétegektől.


    "...Én például már megismertem magamat, DE ehhez először az kellett, hogy kapcsolatot tartsak föl olyan szellemiségű emberekkel, akik segitségével, tanácsai révén tudtam megismerni magam..."

    Hát... így születtek a történelmi egyházak is.

    Ezen kívül mit akarsz megvédeni? Még a nap, ami az "életet adja" is kihuny egyszer, és halálával nem csak a Föld, de az egész naprendszer jéghideg és kietlen hellyé változik. Azt hogyan fogod megvédeni?

    "Téveszme az, hogy először el kell zárkóznod a világtól, vagy hogy könyveket kell olvasnod ahhoz, hogy megismerd önmagad"

    Ebben viszont egyet értünk! Ha valaki ismeri önmagát, sokkal inkább magáénak látja az egész világot, semmint hogy elzárkózzon előle. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mi történik, ha eléred a magot szerinted? Lehántottál már minden réteget, s ott már Te, mint Kis János megszűnsz, nem? De akkor mi marad? Egy elmétől, ideológiáktól mentes tiszta tudatosság testben? Vagy a határtalan Forrás egy nyúlványa biobőrben? Echart Tolle is e felé tart, de nekem egyre inkább úgy tűnik, hogy ha nem is zombi, de egy jól fejlett mozdulatlan növény felé tart az élete...

      Törlés
    2. Mazsola!
      Miért fogadnád el tőlem a válasz? Ha most "ezt" vagy "azt" mondom neked, azt mi alapján fogod megítélni, helyesnek, vagy helytelennek ítélni?

      Az ember ha hall valamit, összehasonlítja saját személyes tapasztalatával, és aszerint eldönti hogy igaz, vagy hamis. jobbik esetben úgy gondolja, lehet hogy igaz, de nekem más a tapasztalatom, ellenben elfogadom hogy a másiknak megint más. Jelen helyzetben azonban, ha saját magad nem tapasztalod meg hogy mi, - vagy ki - vagy valójában a gondolatokon és fogalmakon túl, akkor nem lesz mihez mérned. Így a válaszom ködös marad és értelmezhetetlen. Szedd össze minden bátorságodat, és kutasd fel. Mit veszíthetsz?

      Tolle olyan, amilyen. Miért baj az, ha le van lassulva, amíg ezzel nem bánt másokat? Nem a Tolle félék robbantják ki a háborúkat, és döntik nyomorba a világot.

      Tehát mi van ideológiáktól mentes állapotban?
      Nézd meg a madarakat az égen, a halakat a vizekben, a lovakat a mezőkön, végy példát az állatokról, akik ideológiáktól és fogalomalkotásoktól mentesen élnek, jobban mondva az élet élődik rajtuk keresztül.

      Úgy néznek ki mint a zombik? Korántsem.
      Színesebb pezsgést mutat a természet mint bármi, pedig közelebb állnak forrásukhoz, mint számtalan ember.

      Törlés
    3. Nem a választ várom Tőled, hanem azt, hogy SZERINTED mi van a rétegek alatt, mert elvileg egyeznie kell azzal amit én látok. (A mély-alvós példa szerintem azért sántít, mert abban az állapotban ugyan létezel, de nem élsz...) Még megfogalmazni is nehéz ezt, mert az elmével próbálom azt ami azon túl van. Elfogadván az "Egyek vagyunk" létét, az nem világos számomra még (de ez csak az elmémnek nem világos :), hogy akkor mi szükség az egyénekre? Mi a célja az EGY-ÉN-nek? Az Egy Én számtalan formában megtapasztalja önmagát, és talán az a cél, hogy az egyes megnyílvánulások hogyan tudják még komplexebbé tenni a Formát? Mondom, még megfogalmazni is nehéz, érezni érzem, de leírni nem tudom, kár is volt. Na majd máskor talán jobban sikerül... :)

      Törlés
    4. A dualitás világának "haszna" az Ön-felismerés. Látni minden mulandóságot, az állandó jelenlétben.
      Az "EGY" nem láthatja önmagát, mert nincsen "AZ" aki lát, és "az", amit lát. A szem mindent láthat, de soha nem láthatja önmagát. Tükör kell hozzá, amiben megpillanthatja, hogy ő szem, de ez már kettő elkülönült dolog.

