2013. február 2., szombat

Az adósrabszolgaságunkból nincs kiút ? A devizahitelezés miatt az állam is elvesztette hitelességét!


Nagyon érdemes előtte az alábbi beszélgetést meghallgatni ! (Boros-Bogár-Bayer)
Adósságról, IMF-ről, arról a színjátékról, ami nemzetközi színtéren is zajlik:
"Amit úgysem mondhatnak ki felső szinten"..... Mi viszont kimondhatjuk !
"A társadalmaknak kell eljutni oda, hogy tudják..,kimondják...., és elsöpörjék ezt a globális kizsákmányoló rendszert....."

És hogy világos legyen miben vergődik most az Orbán-kormány :
2008-ban mesterséges hisztériát keltve a szocialisták az IMF-től 20milliárd euró gyorsan visszafizetendő hitelt vettek fel egyenesen a bankok zsebébe rakva (amik túlnyomórészt külföldi tulajdonban vannak....).
Ennek árát viszont csak a magyar lakosság kárán lehetne visszafizettetni !
Csak hogy értsük : ebben az évben annyit kellene törlesztenünk mint az összes magyar aktív 4 millió kereső összes évi bruttó jövedelme adóval mindennel együtt !
Ebbe a satuba húzták bele Magyarországot a nemzetközi pénzhatalmi elit és magyar hazaárulók segítségével - amiből sajnos Dunát lehet rekeszteni! Ebből próbálunk kimászni IMF nélkül és borotvaélen táncolva, hogy közben éhen ne haljunk..... (SBG Buddha)





A devizahitelezés miatt az állam is elvesztette hitelességét


A devizahitel hibás termék, mert nem hitel. Ha a magyar jogrendszer arra jut, hogy ez egy hitel, akkor egy világviszonylatban egyedülálló álláspontot foglal el - mondta Róna Péter egy pénteki konferencián.
A devizahitel azért nem hitel, mert a hitel egy meghatározott összeg kölcsönadása, melyet az adósnak meghatározott feltételekkel vissza kell fizetnie. A devizahitelnél ezzel szemben nem tudjuk, mekkora összeget kell visszafizetni, mert ezt az összeget egy devizaárfolyam alapján számolják ki. 
Emiatt a hitelfelvevő nem tudja, mekkora kötelezettséget vállalt sem a a teljes futamidőre előretekintve, sem közben, a hitel törlesztése folyamán - mondta Róna Péter közgazdász, egyetemi tanár a devizahitel-probléma megoldásáról szervezett pénteki konferencián. (A rendezvényt Doubravszky György, pénzügyi jogok biztosa szervezte.)

A devizahitel-konstrukció eltér az évszázadok során kialakult hitel fogalmától - mondta Róna. Eltér attól a kockázatközösségtől, ami a hitelre jellemző. A hitel lényege, hogy a hitelező és az adós meghatározott feltételekkel szerződést köt. A törlesztendő tőke, a kamat és az egyéb kötelezettségek előre meghatározottak kell legyenek. Ez a termék Róna szerint hibás, mert nincs előre meghatározva a tőke összege, és nincs előre meghatározva az egyéb kötelezettségek pontos összege. Ilyen feltételekkel sehol a világon nem minősül egy hitelszerződés szerződésnek.

Megoldások

Az első megoldás az, amely felé a Kúria mozdult el, hogy azt ne feszegessük, hogy ez hitel vagy nem hitel, ez egy szerződés. Azzal foglalkozhatunk, mi minősül ezekben a szerződésekben tisztességtelennek, amit rendbe kell rakni. Ez Róna Péter szerint nem oldja meg a problémát, mert az, hogy az egész nemzetgazdaságot egy olyan hitelállomány terheli, amely nem hitel, nem élhető. Az nem lehet, hogy egy társadalom tagjai, polgárok és vállalkozók folyamatos bizonytalanságban éljenek. További probléma, hogy ezek a konstrukciók terhelik a bankok mérlegét.

