2014. május 2., péntek

Már harcok folynak Ukrajnában - Percről percre 2014. Május 2 -án - (Videók)



UPDATE  - 2014. Május 5. Hétfő : Breaking News (16:20) Helikoptert lőttek le a főderáció hívei ! Gázvezetéket robbantottak fel.... FOLYNAK A HARCOK...
A legfrissebb videó :



Orosz katonai vadászgépek és bombázók Szimferopol felett !
Update - 2014. Május 3. 19:10
Fasiszták ! Fasiszták ! - skandálják a helyi lakosok a kijevi katonai junta erőinek, akik tankokkal támadnak saját állampolgáraikra Kramatorszk városában !
A helyzet nagyon súlyos és bármikor nagyobb erőszakba fordulhat!




Update - 2014. Május 3. 13:40 - Donyeckben háború van ! Az ukrán terrorelhárító központ bejelentette:
"
A Donyecki régióban nem valamiféle rövid lefolyású felkeléssel, hanem háborúval van dolgunk."

Friss: A várost bekerítették, egyre növekvő gyűlölet, fegyverropogás hallatszik és civilekre lőnek - a percekkel ezelőtti beszámolók szerint.


Helyszínről érkezett videók:



Miközben 18-25 éves korig minden ukrán férfinak be kell vonulnia ! Ukrajna ismét bevezette az általános sorkötelezettséget a nyugtalan délkelet-ukrajnai helyzetre való tekintettel.

Ellenőrzőpontból lőnek Ukrán támadó helikopterre a függetlenségüket kinyilvánító orosz-barát Szlavjanszk védői :



AZ EBESZ Oroszország kérésére Kijevhez fordul a szlavjanszki akció leállítása érdekében

Teljes szöveg: http://hungarian.ruvr.ru/news/2014_05_02/271908896/


Az EBESZ vezetősége Oroszország kérésére felveszi a kapcsolatot az ukrán hatóságokkal annak érdekében, hogy állítsák le az erőszakos akciót Szlavjanszkban – közölte Oroszország EBESZ-nagykövet, Andrej Kelin.

Oroszország felháborítónak tartja a Szlavjanszk ukrajnai városban beindított megtorló katonai akciót, amelybe bevonták a Jobboldali Szektor és egyéb ultranacionalista szervezet terroristáit.
Az orosz külügyminisztérium követeli, hogy azok, akik hatalomnak kiáltották ki magukat Kijevben, azonnal szüntessék be az akciót. Moszkva felszólította a nyugati országokat, hogy mondjanak le az általuk Ukrajna iránt alkalmazott romboló politikáról.


Teljes szöveg: http://hungarian.ruvr.ru/news/2014_05_02/271911800/

Teljes szöveg: http://hungarian.ruvr.ru/news/2014_05_02/271911800/



Teljes szöveg: http://hungarian.ruvr.ru/news/2014_05_02/271908896/

Peszkov: Kijev óhatatlanul felelni fog a megtorló akcióért


"A kijevi hatóságok, amelyek amellett döntöttek, hogy megtorló akciót indítanak Délkelet-Ukrajnában, óhatatlanul felelni fognak ezért, mindenek előtt saját népük előtt" – hangoztatta az orosz elnök sajtótitkára, Dmitrij Peszkov.

Az ukrán katonaság pénteken kora reggel rohamot indított a Donyeck megyei Szlavjanszk város ellen, a légierő és páncélos technika bevetésével, vannak áldozatok. Moszkva megtorló akciónak minősítette Kijev fellépését, amelyik szertefoszlatja az utolsó reményt az ukrajnai deeszkalációt előirányozó genfi megállapodások érvényesítésére.



Szlavjanszk lakosai élő pajzsként zárják el a csapatok előtt a városba vezető utat

A lakosok élő pajzsként elállták az utat a városba nyomuló csapatok előtt a kelet-ukrajnai Szlavjanszkban, ahol az erőstruktúrák külön-akciót hajtanak végre a föderalizálás hívei ellen, amelynek során bevetették a légierőt és páncélos technikát is,

A köztük vannak nők és idős emberek, mindannyian fegyvertelenek. A katonaság egyelőre nem alkalmaz erőt, de a helyzet feszült.


Eközben a szlavjanszki felkelők barikádokat vonnak fel a város központjában
„Észak felől nyomultak előre. Most szünetel a tűz. Értesüléseink szerint átcsoportosítást hajtanak végre, meglehet, megpróbálnak más irányból támadni” – mondta Anatolij Hmelevoj.

Az ukrán védelmi tárca legutóbbi értesülései szerint a különació aktív fázisa során a fegyveres erők két Mi-24-es helikopterét lőtték le és egy Mi-8-ast megrongáltak, két katonai személy életét vesztette, többen megsebesültek.





