2013. február 15., péntek

Megdöbbentő felvételek: Meteor csapódott be Oroszországban péntek reggel


Frissítve: 20:45 CET
Megérkezett a videó is a feltételezett becsapódás helyéről ...


Frissítve : 15:50
CET 
MEGTALÁLTÁK A METEORIT BECSAPÓDÁS HELYÉT !
A robbanás és járulékos sérülések következtében a SEBESÜLTEK SZÁMA ELÉRI AZ 1000 főt.....


Frissítve :
13:35 CET
Újabb videók :
Емажелинск [21.12] падение метеорита
Nagyon durva hangja van 0:30-nál a becsapódásoknak 


Meteorit csapódott be és meteorzápor zúdult péntek reggel több városra az oroszországi Cseljabinszk körzetében.

Az égen átsuhanó tűzcsóváról több felvétel is született, sőt, olyan videó is van, ahol a becsapódást is hallani. Kb. 500 kisebb sérülést jelentettek eddig, 6 városban sérültek meg épületek a becsapódó több meteorittól....


Többen összefüggésbe hozzták a jelenséget a 2012 DA14 jelű, körülbelül 50 méteres kisbolygóval, ami magyar idő szerint péntek este fogja 27 ezer kilométerre megközelíteni a Földet – azaz közelebb lesz, mint több műholdunk.

Folyamatosan frissítek, ahogy jönnek az anyagok, képek....



Magyar idő szerint péntek hajnali 5 óra körül több meteor csapódott a Föld légkörébe az Urál-hegység dél részén található Cseljabinszk felett – írja a Reuters.
A korai hírek szerint 10 kilométeres magasságban volt egy nagy robbanás, de több szemtanú szerint történt becsapódás is, vagyis meteoritdarabok érték el a földet. Jekatyerinburgban, 200 kilométerre Cseljabinszktől egy szemtanú úgy látta, a meteor nyoma a földig ért. Később hivatalos források közölték, hogy a meteorit egy darabja Szatkinszk körzetben hullott le, 80 kilométerre Cseljabinszktól.




„Még gyűjtjük az információkat, és nincs egyelőre tudomásunk áldozatokról.”
A RIA-Novoszti hírügynökség szerint senki nem halt meg a meteorzáporban, de több épületben károk keletkeztek, sok ablak betört, és a szilánkok megsebesítettek több embert. Cseljabinszk központjában érezni lehetett, hogy megremegnek az épületek, és több autóriasztó is megszólalt. A mobiltelefonok átmenetileg nem működtek. A város honlapján arra 
kérték a helyieket, hogy mindenki vigye haza a gyerekeit az oktatási intézményekből, és egyelőre ne menjenek az utcára, amíg a háttérsugárzási vizsgálatok be nem fejeződnek.
Screenshot from YouTube user Gregor Grimm

Photo from Twitter.com user @varlamov Map
Local zinc factory was damaged the severest, some of its walls collapsing (Photo from Twitter.com user @TimurKhorev) Damaged factory in Chelyabinsk. Photo from znak.com
Photo from inside of Chelyabinsk Medical Academy. Photo from znak.com Photo from znak.com

49 megjegyzés:

  1. Nothing important happend today.

    VálaszTörlés
  2. Kicsit megsokasodtak a héten az Égi jelek.Hétfő este a Szent Péter bazilikába csapott a villám, most meg ez.Az ITCCS pedig vizsgálódik a pápa ügyében.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Évi a Szent Péter bazilikába más kismillió alkalommal belecsapott a villám, mivel az a környék legmagasabb pontja és mivel van a tetején egy hatalmas fém kereszt így evidens, hogy oda csap a villám. Éppen ezért földelése is meg van oldva, különben a keresztet is lerepítette volna az a villám :)

      Törlés
    2. Kedves hitetlen embertársam, a statisztikád kicsit fals. A pápalemondás napján történő villámbecsapások valószínűségéről írt Évi, bocs de nem arról amit Te írtál. Ez kb.akkora különbség, mint elmenni venni egy Lottót, vagy ötös találatot nyerni vele. Ez egy kis helyesbítés volt.

      Törlés
    3. Nekem leginkább az tűnt fel, h jó-jó villámcsapás, na de így télen? Eddigi ismereteim szerint ilyen leginkább nyáron fordul elő.És pont Benedek pápa lemondásának estéjén?

