2014. április 20., vasárnap

Mit felejtettél el ? - Az embereket mindig zavarba tudod hozni, egy csodálatos és óvatos módon




Az embereket mindig zavarba tudod hozni, egy csodálatos és óvatos módon.
Csak azt mondod nekik: "Mit feledtek el?"


Nos, nem tudom. Emlékeznem kellene?
Ó nem akarom a bolondját járatni veled, úgy értem ez nem bonyolult.
Ez valami teljesen alapvető, amit elfelejtettél. Könnyedén emlékezhetnél rá, mert annyira nyilvánvaló. Nos, ez a legnehezebb dolog a világon, ezt kigondolni.
Mi a legnyilvánvalóbb dolog, amit elfelejtettem? A pokolba, mi lehet az?



Nos, mit gondolsz ki vagy Te?
Hogyan válaszolod meg ezt a kérdést?
Ki vagy Te?


Egy nevet fogsz megadni?

Azt mondod, "Joe Doe vagy, én meg Alan Watts."
Ez nem igaz!
Ez az, amit az emberek mondtak neked, hogy ki vagy.
Egy névvel illetnek, és aztán azzal való azonosulásra tanítanak és hogy az elvárásaiknak megfelelően viselkedj.
De az nem Te vagy, nagyon jól tudod.
Menj vissza az emlékeidben, menj vissza a csecsemőkorba mielőtt mondani kezdték neked ezeket a dolgokat.
Ki vagy Te?  És ha ezt megérted, nagyon jól fogod tudni, hogy ki vagy.
Ami alapvetően vagy mélyen-mélyen lenn, messze-messze belül az egyszerűen a szövete és szerkezete magának a létezésnek.
Ám van egy összeesküvés arra, hogy nem szabad tovább adnod, mert mindenki az, és ha egy valaki felismeri ezt, a többiek egy kicsit megsértődnek.
Azt mondják: "Nos, hogy lehetsz Te ilyen nagyszerű?"
Ezért aztán bárki, akinek célzást tesznek arra, hogy ki is ő valójában, egy keresztény civilizációban az emberek erre a következőképpen reagálnak:

"Ki a fene vagy Te, mit gondolsz? Jézus Krisztus vagy?"
Vagy mondhatod: "Jézus Krisztus mondta, hogy Ő Jézus Krisztus és mindenki így könyvelte el,
és ez az, amit velem is teszel."
Van egy - mint ahogy volt is, zuga a léleknek, a szellemnek, ahol mindenki tökéletesen tudja, hogy nem csak egy felelőtlen kis egérke vagy, mely ebbe a világba lett hajítva.
Valójában ezt az egész munkát Te végzed. Te működteted.
Csak nem tudod beismerni azonos módon, ahogy nem tudod beismerni, hogy Te vagy felelős azért, ahogy szíved dobog.
Azt mondod: "Ó, azt nem én teszem. Nincs irányításom alatt a szívem."
Van kontrollod tudatosságod felett? Tudod hogyan lesz?


Mi a tudatosság ? "Az igazi önmagad nem egy bábu, amit az élet ide-oda tologat"

15 megjegyzés:

  1. Egy előző hozzászólásra reagálva: "Miért, ez a néhány éve zajló erőltetett "ébresztési" jelenség mögött - ami már a mainstream-et is elérte - talán nem ugyanazok állnak?Ezt persze nem lehet elkapkodni, idő kell még hozzá, attól látszik majd ez a ébredés egy természetes, spontán folyamatnak,....pedig nem az."

    Miért van az, hogy egy magasabb tudatszintről tekintve minden úgy van jól ahogy van ? Hogy a Létben minden jó ? Hiszen minden tapasztalat, megismerés végső soron csak a Teljességet szolgálja.Lehet e a Teremtést jóra és rosszra osztani, kategorizálni ? Korlátozott tér-idő relációk között élve természetes hogy az ember jót-rosszat szét- elválasztja, de valójában békaperspektívából , polarizáltságból nézve a Teljesség egyik részének démonizálása, tagadása, nem akarása annak igenléséhez vezet, a félelem inspiráló módon jeleníti meg a nem akart rosszat.

    A józan, reálisan gondolkodó keresztények is tudják, hogy nem lehet semmit megúszni, de lehet úgy élni, ahogy a Hegyi beszédben Jézus kinyilatkoztatta. Vagyis bármi történjék, minden a Teljességet szolgálja, még az ellentéterők is, ha akarják, ha nem. Ebből a szempontból pedig teljesen mindegy spontán e az ébredés, vagy irányított, hiszen egy polarizált világban nem is lehet valami csak fekete vagy csak fehér, ellenben itt egy keresztény idézet valahonnan : "Az istenszeretőknek minden a javukra válik" :)
    http://dotsub.com/view/15f0467f-d351-4224-acf5-df3f2ba9d5a0





    VálaszTörlés
  2. Azért vagyok valami, hogy megértsem, hogy nem vagyok semmi, ami azt jelenti, hogy Minden vagyok. (Egy hamarosan megjelenő alapműből...)