      Ha nem létezne a kettősség világa és benne az egyén, nem is tudnál magadról. Ha az egész világon minden zöld lenne, egyszerűen nem tudnál különbséget tenni "a" és "b" dolog között, mert nem látnád a határvonalakat.

      Törlés
  28. IKELY: A külső rétegek, befolyások, vélemények ugyanúgy a földi lét részei, mint a hegyek, erdők, folyók és tengerek, hiszen nulláról indulva igy tanulunk meg számos hasznos dolgot a környezetünkről. Természetesen az évek múltával a tapasztalat szűrőjén keresztül az ember megtanulja csupán azokat az új információkat rögziteni, amelyek egyetemes érvényűek. Melyek ezek? Amelyeket mindennap használsz és amelyek egybevágnak az eddigi mindennapjaidban használt tapasztalatokkal. Régen ezeket az egyetemes érvényű bölcsességeket sokkal könnyebb volt felismerni, mert a közösség minden tagja gyakorolta - ma már gyakran a többséggel ellenkezve kell követned az intuicióidat, mert a többség tényleg áldozatul esik a programozásnak. Tehát nem dobok el semmit - csupán szűrök és átértékelek régi dolgokat az új, hasznos bölcsességek gyakorlatának tükrében. A gyakorlat, mindenekfölött! Ezért van olyan sok ál-próféta, aki képes mindent megmagyarázni, de ahogy mondani szokták: vizet prédikál és bort iszik! Na ezeket különösen meg szoktam szűrni - amikor a szektáikban invitálnak, ironikusan arra figyelmeztetem őket, hogy rám kizárólag mint "vendég előadóra" számithatnak :) Ezzel csupán azt jelzem feléjük, hogy gondolkodó lény vagyok, aki nyitott mindenre, de ugyanakkor intenziven szűri a körülötte "tálalt" valóságot. És azt is, hogy nem kivánok olyan közösség része lenni, amely NEM az egyenrangú párbeszéden és az ötletek egyetemes gyakorltán alapul. Mondanom sem kell, erre általában kámforrá válnak - érzik azt a tipusú erőt, amellyel nem tudnak mit kezdeni, nem tudják manipulálni vagy irányitani. Végül pedig az utolsó soraidra reflektálnék - "Ebben viszont egyet értünk! Ha valaki ismeri önmagát, sokkal inkább magáénak látja az egész világot, semmint hogy elzárkózzon előle. :)" Ezek a sorok a gyakorlatban annyit tesznek, hogy FELELŐSSÉGET vállalsz a világért, legalábbis a közvetlen környezetedért ami a befolyásod körébe esik. Ilyen dolgok nem csupán a környezetvédelem, a közvetlen családod meg a saját tárgyaid, hanem minden olyan ember akivel kapcsolatba kerülsz, szektába-tartozásra való tekintet nélkül :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "...csupán szűrök és átértékelek régi dolgokat az új, hasznos bölcsességek gyakorlatának tükrében..."

      De hát gyermekkorunk óta ezt tesszük. A "régi dolgok" egykor igazságként álltak, az "új igazságok és hasznos bölcsességek" pedig előbb-utóbb szintén "régi dolgokká" vállnak. Ez egy szüntelen körforgás.

      "... Ezek a sorok a gyakorlatban annyit tesznek, hogy FELELŐSSÉGET vállalsz a világért...,"

      A világomban minden megy a maga medrében, nem kell felelősséget vállalnom semmiért és senkiért, az élet gondoskodik mindenről, így az állítólagos felelősségem elmulasztásakor sem kell bűnösnek éreznem magam, hogy aztán majd a feloldozásért esedezzek. Akiért kell, megteszem azt, amit kell, de nem azért mert felelősség van a nyakamba, egyszerűen a test cselekszi a dolgát, de én nem foglalkozom vele. Mondok egy példát erre.
      Amikor valaki megeszi az ételt, foglalkozik azzal, miután a nyelőcsövébe kerül, és lejut a gyomorba? A gyomor majd megteszi a dolgát (automatikusan) anélkül is, hogy azt az elme folyamatos kontroll alatt akarná tartani.