      Törlés
    4. Megérdemelnéd, h feljelentselek becsületsértésért. Csak azért nem teszem, mert aki így nagybetűkkel ordibál a neten, valószínűleg idegbeteg és gyógykezelésre szorul.

      Törlés
    5. Évi!
      Ezt eltaláltad!!. Nem véletlen, hogy az alsó bejegyzésnél Manky "barátunk" a pszihiátriára küld Árpival.
      Biztos arról álmodik, hogy majd kihozzátok őt onnét. :)))

      Törlés
    6. kicsit falsnak érzem ezen a blogon a keresztények kommentjeit:P

      Törlés
  3. A második kép alapján akkor ez egy dupla hajtóműves meteorit volt? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. na igen..ez egy jó kérdés :) nem telik el egy nap majd kiderül nem is meteorit volt :)

      Törlés
    2. A súrlódás következtében néha több darabra törnek a meteoritok, valószínűleg ez történhetett.

      Törlés
    3. Ott már két darabban volt!

      Törlés
    4. Kedves Világ Szabad!

      Tényleg nem kellett hozzá egy nap.
      http://hungarian.ruvr.ru/2013_02_15/A-meteorzapornak-semmi-koze-a-Foldhoz-kozeledo-DA14-aszteroidahoz/

      Törlés
  4. Ennek a meteornak két hajtőműve volt? Miért nem látszik mögötte a kikondenzálódott víz a levegőben?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez egy chemtrail (vegyicsík) meteor volt ! :-)

      Törlés
  5. Mindenesetre beszédesek az azóta kiadott nyalatkozatok:

    http://hungarian.ruvr.ru/2013_02_15/Cseljabinszkban-ujabb-meteorzapor-varhato/

    Ugyebár 6 óra alatt a Föld pont negyed fordulatot tett meg és pont ugyanoda majd megint becsapódhat 1 "meteor"


    http://hungarian.ruvr.ru/2013_02_15/Se-Oroszorszag-se-az-USA-nem-b-r-a-foldonk-vuli-objektumokkal/

    És akkor jön a világkormány és megvéd az 5-10 méter átmérőjű "meteor"-októl, mert ha nem akkor mehetsz a FEMA-ba átnevelésre :D
    tök hihető:D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Fura dolog ez. Bár magam nem jeleskedem sem a csillagászatban, sem a haditechnikában, de még a geopolitika se a erős ódalam. De... Ha lehet hinni a mindenféle híreszteléseknek, akkó a mindenféle nemzetek (de leginkább a amerikás, meg a orosz) katonás bácsijai, elég nagy pontossággal tudnak szétcseszni, mindenféle jó mélyen lévő bunkereket, meg gyárlétesítményeket, meg... Szóval, picit talán... ilyen hanta szaga van (ennek is), ha olyanról dumálnak, hogy assenem tugyák milyen kavicsok kóricálnak a fődgolyóbis körül. Merugye akkó minek az a sok műhód? Vagy... ki szítta el a ilyen célra kikuncsorgott, meg elköltött lóvét? (S vajon milyen képeket látott a sok mosolygósfű használata közben?)

      Törlés
    2. "Bár magam nem jeleskedem sem a csillagászatban..."
      Ezért lehet, hogy nálad az ilyen összeesküvés-elméletek termékeny talajra hullottak.
      Megjegyzem: a technológia megvan a felderítésükre, csak a pénzt nem szánják rá. Az a sok "műhód" meg nem erre van, hanem hogy tudd nézni az El Classicót, meg hogy hazatalálj Kistarcsáról a dzsípíeszeddel.

      Törlés
    3. Diszkret! te nagyon buta vagy :)

      Törlés
    4. Csakmert mostan ilyenem vagyon... Meg legyen páraknak oka jól összeköpdösni.

      Azér van némi különbség aközött, hogy nem mániám a mindenféle ma nagyon elfogadott tudományágak napi szintű újdonságainak bebiflázása. Meg aközött, hogy nem nyelem be azt a sokak által (még mindég) hangoztatott esti mesét, miszerint: a emberkék tökéletesek, bódogok, vezetőink pedig csakis értünk a zemberekért dógoznak éjt nappallá téve, s nem is lehetne nekünk jobb itten. Valamint mindenki csak azon töri magát, hogy ezen a golyóbison saját magán kívül másoknak is jó legyen. (Nem mondom, hogy nincsenek ilyen arcok, de arányaiban még mindég kevesebben, mint azok, akiknek csak a saját kis harácsolós, mindenkit átcseszős lelkiviláguk a fontos.)
      Merugye... ha mindenki arra törekedne, másoknak (is) jó legyen (vagy monnyuk ne legyen túl pocsék), akkor ugye nem úgy állna a jelenlegi világunk, ahogyan áll.