A Magyarországon felvehető hitel két és félszer akkora, mint Szlovákiában és Csehországban. Ennek oka, hogy a piac nem tudja értékelni a magyar pénzügyi rendszer mérlegét, nem tudja értékelni a valós kockázatokat. Magyarországon a devizahitel kockázata átszövi az egész pénzügyi rendszert. A devizahitel az, ami miatt az egész magyar gazdaság kiszámíthatatlanná vált. A Kúria értelmezése, a tisztességtelen pontok érvénytelenítése ezt a terhet nem veszi le a magyar gazdaságról.

Van egy drámaibb és radikálisabb másik megoldás: ez nem hitelszerződés, a szerződés nem is jött létre. Vagyis eszerint semmissé kellene nyilvánítani a szerződéseket. Ez egy atombomba lenne Róna Péter szerint, mert az eredeti helyzet visszaállítását jelentené, és ez bizonytalan, beláthatatlan következményekkel járna.

Róna Péter egy harmadik megoldást javasol: a hitelszerződéseket szerződéseknek kell tekintenünk, de az a megoldás, hogy kigyomláljuk a szerződésből azokat a tételeket, ami miatt ez nem hitel. Ki kell venni a szerződésekből a devizaalapú tételeket, vagyis az egész devizahitelre vonatkozó számítási módszereket. Az adóst pedig a felvett összeg visszafizetésére kell kötelezni, kamatokkal és egyéb költségekkel. Ha az adós felvett négymillió forintot, ezt köteles visszafizetni, és köteles bizonyos kamatot fizetni, ami Róna Péter szerint a jegybanki alapkamat lehetne. Emellett meg kell fizetnie az egyéb költségeket is.


Mi lesz, ha nem oldjuk meg a problémát?

A devizahitelek tönkretették a magyar monetáris politika mozgásterét is. Ugyanis ma a magyar nemzetgazdaság adósságállományának kétharmada devizaadósság. A Magyar Nemzeti Bank monetáris politikájának nincs és nem is lehet hatása a svájci frank kamatára és árfolyamára, és így nincs hatása az adósságállomány kétharmadára. Így az MNB monetáris politika csak az adósságállomány egyharmadára hathat. Így a monetáris politika olyan stratégiát próbál követni, amellyel az adósságállomány kétharmada elviselhető mértékű terhet jelent.

Azonban emiatt a forint kamatszintje nem a magyar gazdaság teljesítőképességétől és igényeitől függ, hanem attól, hogy megpróbáljuk elkerülni, hogy a devizaadósságunk ne omoljon össze. Teljesen értelmetlen olyan kamatszintet meghatározni, amely messze meghaladja az adott gazdaság teljesítőképességét. Lehet, hogy egy 13 százalékos kamat visszaszorítaná az inflációt, de közben elpusztulna a nemzetgazdaság – példázott Róna Péter.

Elveszett a gazdaság termelőképessége és a tőke ára közötti szerves kapcsolat, elveszett az árfolyampolitika lehetősége. Elveszett az állam, az igazságszolgáltatás, a bankok és a jogásztársadalom hitelessége, mert egy olyan problémával sújtották ezt a társadalmat, amelynek nem lett volna szabad megtörténnie. A másik három visegrádi ország illetékesei ennek a problémának a kialakulását leállították – mondta Róna Péter.

Egy állam, amely nem képes egy társadalmat és gazdaságot egy ilyen komoly problémától megóvni, nagyon súlyos hitelességi problémával kell szembenéznie, és ez a hitelességi zavar nem fog megoldódni, ha nem vetünk véget a devizahitelezésből származó problémáknak. (hvg)

20 megjegyzés:

  1. Erről - a devizahitelről - Tisztelt Róna Péter Úr -ugyanez a véleményem-, mint Önnek-közgazdász szakembernek! Én nem vagyok közgazdász, - nem kell közgazdásznak lennünk ahhoz, hogy. meg tudjuk állapítani. - , kölcsön szerződés-e? Ez valóban nem kölcsön szerződés, ez egy egyoldalú megállapodás a bank részéről. Nekem csak közgazdasági szakközépiskolai végzettségem van, mégis - a következőket tudom elmondani ismerőseim köréből.
    Több eladósodott devizahitelessel beszélgettem, lakásvásárlási, lakáskorszerűsítési devizahitelt kaptak,- nem kérték!- kaptak, hiszen 2008. ősze óta - a világgazdasági válság kirobbanása óta - még jobban a devizahitelt erőltették rá a hitelezőkre a bankok!
    Mennyi összeget kértél a banktól lakásvásárlásra- kérdeztem? 5.8 M ft-ot - mondta az ismerősöm. Ezt az 5.8 M Ft devizahitelt nemcsak az általam akkor megvásárolt lakásra tette rá fedezetként a Raiffeisen bank, hanem az összes meglévő ingatlanomra egyetemlegesen, - mintha kétszer 5.8 M Ft-ot vettem volna fel? Megkérdeztem a Raiffeisen bankot - az ismerősömnek szerettem volna segíteni,- hogy ha nem tudom fizetni a hitelemet, akkor melyik lakásomat viszi a bank? A válasz ez volt! Mindkét lakáshoz kimegy az értékbecslő, felértékeli a lakásokat- és mindkét lakást elveszi- tetszik érteni?- egy lakást vásároltam, erre vettem fel a devizahitelt- és mindkét lakásom felértékeli, mindkét lakásból pakoljak ki- és ha marad pénzem, - valamennyi kevés összeg---- ha marad,---, - akkor azt megkapom. A """szerződéskötésnél sem a bank, sem a közjegyző-,, mert még a közjegyzőnek is kifizettem egy horribilis összeget- nem mondta el-, hogy egyetemlegesen minden ingatlanomba bejegyzik a az 5.8 M Ft devizahitelt! A bank nem kezeli külön ingatlanra- amelyre felvették a devizahitelt, hanem ahány ingatlana van az embernek, annyira- azaz- minden ingatlanomra ráteszik adósságomat. Egy lakást vettem és minden ingatlanom elveszítettem, hiszen a mai napig nem tudom, hogy mennyi a tartozásom a Bank felé? Ez a Raiffeissen Bank! Javaslom mindenkinek olvassa el! 5.8. M ft- deviza hitelt kértem egy lakás vásárlására - és utólag tudtam meg - amikor már nem volt mit tennem, hogy a földhívatalnál tulajdonomban lévő összes ingatlanomat megterhelték a felvett devizahitel összegével! Amennyiben nem tudom kifizetni a hitelemet, a bank nem kezeli külön az ingatlanokat, hanem minden ingatlan felértékel, amiért szintén ki kell fizetnem egy horribilis összegű értékbecslési díjat és minden ingatlanom elveszíthetem!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon köszönöm, hogy elmondtad ezt a személyes tapasztalatot, mert ezekből mindenki még jobban megérti hogyan is ment ez a folyamat a gyakorlatban és semmi másról nincs szó mint csalásról, bűncselekményről.
      Fiktív pénzért, ami soha nem is volt deviza és nem is került az ügyfél kezébe sem svájci frank, sem euró...ingatlanokat és kézzel fogható értékeket zsebel be az uzsorás !

      A BANKNAK ÉRTÉKTEREMTŐ FUNKCIÓJA NINCS/NULLA/ZÉRÓ !
      ÉRTÉKELVONÓ, FELÉLŐ, BEZSEBELŐ FUNKCIÓJA VISZONT MAXIMÁLIS !