      Törlés
  29. Mazsola: ez óriási komment volt! én magam is pont ezeket nehezményezem a Tolle és Osho tipusú "bölcseknél" - ideológiáik nemcsak teljes mértékben elrugaszkodnak a valóságtól, de valószinűleg saját személyiséghibáikkal (tétlenség, passzivitás, gyávaság, megalománia) tökéletes összhangban alakultak ki... Ezért mondom, a lényeg a gyakorlat, csakis a gyakorlat - ami nem nyilvánul meg a gyakorlatban és egyetemesen, az csupán manipulativ, halált hozó ideológia! Nem véletlen, hogy az összes szektában főként gyenge emberek vannak, akik mint a fűszál, arra dőlnek amerre ezek a "guruk" fújják őket!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Oshot nem ismerem annyira, de Tolle tétlen meg passzív, netán gyáva lenne? :))
      Az utóbbi pár évben írt vagy egy tucat könyvet, számtalan előadást tartott, körbejárta a világot, megannyi interjúban szerepelt, és több ezer számára elküldött email-t böngészett át, vagy válaszolt meg. Szerintem ennél még számomra is nyugodtabban teltek a napok. :)

      Törlés

  30. Érdemes elolvasni..mert pont arról szól, amiről éppen folyik az eszmecsere..!

    http://tomkenyon.com/tovabbi-kaoszcsomopontok-megjelenese


    VálaszTörlés
  31. "A rejtett veszély bizonyos vezető vallások és spirituális hagyományok gondolatformáival kapcsolatos. Ezek a gondolatformák és hitrendszerek azt az elképzelést állandósítják, hogy különválnak lényetek fizikai és interdimenzionális (spirituális) aspektusai. A fizikai világ rossz, a természet arra való, hogy legyőzzük (a természetes világgal közös teremtéssel ellentétben), és alapjában véve a világ olyan hely, ahonnan menekülni kell.,,

    VálaszTörlés
  32. "Mi nem osztjuk ezt a hitet. Tapasztalatunk szerint a tudatosság egy folytonosság a fény legmagasabb rezgéseitől a az anyag legalacsonyabb rezgéséig. A világotokat alkotó atomok és szubatomi részecskék természetüknél fogva szentek, abban az értelemben, hogy kapcsolatban vannak az Egésszel.

    Ahogy a többszörös Káosz Csomópontok generálta megpróbáltatások növekednek, sok ember hajlamos lesz illuzórikus és bomlasztó tudat-átalakulási állapotba lépni.

    Azok lesznek a leginkább hajlamosak a tudat ilyen eltorzulására, akik ragaszkodnak azokhoz a gondolatformákhoz, mely szerint az anyagi világ és a lélek örök elszakadásban van egymástól. Amikor a többszörös káoszcsomópontok egymásra hatása következtében a feszültség növekszik, az ilyen személyek egyre erősebben fognak elszakadni a fizikai dimenzió valóságaitól. Az ilyen közösségi bomlást tovább erősítik az olyan vallási és spirituális gondolatformák, mint a „Az idők vége, „Az ítélet napja”, vagy a „Föld megtisztítása”. A tudat ilyen érzéki csalódásai egyfajta kollektív mentális/érzelmi vírussá válnak, és egyének teljes csoportjai roskadnak össze a feszültségek és a pusztulás következtében, miközben megpróbálják kezelni a többszörös Káosz Csomópontok globális hatásait.,,

    http://tomkenyon.com/tovabbi-kaoszcsomopontok-megjelenese

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Zsolt, ha az igazság ennyire bonyolult lenne mint a belinkelt oldal tartalma, csakis a nagyon magas megértéssel rendelkező lények számára lenne elérhető. Jézus az ács fia volt, tanítványai többsége halász, maximum onnan ismerték a csomópontot, hogy volt pár a hálójukon. Ha az igazság eléréséhez viszonylag magasan képzettnek kell lenni, akkor az igazságtalanság. A megjelenő formának (emberi lénynek akár) tartalmaznia kell mélyen magában az igazságot önmagáról.