      Depersze, én idealista vagyok. Meg paranoid. Meg kommenista. Meg náci. Meg antiszemita. Meg... lehetne még sorolni a skatulyákat, amikbe mostanában (is) belerakosgattak mindenféle fickók.
      S ha aztat nézem, hogy tik, akik szeretik a dobozolást, meg a más nézeteket vallók bő nyállal való leköpdösését... Nos... itteni megszólamlásaimmal (mint ahogy a idejáró többség is) legalább azt elérjük nem fulladoztok bele a sok felgyülemlett nyálba. S tán, ez is valami.
      Szóval csak így tovább! (Nehogy véletlen a Kaporszakáll elé kerülve, olyan gyilokot is a fejemre olvassanak a bírák, amikről nem is tudok.)

      Törlés
    5. Katonai műhold.... Nem csak kommunikációs műholdak vannak ahogy te mondod hogy lehessen nézni az El Class.... és tudomásom szerint most nemrég felküldtek egy járművet a marsra is, hogy vizsgálja, biztos nem hasraütésszerűen böktek az égre hogy ott van valami és durr neki. Szóval vannak kommunikációs műholdak ekclassikora meg anyátokköztre vannak katonai műholdak "egyéb" célokra és vannak műholdak a világűr pásztázására... elmondások szerint csak a világűr 3%át "ismerjük" ezért is nem lehet felelősségre vonni senkit, hogy nem vette észre, DE ott vannak más kavicsok 40-50-60m esek amik sok sok km-re repülnek el melettün és ezekről írnak... itt van egy 15m átmérőjü lyuk melyet elmondások és szemtanúk szerint egy meteor ütött a jégbe, ami már 30km magasan felrobbant/elégett valamennyire vagyis csökkent a mérete... tehát legalább 5-10mel nagyobb volt! NEHOGYMÁR NE VEGYENEK ÉSZRE EGY MINIMUM 20M ÁTMÉRŐJÜ KAVICSOT AMI A FÖLDNEK JÖN EGYENESEN????? (a többi meteorról már hetekkel előtte tudnak)

      Törlés
    6. Ha oda is figyelnél, lenyilatkozták, se ők, se az amcsik nem látták, mert a nap felől érkezett, és a jelenlegi technológia erre még nem alkalmas.

      Törlés
  6. Kezd apokaliptikus lenni a hangulat :)
    Nem gondoltam volna, hogy ilyet is látni fogok.

    VálaszTörlés
  7. Itt minden mindennek ellentmond:-( Ha azt nézitek, hogy az oroszok műsort adtak a FED-ről, ha azt nézitek, hogy Soros ellen kiadtak egy körözést, akkor mégis most miért egyesülne a nagyokkal, hogy világ kormány legyen...én már semmit sem értek...mindig részeket néztek, DE ha összerakjuk a történéseket, akkor már nem tudni, ki kivel van, mi a kamu, és mi nem.....szóval....ha a FED-ről szóló adást veszem alapul, nem hinném, hogy az oroszok világkormányban akarnának lenni...vagy mégis...lehet, hogy pont egy zsarolás volt ez a tv adás?......

    VálaszTörlés
  8. csak ezt a feltőltést és a feltőltési időt nem igazán értem!http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=1W90i4nZZAQ

    VálaszTörlés
  9. Van egy kis különbség ez a videó és a fent berakott kép között. Most akkor csináltak egy kamu lyukat is, vagy mi?
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=wgHUTuTfj-4#!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. mert ez Türkmenisztánban van
      http://www.youtube.com/watch?v=5jxPR9_pp90
      http://utikalauz.info/turkmenisztan/a-pokol-kapuja-derweze.php
      Azonnal megy a kamuzás...