    VálaszTörlés
  3. Hulivuli! Abszolùt eggyet értek... Milyen uncsi és fejlődésképtelen lehetett anno a boldog "kommunizmus".... Remélem érted... Mielőtt a a kìgyò bedobta a tudàj fàjàt :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A kígyó nem a tudás fáját, hanem a tudás skizofréniáját dobta be :)
      Ismered a viccet? Azt mondja tudatzavaros: Én teljesen normális vagyok, a hangok is megmondták. :)

      Törlés
    2. Másképpen fogalmazva: A kígyó a Teljességen belüli(!) részleges (korlátozott) nézőpontok szimbóluma:

      "... a rossz csak akkor létezik, ha a dolgokra a töredékesség(!) és az analízis(!) fényében tekintünk, elválasztva azokat közös Princípiumukról, ahelyett, hogy úgy tekintenénk rájuk, mint amiket a Princípium szintetikusan foglal magában, a Princípium, ami maga a Tökéletesség.

      Így teremtjük meg a tökéletlent, megkülönböztetve a jót a rossztól, mindkettőt ezzel az alapvető megkülönböztetéssel hozzuk létre, így a jó és a rossz csak akkor létezik, ha szembeállítjuk őket egymással. Ha nincs rossz, akkor a szokványos értelemben vett jóról sem beszélhetünk" René Guénon: Demiurgosz

      Ennél pontosabban ember még nem fogalmazta meg a "bűnbeesés" metafizikai jelentőségét.

      Törlés
  4. "Istennek Te egy egyetlen, egyszeri és megismételhetetlen teremtménye vagy." Akiért Fiát is hagyta cafatokra marcangolni, hogy el ne vessz, hanem örökéleted legyen. Kár "filózni" rajta ki vagyok. Csak a teremtő, megváltó Isten tudja megmondani ki vagyok, és visszaadni ami az édenben elveszett, az életünket, igazi személyiségünket és újjáteremteni azt ami meghalt bennünk.

    VálaszTörlés
  5. "Csak a teremtő, megváltó Isten tudja megmondani ki vagyok, és visszaadni ami az édenben elveszett, az életünket, igazi személyiségünket és újjáteremteni azt ami meghalt bennünk."
    Már megint a theisztikus istennél vagyunk, aki majd talán meghallgatja könyörgéseinket és egy sült csirke formájában belerepül a szánkba... Aki a nemzeti himnuszt szépen tudja énekelni, az már jóval közelebb van egy adott nemzet nemzeti istenéhez.. Aki nem szereti énekelni az egy ateista, rossz zsiráf. Jó és rossz... Evola is szépen értekezik erről, de ő a bűnt és a rossz cselekedetet boncolgatja. Ha a jó emberek egyszer végre csendben maradnának a rossz dolgok egykettőre elpárolognának a világból, mert a pokolba vezető út bizony nem gránittal van kikövezve. Egyébként mi lehet túl jón és rosszon?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az éneklés a lélegzetvétel egyik legjobb formája. A lélegzés a lélekkel való azonosulás elengedhetetlen része. A szöveg mint a vitorla, a dallam mint a szél irányítja a lélek hajóját. Ha nem érted nem csodálkozok Mr Tudatszint...

      Törlés
    2. A nevetés a legjobb. Főleg ha egy narancsszínű láthatósági mellénybe öltöztetett fény segédmunkás végzi.A nevetéssel emelkedik a boldogságosságosság.
      https://www.youtube.com/watch?v=eXgdSOxaCGI

      Törlés
    3. Ez jobb:
      https://www.youtube.com/watch?v=UJ4PV6NSd5I

      Törlés
  6. Remek ez a blog! Mindenkinek csak ajánlani tudom. A válaszok ott vannak a sorok között:
    http://atyafipeca.wordpress.com/2013/12/13/hamvas-bela-a-tukor/
    http://atyafipeca.wordpress.com/2013/02/10/hamvas-karneval/

    VálaszTörlés
  7. Egyszerű ez így leírva...Ám mi az oka a nehezen megvalósításának?

    VálaszTörlés
  8. Vagyok aki vagyok. Én csak akkor lehetek én ha megtévesztem magam és nem látom, hogy te én vagyok. Időt és teret teremtettem hogy külön legyünk együtt. Elvállás, találkozás.... én vagyok a minden. De mint minden, egyben semmi. A fény az összes színt tartalmazza. De prizma nélkül semmilyen szín de mondhatod minden színnek. Úgy lesz, ahogy én akarom. Mindig is úgy volt. Igen ezt akartam. Látnom kellett, ki vagyok én. Most megvethetsz. Ha ezeket akartam, az maga a vég? Mindennek oka van. Majd meglátod. Jézus igazat beszélt. Magának nem mond ellen. A biblia kézírás. Azt mondta sok módon egyek vagyunk. Benne élsz és ő te benned... a végtelen az én leírásom és az egy. Ezt is ember írta...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Isten maga, a "Vagyok"... A 2Mozes 3:14-ben mondja ezt magarol: "Vagyok, aki Vagyok". Ha Isten minden emberben benne élne, akkor az azt jelentené, hogy Õ maga is megvaltasra szorulo bunos. Csak az ujonnan született emberekben él Isten Szelleme.... akik elfogadtak az Õ Fiat Uruknak és megvaltojuknak.

      Törlés