      Törlés
  33. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  34. Tartalmazza is, csak még vagy nem tudja, vagy nem tudja felfogni!
    Egyrészt mert babonák és hitrendszerek rabja másrészt pedig a tudatos
    (álezoterikus/arkhonifeketemágiás) megtévesztés rabja!
    A döntő többség legalábbis egyenlőre mindenképpen. Tehát sok a mellékvágány, és nem véletlenül..
    Nem véletlen természetesen az sem, hogy az NWO részéről a "Fizikai" immunrendszeri támadás ekkora szerepet kap: alkoholok, drogok, cigarettadrogok,(ezzel bizonyítja a lélek a létnek hogy nem tiszteli templomát és részbeni önmagát sőt, ha nagyon mélyre akarok ásni, akkor elő kell hoznom a húsevést is aminek célja szintén nem más mint hogy hogy a rezgésszint lejjebb maradjon mint ahová emelkedhetne..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "Egyrészt mert babonák és hitrendszerek rabja másrészt pedig a tudatos
      (álezoterikus/arkhonifeketemágiás) megtévesztés rabja!
      Tehát sok a mellékvágány, és nem véletlenül.."

      Itt a közös pont!

      Törlés
  35. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  36. Vagy nem tudja, vagy nem is akarja!
    -akart lenni az első mondat-
    (a korai kelés mellékhatásai) :)

    VálaszTörlés
  37. Idézet IKELY-től: "A világomban minden megy a maga medrében, nem kell felelősséget vállalnom semmiért és senkiért, az élet gondoskodik mindenről, így az állítólagos felelősségem elmulasztásakor sem kell bűnösnek éreznem magam, hogy aztán majd a feloldozásért esedezzek. Akiért kell, megteszem azt, amit kell, de nem azért mert felelősség van a nyakamba, egyszerűen a test cselekszi a dolgát, de én nem foglalkozom vele. Mondok egy példát erre.
    Amikor valaki megeszi az ételt, foglalkozik azzal, miután a nyelőcsövébe kerül, és lejut a gyomorba? A gyomor majd megteszi a dolgát (automatikusan) anélkül is, hogy azt az elme folyamatos kontroll alatt akarná tartani." Szabad akarattal rendelkező Ember! Amikor ilyeneket leirsz, akkor nem tartasz attól, hogy nevetség tárgya leszel??? Te nem egy nyelőcső vagy, és nem is egy gyomor - az elméd sem véletlenül adatott meg, hiszen azért kaptál elmét, hogy a test-lélek-elme-környezet négyes összhangját biztositó, felelős döntéseket hozzon! Az emberiség jelenlegi állapota a saját, az embertársak és a tágabb környezet iránti FELELŐTLEN magatartásban gyökerezik és Te azt irod le, hogy nem vagy felelős semmiért! Gratulálok!!! Na az ilyesfajta ideológiák terjesztése miatt tartom a Tolle féléket semmirekellőknek - lehet, hogy sokat utazott, irt, DE az ideológiái fölöttéb kártékonyak, mivel olyasmikre programozzák embertársaikat, amelyek nem hogy nem segitenek másokon, de egyenesen a New World Order és az Illuminátusok malmára hajtják a vizet! A Tolle és Osho félék ugyanis úgy viselkednek, mintha egy másik dimenzióban élnének - ez azonban csak addig fog működni, amig elég birka veszi meg a könyveiket, festi ki a palotáikat, vagy finanszirozza a Mercedes gépparkjaikat. Akkor fognak nagyot koppanni, amikor a körülmények visszakényszeritik őket szerény köreinkbe! Mindenesetre sokat tanulok ezen a honlapon - eddig korlátozott elképzeléseim voltak a rendszer csicskásairól, kiszolgálóiról, most úgy látom bővült a kör...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "... Te nem egy nyelőcső vagy, és nem is egy gyomor..." Kérlek folytasd, ne állj itt meg!
      Az jönne, hogy: ... és nem is az elme és nem is annak tartalma!
      Így teljes a mondat.

      Gorcsev.. Nekem nincsen bajom a világgal!
      Mint fentebb írtam (de valószínűleg elkerülte a figyelmedet), "Akiért kell, megteszem azt, amit kell" Nem végiggondolom, nem gyártok tervet rá, hanem spontán megteszem.
      Azt sem csinálom (bár úgy tűnik ezt gondolod), hogy szándékosan nem csinálok semmit, elzárkózván a cselekvésektől.