      Törlés
  10. itt van még egy híradás:

    http://www.origo.hu/tudomany/komment/20130215-meteoritfelho-huzott-el-oroszorszag-felett.html?SYSref=http%3A%2F%2Fwww.origo.hu%2Ftudomany%2F20130215-meteoritfelho-huzott-el-oroszorszag-felett.html&cmnt_page=1

    VálaszTörlés
  11. Gergő neked lesz igazad. Valami beindult most a napokban. "Apu kezdődik"! A Pápa lemond, most meg egy napon ez a meteor robbanás(ok) és a Földhöz eddig legközelebb elhúzó kisbolygó. Ismétlem, egy napon ! Azt akarták bemesélni a Tv-ben (is), hogy nincs kapcsolat a kettő eset között. Nevetséges. Szóval kisgatyákat felkötni, lehet hogy beindult a végidőki gépezet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. én erre az évre nem terveztem be semmi ilyen világ égést, úgyhogy nem lesz :P

      Törlés
  12. Itt van 3 link:
    http://hungarian.ruvr.ru/2013_02_15/Se-Oroszorszag-se-az-USA-nem-b-r-a-foldonk-vuli-objektumokkal/
    (Ezt már ugyan kivették a nyilvános tartalomjegyzékből, de a böngészőbe másolva megnyitható MÉG)

    http://hungarian.ruvr.ru/2013_02_15/Meteorit-eso-amerikai-machinaciok/

    http://hungarian.ruvr.ru/2013_02_15/A-meteorzapornak-semmi-koze-a-Foldhoz-kozeledo-DA14-aszteroidahoz/

    A Men in black videóban van egy rész, ahol elmondják, hogy az Oroszok irányítása alól "kicsúsztak" az atomrakétáik, amikor az UFÓ-k megjelentek. Ők irányították a rakétákat Amerika ellen.
    Már csak akkor tudták vissza vissza nyerni az irányítást az atomtöltetek felett, mikor az UFÓ-k elmentek.

    Az első link, (amit kivettek a tart. jegyz.-ből) arról szól, hogy:
    "Se Oroszország, se az USA nem bír a „földönkívüli objektumokkal”
    Dmitrij Rogozin miniszterelnök helyettes kijelentette, hogy itt az ideje a világ vezető országai egyesülésének abban az esetben, ha fennáll földönkívüli test behatolásának veszélye a Föld légterébe.

    Az én olvasatomban ez azt jelenti, hogy ha Amerikát, vagy Oroszországot atomtámadás éri, (vagy bármelyik másik országot) rálehet fogni az UFÓ-kra.

    A második linkem, hogy:
    "Vlagyimir Zsirinovszkij, az Orosz Liberál-Demokrata Párt vezetője úgy gondolja, hogy nem meteorit esett le az Urálnál, hanem igazából az amerikaiak kísérleteznek új fegyverekkel."

    Harmadik link:
    "A Cseljabinszk feletti meteorzápornak valószínűleg semmi köze ahhoz az aszteroidához, amelyik a Föld közelében repül el később pénteken – véli Ian Crawfordcsillagász, a Birkbeck University professzora."

    Men in black:
    http://www.youtube.com/watch?v=CrjXmDlAYzo&feature=youtu.be

    A nukleáris rakéták UFÓk általi aktiválása kb. 37-38 percnél található. (Angol nyelvű felirattal)

    VálaszTörlés
  13. Mennyi a valoszinusege annak, hogy egy 54ezer km/h-val szaguldo meteor a legkorbe erve kettetorik es parhuzamosan haladnak tovabb, majd felizzanak, majd felrobbannak es utana egybeolvadva zuhannak egy befagyott toba meg mindig tobb ezer km/h-val, hangsebesseg folott es a hangrobbanas es becsapodas egy szabalyos 5m atmerolyu lyukat vagot es nem repedt meg a jeg korulotte!?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sok. Ha mondjuk egy kővel bedobsz egy ablakot, törik összevissza. Ha ugyanazt az ablakot átlövöd fegyverrel, biza egy kis lyuk marad...

      Törlés
    2. Egy kis fizika:a víz "összenyomhatatlan",nem úgy működik mint a levegő az üveg mögött.Csapjál bele egy lavór vízbe és meglátod.Pl. bázisugrás vízbe:ha nem megfelelően érkezel,visszapattansz,mint egy labda,pedig a sebességed összemérhetetlen a meteoréval.Egy bizonyos sebesség után a víz is úgy viselkedik,mintha "beton" lenne.Ha a jég alatt nem lenne víz,akkor igazad lenne,de a fenti esetben,több ezer km/h sebességnél ki kellett volna repülni a tóbol az összes jégnek,valamint jelentős mennyiségű víznek is.Ezenkívül még érdemes lenne megvizsgálni a hangrobbanás hatását,mely az objektumot kisérte.