      Törlés
  2. Már csak oda kellene eljutnia az embereknek, hogy ezzel az előre kitalált csalássorozattal akarják az itt élő magyar nemzetet kisemmizni a bankok segítségével a holokamusok és átjátszani az ingatlanokat a bevándorlóknak! Lehet szépíteni a dolgokat, de ezek a tények!!!! Az egész rendszar pont erre van kitalálva, ezért volt, hogy a pártok(kormányok) nem ellenőrizték a PSZÁF-et, aminek ellenőriznie kellett volna a bankszövettséget a bankokkal együtt. Az ügyészségek, bírák és ügyvédek ugyanehhez a társasághoz tartoznak, tehát jogilag a helyzet megoldhatatlan és pont ez volt a céljuk.
    Ugyebár a mostani alaptörvény kimondja, hogy a 49-es alkotmány érvénytelen és hogy a mostani alaptörvény a 90-es alkotmányra épül, ami viszont a 49-es alkotmányra, ami ugyebár illegitim, tehát a mostani alaptörvény illegitim, főleg hogy nem is volt szavazás sem a nép által! Tehát akkor mi által lehet számon kérni a kormányokat?! És ha már itt tartunk az EU is illegitim, mert ugyebár az érvényességhez az kell, hogy az összes tagország legitim kormányainak az aláírása szükséges, ami ugyebár nálunk nem történt meg mivel még a választásaink is mind elcsaltak voltak, ezekről is lehetne cikkezni....
    Persze ezekről mind mentek feljelentések az ügyészségre, de mivel az is a rendszaruk része értelemszerűen ezek a kezdeményezések mind elhaltak! A zsidesz 2/3-a jó ha 2/9-ed volt valójában. A párt rendszar nem old meg semmit, hisz az épp maga a probléma gyökere. Amúgy az összes hitelszerződés a fentiek alapján semmis, csak ugyebár ehhez kell a széles társadalmi együttműködés, amit ugyebár a fent nevezett hatalombitorlók nem szeretnének. Ha meg tüntetni akartok menni, akkor ne a parlament elé menjetek, mert ott semmi nem dől el, egyszerűbb ha egyenesen a zsinagóga elé mentek:D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Te egy tipikus gyurcsányistából átszellemült jobbikos vagy .Nem gondolod hogy pont a te fajtád tehet az eladosodásrol . Ti jutatátok hatalomra a balliberális bamkárkormányt kétszer is. Egy kicsit a múltban kellene visszatkinteni .

      Törlés
    2. Én tipikusan az az ember vagyok, aki tisztában van azzal, hogy a kneszetben("magyar" parlamentben) a képviselők nem magyar érdekeket képviselnek, mivel lelkileg nem magyarok, hanem hazaáruló kategória.
      Zsidesz 70%-a, maszop kb. 70-80%-a LMP 100%-a és a jobbik 90%-a, továbbá az összes párt vezetősége idegenszívű.
      Nagyon jól látszik hogyan működnek a pártok. Az LMP a választásoknál, a maszop pedig most is lebukott, hogy nyugatról finanszírozzák a pártot választások környékén, amely pénzt persze az előre lezsírozott választások után vissza kell csorgatni többszörösen(gazdasági terrorizmus)!Ne legyen kétségetek a többi párt is így oldja meg.
      Amúgy a jobbik meg 1 tipikus olyan párt amit azért hoztak létre, mert a társadalomban elindult egy ébredési folyamat, amit nem tudtak kisiklatni, ezért az élére állva próbálják ezt megtenni. Csak ugyebár ez is lebukott, lásd szegedi kannácska zsidó mivoltának lebukása, illetve azt követően történő futása a gazdáihoz(zsinagógába)!
      Amúgy jelen fórum akkor lenne még hitelesebb, ha ezeket a dolgokat is mind bemutatná (cion bölcsödések jegyzőkönyve)
      Amúgy meg ha a nyalóka félék felfognák, hogy a pártok csak megosztanak, ami ugyebár kohnék érdekeit képviseli, akkor nem jönne ilyen gyenge pÁRT-csoportok besorolásával.

      Már várom az antiszemét(antiszemita) bélyeget is, ezen szoktam a legnagyobbat nevetni, mert ugyebár az annyit jelentene, hogy utáljuk a szemitákat, csak ugyebár akik itt zsidóként nyomulnak azok nem szemiták, hanem kazárok, aminek semmi köze nincs a sémi népekhez, főképp nem a magyarhoz(TV-ben nyomulnak, mint "magyar származású") :DDD

      Törlés
    3. Magy1
      1 Az új alkotmány mely pontjaival van bajod , kifejthetnéd bővebben .
      2 Az hogy népszavazás kellett volna az alkotmányhoz , nem kivitelezhető, mert senki se olvassa el .
      3 Soha nem volt népszavazás alkotmányozásra .
      4 Az előző alkotmány egy elnyomó diktatúra alkotmánya volt.