      "...A Tolle és Osho félék ugyanis úgy viselkednek, mintha egy másik dimenzióban élnének..."

      Te élsz másik dimenzióban. Az élet évmilliárdok óta jelen van, te pedig pár évtizede, és most hogy itt vagy, felelősséget veszel a nyakadba, mintha nélküled nem mentek volna a dolgok eddig is. Pár évtized múlva megint nem leszel sehol, de az élet folytatódik.

      Ettől függetlenül, ha jól esik, vegyél felelősséget a nyakadba! Én egy szóval sem mondta vagy írtam sehol, hogy ne tedd, sőt nem is bántottalak érte.
      Te vagy az aki kiakadt, és fokozottabb érzelmi állapotban válaszolt.
      Nekem úgy tűnik, te vagy az, aki nem tudja elfogadni a világot és társait maga körül, amennyiben azok nem úgy működnek, ahogy szerinted kellene.

      És végezetül... szerény környezetben élek :)

      Törlés
    2. Kedves Ikely!

      Büszke vagyok arra, hogy képes vagyok "fokozottabb érzelmi állapotba" kerülni. Ugyanis ember vagyok, nem robot. Aki ugyanis nem képes erre, vagy tudatosan megtagadja ezt az igazán emberi késztetést, mint Te, az nem képes igazán átérezni az Élet örömeit és fájdalmát. Ti, szerény vagy hivalkodó környezetben élő ál-ezoterikusok azt papoljátok, hogy az ember azért van itt, hogy az egyetemes Tudat megtapasztaljon dolgokat. Eközben pedig olyan, a New World Order-nek tetsző, egyénieskedéstől és passzivitástól túlfűtött, félreérthető dogmákat terjesztetek, amely szerint ha élsz, valóban megakadályozza, hogy megtapasztald a világot. A világ és a hozzászólások kontextusából kiragadjátok a kis részeket és ezáltal életellenessé tesztek mindent, amihez hozzáértek! Sajnálatra méltóak vagytok... Semmit nem tudtok tanitani Nekem, hacsak nem azt, hogy NE váljak hozzátok hasonlóvá! Nézd csak meg a Szamszara cimű filmet..., pontosan bemutatja, milyenek vagytok! Felelőtlenek, tudálékosak DE nem bölcsek, magukat felsőbbrendűnek gondolók DE életellenesek! Az élet sodrában úszni kell, nem a partról figyelni azt!

      Törlés
    3. Amire büszke vagy az nem más, mint hogy az érzelmeid rabja vagy, és engeded hogy jobbra-balra rángassanak. Ezt hívják rabságnak!

      A helyzetet súlyosbítja a büszkeséged, ami szintén egy rajtad uralkodó érzelem... az a szituáció jut eszembe erről, amikor a kutyát pórázon ide-oda cibálják, mégis arra vicsorít aki le akarja venni róla a nyakörvet. Ráadásul még ki is húzza a mellét hogy cibálják, hiszen ő ettől kutya, és ehhez ragaszkodik.

      A további soraidat olvasva azon gondolkodom, hogy érdemes-e veled egyáltalán társalogni, miután olyan hamis vádakkal illetsz folyamatosan, amiknek az állandó helyretételével nem szeretném tölteni az időt.

      Hol, melyik írásban láttál te engem arról papolni, hogy megtapasztalni meg fejlődni vagyunk itt? Összekeversz az itt fórumozgatók valamelyikével, vagy egyszerűen legyártottál egy "ezotéria kalapot", amibe beletettél engem is.

      Ezotéria és ál-ezotéria? Mihez kezdjek velük? A jelenlétem megelőz minden gondolatfelvetést és tudományt. A jelenlét, a "Vagyok" érzése megelőz mindent, hiszen enélkül egyszerűen még a világot sem tapasztalnád, nem hogy cselekedhetnél is benne akármit. Ebből kifolyólag hogyan lehetnék "én", mint személy, vagy nevezd Ikelynek, felsőbbrendű akárkinél is?

      100X leírtam, hogy jelenség szinten ugyanolyan mulandó formák vagyunk, lényegi szinten a tiszta tudatosság, ami tudatában van önmaga tudatának, de nincsen a "te" és az "én" tudatosságom, csak tudatosság van, ami millió formán keresztül nyilvánul meg. Hol van ebben, és főképp "ki az", aki felsőbbrendű?