      Törlés
  14. +mikor felrobbant 10km magasan alatta gyarepulet dolt ossze es szinte minden ablak betort!? De a toban csak egy 5meteres szabalyos lyukra futotta:-)

    VálaszTörlés
  15. Janos elek-nek zabszem ment a seggebe:-) neki sincs jobb dolga mint hogy az altala utalt oldalakat latogassa es elkuldjon mindenkit melegebb ekhalylatra:-) bezzeg ha az o nezeteit, velemenyet vagy hitet kritizalna valaki akkor durci lenne:-) biztos mondtak mar neki, hogy ha nem teccik es nem muszaly akkor nem kell vele foglalkozni! Es nagyon sajnalom, hogy nem tetszik tudni belekakilni abba a nagy wccseszebe!:-) :-) :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Elek egy lelkes felforgató ügynökbácsi egyik alteregója. Hakapeszi Maki, János Elek, Szita László, HARC HAR és még asszem kike1635 - szóval rájuk ügyet se vessen senki. Legalábbis szerintem. Ez csak olyan jótanács-féle.

      Törlés
    2. Buddha kérlek intézkedj. Ez nem ember.

      Törlés
    3. Ahogy hozzászól jános elek nevezetű lény, azonnal törlöm a firkálmányait, ezért ne is foglalkozzatok vele és ne pocsékoljátok rá az energiát!

      Törlés
  16. Ez a jég kör nagyon kamu szagú...

    VálaszTörlés
  17. Azért az ilyen nagyokosok, mint Diszkreet meg Kvedra csinálják a műsort rendesssen, és meg lehet nézni a stílusukat - minősíthetetlen. Léteznek eféle fő- vagy mellék állású ködösítők. Az ördögi energiájukat messziről meg lehet érezni. Isten óvjon minket! Mert ők már eladták lelküket az ördögnek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nabakker... a Patásbérencet ki is hagytam fentebb. (Hiába, no... öregszem. Kezdek szenilis lenni.)

      Törlés
    2. @eli70: Gyere te is, az ördög jobb gazda. :D

      Törlés
  18. Kuba középső részén is felrobbant állítólag egy meteorit - legalábbis ezt jelentette a kubai média szemtanúkra hivatkozva.

    A híradásokban a szigetország Cienfuegos tartományának lakosait szólaltatták meg, akik elmondták, hogy még csütörtökön, helyi idő szerint este nyolc órakor egy fényes objektumot pillantottak meg az égen. Akkora volt, mint egy busz, majd a "Napnál nagyobb" tűzgolyóvá változott, és 3-4 perccel később egy erős robbanás történt.


    A Havana Times című lap szerint a cienfuegosi Rodasban a robbanás megrázkódtatta a házakat, de sérültekről és károkról nem érkeztek hírek. Szakértőket küldtek a térségbe, hogy kutassanak az állítólagos meteorszerű égitest darabjai után. Nem tudni, hogy a kubai médiában leírt égi jelenség kapcsolatba hozható-e a cseljabinszki meteorit becsapódásával.

    VálaszTörlés
  19. Engem igazából ez érdekelne itt....

    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=490280561034237&set=pcb.490280631034230&type=1&theater

    VálaszTörlés
  20. Meg hogy milyen rakéta az amely gyorsabb 54000Km/h - nál, mert ez lazán beérte, szétlőtte, átment rajta( vagy melette és úgy lőtte szét..) majd szintén sokkal nagyobb sebességgel elhagyta és - eltűnt a semmiben, de úgy is érkezett és nem alolról mint ahogy egy rendes, jól nevelt rakétától illene, hanem felölről...

    http://www.youtube.com/watch?v=WaQIPBqoQ-Q

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. WF, és mennyire illik már a diadalmas zene ehhez a videóhoz. Olyan "azt akarom mondani, mi ilyet is tudunk" stílusú... :)

      De az is lehet, hogy a zufók lőtték széjje a kavicsot.

      Törlés
  21. Én azt nem értem, hogy miért nem látta ezt előre senki? Miért nem ment a hírekben, hogy "vigyázat meteorit fog becsapódni kb. erre a területre, mindenki menjen le a pincébe"?!
    És hogy lehet, hogy enni nappal utána sem derültek ki hírek. Végül is honnan került ide ez a meteorit?

    VálaszTörlés
  22. Ha megnezitek lassitva a felvetelt latni lehet felrobbanaskor valami fenycsova keresztul ment rajta,amugy is a holdon 1969 ota nem voltunl peddig sokat fejlodtunk,miert nem ?Aze mert idegen epitmenyek vannak,nez utana....

    VálaszTörlés