      Törlés
    4. 1 Az új alkotmány mely pontjaival van bajod , kifejthetnéd bővebben .

      hatályosnak mondott Alaptörvényből(Nemzeti hitvallás részből kb. 30. sor):
      "Hazánk 1944. március tizenkilencedikén elveszített állami önrendelkezésének visszaálltát 1990. május másodikától, az első szabadon választott népképviselet megalakulásától számítjuk. Ezt a napot tekintjük hazánk új demokráciája és alkotmányos rendje kezdetének."
      Ez pedig amire alapozza magát az alaptörvény első sora:
      "A Magyar Köztársaság Alkotmányáról szóló - többször módosított - 1949. évi XX. törvény (a továbbiakban: Alkotmány) a következők szerint módosul:"

      Ha logikusan végiggondolod, akkor egyértelmű, hogy az alaptörvény magát is hatályon kívül helyezi:DDDD


      2 Az hogy népszavazás kellett volna az alkotmányhoz , nem kivitelezhető, mert senki se olvassa el .

      Nem csak az elolvasáson múlik a dolog, hanem a folyamatok hitelességén. Egy csalássorozattal hatalomra került kormánynak(elmúlt 23 év összes pártjára igaz) NINCSEN törvényes lehetősége alkotmányozásra. Ahhoz ugyanis alkotmányos nemzetgyűlésre lenne szükség, majd az alkotmány megalkotására és végül az állampolgár által szavazás módján történő megerősítésre. A következő "hibák" voltak: legutolsó választás csalás volt, ahogy a korábbiak is. A parlament ezáltal nem volt alkotmányozó nemzetgyűlés. Majd a viktorka által szétküldött spames hírlevelek, amiknek a válaszát figyelembe sem vették megalkottak valamilyen alkottákolmányt, amit hipp-hopp előhúztak a kalapból(már a választások előtt megalkották az alaptörvényüket), majd a végén nem volt még szavazás sem az állampolgárok részéről. Továbbá a cbj szerint járnak el a bíróságok is, tehát még a saját maguk által hozott törvényeket sem alkalmazzák!

      3 Soha nem volt népszavazás alkotmányozásra .

      A Szent Korona Alkotmányát régen a nép is elfogadta, ami ugyebár a 49 előtti korszakig érvényben volt!


      4 Az előző alkotmány egy elnyomó diktatúra alkotmánya volt.

      Igen, a mostani is az és ez ki is olvasható az alaptörvényből(1-es kérdésedre a válasz) és ugyebár nagyon is ideillik a köv. mondás:
      "Egy nemzetet kétféleképpen lehet leigázni: karddal vagy adóssággal"

      Amit érdemes még tudni, hogy az elmúlt 23 évben az állami költségvetés folyamatosan deficites volt -> ez szükséges a kifosztáshoz, továbbá a nemzetek nem nyomhatnak saját pénzt ha mégis deficitesek lennének. Így folyamatosan hiteleket kell felvenni külföldről. A befektetőknek hazudott pénzszivattyú működtetéséhez ezáltal már hozzájárult a mindenkori kormány, a magyarnak hazudott MNB(se nem magyar se nem nemzeti). A befektetőnek mondott "ember"kék pedig pl. soros(schwartz)gyurika amelyek mindenféle páholyoknak a tagjai, a szálak magasra vezetnek.

      Törlés
    5. Örülök hogy csak ennyi a problémád az alkotmánnyal . Reménykedtem hogy nem az L /1 a gondod.
      A válaszom :Nem vállalnak jogfolytonosságot a kommunista diktatúrával.

      Törlés
    6. Ellenben jogfolytonosságot vállalnak a kommunista alkotmányra épülő módszerváltás alkotmányával(ami fentebb le lett vezetve, hogy illegitim).