      "..félreérthető dogmákat terjesztetek, amely szerint ha élsz, valóban megakadályozza, hogy megtapasztald a világot..."

      A tapasztalás szemlélője vagyok. A tapasztalások előttem jönnek-mennek, az érzelmek előttem változhatnak pillanatról-pillanatra, a test változik születésétől a halálig, de a "jelenlét érzése", mely valódi önmagam egyetlen olyan tudása, melyet nem kívülről, mint információt kaptam, vagy akasztottak rám, változatlan. A változatlannak ismerem magam, a változó világban, változó gondolatok, változó érzelmek között. Én a változatlant kerestem mindig is, csak nagyon sokáig rossz irányba.

      GorcsevIvan, én szívesen beszélgetek veled, de ha állandóan a fejedben - rólam kialakított képet - kell helyreállítgatnom hogy annak láss, ami valójában vagyok, vagy amit írok, akkor sehova sem jutunk.

      Törlés
  38. "Ezért látszik nagyon szánalmasnak és nevetségesnek, hogy néhány vezető ezoterikus tanító sajnos itt Magyarországon is arról beszél, hogy lesz ugyan korszakváltás, mert 2012 végén vagy 2013 elején elkezdődik a Vízöntő korszak, de ez teljesen szokványos módon fog lezajlani, minden pólus- és dimenzióváltás nélkül - a Nibiruról nem is beszélve.

    Vagyis egy jól fésült, szabadkőműves, a felső-középosztálybeli polgári létüket nem zavaró átmenettel számolnak – ami persze részükről nagyon is érthető. Ami viszont számunkra mégis elfogadhatatlan, az az, hogy tudatosan elhallgatják, hogy ez a Vízöntőbe lépés nem csak a Földünkről szól, hanem a Naprendszerünkről, a galaxisunkról és az egész világegyetemünkről is!

    Az ilyen magyarázatok pedig, melyekkel a vezető ezoterikus népámítók manapság futószalagon szolgálnak, olyanok a Földünket pillanatnyilag még irányító arkhóni erőknek, mint egy falat kenyér ( szó szerint : asztrális táplálékkal meghosszabbítják az arkhónok életét, és így az emberiség elnyomását is )!

    Mert ők lettek, ezek az ezoterikusnak mondott agyonistenített áltanítók most már az arkhónok legutolsó csatlósai – akármilyen hihetetlen is! Az arkhóni erők ugyanis egyáltalán nem néznek ki szörnyetegnek, hanem nagyon intelligensek, sőt szuperintelligensek, csúcs-ezoterikus, főleg titkos asztrológiai tudással felfegyverkezve ( az igazi asztrológia tudása mindig is kulcs volt az emberiség asztrális rabságban tartásához! ),,

    http://spiritufo.ditro.hu/kozmosz-letagadott-valtozasairol/22-2011-2012-2013-alapvet-valtozasairol/195-az-arkhonok-utolso-truekkjei

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt muszály voltam beidézni ide mert egyetértek javarészt, és pont ide vág..

      Törlés
  39. Köszönöm az idézetet Zsolt! Bár jó érezni ilyenkor, hogy más, független források is visszaigazolnak, a legfontosabb az, hogy a jelenlegi problémáink igazolják vissza a mondanivalómat GYAKORLATBAN! Na ez az a szó, amivel az ezoterikusok és a politikusok (nem fura, hogy egy sorban emlitem őket?!) mit sem tudnak kezdeni, ezért általában megkerülik a tényeket valamilyen jelentéktelen részletkérdést szétcincálva! Bejáratott módszer ez már kérem, hiszen az egész oktatási rendszerünk ezeket az imposztorokat "tenyészti" és jutalmazza!

    VálaszTörlés
  40. Az élet csak EGY menet???????

    Akkor legyen BálIIIIIIIIIIIINT!

    ;)



    VálaszTörlés
  41. Nekem sem volt könnyű kitalálni merre, és hogyan tereljem az életemet mindezek tudatában, de egy adott irányt legalább mostanra sikerült felvennem, jó lenne ha sokan rálelnének végre a valódi spiritualitás útjára..

    VálaszTörlés