Szakértő: a Nyugat hallgatólagosan reagál majd a délkelet-ukrajnai külön-akcióra
Az ukrán hatóságok, a kijevi központi hatalom tekintélyének növelése érdekében, továbbra is erővel próbálják majd elnyomni a tiltakozást Délkelet-Ukrajnában. A különakció azonban ellenkező eredményt hozhat az elvárásokhoz képest – véli az orosz Külpolitikai és Védelmi-politikai Tanács elnökségének elnöke, Fjodor Lukjanov.
"Ez egy bizonyos fordulópont, amely minden bizonnyal nem oda vezet, amire az akció szervezői számítanak, vagyis nem az ideiglenes hatalom tekintélye és jogköre szilárdításához, hanem ennek éppen az ellenkezőjéhez."
A szakértő közben kifejtette véleményét, hogy a helyzet katonai mederben fog kibontakozni.
"Amennyiben a kijevi hatalmasok erővel próbálták meg elnyomni a tiltakozást, akkor e logikát követve a továbbiakban is ezt kell tenniük. Ellenkező esetben saját tehetetlenségüket bizonyítanák az ország dél-keleti része feletti ellenőrzés tekintetében."
Fjodor Lukjanov elmondta, hogy a különakció kudarca esetén a mai kijevi hatalom két tűz közé kerülne.
"Ha Kijev nem oldja meg a problémát katonailag, márpedig eddig minden erre irányuló próbálkozás kudarcba fulladt, akkor a kijevi hatalom gyengülésének folyamata rohamosan felgyorsul. Egyfelől, a keleti és dél-keleti területek meggyőződnek arról, hogy ezek tehetetlen intézmények, másfelől, azok, akik Kijevben, ill. Ukrajna nyugati részén elégedetlenek, hogy a kormány nem cselekvőképes, élesebben követelhetik a hatalmasok leváltását, a keményebb politikai vonal érvényesítését."
Azonkívül Lukjanov rámutatott, hogy bár az IMF tegnap jóváhagyta az Ukrajnának szóló segélyprogramot, de felülvizsgálhatja azt, ha a kijevi hatalom elveszti az ország egy része feletti ellenőrzést.
Arra a kérdésre válaszolva, hogy a Nyugat miként fog reagálni a Délkelet-Ukrajnában történő eseményekre, a szakértő azt a feltételezést fejtette ki, hogy a reagálása visszafogott lesz.
"Nem hinném, hogy nyílt támogatást fejeznének ki, de természetesen a Nyugaton senkinek sem lesz kedve kétségét kifejezni a történések jogszerűségével kapcsolatban. Azt hiszem, a nyugati reagálás hallgatagos lesz. Egyszóval, a Nyugat arra számít majd, hogy Kijev valamilyen módon megoldja a problémát. Azonban erre éppen nem kellene számítani. Minden, ami eddig történt, – márpedig ez immár a harmadik próbálkozás,– nem meggyőző. Egyelőre nem úgy fest, hogy az ideiglenes ukrán hatalom képes lenne megoldani ezt a problémát."

Forrás: Youtube / Oroszország Hangja / RT News


Teljes szöveg: http://hungarian.ruvr.ru/news/2014_05_02/271910165/

15 megjegyzés:

  1. A kérdés már csak az, hogy mikor fog a NATO beavatkozni... Onnantól lesz csak az igazi móka és kacagás!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Neked az, hogy emberek haltak meg, esetleg még többen fognak meghalni, nem több egy jó kis mókánál?
      Tudod mit? Kedvem lenne elfenekelni téged, de nagyon. Egy ideig biztosan nem tudnál az XBOX-od elé leülni, de még hanyatt feküdni sem, az tuti.

      Törlés
    2. A Mátrixban csak móka és kacagás van, a többi mind szoftverhiba. Gondolom Heroinuser erre utalt.

      Törlés
    3. redneck: Elfelejtettem kiírni, hogy bekapcsoltam a szarkazmus módot. A mai nappal kezdve, hogy már lövöldözés van és az USA szereti a demokráciát másik országokra rákényszeríteni, mellette még ezt a hírt is olvastam: www.infowars.com/imf-demands-ukraine-risk-world-war-3-in-return-for-bailout-money/, egyre jobban azt látom, hogy itt valami nagy és rossz fog történni. A kérdés már csak az, hogy mikor kell Európából elhúzni... Pár nap van rá, vagy hét vagy hónap...?

      u.i: Ha elfenekelsz vagy se, akkor se tudok leülni az XBOX-om elé, ugyanis 6 éve nincs meg :D

      Törlés
    4. Nem a nátó lépése a lényeg hanem a macijé... Már ott van mind a két oldal. Nekünk nagyon annyi lesz ha átterjed..

      Törlés
    5. NATO ebbe nem fog beleavatkozni, mert egyszerűen nem mer. Egy Szíria típusú külső támogatás elképzelhető de olyan h. valaki nyíltan konfrontálódjon az Oroszokkal az kizárt.

      Törlés
  2. Ezek a (Mc)Káin ivadékok "méltóképpen" akarnak megemlékezni 1914-re!
    Azt hiszem, nem a NATO "indulása" - hiszen már keveri rendesen! :D - az érdekes, hanem Misa maci-é!
    Az a néhány tízezer spec(Naz)-os ha megkapja a parancsot ott az ukrán határnál akkor, lészen sírás és fog csikorgatás! Lesz ott - de itt is beszarábia, de nagyon!