      Törlés
  3. Magy1!
    Tetszik a hozzászólásod!
    Annyit azért még tegyünk hozzá, hogy a 2008-as IMF hitelt gyúrcsótány vette fel, kapa fogú belügyminiszterünk zálogosította el még a Parlamentet is, Koronát, és minden műkincsünket. (Elfelejtettem a nevét.)
    Orbáncka pedig erre azt mondta, ha majd hatalomra kerülnek, megnézik, hogy milyen feltételekkel lett felvéve a hitel. Az átlag ember pedig ha felment az IMF honlapjára, minden nehézség nélkül is meg tudta nézni. (Tehát orbáncka is, ha akarta volna...)
    Tény, hogy sok "ártatlan - de buta" ember el jár "szavazni", -
    1. Azt hiszik, hogy a választások eredményeit az állampolgárok szavazatai döntik el.
    2. Nem képesek felfogni, hogy ők "nem szavaznak" hanem csak a "választási csalásokhoz" asszisztálnak.
    3. A választások "eredménye" pedig már jó előre le van "zsírozva." RABSZOLGATARTÓINK ÁLTAL!
    4. A "szavazásban való részvétel" okot ad a buta magyarjainknak arra, hogy marják egymást, egymásra mutogatva, hogy "te választottad" akkor - úgy kell neked, - élvezd is az "eredményét".

    Mind ezeknek az eseményeknek mi nem a "rendezői, szavazói, választói" vagyunk, hanem csak az "áldozatai"
    Így kéne ehhez MINDEN MAGYARNAK hozzá állni!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az altalad pontokba szedett megallapitasok (igaz tobb eve ismertek az itt levok tobbsege elott)nagyon is igazak.De a levont kovetkeztetes a szegeny aldozatokrol hamis.Pont nem igy kene hozza allni(unk)

      Törlés
  4. Amúgy a jelenlegi helyzetre is létezik megoldás:
    - közösségszervezés
    - nemesfémet tartalmazó helyi pénz használata, hogy a megtermelt javak, nyereségek helyben maradjanak(kékfrankos és balatoni korona nem számít helyi pénznek, mert 1:1-ben a forinthoz van kötve)

    VálaszTörlés
  5. nemcsak ti vagytok ebbe a helyzetbe, nemrég Ro- mánia is hasonló csapdába kerűlt, , azaz a kormányfő egy tévés közleményben mondta hogy ha törik ha szakad nem vesz fel kölcsönt, persze a mesterségesen keltett "dolgok" és a "többség" nyomására , egy hónapra rá megint egy tévés közleményben kijelenti, hogy csak kell felvegyenek kölcsönt mert az állam másként csődbe megy..., és természetesen ugyancsak a külföldi kézben lévő bankokba nyomták bele a pénzt....

    VálaszTörlés
  6. Fura bogár a emberke. Ez látszódik manapság.

    Szóval. Magam nem vágom ezt a közgazdaságos vonalat, merhogy átlag humán vagyok s valahogy nem gyövök lázba sok szám és táblázat láttán. Viszont, amit a Róna Péter bácsi felvázolt lehetőségként az... hogyismongyam?... monnyuk, bornyúság.
    Merugye kérdezem én pénzügyekben meglehetősen tudatlan pofa; mennyiben segítség az nekem, ha a felvett hitelemet (pár év vicsorgás és papírtologatás után), s annak kamatját majd valami hozzáértő emberke megint (teljesen erkölcsösen ugye - mer máshogy nem is lehet) jól megállapítja? A plusz költségekkel együtt? Okos ötlet. Tényleg.

    No, igen. A radikális megoldás. Vagyis a szerződések eltörlése/hatályon kívül helyezése. Nagy bizonytalanságot okozna. Ja.
    Meg káoszt is.
    Természetesen a bankoknál/pénzintézeteknél. S ezért ugye szerte a országban mindenhol - hisz mint tugyuk a bankok igazi értékteremtő intézmények, akik nélkül él sem lehet. (Belegondolni is szörnyű mennyi fejszámolózseninek, meg aktatologató, grafikonszerkesztő néninek és bácsinak kellene hirtelenyében olyan munkát szerezni, amivel nem piszkolja be a kis kacsóját. Bizony. Elvégre sokminden van kishazánkban, csak munkalehetőség nemnagyon... Pontosabban, olyan amit megfizetnek rendesen, s még vicsorgás nélkül meg is csinálnának eme igen jól szituált népek. Brrr... a hideg kiráz.)
    Namost... csak nagyon sutyorogva kérdezem, meg a hozzáértőktől: hát nem tökmindegy, hogy mi okozza a bizonytalanságot? Ha mán eccer most is az van? Úgyértem... mekkora csapás lenne mán, ha egy-két millió család nem idegeskedne azon, miből fizeti ki a rezsit, vesz kaját, ruházkodik, nevel gyereket a nem kis összegű kölcsönei mellet (merugye országunkban, legelső a törlesztés s csak aztán gyöhet minden más)?

    Mindazonáltal, van eme gondra is orvosság. Persze az nem túl humánus, valamint ellenkezik a sokakban manapság meggyökerező "szeressünk mindent és mindenkit" elvvel.
    Valamint rövid távon okozna némi sokonyálást, ratatát, káoszt... (Tudom, tudom... vannak páran, akik erre hajtanak.)

    VálaszTörlés
  7. VÉGRE! Obama "a sarkára állt"!

    Begurultak Amerikában: beperlik a hitelminősítőt
    http://mno.hu/gazdasag/begurultak-amerikaban-beperlik-a-hitelminositot-1136371

    "Az amerikai kormány be kívánja perelni a Standard & Poor's-t... Ez az első alkalom, hogy Washington a pénzügyi válsággal kapcsolatban eljárást kezdeményez valamely nagy hitelminősítő ellen..."

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez csak a színjáték része. Ugyanazok az érdekcsoportok állnak mögöttük, szóval ettől ne várj érdemi előrelépést.

      Törlés
  8. Az államadósság visszafizetését meg kell tagadni!

    VálaszTörlés
  9. Most olvastam: Athén elpasszolta Korfu északi részét!!!!!!!!!!!!!!!!
    http://hvg.hu/ingatlan/20130205_Athen_elpasszolta_a_Korfu_eszaki_reszet#rss

    "Athén eladja Korfu egy részét az amerikai NCH Capital befektető cégnek... Görögország készen áll arra, hogy a piacra dobjon néhány lakatlan szigetet is."

    "A mostani megegyezés is a része annak a nagyívű privatizációs programnak, melynek célja a hiteleik visszafizetése."!!!!!!!!!!!!!!

    EZ VOLT A LÉNYEG!!! Romba dönteni kicsi, szép természeti kincsekkel rendelkező országokat, aztán FÖLVÁSÁROLNI bagóért, de azt a pénzt is amit kifizetnek a szerencsétlen görögöknek, azt a pénzoligarcháknak fizetik vissza... VAGYIS... a bankárok ingyen megkapják Görögország területeit!!!

    (Kinek van luxusvillája Corfu-n??? Hát a Rotschildoknak!!!)

    De ott van Montenegro!!!!! (Európa - Rotschild - új Monaco-ja!) Bele se merek gondolni, hogy mi lesz ha a horvátok belépnek az EU-ba! Szerintem ez vár Horvátországra is. Pár év és felvásárolják a gyönyörű szigeteit!

    VálaszTörlés
  10. Az emberi kultúra részese az Univerzumi civilizációnak, amit sajnos az értelmiség nagyon kis csoportja ismeri el.
    Isten által teremtett lények vagyunk , akik a Sziruszi lények részesei vagyunk, Az AVATÁROK jellegzetes képviselői itt a földön -Bolygonkon. Az Avatárok-on kivűl ezen a bolygón vannak Anunakik - Reptilia faj, akik a földi Génekkel tették magukat hasonlóvá ,mi hozzánk. Ezek a Ős i történelem 25 000 maradványai, akik amióta léteznek a földön, harcban álltak a Szemita-Anúakik -Reptiliákkal szemben, mert azok eltökélt szándéka , a megsemísítés az Avatárok-al szemben. Emlékezzünk a" Szer -etet " és az antagonísta kifejezésre ami Szemita eredetű " Gyűl -ölet "
    Az Avatárok-ra jellemző,az Isteni szeretettel felruházott Homósapiens tipús, akik szeretnek dolgozni, értelmesek, inteligenssek és tehetségük van a tanításra. Mivel a faj tanítói a Sziruszról valok, 2015 és 2030.- között, mi leszünk a negyedik tipusú találkozások ki választotjai. S ekkor a magyar nép vissza kapja az egész Kárpát medencét !

    VálaszTörlés