2019. február 19., kedd

Nem lehetett ok nélküli, hogy ekkora sértéssel Izraelből megtorpedózták a lengyelek V4-es részvételét!


Egy saját elméletemet szeretném elmondani nektek azzal kapcsolatban, hogy a lengyelek nem vettek részt a V4-ek találkozóján, amit Izraelben rendeztek (volna) és aminek részét képezte természetesen az izraeli vezetőkkel való tárgyalás is. Ehelyett kétoldalú megbeszélésekké silányult az egész.

Mint köztudott "Izrael gyorsan megsértette Lengyelországot a V4-ek jeruzsálemi találkozója előtt"
"Anyatejjel szívták magukba az antiszemitizmust a lengyelek" és együttműködtek a nácikkal
mondta az izraeli külügyminiszter a V4-ek jeruzsálemi csúcstalálkozója előtt, mire a lengyelek kérdésessé tették, majd lemondták a részvételüket.
Nos, nem tudom elképzelni, hogy diplomáciai körökben egy ekkora faragatlanság és otromba sértés a hamarosan országomba látogató vezetőkkel szemben OK NÉLKÜL történjen meg és NE LENNE SZÁNDÉKOSSÁG MÖGÖTTE!

Én személy szerint belekapcsolom Mike Pompeo magyaországi és az összes kelet-közép-európai államban tett látogatását ebbe, ahol mindenkit igyekezett "kicsit egrecíroztatni és helyretenni" közben "eladni egy kis orosz fenyegetést" némi "amerikai rakétarendszer és fegyvervásárlás bizniszével együtt"......

Nos nekem van egy olyan érzésem, hogy Washingtonnak éppen elég baja van a nyugat-európai államok némelyikével (pl. Németország), mely már így is külön utat akar járni és nem akart behódolni az amerikai gazdasági nyomásnak az Oroszország - ellenes politikában (Északi-áramlat leállításával például) vagy az Irán-elleni szankciók megkerülése is szúrja az Egyesült Államok szemét (Franciaország és Németország esetében).

Ne felejtsük el, hogy az Egyesült Államok első számú érdeke, hogy Európa ne erősödhessen meg és soha ne foghasson össze az európai (elsősorban német) tőke Oroszországgal!


Szóval van egy olyan érzésem, hogy egy Kelet-Európai Tömb további erősödése sem áll az USA érdekében és egy határozott jelzést kapott most a V4-ek és Lengyelország Izrael felhasználásával, hiszen (senkinek nem kell magyarázonom, hogy Izrael és az USA valódi irányítói egy és ugyanazon erők és háttérhatalmi körök - természetesen nem Trumpra gondolok.)

Tehát nekem olyan érzésem van, mintha történt volna valami a V4-ek körül, ami nem tetszik ezen erőknek:
- esetleg nem feltétlenül akar már Lengyelország sem amerikai bázisokat a területén.

- esetleg mégsem hajlandó új amerikai rakétarendszereket országa területére engedni, mert tudja, hogy ezzel Oroszországgaz szemben azonnal célponttá teszi magát.

- esetleg Magyarország sem egyérteműen elkötelezett az amerikai fegyverek megvásárlása terén és mégsem nyilvánítottuk ki úgy együttműködésünket Oroszország és Kína ellen az USA számára, ahogy azt ők elvárták volna (még ha a hivatalos híradások ennek ellenkezőjéről számolta is be.)

- esetleg magát Izraelt és azon keresztül a Netanyahut és kormányát mozgató család sem nézi jó szemmel, hogy a V4-ek igencsak egységes állásponttal 'betartanak' az ugyanezen hatalom által kidolgozott 'bevándorlási invázió'-tervének.....

Szóval biztos vagyok benne, hogy ha én az országomban helyt adok másik 4 ország legmagasabb vezetését magában foglaló tanácskozás megtartásának és lehetőségem van mind a négyükkel tárgyalni, (őket eligazítani) vagy álláspontjukat megismerni, akkor nem fogom azt pár óvával érkezésük előtt megtorpedózni!



Hacsak JÓ OKOM NINCS RÁ! vagy 

EZT A PARANCSOT NEM KAPOM! 