    Ha, még a háttér eseményeket is figyeljük - pl. a nyugat= EjU kiárusítást végez, Kína pedig bevásárol, föleg haditechnikai kütyüket -, vagy a minap látott hír szerint Kína ÁTVETTE a világgazdaság vezetö szerepét! De, a petro dolcsi "halála" , az aranyrubel, vagy a USA ltd. januártól élö kötvény=államadósság befagyasztását Kína részéröl, ...mind-mind egy-egy szög az USA+EU koporsójában!

    Van egy deja vu érzésem: valakik nagyon így akarták/akarják ezt meccset lejátszani! Ciánék és a "labdaszedöik"!

    VálaszTörlés
  3. Állítólag Románia már megkezdte a tartalékosok mozgósítását. Lehet, hogy ők tudnak valamit.

    VálaszTörlés
  4. egyik oldal sem enged, emiatt egyértelmű hogy nagy harcok lesznek

    VálaszTörlés
  5. Szóval csak nem bírnak a börükben maradni a patás férgek! "Kerül amibe kerül!" Nem ök fizetik az árát az áldozatot!

    Ami még szörnyü ebben reality thriller-ben, hogy véreinket - kárpátaljai magyarokat is - holokausztra/értsd: "égö áldozat") szánják!

    Tudom, hogy nem sok, de február óta MINDEN NAP gyújtok egy mécsest az együttérzés/aggódás jeleként!

    Áldás és béke a tiszta szívüeknek!

    VálaszTörlés
  6. Sosem engedném,hogy egy állam polgárai népszavazást tarthassanak arról,hogy az állam egy részét másik országhoz csatolják.Amelyik polgárnak nem tetszik az élet az országában,az vagy elzavarja a vezetést vagy elköltözik.Bárki,aki az országa területi egysége ellen van,az áruló és meg kell büntetni.

    VálaszTörlés
  7. 0:28-tól azok már SZUHOJ-ok (SZU-27).

    VálaszTörlés
  8. Üdv! Az első videón látható gépek nem háborúba mennek, a Győzelem napi díszszemlére gyakorlatoznak ami május 9-én lesz, ez okból tiszteletkört mentek Krím felett. A gépeken fegyverzet nincs, az első gépek Jak-130-as kiképző gépek voltak, utána repültek Mig-29-esek és Szu-24-esek, ha jól láttam Tu-22-esek, Szu-27-esek is majd a legújabb Szu-34-eseket is látni lehetett. Repült még 2 darab Il-78-as tanker gép (mögöttük repült egy Tu-160-as és egy Tu-95-ös bombázó) is amelyeken ki volt engedve a légi utántöltő berendezés, ilyen magasságban nincs légiutántöltés mert veszélyes. Ami az első videón van az csak gyakorlás illetve némi erőfitogtatás.

    VálaszTörlés
  9. Írja már meg valaki legyen szíves, dióhéjban, hogy most kik a jófiúk és kik a rossz fiúk. Úgy értelmezem (lehet, hogy rosszul), hogy itt vannak ezek a szakadárok, akik orosznak mondván magukat, az ukrán hatalom ellen bujtanak. Miért is gond, ha leállítják őket? Oroszországnak nem elég Krím? A balhét nem az EU vagy USA más, külső "nevető" gerjesztette? Most akkor mi is van?

    VálaszTörlés
  10. Kedves "HáziHöös!"

    Ez nem "jó fiú-rossz fiú" "videó játék"! Ez a véres valóság!

    Surja1 barátunk(?!), érdekesen fogalmazott: "vagy a vezetést kell elzavarni vagy elhagyni az országot"! :( :P
    A "democsokrácia" eszközökban nem válogat! Az viszont kétségtelen, hogy a "nép akarat" élvez némi prioritást!

    Magyarul! Ha, az adott területen élök úgy döntenek, hogy egy illegitim bábkormányt nem ismernek el, föleg ha azt egy külsö, terrorista, felforgató direkt beavatkozásának a következménye, akkor nem kell magyarázni, hogy akiknek e miatt kinyílik a bicskájuk azok "jogosan" akarják érdekeiket érvényesíteni!
    Föleg, ha ennek gyökerei mélyebbre nyúlnak a történelemben!

    Lásd Mo-ot! Lassan annyi lesz az "új honfoglaló"parazita + sáska réti néger (ca.3 millió!), hogy a nemzetalkotó magyarságot teljesen kiszorítják hazájukból!

    Lásd az elcsalt választásokat!! Ahol NEM magyarok szavaztak hazááruló, nemzetgyilkosokra! Likud-Fidesz, mszp-szdsz-lmp ... kb. 3 millió lopott szavazattal és nyílt magyar-gyülölö propagandával "nyert"!
    A nemzet-halál prolongálva újabb 4 évre, ...vagy mégse???

    VálaszTörlés