Szóval valószínűnek tartom, hogy
nem "a lengyelek szívták az anyatejjel magukba az antiszemitizmust", hanem
az antiszemitizmust létrehozó erők szívták az anyatejjel magukba a feszültségkeltés stratégiáját, mellyel mindenhová éket vernek, ahol és amely fejlemény nem érdekeik szerint való és TERVEIK végigvitelének gátját jelentheti.

(Természetesen ezek mind csak öszeesküvés-elméletek és bármilyen egyezés a valósággal csupán a véletlen műve! - SBG Buddha - VilagHelyzete saját vélemény)


Kapcsolódó VilagHelyzete Cikkek:
A III. világháború geopolitikája

Kötelező tananyag: Az USA stratégiájának nyílt beismerése felfedte a háborúk és a mostani válság okait!

ELŐZMÉNYEK a hivatalos hírből: 



A lengyel külügyminiszter, Mateusz Morawiecki szerint nemcsak a diplomáciában, hanem általában a közéletben elfogadhatatlan az, amit Yisrael Katz mondott. Ugyanis Lengyelország volt az a nemzet, a zsidókkal és a romákkal együtt, amely a legjobban megszenvedte a második világháborút. A lengyel kormányfő ugyanakkor felajánlotta visegrádi partnereinek, hogy tartsák Lengyelországban a február 18-19-re tervezett csúcstalálkozójukat. Ezzel a lehetőséggel a V4-ek nem éltek.

A diplomáciai csörte Benjamin Netanjahu múlt heti, a varsói Közel-Kelet konferencia végén tett kijelentésével indult. Az izraeli kormányfő ismert álláspontjának adott hangot mondván, hogy a lengyelek együttműködtek a nácikkal a második világháborús zsidóüldözésben. Egy izraeli lap idézte ezt, majd a lengyelek tiltakozására helyesbítette. Erről a bekéretett izraeli nagykövet tájékoztatta is a varsói külügyminisztert, aki ezt elégséges magyarázatnak tekintette. Csakhogy az izraeli külügyminiszter vasárnap hasonló kijelentést tett egy tévéműsor vendégeként.

Benjámin Netanjahu eközben az antiszemitizmus egy modern válfajáról beszélt egy konferencián. Szerinte ez elsősorban Izrael állam démonizálásában nyilvánul meg, illetve abban, hogy vitatják a zsidó nép - és kizárólag a zsidó nép - jogát az önrendelkezéshez saját őshazájában. Úgy gondolja, hogy - nagyon egyszerűen és világosan fogalmazva - az anticionizmus az antiszemitizmus új formája.


Az elmúlt évek politikai fordulatával és az Iszlám Állam hadjáratához köthető újfajta terrorizmus megjelenésével párhuzamosan egyre gyakrabban éri támadás a zsidó közösségeket Európában is. A zaklatástól a bántalmazáson át a gyilkosságig mennek ezek az akciók, miközben rendszeressé váltak a zsidóság ellenes jelszavak a szélsőjobb tüntetésein.


Ami a mostani diplomáciai konfliktust illeti, a lengyel és az izraeli kormány között tavaly januárban támadt feszültség, miután a lengyel parlament elfogadta a lengyelek második világháborús felelősségét elutasító törvényt. Ez azt mondja ki, hogy a Lengyelország területén elkövetett háborús bűnökben Lengyelország nem volt részes, azokért a felelősség kizárólag a náci német hadsereget terheli. Az izraeli kormány azonnal tiltakozott emiatt, és a lengyel parlament fél évvel később újratárgyalta, és módosította is a 2018. március elsején hatályba lépett törvényt. Kikerült belőle a legvitatottabb rész, amely alapján börtönnel sújthatták volna azokat, akik egyáltalán felvetették, hogy Lengyelország is felelős az ott történt második világháborús bűnökért. (Forrás: EuroNews)

(SBG Buddha - VilagHelyzete.com)
◢ BLOG: VilagHelyzete.com 
◢ Youtube-csatorna: VilagHelyzeteTV
◢ Legnagyobb FB-oldal: https://www.facebook.com/AWAKENINGtheWORLD
◢ Párhuzamosan futó FB-oldal (az előző törlése esetére) : https://www.facebook.com/VilagHelyzete
◢ FB-oldal 'vész' esetére: https://www.facebook.com/VilagHelyzeteBlog
◢ Azonnali Alternatív VilagHelyzete hírek: http://alternativhirek.blogspot.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése